Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mišelin píše:
Hledám, zda tu někdo uspěů s reklamcí MIRENY. Chystám se jí příští týden vyndat, to co mi způsobuje bych nikomu něpřála. Ani jeden den za posledních měsíců se neobejdu bez vožky. 4 měsíce po zavedení jsem zčala mentruovat a začaly mi takové bolesti i mimo mentruaci, že jsem několikrát jela na pohotovost, protože jsem myslela, že se mi trhají vnitřnosti. Lékař vždy řešil lékama a hotovo. Za léky jsem už zaplatila mailant. Dodělalo mě poslední : prý mám zánět v děloze. Bolesti takový, že nemůžu chodit.Samozřejmě za to může tělísko, ale doktor nepřizná.Dostala jsem antibiotiky, bolí mě po nich hlava a furt zvracím.
O depresích a snížení libida se dá také napsat mnoho. Chci ji z těla, je to horznej šmejd, vyhovuje tak jedné ze 100!
Jedné ze sta? Tak o tom silně pochybuji.
Mišelin píše:
Hledám, zda tu někdo uspěů s reklamcí MIRENY. Chystám se jí příští týden vyndat, to co mi způsobuje bych nikomu něpřála. Ani jeden den za posledních měsíců se neobejdu bez vožky. 4 měsíce po zavedení jsem zčala mentruovat a začaly mi takové bolesti i mimo mentruaci, že jsem několikrát jela na pohotovost, protože jsem myslela, že se mi trhají vnitřnosti. Lékař vždy řešil lékama a hotovo. Za léky jsem už zaplatila mailant. Dodělalo mě poslední : prý mám zánět v děloze. Bolesti takový, že nemůžu chodit.Samozřejmě za to může tělísko, ale doktor nepřizná.Dostala jsem antibiotiky, bolí mě po nich hlava a furt zvracím.
O depresích a snížení libida se dá také napsat mnoho. Chci ji z těla, je to horznej šmejd, vyhovuje tak jedné ze 100!
Je´dne ze st urcite neeeee-ale mne nevyhovovala a po 4 mesicich mi vyputovala z tela/po silenych bolestech a stazich/ z tela ven. Penize jsem zpet dostala,ale vzdy to zalezi na konkretnim gyndr ,jak to zaonaci u tech jeho dodavatelu Miren…
To co tu některé holky popisují je děsné. Už měsíc lítám po doktorech a zjišťuji, proč mi je, jak mi je. Nikdo nezná příčinu, jen to hodí na psychiku. Žádný stres a problémy nemám, jen nevím, proč mám takové zdravotní problémy. Ono když něco trvá dlouho, tak je z toho člověk zoufalý, zvláště, pokud máte malé miminko a váš stav je takový, že kolikrát nejste schopna to dítě ani nakrmit! Sedím tu celé dopoledne a jsem rozhodnutá tělísko vyndat, ikdyž zřejmě prachy neuvidím, ale chci zase zažít normální den, kdy se nebudu bát jít na procházku, abych náhodou neomdlela! Mirenu nedoporučuji, je to velký risk. Napíšu za pár týdnů, zda se mi stav zlepšil.
Ještě něco k tomu, co ovlivňuje psychika: Mám zkušenosti z okolí i vlastní rodiny, konkr. otec i matka rakoviny. Otec zemřel, matka se léčí, vím co dokáže psychika, ale dost lidí, zvláště MATEK je psychicky natolik odolných, že opravdu nemají zapotřebí sami sobě namlouvat, že jsou nemocné!
Mišelin píše:
kamarádka měla hodně časté, skoro denodenní bolesti hlavy, doktor říkal, že z Mireny to být nemůže - 3 roky se s tím trápila, pak si jí nechala vyndat, od té doby (už to budou 2 roky ) jí hlava bolela asi 5×.. Ale peníze zpět nedostala, že prý to nebylo z toho ![]()
Mišelinko, moje reč. Je to již 14 dní, co jsem si nechala po měsíci vyndat tělísko. Stavy jsem popsala cca 10 příspěvků dozadu. Je mi trochu lépe, ale beru prášky na uklidnění, abych mohla vůbec spát. V pondělí čekám na výsledky krve. Souhlasím s tím, že my maminky jsme natolik odolné, že bychom se takto cítit neměly. Vy máte strach jít na procházku, já mám nepříjemný pocit, když mám někam jet autem. Ale musím, mám dvě malé děti. Ozvu se, jak jsem dopadla.
Určitě dej vědět, jak ti je, at mají možnosti ty ostatní posoudit, zda risknou antikoncepci tohoto typu nebo at dáme vědět těm, které se trápí a nikdo nemůže přijít na to, proč…Já jdu určitě zítra k lékaři na vyndání a už se nemůžu dočkat, protože ty ukrutné bolesti břicha mi nedají spát.
Jak tak čtu, nejsem jediná, kdo dostal nějáké léky „na hlavu“. Kdo by se z toho také nehroutil, že? Pro mne je psychicky náročné hlavně to, že se nemůžu věnovat dceři jak bych chtěla, odbývám manžela a necítím se tak dobrou matkou ani manželkou. Uleví se mi opravdu alespon psychicky, protože od té doby, co tu antikoncepci mám mívám depky a věčně blbou náladu a to jsem v šestinědělí byla šťastná matka, ikdyž jsem měla totálně sešitou pipinu!
A jak tady někdo napsal, je to opravdu velmi dobrá antikoncepce, protože mínusové libido, neustálé krvácení nebo bolesti vám ani sex neumožní!!!!
Ahojky holky,tak ja mam vyndane telistko cca neco pres 3 měsíce a stav se zlepsil,ale furt to neni ono…ale dodám,že jsem měla telistko necelých 5 let a byla jsem naprosto spokojena až posledni rok jsem mela zmenu nalad,obcas nespavost,bouchani srdicka,podrazdenost,boleni hlavy,navaly atd…jak pisi, telistko jsem si nechala vyndat i kvuli pokusu o miminko,ale na to ted vubec nemam naladu…uz u mě proběhl 3X menst.cyklus a musim rict,ze hruza..mam to teda tri dny ale mohla bych sedet na zachode cely den a ta bolest ty hlavy..zadny prasek nepomaha,ale chapu to telo je zmateny…nemela jsem menst. 5 let,tak to se dalo cekat,ze to neprobehne jen tak,ale jak jsem uz psala…je to lepsi a lepsi,ale jde to pamalinku.
Tak jsem dneska časně ráno byla na vyjmutí MIRENY. Přes noc jsem nespala, opět hrozné křeče…Po vytáhnutí cca hodinu břicho pobolívalo, pak nic. Hlava stále bolí, třes a nevolnost přetrvávají. Chvíli to potrvá než se to srovná. Každopádně přístup lékaře katastrofální. Do této doby jsem s ním neměla problém, až dneska se ukázala, jaký je to šmejd s prominutím a pověry, že je na prachy jsou pravdivé.
Když jsem mu říkala důvody proč chci tělísko vyjmout, neměl námitky, protože sám nevěděl, co si s krvácením a bolestma počít, měla jsem od něho 3 různé přípravky na krvácení a dvoje antibiotika na zánět, který jsem zřejmě ani neměla, protože bolesti po těchto lécích ještě větší než před léky… Každopádně mi řekl, že peníze nevrací. Na to jsem mu odpověděla, že jsem si zjištovala info a že mám nárok. Snažil se dovolat do MIRENY. Jeden telefonát cca 3 minuty. Paní mu řekla, že je to reklamace a má vyplnit protokol a peníze vrátí. Gynekolog mi řekl, že mi vrátí tak 3 tisíce, přitom jsem platila 6500 ! Tělísko mi vyjmul a pořád frflal jaké má starosti kolem jednoho blbého tělíska. Řekl si o poplatek a 50 Kč za to, že musel někam zatelefonovat! No to jsem myslela, že si dělá prdel.
Nedělal. Když jsem se ho ptala, jestli přijde menstruace a bude-li mi dělat nějáké UZ vyšetření tak mi řekl, že jsem věčně nespokojená, že už mi to vyndal, tak co ještě chci! Mám prý zavolat koncem února a optat se, jak to dopadlo.
Měla jsme chut vyhodit tu jeho ordinaci do povětří. Cpu se 8 měsíců práškama, mám bolesti a cítím se čím dál víc naprd a pak zažiju tohle. jak kdybych si to všechno vymýšlela. Samozřejmě gynekology MIRENA stojí pár korun a oni si účtují nehorázné marže, takže budou MIRENU každému doporučovat. ozvu se, jak jsem dopadla s těma penězma a jak mi je
A ještě něco … není pravda, že tyhle diskuze s negativními názory píší jen ty, které mají problémy. Chodí sem i ty, kteří o tělísku uvažují (stejně tak jsem chodívala já) a ty, které už jej mají a před ním si zde zjištovali info o MIRENE.ted předávají zkušenosti vlastní.
Tyhle diskuze jsou dobré, protože ženské něco doporučí nebo napíšou zkušenost, někdo to na základě těchto článků pořídí a za nějáký čas napíše svoji zkušenost. Tak to dělám i já a je to jen proto, abych ostatním matkám pomohla. Třeba s prdíkama, co nejlépe zabírá apod.
Věřím, že MIRENA vyhovuje spoustě ženám, ale ty, co mají nějáké potíže a nikdo neví proč, tak vyndejte ji z těla!!!
Miselin, prosim te, a netvrdil ti neco ze reklamace je mozna jenom pul roku po zavedeni? Muj doktor je podle vseho taky smejd, dusuje se, ze uz nemam narok, ze uz jsem po limitu (mam ji od kvetna, denne krvacim). Kdyby mi dali aspon pulku tak do vyndani jdu. Tim, ze mi rekl ze nemam zadnou sanci, tak to furt jeste trpim…
Ahoj, dneska jsem zavolala na výsledky testů, které mi moje obvodní dělala snad na všechno, co se dá. Nikde žádný problém. Ještě čekám na štítku, to budu vědět ve středu. Takže vše, co jsem popsala několik příspěvků dozadu pramenilo z Mireny. Ještě zajdu na gynekologii příští týden a nechám si udělat rozbor hormonů. Nicméně je mi lépe, mám chuť na sex, přestávají deprese a bušení srdce. Akorát mám pořád pnutí v prsou a tlak na hrudi. Nicméně měla přijít menstruace předevčírem a nikde nic. Žádné klasické známky - nafouklé břicho, bolestivý vaječník…takže koukám, že možná ještě budu možná dostávat vyvolávačku. A to je měla Mirenu jen měsíc. Je to ale věc každého těla, někomu vyhovuje, někomu ne, ale jak řekla Mišelinka, jak Vám bude zle a doktoři nebudou vědět proč, výsledky budete mít ok, tak s Mirenou z těla ven. Většině doktorů jde jen o peníze, takže pomalu ani nesdělí negativní část záležitosti. Můj doktor mi vlastně taky Mirenu jen vychválil, až teď si to zpětně uvědomuji. Příští týden si s ním pěkně promluvím od plic. V jiných ohledech je pečlivý, vše vysvětlí, když jsem byla těhotná, všechno klapalo jak na drátkách, ale v tomhle mu to nějak uteklo, takže bude povídání. Kecky, že to působí jen lokálně…tomu se moje praktická doktorka vysmála. Ale neříkám, že je to jen špatné. Je tu hodně maminek a žen, kterým vyhovuje. Já si ale rozhodně do těla už žádný hormonální srágory cpát nebudu. Zlatý šprcky a chuť na sex:-)
Mne mudr rikala, ze mam rok na vyndani - kdyz do roka nesedne, mam narok na vraceni.. Asi zalezi, jak to ma ktery doktor domluveny.. Ja do ni nakonec nesla a jak to tak ctu, jsem rada ![]()
A to že mám běžně menstruaci jak když pustí Orlík, tak to už nějak přežiju. Holt musím být dva dny blízko záchodu a vany. Hodně mi ale také pomáhá menstruační kalíšek, který tohle usnadní. Jen musíte častěji vymývat a když někde budete, tak najít záchod i s umyvadlem. Ten blbinec v těle a pocit, že umřu mi za to fakt nestál.
Hranika,estli nejsi spokojená s Mudr,tak bych šla normálně k jinýmu (na doporučení) s tím,že nejsem spokojená s jeho přístupem.Novému gyndr.bych řekla,jaký mám problém a zjistila,jak on se k tomu staví…třeba bude mít lidštější přístup…