Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den dámy,
tak moje zkušenost s Mirenou je velice negativní. Zavedení (září 2011) - super. To jsem ani nečekala. Ale 10 týdnů po zavedení nebylo špinění, ale krvácení (to je delší než šestinedělí). Bolest břicha, hlavy. Pak jsem na týden přestala a pak zase celý měsíc. Teď krvácím 17dní, týden nic a pak zase. Dr mi řekl, že trvá 6 měsíců, než se tělísko usadí. Ale 6 měsíců je dost dlouhá doba. Přibrala jsem cca 4kg, ale to nafouklé břicho. To jsem neměla ani když jsem porodila dvojčata a děloha se mi normálně stáhla. Manžel se mě ptá, zda je to krvácení a nafouklé břicho normální. Dr mi dal prášky na bolest a to bylo vše.
Přeji všem, aby jim Mirena vyhovovala, ale mě tedy určitě ne. Kdyby to nebylo tak drahé, tak už je dávno vyndané.
Rezki, máš můj obdiv. A vůbec všechny holky, které to jsou schopné snášet krvácení a špinění tak dlouho. Gynekoložka mě navíc ještě upozornila, že nedoporučuje používat tampony, aby se tělísko nevytáhlo. Což znamená naučit se žít pořád s vložkou mezi nohama. Neumím si představit ani ten sex, mě by špinění a krvácení vadilo. ![]()
Dobré ráno všem přeju
..... tááák, včera veřer jsem byla na vyndání kámošky Mireny po 5-ti letech. Novou už jsem nechtěla (chci zkusit ještě mimčo v pořadí čtvrtý
). Na to, jakej jsem byla strašpytel to fakt vůbec nebolelo, ani jsem nic necejtila, ale jsem ráda, že to je za mnou a nejdřív tam půjdu tak za rok na prevenci a pokud se zadaří tak i dřív s těhu testem......
Ještě bych se vás chtěla zeptat na něco, co se netýká Mireny - kvůli prodělané pooperační tromboze bych měla těhu rizikové, jenže jsem si myslela, že když je těhu rizikové, že mi dr. napíše neschopenku a já si těch 9 měsíců budu užívat naplno s pejskama na procházkách, těhu plavání a těhu cvičení atd..... No, ono ne.Neschopenku mi nenapíše na rizikové těhu a já si to tak už hezky naplánovala co všechno pro sebe a miminko budu dělat. Jsem OSVČ a celý dni jen prosedím za stolem, bohužel já se řídím prac. dobou která nejvíc vyhovuje mým zákaznicím a popravdě si neumím představit, že bych jim řekla, že v 15 hod nemůžu, že až o hodinu dýl, že si musím zajít na procházku, abych se prošla. To by byl asi začátek konce mýho OSVČ-kování, které jsem 10 let budovala a dostala se opravdu k velké klientele ženských......
Peti, ono by sis na vycházkách moc neužívala - jsou jen na 6 hodin denně. Zkus si spíš naplánovat práci tak, abys měla nějaké volno, když jsi pánem svého času. Držím palce, ať se co nejdříve zadaří.
orlik píše:
Peti, ono by sis na vycházkách moc neužívala - jsou jen na 6 hodin denně. Zkus si spíš naplánovat práci tak, abys měla nějaké volno, když jsi pánem svého času. Držím palce, ať se co nejdříve zadaří.
Orli, díky
, chtěla bych ještě tu holčičku
. Asi to tak prostě nějak budu muset udělat, snad by mi ženský mohly na nějakou dobu vyjít vstříc a věřím, že bysme se i nějak dohodly. Koneckonců - já se jim přizpůsobovala celých 10 let
. Ono, to nějak půjde, i když se přiznám, že neschopence bych se fakt nebránila a na těch cca 6 měsíců by za mě zaskočila kamarádka a já bych si užívala
![]()
Peti, záleží na doktorovi, většinou se s nimi nechá domluvit.
Holky, jak to děláte, že metříky se vám ukazují pod každým příspěvkem? Já je hodila do jednoho příspěvku, kde sem je musela zkopírovat a pak už se mi neukázaly
. Holt pořád říkám, že pc nechápe co po něm chci
![]()
Orli, tak ho budu ukecávat, je docela dobrej - hlavně ty srandičky včera při vyndávání Mireny. To sem písnu odpol, teď musím pro dcerku do nemocnice - včera ve škole spadla při bruslení na hlavu, tak volali abych pro ni radši přijela a jela s ní k dr. (další kapitola jak se k nám chavali na příjmu). Takže prďolu si tam nechali přes noc s otřesem mozku. Odpolko to sem všechno písnu - teď už fakt musím pro ni
.....
PeťulinQa 82 píše: Orli, tak ho budu ukecávat, je docela dobrej - hlavně ty srandičky včera při vyndávání Mireny. To sem písnu odpol, teď musím pro dcerku do nemocnice - včera ve škole spadla při bruslení na hlavu, tak volali abych pro ni radši přijela a jela s ní k dr. (další kapitola jak se k nám chavali na příjmu). Takže prďolu si tam nechali přes noc s otřesem mozku. Odpolko to sem všechno písnu - teď už fakt musím pro ni.....
Tak ať je malá co nejdříve v pořádku. Co se metříků týče, musíš mít v Nastavení zaškrtnuto ANO u Zobrazovat podpisy. Pak by se to mělo zobrazovat pokaždé.
Orli, děkuju za radu ohledně metříků
. Adélka je v pořádku už doma, jen má být ještě v klidu a do konce týdne zůstat doma. A o tom, co se dělo, když jsme přijeli do nemocnice nejspíš napíšu i ten deníček. Aby si i ostatní přečetli jak máme "úžasnou
" nemocniční "péči
" .
Zajímavé.Jeden doktor Mirenu nedoporučuje pro časté záněty a druhý doktor opak.Můj lékař mi ji doporučil kvůli častým zánětům.Mám Mirenu 2,5 roku.Do dvou let jsem byla nadmíru spokojená.Po dvou letech se mi objevila silná mensruace mírné bolesti v podbříšku,pocity na zvracení, bolest na prsou a občas slabý výtok.
Taky mám pocit,že doktoři Mirenu vychvalují pro peníze.Jsem rozhodnutá si jí nechat vyndat.
sugrata píše:Vlaďka69 píše:Určitě si brnkněte Mudře. Mě vyndával Mirenu a hned zandával nehormon tělísko před 14dny, upozornil mě že můžu pár dní špinit, taky to tak bylo, špinila jsem 3dny a od té doby klídek.
Děkuji za informaci, koukala jsem tady na diskuzi také hodně na tvé příspěvky a je to děsný co sis zkusila. Děsím se toho, aby mě něco takového také nepotkalo. Nikdy jsem deprese neměla, a teď když jsem poznala co to je, tak se už bojím, aby se to někdy nevrátilo. Mám vyndanou Mirénu pár dní, docela silně krvácím ( což opět nechápu, když jsem ji měla jen 14 dní a plně kojím), bolí mě břicho, klouby, záda a také hlava. Také jsem si debilní Mirénou rozhodila hormonální rovnováhu. Depky přešly po dvou dnech, ale doufám, že se vše ostatní také usadí. Zítra zavolám Gynekoložce. Díky
ahojky a jaký máš nehormon tělísko?Písla bys mi název,cenu atd?
spipek píše:
Zajímavé.Jeden doktor Mirenu nedoporučuje pro časté záněty a druhý doktor opak.Můj lékař mi ji doporučil kvůli častým zánětům.Mám Mirenu 2,5 roku.Do dvou let jsem byla nadmíru spokojená.Po dvou letech se mi objevila silná mensruace mírné bolesti v podbříšku,pocity na zvracení, bolest na prsou a občas slabý výtok.
Taky mám pocit,že doktoři Mirenu vychvalují pro peníze.Jsem rozhodnutá si jí nechat vyndat.
A není Mirena třeba spíš jen kousek posunutá, že takhle najednou začala „zlobit“
? Já měla pravý opak, když jsem chodila na kontrolní utz jak sedí a jestli se nehne...... takže když seděla asi jak by měla, tak jsem špinila
, když se pohla o trošku níž tak bylo vše OK. Takže když jsem byla na utz potřetí tak jsem se dr. ptala jestli by to vadilo, že je trošku níž, že bych ji tak chtěla nechat, že mám klid narozdíl od toho, když ji vždy posunul kousek nahoru. Tak jsme ji tak nechaly a celých 5 let jsem měla klid a za celou tu dobu jsem ani jednou „nezašpinila“
. Třeba ty máš zrovna opačný problém, třeba malinko sjela a proto ty „problémy“
.
PeťulinQa 82 píše:spipek píše:A není Mirena třeba spíš jen kousek posunutá, že takhle najednou začala „zlobit“
Taky mám pocit,že doktoři Mirenu vychvalují pro peníze.Jsem rozhodnutá si jí nechat vyndat.? Já měla pravý opak, když jsem chodila na kontrolní utz jak sedí a jestli se nehne...... takže když seděla asi jak by měla, tak jsem špinila
, když se pohla o trošku níž tak bylo vše OK. Takže když jsem byla na utz potřetí tak jsem se dr. ptala jestli by to vadilo, že je trošku níž, že bych ji tak chtěla nechat, že mám klid narozdíl od toho, když ji vždy posunul kousek nahoru. Tak jsme ji tak nechaly a celých 5 let jsem měla klid a za celou tu dobu jsem ani jednou „nezašpinila“
. Třeba ty máš zrovna opačný problém, třeba malinko sjela a proto ty „problémy“
.
Kdepak , byla jsem na ultrazvuku a Mirena sedí.Za měsíc mi p.doktor udělá stěr,zda nemám nějaký zánět.Nevěří,že pocity na zvracení jsou k tomu.Pro jistotu ještě jdu na fibroskopii abych si byla jista,že to způsobuje Mirena.Krev mám vpořádku.Ale kdyby to byl žaludek,tak nechápu proč krvácim a bolí mě prsa.