Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Vlaďka69 píše:
Jen tady to téma holky nechte. Už jsem si na vás zvykla a vaše povídání je moc poučné. Také se mi pořád vrací moje hnusné těhotenství s depresemi ( navíc mi ještě v těhotenství zjistili sníženou funkci štítné žlázy - což také způsobuje deprese ) Nevěřila jsem, že se mi malá narodí v pořádku, myslela jsem, že bude nějak postižená, nebo nějaký šílený neurotik - celé těhotenství mi bylo hrozně zlePo porodu se vše srovnalo a pomalu jsem zapomínala a potom jsem se vytrestala ještě když jsem si 4 měsíce po porodu nechala zavést Mirénu a všechny ty hnusné stavy se mi okamžitě vrátili. Teď mám občas strach, aby se mi to někdy nevrátilo. Hlavně přemýšlím o jiné antikoncepci a nechce se mi vůbec do ničeho - hlavně už proboha žádné hormóny a hormonální zásahy do těla. Tak to s partnerem tak nějak plácáme - kondomy nechce, tak přerušujeme a různě si pomáháme ručně
Otázka zda to tak půjde pořád, teď ještě plně kojím tak jsem jakžtaž chráněná, dítě už nechceme mě je 43 let a partnerovi 55 let
Malé bude příští týden půl roku - a je to to naprosto báječné dítě, je hodná a hrozně šikovná, úplně v pohodě a naprosto zdravá - žádné koliky, žádné nemoce - jsem šťastná že to tak dopadlo
Občas ale vzponímám na to jak těhotenství bylo hnusné a nepříjemné a potom ta Miréna - cítím se taková ublížená. Ale jak to tady čtu, tak slibuji, že dnešní den končím - už na to myslet přestávám a budu energii investovat jinam. S malou jdeme od pátku do kurzu plavání a prostě si budeme ten život užívat a ne se plácat v minulosti.
Kamarádky manžel už jako 25 letý onemocněl rakovinou prostaty a celý život se s tím léčí - někdy je to lepší, někdy horší - občas nějaká operace. Mají tři dcerky. Kamarádka se s tím vyrovnala tak, že začala běhat - po večerech. Dnes asi po 10ti letech běhá jako amatér Maratonské závody ( a triatlony) - manžel i dětičky ji doprovázení po celé Evropě. Má úžasnou kondici a krásné tělo. Moc ji obdivuji a vždy ji to říkám, že před ní smekám klobouk. Asi se nechce moc zabývat minulostí a najít si něco na odreagovaní.
Ale vím, že se to lehce řekne, když jsem měla depky, tak jsem seděla doma a čuměla do zdi a rozhodně jsem již neměla vůbec žádnou energii na to abych se sebou byla schopná něco udělat
Je to těžké.
VLADI 69: Vladi, toto téma by samozřejmě zůstalo, ale nevím jestli by nestálo za to založit téma o depresích. Když sem pak přijde nějaká holčina (paní, slečna.....) číst o Mireně, tak tu narazí na antidepresiva
........
Jo, jinak jsem před půl hodinou přijela z hematologie a vše v pořádku
. ptala jsem se doktorky na to plánované těhu s prodělanou trombozou a velmi mě potěšila
. Po tromboze před těma 4 rokama mi dělali všemožný testíky na srážlivost a genetiku a všechno vyšlo výborně, žádná porucha srážlivosti, žádné sklony ke srážení krve. Prostě výsledky na 1*
. S doktorkou jsme mluvili o těhu, a že komplikace jsou hodně maličké s těmito výsledky. Každý měsíc bych chodila na hematolku na krev, zda tam není nějaký těhu hormon, který by mi náhodou chtěl srážet krev. Podle výsledků bych si buď píchala nebo nepíchala injekce. Nebo pokud by bylo celé těhu všechno v pořádku, tak by se doktorka dohodla s doktorem, zda to nenasadit třeba jen 14 dní před porodem. Takže pro mě výborné zprávy
![]()
Takže teď už jen čekat asi 2-3 dni jestli tento měsíc přijde nebo nepřijde ms, pokud ne, tak příští měsíc budu na taťkoj každej den
........
PeťulinQa 82 píše:
SPIPEK: Spipečku, já to ani přesně nevím, ale nějak těsně před půlkou října byla na liposukci bříška v celkové narkoze a já byla týden před ní na celkové abdominoplastice, dělala si srandičky, že jsem na ni mohla „počkat“ a jít o pár dní dřív..... Po liposukci šla hned druhý den domů a byla naprosto v pohodě. S bříškem byla spokojená moc - jak ona, tak i její manžel. A těšila se, až bude moc po dvou až třech měsících vyhodit stahovací prádlo (to aby se zas kůže hezky přichytila). Takže já nevím proč umřela, slýchávala jsem, že to lidi přisuzovali té operaci, i když skoro nikdo nevěděl, na čem byla. Když jsem jela k „našemu“ doktoru na poslední kontrolu s jizvou, říkala jsem mu o tom a byl z toho fakt moc špatnej. Chvíli jsme o ní povídali a ptala jsem se ho, jestli by to mohla být tuková embolie. Ale ta se stává prý při těžkých autonehodách. Po liposukci je to prý taky možný - prý v mini-mini-mini procentu a né tři měsíce po lipo. Většinou tak do týdne, dýl ne. Pitvu ji dělali, ale jak dopadla - nevím. A možná to ani už nechci vědět, stejně mi ji to nevrátí a já bych v tom zas „ďoubala“ a přemejšlela co by mohlo být jinak a říkala si: ..... kdyby ....... Určitě víš co tím chci říct
.
Chápu,jako kamarádka bych taky nešťourala.Ale jako manžel/-ka bych se s touto odpovědí nesmířila.Ať odpočívají v pokoji.A už dost o smrti jinak budu mít depku.Jsme mladý ,život před sebou,musíme se s tím vším poprat.Jsem objednána na vyndání Mireny 3.května.A bojím se pondělka té fibroskopie.Snad to přežiju.
Foxice píše:cedruška píše: Úplně ti rozumím, mám úplně stejné pocity,ale k tomu všemu jsem se dostala do fáze, že mi začali vadit lidi, jakože když jsem se měla s někym bavit tak jsem začala být nervozní,, nesoustředěná a začala jsem se soustředit na to kdy omdlím nebo neomdlím.. Prolezla jsem snad všechny vyšetření co existujou,doktorka už nevěděěla co semnou, říkala mi že krev mám super a to mi dělali testy snad na všechno, byla jsem i u očního jesttli nemám ocit dezorietnace z očí, no připadala jsem si jako hipochodnr.. Byli to nervy, nikdy bych nevěřila co dikažou udělat nervy s člověkem.. Jednu dobu jsem seděla doma a nebyla schopná vyjít ven ani mezi lidi.. Otázka je z čeho ty nervy začali, když jsem je nikdy neměla a nikdy jsem taková nebyla.. Naopak jsem milovala lidi, chodila mezi ně ráda a nebyla jsem hipochodr,, jinak řečeno jsem se nikdy nekontrolovala protože mmi nebylo zle.. Pak začali návaly horka, zimnice, klepaní, strachy a tak.. Když se nad tím dohloubky zamyslím, začalo mi to před 4 lety, a to jsem měla nádrhené období,, vdala jsem se, měla miminko a pak přišel dokoor, dejte si mirenu je to super..Neříkám že je to z toho, je to z nervu, ty nervy jsou ze sebekontrolovnání, kdy mi zase bude zle a těžko se zvládají ty pocity když je člověku zle, ale co člověku zbusobuje ty stavy?? Nemužu to říct na 100%, ale když jsem vždy byla zdravá, když jsem prolezla všechny doktory a mám to za dobu co mám mirenu, tak to by byla dost velká náhoda aby to z toho nebylo. Co jí nemám, je mi den ode dne lépe, sice mám ještě občas ty stavy ale opravdu minimálně, je to naučené,, moje tělo to má naučene, protože jsem v tom žila delší dobu, ale co nemám mirenu chodí to méně a méně, a to jsem měla stavy jako v přechodu… Tak ono i z přirodního hlediska není normální že žena nemá 5 let menstuaci, že se žena nečistí, to si někdy v organistmu musí sednout, někde se to odrazí. Každa zdravá žena ma pravidelnou menstuaci a že je zastavená je proti přírodě a pouští si do těla hormony, které tomu brání. Tak to tělo reaguje a my jsme z toho vyplašené a pak začinají nervy.. Takže já si osobně myslím, že to je z mireny..A i kdyby to nebylo vše z mireny, tak mirena tomu určitě nepřispíva, naopak to zhoršuje. Ale je to muj osobní názor…Ahoj holky, vidím, že nejsem sama, komu se toto stalo a nejspíš díky Mireně. Léčím se teď antidepresivy, mám diagnostikovanou panickou poruchu. Stavy přesně popisujete Vy. Nechala jsem si Mirenu dát 9/12 a za týden přišly první signály a za měsíc první ataka…Mirena, nikdy víc. No, popsala jsem to pár stránek zpátky.
spipek píše:PeťulinQa 82 píše:Brrrr, ani se ti nedivím,že jsi v tomto stavu.To je mi líto.Toto prožít určitě nebylo jednoduché.S tolika bolestí po sobě,jsem se ještě nesetkala a ani nechci,nevim,jak bych to zvládla.Jenže osud si nevybírá,že? Doufám,že máš už před sebou pouze sluníčko.Zasloužíš si to.Já mám stres jen od ledna a stačí mi to.Jak píšeš o špatném dýchání+ nemocnici,hned jsem si vzpomněla na sebe.Stalo se mi to jen jednou v lednu.Brala jsem prášky na záda,ze kterých mě bylo špatně.Tehdy mě bolelo břicho,přišel pocit na zvracení,začala jsem se klepat,točila se mi hlava a špatně se mi dýchalo,pak se přidalo bušení srdce a brnění obličeje , ten den jsem se cítila na infarkt a zavolala jsem si záchranku.Nikdy na to nezapomenu.Vyvolali mi to prášky na záda a k tomu se dostavil stres ze strachu co se to semnou tehdy dělo.Nikdy jsem to nezažila a nevěděla,že to může vyvolat stres.Nejlepší bylo,když přijela záchranka,mě to trochu přešlo a vypadala jsem jako blbec.Ještě jsem od doktorky dostala vynadáno za výjezd.Bylo mi to líto až jsem z toho břečela ,jak malá.Byla jsem doma sama,co kdybych omdlela a zapadl mi třeba jazyk.....Hrozná představa.Taťka se tehdy rozčiloval co si to ta doktorka dovoluje…Teď už vím co způsobuje stres tak jsem klidnější.Vím co dělat. Prášky na záda a antidepresiva jsem zahodila.Až mi někdo bude vyprávět o tomto stresu,nebudu se smát ,jako jiní,kteří to nezažili.Držím ti palečky,aby ti vše dopadlo dobře.Cítím s tebou
SPIPEK: nooo, víš, já na tom byla jednu chvíli i hůř, takže jsem ty prášky fakt potřebovala. Teď jsou pro mě nejhorší ty 3-4 měsíce od listopadu. Ale teď kvůli plánovanýmu těhu fakt ty prášky nechci jíst. I když vím, že s nima bych ty večery zvládala o mnoho líp. Ale teď už to zas bude o moooc lepší - jak svítí sluníčko a je dlouho světlo - to je prostě moje
. Ty antidepresiva jsem začla „jíst“ asi před 3.5 rokama, kdy to fakt nebyl lehkej rok
. Když nejmenšímu synoj v r. 2007 bylo 9 měsíců, tak mi umřel můj taťka, ten samý rok přesně týden před Vánocemi moje hooodně dobrá kamarádka. pak asi nějak od nového roku na tom byla hodně špatně moje milovaná babička (ta nejlepší babička
) a ke konci ledna ji řezali nohu
. Vzala to docela dobře a naučila se bez nohy žít. Vozili jsme ji na procházky a užívali si sluníčka. Ale to tvalo jen 4 měsíce, pak začla „blbnout“ a kolikrát ani nevěděla kdo jsem, kde je a skončila na plínách. Starali jsme se o ni jak o miminko. A hned na začátku října to babička vzdala. Jeden večer vypadala docela dobře, v noci se nám zdálo, že špatně dýchá a to už měla takový zakalený oči a byla taková „jiná“. A v po 5 hod ráno odešla
. Ten rok jsem byla po prázdninách na operaci s břichem a dostala trombozu. Po babičiině smrti mě manža vezl poprvé na internu-vůbec jsem nemohla dejchat, tak si myslel jestli to není nějaká embolie, ale vše bylo v pořádku tak jsme jeli domů, ale skončila jsem tam i o měsíc později zas s tím samým a byla tam ta samá doktorka co minule. Povídali jsme si dlouho spolu a najednou mi přinesla nějaký prášek. Ujistila jsem se, jestli ho můžu na ten Warfarin a světe div se. Asi za čtvrt hoďky mi vůbec nic nebylo a bohužel to byl prášek na nervy, tak jsem dala na doporučení jedný známý na super doktorku v Hradci, která mi napsala slaboučký antidepresiva. Už mi je chtěla jednou pomalu začnout vysazovat, ale já jsem nechtěla, tak mi je nechala. Teď jsem bez nich něco přes měsíc a až na ty „divný“ večery to je dobrý
. Tak uvidíme jestli dopadne těhu a jak bude probíhat s tou mojí pooperační trombozou. Ale kdyby bylo opravdu nejhůř, tak prášky které se můžou brát v těhu mám doma v šuplíku.
Tak špatné zprávy - reklamace dopadla samozdřejmě špatně
Dnes jsem volala gynekoložce, říkala, že reklamovali tři Mirény pro psychické problémy, které způsobili a bohužel reklamaci neuznali ani jednu. Gynekoložka mi řekla, že se diskuze o možné reklamaci rozmohla na internetu a distributor se to bude snažit eliminovat a reklamace prostě uznávat nebude!!!
K tomu mému případu uvedli, že v podstatě deprese jsou uvedené jako vedlejší účinky v příbalovém letáku ( 1-10 žen ze 100), tak vlasně jsem s tím měla počítat, že bych tyto příznaky mohla mít. Navíc uvedli, že mé potíže mohly být pouze přechodné a měla jsem se je pokusit řešit pomocí psychiatra a ne si nechat Mirénu vyndat hned po 14 ti dnech. Dále napsali, že Miréna je léčivo a nelze ji reklamovat např. jako elektroniku ( opravdu inteligentní odpověď). Takže 6.000 Kč v luftě!!!! ach jo ![]()
Takže VŠEM - přečtěte si příbalový leták před zavedením Mirény, nespokojte se jen s doporučením vašeho gynekologa - nespoléhejte na to že tomu rozumí! A zvažte případná rizika!!!! ZA MĚ TEDY UŽ NIKDY !!! Znova opakuji, že kdybych věděla o Miréně všechny informace dopředu, nikdy bych si ji zavést nenechala !
Jinak Milý distributore - svoji zkušenost s Vámi napíšu na všchna fóra, které zde na internetu objevím. Výrobní náklady na Mirénu jsou zanedbatelé a uměle je držíte na tak vysoké úrovni. Nic by vám neudělalo, kdybyste peníze vrátili, když prokazatelně má žena velké problémy a mirénu nemůže používat! Neznám ženu, která by si Mirénu nechala zavést jen proto, aby její zavedení zneužila. Zavedení není nic příjemného, náklady na Mirénu jsou vysoké a neznám nikoho, kdo tohle podstoupí, aby si ji zase, pokud nemá potíže nechal zase vyndat ???? Nechtějte po mě, když mi Miréna způsobuje deprese a vážné psychické problémy, abych si ji nechala a k tomu baštila prášky od psychiatra ( když navíc kojím a jsem zcela zdráva ). NEDĚLEJTE Z NÁS NESVÉPRÁVNÉ MAGORY !!!
@Vlaďka69
Vladi, můj gyndr. mi říkal, že reklamace na Mirenu může být do půl roku z jakých koli důvodů a myslím rok když vypadne? Ale do půl roku se dá reklamovat, alespoň co mi říkal ![]()
@PeťulinQa 82 píše: @Vlaďka69
Vladi, můj gyndr. mi říkal, že reklamace na Mirenu může být do půl roku z jakých koli důvodů a myslím rok když vypadne? Ale do půl roku se dá reklamovat, alespoň co mi říkal
@Vlaďka69 píše:
Tak špatné zprávy - reklamace dopadla samozdřejmě špatněDnes jsem volala gynekoložce, říkala, že reklamovali tři Mirény pro psychické problémy, které způsobili a bohužel reklamaci neuznali ani jednu. Gynekoložka mi řekla, že se diskuze o možné reklamaci rozmohla na internetu a distributor se to bude snažit eliminovat a reklamace prostě uznávat nebude!!!
K tomu mému případu uvedli, že v podstatě deprese jsou uvedené jako vedlejší účinky v příbalovém letáku ( 1-10 žen ze 100), tak vlasně jsem s tím měla počítat, že bych tyto příznaky mohla mít. Navíc uvedli, že mé potíže mohly být pouze přechodné a měla jsem se je pokusit řešit pomocí psychiatra a ne si nechat Mirénu vyndat hned po 14 ti dnech. Dále napsali, že Miréna je léčivo a nelze ji reklamovat např. jako elektroniku ( opravdu inteligentní odpověď). Takže 6.000 Kč v luftě!!!! ach jo
Takže VŠEM - přečtěte si příbalový leták před zavedením Mirény, nespokojte se jen s doporučením vašeho gynekologa - nespoléhejte na to že tomu rozumí! A zvažte případná rizika!!!! ZA MĚ TEDY UŽ NIKDY !!! Znova opakuji, že kdybych věděla o Miréně všechny informace dopředu, nikdy bych si ji zavést nenechala !
Jinak Milý distributore - svoji zkušenost s Vámi napíšu na všchna fóra, které zde na internetu objevím. Výrobní náklady na Mirénu jsou zanedbatelé a uměle je držíte na tak vysoké úrovni. Nic by vám neudělalo, kdybyste peníze vrátili, když prokazatelně má žena velké problémy a mirénu nemůže používat! Neznám ženu, která by si Mirénu nechala zavést jen proto, aby její zavedení zneužila. Zavedení není nic příjemného, náklady na Mirénu jsou vysoké a neznám nikoho, kdo tohle podstoupí, aby si ji zase, pokud nemá potíže nechal zase vyndat ???? Nechtějte po mě, když mi Miréna způsobuje deprese a vážné psychické problémy, abych si ji nechala a k tomu baštila prášky od psychiatra ( když navíc kojím a jsem zcela zdráva ). NEDĚLEJTE Z NÁS NESVÉPRÁVNÉ MAGORY !!!
Pěkně si to podala. ![]()
Ahojte holky, já jsem ten příbalový leták opravdu četla ale až nedávno. Muj lekař když mi mirenu zaváděl, mi ho přečíst nedal ani mi neřekl, že k tomu je nějaký příbalový leták.. V tom letáku nejsou jen deprese, ale i kopřivka, vysoký tlak, poškození pleti, vypadavání vlasu, poškození cév, bolesti zád, migreny, zvracení, krvacení a samé negativní nežadoucí učinky.. A že by to měla 1-10 žen ze 100, si já osobně nemyslím..Myslím si že 1-10 žen ze 100 to sedne,a těch 90 má z toho jen problémy… Mirena je to nejhorší super léčivo jak jej doktoří nazyvají s čím jsem se kdy sektala.. Opravdu zvažte jestli si necháte zavést mirenu, ona vám udělá takové peklo z vašim tělem, že se z toho pak těžko leze ven…
Cedruško nezapomeň na mě.Čekám na odpověď.Pak napiš zda tě přestali bolet záda.Dík
@cedruška píše:
Ahojte holky, já jsem ten příbalový leták opravdu četla ale až nedávno. Muj lekař když mi mirenu zaváděl, mi ho přečíst nedal ani mi neřekl, že k tomu je nějaký příbalový leták.. V tom letáku nejsou jen deprese, ale i kopřivka, vysoký tlak, poškození pleti, vypadavání vlasu, poškození cév, bolesti zád, migreny, zvracení, krvacení a samé negativní nežadoucí učinky.. A že by to měla 1-10 žen ze 100, si já osobně nemyslím..Myslím si že 1-10 žen ze 100 to sedne,a těch 90 má z toho jen problémy… Mirena je to nejhorší super léčivo jak jej doktoří nazyvají s čím jsem se kdy sektala.. Opravdu zvažte jestli si necháte zavést mirenu, ona vám udělá takové peklo z vašim tělem, že se z toho pak těžko leze ven…
Cedruško, já ho tenkrát před 5ti lety taky nečetla. Prostě po 6ti nedělí dr. zavedl Mirenu a bylo to
. No, řekl mi o ni jen to kladný a já tehdy po ničem nepátrala, abych se dozvěděla víc. Ale já problémy neměla a ty stavy co jsem měla, nevím zda přisuzovat jí nebo dané situaci
![]()
@spipek píše:
Cedruško nezapomeň na mě.Čekám na odpověď.Pak napiš zda tě přestali bolet záda.Dík
@PeťulinQa 82 píše:
Cedruško, já ho tenkrát před 5ti lety taky nečetla. Prostě po 6ti nedělí dr. zavedl Mirenu a bylo to. No, řekl mi o ni jen to kladný a já tehdy po ničem nepátrala, abych se dozvěděla víc. Ale já problémy neměla a ty stavy co jsem měla, nevím zda přisuzovat jí nebo dané situaci
![]()
@cedruška píše:
Já ti rozumím, a dneska jsi už v pohodě? nebo je máš stále??
Myslím, že u mě hraje roli i počasí. Neb jak je takhle krásně, tak jsem úplně v pohodě a depky nejsou. A na začátku ledna jsem byla u cvokařky a fakt jsem se k ní strašně moc těšila
. Ptá se mě jak mi je a říkám jí, že jako fakt nic moc, že mám blbý nálady atd...... Povídala mi, ať se podívám do čekárny, že na tom jsme všichni „blbě“. Je fakt , že lidí šílenejch oproti jinejm dnům
. Pravda, že jsem snad ani nezpozorovala změny, co mám venku Mirenu - jako že by mi bylo nějak líp
......
Holky, a je i nějaké nehormonální tělísko než Mirena???
@cedruška píše:
Cedruško, trochu přeháníš. To, že se Vás tady sešlo cca 10 co jim mirena nesedla, neznamená, že 90 ženám nesedne.
Víš každý nemá chuť psát na fóra, jak je spokojený, ventilovat to.
Tak prosím važ svá slova. Příbalový leták je samozřejmost přečíst, než něco sníš, nebo si necháš zavést. Navíc mirena má na svých stránkách kompletní leták, dá se číst ještě před zavedením.
Ano souhlasím- cena je vysoká najednou- ale na 5 let je to výhodné.
Mám pocit, že tahle diskuze už ani není telísku, ale spíše plivání na něj ![]()