Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Foxice píše:
Ahoj, dneska jsem zavolala na výsledky testů, které mi moje obvodní dělala snad na všechno, co se dá. Nikde žádný problém. Ještě čekám na štítku, to budu vědět ve středu. Takže vše, co jsem popsala několik příspěvků dozadu pramenilo z Mireny. Ještě zajdu na gynekologii příští týden a nechám si udělat rozbor hormonů. Nicméně je mi lépe, mám chuť na sex, přestávají deprese a bušení srdce. Akorát mám pořád pnutí v prsou a tlak na hrudi. Nicméně měla přijít menstruace předevčírem a nikde nic. Žádné klasické známky - nafouklé břicho, bolestivý vaječník…takže koukám, že možná ještě budu možná dostávat vyvolávačku. A to je měla Mirenu jen měsíc. Je to ale věc každého těla, někomu vyhovuje, někomu ne, ale jak řekla Mišelinka, jak Vám bude zle a doktoři nebudou vědět proč, výsledky budete mít ok, tak s Mirenou z těla ven. Většině doktorů jde jen o peníze, takže pomalu ani nesdělí negativní část záležitosti. Můj doktor mi vlastně taky Mirenu jen vychválil, až teď si to zpětně uvědomuji. Příští týden si s ním pěkně promluvím od plic. V jiných ohledech je pečlivý, vše vysvětlí, když jsem byla těhotná, všechno klapalo jak na drátkách, ale v tomhle mu to nějak uteklo, takže bude povídání. Kecky, že to působí jen lokálně…tomu se moje praktická doktorka vysmála. Ale neříkám, že je to jen špatné. Je tu hodně maminek a žen, kterým vyhovuje. Já si ale rozhodně do těla už žádný hormonální srágory cpát nebudu. Zlatý šprcky a chuť na sex:-)
Tak si potom vzpomeň a dej vědět, co ti na to řekl, dost by mě to zajímalo.. ![]()
Já mám Mirénu už 3. rok..jsem rok po dostraní pravého vaječníku měla jsme tam velkou cystu..nejdřív mi řelki že za tomůže tělístko a pak že ne..Od tý doby je pokoj tak jsem to neřešila..Ale mám MS 4 dny ale po 17 dnech to mě trochu děsí tak nevím zda jí nedám pryč teď
holky, poslala jsem 2× dotaz, pokaždé jinému gynekologovi ohledně reklamace MIRENY. Prý mám nárok na plnou částku!!!! ne na přiblblou tisícovku nebo dvě, jak by z toho zřejmě doktoři chtěli vybruslit. Také nevím jak to bylo u vás, ale mě dal doktor informační leták, kde bylo jen to, co to je atd… Poté, co mi tělísko dal mi dal také brožurku, kde jsem si teprve přečetla o nežádoucích účincích a docela jsem čuměla. Sice jsem na pár negativních názorů narazila, předtím, než jsem si ji dala, ale doktor pořád žvatlal o tom, že je pro mě to nejlepší, jelikož jsem v těhotenství ležela měsíc na infuzích kvůli játrům. Jenže jsem měla i problémy s hormonální hladinou, takže mě tahle MIRENOVská kur… dostala do kolen. Manžel nadáva jako ďas, prej vyhodil 6500 za „sex jednou za měsíc, drátky v pipině a moje věčné bolesti nebo krvácení, že prej rozbije doktorovi kubu, když mi nevrátí alespon polovinu!!!!“ No, asi by si to gynďas zasloužil. Každopádně měním doktora. Je těžké narazit na dobrého - zkuste : www.znamylekar.cz
Já věřím jen a jen mému zubaři
br… Musím říct, že mě nebolí břicho, paráda, po měsíci v křečích. Těším se, až mi zase bude dobře.A Foxi máš pravdu! Zlatá chut na sex byť s kondomem
Pokud si pamatuuju,reklamace muze byt do roka a castka se vraci skoro cela/castka za Mirenu se rozdeli na pet let v mesicich a ponizi se o mesice,ktere jsi ji v sobe mela/
farska píše:
Pokud si pamatuuju,reklamace muze byt do roka a castka se vraci skoro cela/castka za Mirenu se rozdeli na pet let v mesicich a ponizi se o mesice,ktere jsi ji v sobe mela/
děkuji
Mišelin píše:farska píše:děkuji
Nemas zac. Ja si s ni uzila sve
![]()
Nechci tu vůbec nikoho nabádat, že je špatná, ale mě se zdá, že málokterá žena je ochotna jen tak vyplyvnout najednou několik tisíc za antikoncepci, tudíž počítám, že ji bude mít malé procento žen ze všech, které antikoncepci mají. Spousta nespokojených ani nanapíše, protože když se obrátily na lékaře s problémy, poslal je k psychoušovi s tím, že jim nic není, jen nezvládají psych. ten stres v mateřství a tím pádem si nespojí, že bušení srdce, bolesti a depky mají možnou příčinu lékaři tolik vychvalované MIRENE…
Nikomu nechci přát stavy, které zažívám já, Foxice nebo Erca…doma malý dítě a místo radosti z mateřství jen úzkost, lítání po doktorech a šílený stavy, které kdo neprožil, nepochopí. Je mi hrozně líto mojí dcery, které jsem se nevěnovala jak bych chtěla, protože jsem zrovna měla bolesti nebo depku, mrzí mě, že přečkala spousty hodin v čekárnách doktorů, protože mi bylo na chípnutí. Mám výčitky, že jsem neposlechla manžela a k antikoncepci ho přemluvila a nebýt této diskuze, nenašla bych odvahu se ji zbavit, protože jsem žila ve vědomí, které mi omýval doktor, že jsem jediná, kdo má s Mirenou problém…díky všem za příspěvky
Mišelin píše:
Nechci tu vůbec nikoho nabádat, že je špatná, ale mě se zdá, že málokterá žena je ochotna jen tak vyplyvnout najednou několik tisíc za antikoncepci, tudíž počítám, že ji bude mít malé procento žen ze všech, které antikoncepci mají. Spousta nespokojených ani nanapíše, protože když se obrátily na lékaře s problémy, poslal je k psychoušovi s tím, že jim nic není, jen nezvládají psych. ten stres v mateřství a tím pádem si nespojí, že bušení srdce, bolesti a depky mají možnou příčinu lékaři tolik vychvalované MIRENE…Nikomu nechci přát stavy, které zažívám já, Foxice nebo Erca…doma malý dítě a místo radosti z mateřství jen úzkost, lítání po doktorech a šílený stavy, které kdo neprožil, nepochopí. Je mi hrozně líto mojí dcery, které jsem se nevěnovala jak bych chtěla, protože jsem zrovna měla bolesti nebo depku, mrzí mě, že přečkala spousty hodin v čekárnách doktorů, protože mi bylo na chípnutí. Mám výčitky, že jsem neposlechla manžela a k antikoncepci ho přemluvila a nebýt této diskuze, nenašla bych odvahu se ji zbavit, protože jsem žila ve vědomí, které mi omýval doktor, že jsem jediná, kdo má s Mirenou problém…díky všem za příspěvky
přeju,at je už JEN LÍP
ALE NIC SI NEVYCITEJ-UDELALAS TO,CO JSI POKLADALA V DANOU CHVILI ZA NEJLEPSI ![]()
Je to supeeer!!! Dnes jsem si ji nechala vyndat po 5ti letech. Sice u me trosku problem, bolelo to,ale to je indivindi… Hlavne celych 5let bez menstruace!! Takze luxus. Kdyz se zadari, tak po dalsi baby jdu urcite do dalsi!!!
Měla jsem Mirenu 2 roky bez problémů. Sice nějakou dobu trvalo, než si tělísko sedlo (asi 4 měsíce), ale pak bez menstruace, bez přibírání, bez zhoršení pleti nebo nálad. Žádná antikoncepce nesedne všem ženám, naštěstí je hodně možností. Bohužel Mirena má jednu velkou nevýhodu, a tou je že se musí zaplatit najednou. A pokud ženě nesedí, je to hodně drahá zkušenost. Jsem ráda, že jsem s ní problémy neměla a po porodu se k ní chci zase vrátit. A ohledně otěhotnění - otěhotněla jsem hned v ten měsíc, ve kterém jsem si Mirenu nechala vyndat.
Boruvka87 píše:
Hranika,estli nejsi spokojená s Mudr,tak bych šla normálně k jinýmu (na doporučení) s tím,že nejsem spokojená s jeho přístupem.Novému gyndr.bych řekla,jaký mám problém a zjistila,jak on se k tomu staví…třeba bude mít lidštější přístup…
Ale on mi az do ted neprisel blbej, mladej kluk, sikovnej, milej, mozna az moc hezkej:))), ale potom co pise Miselinka uz tam vidim nejaky zadrhely, proste jde o prachy, jako vsude jinde. Zkusim si s nim jeste promluvit
PS. Ty jses taky vsude:)))
HOLKY,JÁ UŽ JSEM TO JEDNOU PSALA,MĚ DR ŘEKL,ŽE MÁM TAKY NÁROK NA REKLAMACI ROK A ZÁLEŽÍ NA NĚM,CO UVEDE ZA DŮVODY A PODLE TOHO ČÁSTKA,KTEROU VÁM VRÁTÍ.TAKY TI VAŠI DR JSOU PĚKNÍ HAJZLÍCI,PROTOŽE JÁ JSEM SI MIRENU MĚLA KOUPIT SAMA V LÉKÁRNĚ,TAKŽE VÍM,KOLIK STÁLA A DR SI NEPŘIPOČETL NIC.VÁM,KTERÝM JI DAL SÁM,TAK ANI NEMŮŽETE VĚDĚT,KOLIK SI NECHAL,PROTOŽE VĚTŠINA ŽEN NEVÍ,KOLIK TO JINAK STOJÍ,TAKŽE SI DOKTOŘI PĚKNĚ VYDĚLAJÍ,PROTOŽE NA TO SPOLÉHAJÍ
hranika píše:Boruvka87 píše:Ale on mi az do ted neprisel blbej, mladej kluk, sikovnej, milej, mozna az moc hezkej:))), ale potom co pise Miselinka uz tam vidim nejaky zadrhely, proste jde o prachy, jako vsude jinde. Zkusim si s nim jeste promluvit
Hranika,estli nejsi spokojená s Mudr,tak bych šla normálně k jinýmu (na doporučení) s tím,že nejsem spokojená s jeho přístupem.Novému gyndr.bych řekla,jaký mám problém a zjistila,jak on se k tomu staví…třeba bude mít lidštější přístup…
PS. Ty jses taky vsude:)))
90% doktorů honí prachy. Jestli máte možnost, tak si vyžádejte výpis ze zdravotní pojiťovny o vykázané zdravotní péči lékařů a budete čučet, že si naúčtují i za „telefonickou konzultaci“ trvající 3 minuty 70 Kč! Mě se úplně udělalo špatně, kolik info jsem zjistila o tom, jakej debil je můj gynekolog. Ale ožulit se nenechám. V Bayer společnosti, co vyrábí MIRENU totální neochota, prý se mám obrátit na lékaře! Naštěstí manžel má nějáké obchodní styky s někým z Bayeru, tak jsem si sehnala potřebné info a i díky této diskuzi a online poradnách gyndařů vím, na co mám právo a jak dokázala jsem si dát dohromady spoustu věcí.
Ty, které si o MIRENE uvažujete, bude lepší, když si ji sami koupíte, protože pak budete mít účet a můžete reklamovat přímo vy, lékař Vám jen vyplňuje info kdy aplikoval, jaké jste měla po tu dobu problémy a jaké léky byly nasazeny… A nemusíte se obáva, že si k několika tisícům, které od vás dostal si ještě schrábne další prachy za vrácení MIRENY od výrobce
hranika píše:
Miselin, prosim te, a netvrdil ti neco ze reklamace je mozna jenom pul roku po zavedeni? Muj doktor je podle vseho taky smejd, dusuje se, ze uz nemam narok, ze uz jsem po limitu (mam ji od kvetna, denne krvacim). Kdyby mi dali aspon pulku tak do vyndani jdu. Tim, ze mi rekl ze nemam zadnou sanci, tak to furt jeste trpim…
Hraniko, máš ji stejně dlouho jako já? 8 měsíců? pak máš nárok. Pokud máš problémy po 6 měsících od zavedení ale není to déle než jeden rok, pak peníze vrací. Samozřejmě počítej s tím, že ne celou částku, podle mě vrátí jen to, co ho MIRENA stojí v nákupu - to budou tak 3000 kč.
MIŠELIN MYSLÍŠ,ŽE DR STOJÍ MÍŇ JAK TEBE,KDYŽ SI JI KOUPÍŠ SAMA?