Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
foxice.
Tak to jste mě úplně zaskočila,ty příznaky…ja furt hledám někoho,kdo má takové příznaky,ale po vyndání tělístka…Je fakt,když se pořádně zamyslím,že poslední rok před vyndáním tělístka,jsem měla taky bouchaní srdíčka,jako když mi v tělě přeskakuje,pocení-zimnice,únava,podrážděnost,nesoustředěnost…prodělala jsem různá vyšetření a vše v pořádku…před více jak 3 měs.mi tělístko vyndali,už jsem ho tam měla skoro 5 let a cca po 10 až 14 dnech mi snad bylo ještě hůř,přidali se i silné bolesti hlavy-návaly do hlavy-moc nepříjmné.Chtěli jsme se s manželem snažit o miminko,ale na to nemám vůben pomyšlení,připadám si jak v jiném těle…V pondělí jsem obj.k doktorce,tak jsem moooc zvědavá co mi poví…Ale je fakt,že mi je už líp,tak uvidím…Ale jak jsem psala od počátku jsem byla s Mirenou opravdu spokojená.
Moonunko, jsem ráda, že se ozval někdo s podobným problémem. Já jsem sice měla Mirenu jen měsíc, ale nejspíš mi prostě hormony dobře nedělejí. Do toho jsem byla v posledních měsících v dost silném stresu a ono se to všechno asi dohromady spojilo. Na dnešek v noci jsem myslela, že umřu, jak mi srdce bouchalo jak o život. Návaly horka, třes, mravenci v rukou, nemohla jsem vůbec spát. Jela jsem ke své praktické doktorce, která je bezvadná a nakonec jsou to i nervy, takže jsem dostala nějaké uklidňující léky. Už po třetí mě dělala EKG a měřila tlak, vše ok. Taky se doktorka divila, že bych měla něco s hormony po měsíci, ale možné to je. Každé tělo reaguje jinak. Do týdne by mělo vše vymizet, tak uvidím. Ale jak říkám, měla jsem pocit, že umírám, jak moc špatně mi bylo. A člověka pak napadají takové kraviny, jako že má rakovinu a je to už finiš. Nicméně za 14 dní jdu po dobrání léků na krev na rozbor hormonů, hlavně štítné žlázy. Jsem na to taky zvědavá. Musím tedy pořád něco dělat, abych nemyslela na kraviny. Měla jste taky pocit, že cokoliv sníte, tak půjde ven? Mě je ještě špatně od žaludku. Držím Vám palce, ať Vám to dobře dopadne. To běhání po doktorech je hrozně otravné a prakticky Vám skoro nic neřeknou.
Foxice…,
Já jsem už dva měsíce s tím na neschopence,vůbec jsem nebyla schopna pracovat…bylo mi fajn,ale pak najednou zimnice nával horka a třes a pak už jsem začala přemýšlet co to je…proč to je atd a už jsem měla strach…bylo mi tak slabo,že jsem skoro tahala nohy za sebou.I manžel z toho byl vyděšený…ale abych řekla pravdu,tak obvodák mi řekl,že mám zabl.krční páteř/jo je fakt,že mě blela záda/,tak mi dal prášky na povolení svalstva a chodila jsem na injekce,to trvalo asi měsíc…dva dny mi bylo dobře,pak jsem tři dny chcípala a takhle to šlo furt dokola…Po vyndání Mireny mi přišla první menstrulace/celou dobu což je 5 let jsem to při Mireně neměla/a když to přišlo prsa ani břicho mě nebolelo…je fakt,že jsem ji měla silnější ale jen 3 dny a pak z hodiny na hodinu konec,a začala mi dá se říct migréna,ta bolest a naval do hlavy to bylo něco nekonečného,ale jen po dobu menstrulace asi dva dny poté.No v pondělí jedu na gynekologii tak jsem zvědavá co tam budu vyprávět a co mi na to lekařka řekne.Obvodák tvrdí,že to spojitost mít může…Na to bouchání srdíčka jsem si v lékárně koupila hořčík a musím říct,že dobrý.S tím jídlem jsem to měla jen občas,třeba jsme s rodinou večeřeli v klídku a najednou z ničeho nic mě přepadla slabost a už jsem to jídlo nemohla ani polknout…Já byla na neschopence asi tak před 9 lety ,nejsem zvyklá,že by mi něco bylo,ale tohle nechápu a nikdo mi nedokáže říct co to je nebo proč to je…a hlavně mi to leze už na nervy…Jsem se nějak rozepsala…Přeju krásný večer.
Moonunko, vůbec nevadí, že jste se rozepsala. Mě to pomáhá, že v tom nejsem sama. Měla jsem opravdu strach, co se děje. Hormony jsou vrtkavá zkouška a můžou člověku udělat v těle pěkný guláš. Jen si říkám, že bych nečekala, že mě něco takového potká. Vzala jsem si akorát prášek a už to cítím, malátnu a zavírají se mi oči a celé tělo se taknějak uklidnilo. Tak jdu do hajan, snad se dnešní noc lépe vyspím. Díky a dobrou noc.
Jojo jdete,snad vam bude lip…ja si taky v prvnich dnech brala prasky na spani…telo by spalo,ale hlava jela…byl to mazec…ted je to lepsi,tak uz to svinstvo do sebe nebudu cpat..Furt si rikam,ze jsem si telistko dala po sestinedeli,a ted po peti letech vyndala,jestli to nehraje roly,nekdo ma „deprese nebo problemy“po sestinedeli nebo kdyz prestanou kojit a ja asi po vyndani… ![]()
kacminek…Za jak dlouho jste se dostala do normalu…Ja ji mam vytazenou cca3 mesice a nic moc…
ka-tka píše:
TAk ja jsem porad spokojenaMS nemám spineni jednou ca za 3 mesice na pul hodiny, nalady normalne jako bez teliska.
Ted jsem shodila 7 kilo za 2 mesice- ale cilene
Tehotna nejsem, sex je chteny
Ja jsem spokojena, maj ji uz 2 rok- tedy v breznu busou 2 roky, a MS byla jen asi 2× zpocatku
Mám stejnou zkušenost. Nepřibýrám, náladovost žádná (podle mě změny nálad souvisí s jinýma věcma
), nekrvácím, špiním minimálně a sex bych provozovala i několikrát denně ![]()
Tak už je mi druhý den lépe, ale beru léky na nervy. Těžko říct, jestli bylo nutné tělísko dát ven a příznaky byly z hormonů nebo jen z nervů a nebo z obojího. To už se teď nedovím. Tělísko je venku, nic s tím nenadělám. Znova do toho ale nepůjdu. Můj muž mi teď řekl, že měl stejně strach, aby mě to tělísko nějak nevytáhl nebo tak. Uvidím za 14 dní, až doberu léky a půjdu na krevní testy, tam se ukáže.
Zdravím Vás.Tělísko mám již 4 roky a jsem nadmíru spokojená,nedávno jsem byla u lékařky a jelikož plánujeme děti tak ho budu vyndávat ale ze celou tu dobu ani sebemnší problém.
Takže doporučuji ale jen to zavádění je trošku nepříjemné a pár týdnů než si to sedne jak má.
Mirenu sem měla celých pět let, zhruba půl roku trvalo než se mi ustálila menstruace, později jen špinění tak jeden den za měsíc. Čtyři roky úplně v pohodě, teda přibrala sem deset kilo a po čtyřech letech se mi zhoršila pleť, začalo se mi dělat akné, i na zádech, tak sem po vyndání přešla na HA-Minerva, kvůli pleti, beru ji devět měsíců a menstruace se pořád ještě nedostavila. Sice mám každý měsíc den,dva bolesti břicha, ale to je všechno. U lékaře sem byla po třech měsících, prý to někdy trvá i půl roku. Byla bych ráda, kdyby se někdo ozval s podobnou zkušeností. Zatím děkuji
Souhlasim s nazorem, ze spokojeni diskutuji mene nebo vubec nez nespokojeni. Ja jsem delala pruzkum pouze ve svem okoli a vsechny kamaradky, zname, pribuzne a kamaradky znamych byly spokojene.
Jinak ja hlasim ze uz temer tyden poprve od zavedeni (kveten 2011) nekrvacim ani nespinim a je to neskutecne dobry pocit - coz ale neni uplne normalni ze. S hruzou cekam kazdy rano kdy to znova prijde, ale tak nejak cejtim ze uz si to seda ![]()
VladkaD píše:
Mirenu sem měla celých pět let, zhruba půl roku trvalo než se mi ustálila menstruace, později jen špinění tak jeden den za měsíc. Čtyři roky úplně v pohodě, teda přibrala sem deset kilo a po čtyřech letech se mi zhoršila pleť, začalo se mi dělat akné, i na zádech, tak sem po vyndání přešla na HA-Minerva, kvůli pleti, beru ji devět měsíců a menstruace se pořád ještě nedostavila. Sice mám každý měsíc den,dva bolesti břicha, ale to je všechno. U lékaře sem byla po třech měsících, prý to někdy trvá i půl roku. Byla bych ráda, kdyby se někdo ozval s podobnou zkušeností. Zatím děkuji
s tou menstruací je to zvláštní, protože mě doktor řekl že až jí vyndáme, tak do měsíce budu mít normálně menstruaci, ovulaci a budu moct otěhotnět. -narozdíl od prášků ![]()
Ahoj, tak já mám mirenu vyndanou už rok a nemůžu si to bez ní vynachválit. Měla jsem ji rok a taktéž i stejné příznaky jako některé z vás- podrážděnost, deprese, nespavost, bouchání u srdíčka, pocit úzkosti a hlavně hodně vysoký krevní tlak. Neměla jsem žádné špinění, byla jsem zcela bez menstruace i několik měsíců, ale to mi zřejmě nedělalo dobře, byla jsem jak přetlakovaná. Po vyndání se stav zlepšil zhruba za měsíc a něco. Ihned druhý den po vyndání jsem začala normálně menstruovat a to pravidelně každý měsíc. Už nikdy více mirenu!
Ještě jsem zapomněla napsat, že je mi 35 a mám dvě děti. Kluka jsem rodila vloni v květnu…