Tělísko Mirena

Napsat příspěvek
Velikost písma:
49
15.12.11 23:49

Dobry vecer damy. Mam doma 3mesicni mimi a par let dalsi neplanuji. Sama jsem se zajimala a rozhodla o Mirene. Vcera, vlastne den pred zavedenim jsem si vyhledala diskuzi tady na e-mimcu. Vydesilo me to a to dost( jak silenosti kolem zavadeni tak spineni pul roku atd atd) .....Ale moje rozhodnuti to tedy nezmenilo. Zaplatila 6500,– (gyndr. si ji od firmy objednal a zavedl- s nejakym novym zavadecem). A moje pocity? Spis jsem mela husi kuzi pri predstave, jak se to tam musi dostat-zatahnout cimsi za cipek a zavest to tam, ale fyzicky to nebolelo (doktor mi predem rekl, ze uz to zavadel mockrat a nikdy ho to nebolelo :D :D :D )takze to FAKT neboli… vyrinulo se ze me trochu cerstve krve, kontrola vnitrnim ultrazvukem ve 3D podobe = spravne zavedeni a ted uz nekrvacim ani nespinim. Uvidim jak se to vyvine dal a doufam, ze nebudu muset pridat zadny negativni prispevek… takze kdo vaha- ja jsem PRO! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cudlamj
17.12.11 11:31

Ono je to těžký, už 4 roky nic nebereme a chtěli jsme to spíš jen pro sichr, nemám strach ze zavádění, ani z bolesti nejsem citlivka, jen mně štvou ty peníze? co když to zrovna nesedne???? MOje lékařka není z těch co by to řešila vracením peněz. Manžel mi v tomhle neporadí, doktorka to jen doporučí, a jak říkáte pozitivních názorů nikde?!MOžná mne děsí i to, že i přes tuto super spolehlivou ochranu mi otěhotněla kamarádka, možná mně stále něco nahlodává , a další věc je, s tím uvolňováním hormonu jen lokálně, jsou názory takové a makové, ale ať sem ptala kterékoli lékařky , tak se jen ušklíbli a nic neřekli, „jako vy tomu věříte?“a moje sklony k nabírání váhy, ještě pořád prostě nevím, třebas mně paní doktorka fakt nah lodá na tolik, že do toho pujdu co já vím. :-D, kdo nezkusí neví :think:

• Citovat
  • Upravit
9649
17.12.11 18:44

No, ono zadna antikoncepce neni stoprocentni, ze… ja jsem otehotnela pre prasky, a kolik je paru, kterym selhal kondom, pesar, proste vzdy se vyrobce jisti a ucinost pisi na 97 - 99 %… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mala_carodejka
23.12.11 13:09

Cudlamj, já bych do toho šla (a taky jsem do toho šla). S váhou problém nemám a Mirenu si pochvaluju. Když překonáš občasné špinění, je to pak O.K. Manža si taky nestěžuje, že by cítil nějaká vlákna. Prostě super

• Citovat
  • Upravit
moonunka
30.12.11 23:07

Ahoj,já měla MIRENU 4,5let,byla jsem s ní naprosto spokojená.Nechala jsem si ji dát hned po porodu.S manželem jsme se rozhodli pro druhé miminko,tak jí mám cca 3 měsíce vyndanou.Od té doby co mi ji vyndali mě bolí hlava,nejvíce den před a 2 dny při menstrulaci,ale takovou bolest jsem nezazila,nemáte s tím někdo zkušenost.Je možné,že to tělo si na to za ty léta zvyklo a ted s tím bojuje…Jinak ja za celé 4,5let asi tak 4× špinila,jinak opravdu žádný problém.

• Citovat
  • Upravit
Janča40
2.1.12 21:43

Mirena

Mirenu mám od listopadu 2010 a kromě cca 4 špinění úplná pohoda. Po zavedení jsem cca 4 týdny špinila, poté cca po 3 - 4 měsících vždycky 1 - 2 dny. Jsem 100% spokojená, vřele doporučuji. Mé dvě kamarádky ji mají také (jedna nešpiní vůbec, druhá dva dny v měsíci), též velmi spokojené.

• Citovat
  • Upravit
mala_carodejka
3.1.12 19:41

A pak že sem píšou jen ty, které s Mirenou nejsou spokojené.

• Citovat
  • Upravit
moonunka
4.1.12 11:00

Tak jsem na 16 objednaná na gynekologii tak jsem zvědavá co mi paní dokt.řekne,ale jak jsem už napsala…já jsem o tělístku 4,5let vůbec nevěděla,že ho v těle mám…naprosto ale naprosto spokojena. Když mi ho zavedli, první den mě pobolívalo břicho,ale jinak nic…pak jsem asi 2× zašpinila ale jen lehce a od té doby nic…ani manžel nikdy neříkal,že by něco cítil nebo že by mu něco při milování vadilo…Ale jak jsem už napsala mám ho 3 měsíce venku a jsem jak praštěná…začali mi návaly a bolení hlavy,jsem podrážděná,nervozní,jako když to není moje tělo…a když dostanu menstrulaci tak to jsem úplně k nepoužití,ale věřím,že se to vše srovná…to tělo si musí zvyknout asi zase na změnu.Jinak když jsem se rozhodla po dohodě s mojí lékařkou,že si dám Mirenu,na žádné stránky jsem nekoukala,a jsem za to moc ráda,protože co tady čtu,tak by mě to určitě odradilo.Ale každý reaguje jinak,takže ničeho nelituji a půjdu po druhém miminku do toho znova.Přeji hezký den. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
150
4.1.12 18:02

Hlásím se do klubu. Mirenu mám necelý měsíc a zatím vlastně stále špiním nebo krvácím :( Pro mě to ale není nic tak šokujícího, stále plně kojím, tak před Mirenou jsem měla „kojící“ antikoncepci a před zavedením jsem měla MS 4× za sebou - součtem tedy 6 týdnů krvácení, špinění, cca den nic a znovu další kolo. No po těchto šesti týdnech jsem šla do Mireny a od té doby už 3. týden krvácím nebo špiním. Takže v součtu zlaté šestinedělí… Stále věřím, že konečně vše přestane a budu mít pohodu jako jiné.
Jinak já platila i se zavedením rovných 5.000,– ale zavedení byl můj 3. porod. Jsem po druhém porodu, na zavedení jsem byla v rámci MS (měla jsem ji několik týdnů, jak jsem psala výše). Přípravy jsem nesledovala, nechtěla jsem se nechat vyděsit tou sbírkou mučících nástrojů. Zavedení „přídavných komponentů“, které do mě dr nacpala, aby měla cestu pro tělísko, nebylo příjemné, ale dalo se to vydržet. Samotné zavdení první pokus selhal, tělísko se povytáhlo při puštění ze zavaděče. Takže X minut se dr snažila opět ho chytit a vytáhnout. Potom ho sterilně štelovala znovu do zavaděče (ve mě stále nacpané ony instrumenty na otevření cesty). Pak druhý pokus, pro změnu jí tělísko nešlo uvolnit ze zavaděče. No zkrátím to, třetí pokus vyšel, ale já už lezla po zdi. Součtem jsem tam s těmi udělátky na oněch místech ležela necelou půl hodinku a odcházela jsem opravdu jak po porodu, nemohla jsem si ani sednout. Celý den mě pak bolelo břicho jako při MS a obsarat obě dcery (3 roky a 5 měsíců), to byl taky docela výkon.
Jestli jsem někoho vyděsila, tak se omlouvám, bylo to hnusné, ale přežít se to dalo. Teď doufám v pět úžasných let a pak se budu zase děsit vyndávání :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1821
5.1.12 09:27

Mirena a ja

Ahoj Holky.
Mirenu jsem mela zavedenou presne 6 mesicu. Vcelku mi vyhovovala. Menses se mi teda ani trochu nezeslabil. Prvnich 6 tydnu jsem spinila. Po kazdem trochu vasnivejsim sexu taky. No a pri prav. prohlidce DR zjistila, ze se Mirena soupla a po 14 dnech vylezla skoro cela, takze musela ven… moje nejdrazsi antiko. 5 tis za 6 mesicu, ufff! Moje telo na to pry neni stavene! Takze ani reklamace neprichazi v uvahu.
No… mam ted Nuvaring, tak jsem zvedava.. zatim jsem spokojena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
NATYDOM
5.1.12 16:13

MIRENA A JA

TO VÁS MOHLA PANÍ DR. TAKY VAROVAT PŘEDEM ŽE NA TO VAŠE TĚLO NENÍ STAVĚNÉ

• Citovat
  • Upravit
192
5.1.12 17:07

to prece doktor nemuze dopredu odhadnout jestli telo mirenu prijme nebo ne. kdyby to tak bylo, tak tu nebudou zadne negace nebot by do toho zadna bez doporuceni nesla :nevim:
jen pro info, reklamace na mirenu je pul roku a je to velice slozity proces a ziskani penez nazpatek je skoro nemozne - pravil muj dr.
ja uz krvacim 8. mesic prakticky v kuse, ale porad doufam ze si na sebe zvykneme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26244
5.1.12 18:47
NATYDOM píše:
TO VÁS MOHLA PANÍ DR. TAKY VAROVAT PŘEDEM ŽE NA TO VAŠE TĚLO NENÍ STAVĚNÉ

nechápu, jak by to mohla doktorka poznat předem :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
5.1.12 20:15

Ježiš neděste mě 8o !!! Já už toho krvácení a špinění mám teď plné zuby (6 týdnů s antikoncepcí práškovou a následně 4. týden teď s Mirenou), antikoncepce je to pak sice 100 % protože sexu při krvácení já nefandím a to nemluvím o nákladech jak na samotnou antikoncepci (Mirenu) tak o vložkách. Ono to pak docela vleze do peněz, jako druhé plíny :oops: …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7397
5.1.12 21:33

prý reklamace jdou rok a záleží na dr.co napíše na tu firmu,co Mirenu vyrábí a podle toho vám buď vrátí nebo nevrátí peníze a záleží na tom i kolik vám vrátí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí