Tělísko Mirena

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1933
15.3.12 08:45
cedruška píše:
No co jsem slyšela tak většinou nepřirusta, ale stalo se už i že přirostla.. Lékař mi tvrdil že to je 100% že nemuže přirust a vidíš.. Spíše ti lékaři v tom vidí jen farmacii a že s toho mají zisk.. Kdybych tohle vědela nenechala bych si jí dát.Doktor by to měl říct něž si jí ženská dá, jaké jsou nežadoucí učinky a že muže přirust a ženská se má rozhodnout sama, ne že nám navykladají jak je to super a že to nic nedělá a většina má z toho deprese.. Ono to nepřirusta když to máš zavedene kratkou dobu, ale já už to mám 4 a pul roku, takže mám docela strach. Dneska bude kruta noc, asi se moc nevyspím…
spipek píše:
cedruška píše:
Byxla jsem na rehabilitacích ale nepomohlo to,jen dočasně, pak se to vrací.. Já jí jdu vytahovat uítra, ale dokotr mi řekl, že by to mělo jít normálně ale že se muže stat že to přiroste, a že pak se o musí operativně odstanit, takže já už dneska zase stresy.. Ale at už to je venku, já už mám těch stresu dost.. Tak snad to bude v pořádku..
spipek píše:Držím palečky aby nebyla přirostlá.Známá,která dodělala medicínu,byla na praxi na gyn. a řekla,že by si jí nikdy nedala,několikrát se stalo,že přirostla a ty potíže ostatních jí stačilo.Asi si ji nechám vyndat opravdu dřív,bojím se ,že zaroste.Pak si dám dlouhou pauzu od toho všeho.Raději půjdu na potrat.Moje kamarádka 35let nikdy nepoužívala antinu,spoléhá na partnera a na plodné/neplodné dny.Taky to zkusim kvůli rakovině.
cedruška píše:
Já jsem byla u Lékaře na celkové vyšetření, měla jsem problémy se žaludkem, docEla často a silně.. Ale u lékaře mi řekli, že žaludek mám v pořádku. A s těmi zády také.. Já jsem nikdy neměla problémy se zády, nikdy mě záda neboleli, až poslední 3 roky a to mám mirenu.. když jsme měla mirenu rok, citila jsem se beze změn, nebo možná mále kterým jsem nevěnovala pozprnost ale postupem času se to všechno začalo zhoršovat.. Nejvíce ty bolesti zad, dýchání a postupem času i deprese, vnitřní třes, nesoustředěnost a pocity dezorientace.. Nikdy předtím jsem takové stavy neměla, právě naopak. A ano jak se ptáš ty bolesti zad přišli zničeho nic, neměla jsem nikdy uraz ani nic podobného, ani jsem se nenamaha a nezvedala těžké věci.. Z ničeho nic to přišlo a dneska už to mám tak že nemužu ležet ani pul hodku na břiše u televize, protože se pak nemužu zvednout z gauče.. :)
Přesně moje slova.Na břicho si raději nelehám,protože mě pak bolí břicho,záda a špatně se mi dýchá.Pak se přidá stres ,klepačka a je hotovo.A děláš něco s těmi zády? Po veškerých práškách jsem měla nežádoucí účinky tak každý den cvičim hodinku a je mi mnohem lépe.Uvidim,jestli se to časem vytratí a jak dopadne žaludek a stěr.Popřípadě si ji nechám vyndat i když prodělám.Zdaví je přednější.Moc ti děkuji za odpověď Cedruško.
CEDRUŠKO: ničeho se neboj :hug: , přirůst Mirena opravdu může, ale jen ve hodně málo případech. Já ji mám vyndanou necelý měsíc - nechávala jsem si ji vyndat po 5 letech a jednom týdnu a vše bylo OK. Vůbec jsem nic necejtila a než jsem šla na vyndání, tak jsem měla zadek staženej jak ratlík. Holky tady mi psali, že to nebolí - a opravdu - ani jsem nevěděla, že je ta mrška už venku.
Ničeho se neboj, všechno bude v pohodě :hug: :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cedruška
15.3.12 15:32
Děkuji ti za podporu.. Dneska mi doktor řekl, že pokud mi tam zustali ty vlakna, žese tovytahuje normálně, ale pokud ne, že musím jít pod narkozu a bude se to vyřezávat, dobrá psychická podpora, a ty vlákna jsem pochopila, že to jsou ty drátky, tak jsem hned zkoumala, ale nenašla, a zítra se uvidí.. Hlavně at mi to už dají ven, ty stavy už mě unavujou, už to chci být zase já. Každopádně moc ti děkui za podporu, jsi strašně hodná :)
PeťulinQa 82 píše:
cedruška píše:
No co jsem slyšela tak většinou nepřirusta, ale stalo se už i že přirostla.. Lékař mi tvrdil že to je 100% že nemuže přirust a vidíš.. Spíše ti lékaři v tom vidí jen farmacii a že s toho mají zisk.. Kdybych tohle vědela nenechala bych si jí dát.Doktor by to měl říct něž si jí ženská dá, jaké jsou nežadoucí učinky a že muže přirust a ženská se má rozhodnout sama, ne že nám navykladají jak je to super a že to nic nedělá a většina má z toho deprese.. Ono to nepřirusta když to máš zavedene kratkou dobu, ale já už to mám 4 a pul roku, takže mám docela strach. Dneska bude kruta noc, asi se moc nevyspím…
spipek píše:
cedruška píše:
Byxla jsem na rehabilitacích ale nepomohlo to,jen dočasně, pak se to vrací.. Já jí jdu vytahovat uítra, ale dokotr mi řekl, že by to mělo jít normálně ale že se muže stat že to přiroste, a že pak se o musí operativně odstanit, takže já už dneska zase stresy.. Ale at už to je venku, já už mám těch stresu dost.. Tak snad to bude v pořádku..
spipek píše:Držím palečky aby nebyla přirostlá.Známá,která dodělala medicínu,byla na praxi na gyn. a řekla,že by si jí nikdy nedala,několikrát se stalo,že přirostla a ty potíže ostatních jí stačilo.Asi si ji nechám vyndat opravdu dřív,bojím se ,že zaroste.Pak si dám dlouhou pauzu od toho všeho.Raději půjdu na potrat.Moje kamarádka 35let nikdy nepoužívala antinu,spoléhá na partnera a na plodné/neplodné dny.Taky to zkusim kvůli rakovině.
cedruška píše:
Já jsem byla u Lékaře na celkové vyšetření, měla jsem problémy se žaludkem, docEla často a silně.. Ale u lékaře mi řekli, že žaludek mám v pořádku. A s těmi zády také.. Já jsem nikdy neměla problémy se zády, nikdy mě záda neboleli, až poslední 3 roky a to mám mirenu.. když jsme měla mirenu rok, citila jsem se beze změn, nebo možná mále kterým jsem nevěnovala pozprnost ale postupem času se to všechno začalo zhoršovat.. Nejvíce ty bolesti zad, dýchání a postupem času i deprese, vnitřní třes, nesoustředěnost a pocity dezorientace.. Nikdy předtím jsem takové stavy neměla, právě naopak. A ano jak se ptáš ty bolesti zad přišli zničeho nic, neměla jsem nikdy uraz ani nic podobného, ani jsem se nenamaha a nezvedala těžké věci.. Z ničeho nic to přišlo a dneska už to mám tak že nemužu ležet ani pul hodku na břiše u televize, protože se pak nemužu zvednout z gauče.. :)
Přesně moje slova.Na břicho si raději nelehám,protože mě pak bolí břicho,záda a špatně se mi dýchá.Pak se přidá stres ,klepačka a je hotovo.A děláš něco s těmi zády? Po veškerých práškách jsem měla nežádoucí účinky tak každý den cvičim hodinku a je mi mnohem lépe.Uvidim,jestli se to časem vytratí a jak dopadne žaludek a stěr.Popřípadě si ji nechám vyndat i když prodělám.Zdaví je přednější.Moc ti děkuji za odpověď Cedruško.
CEDRUŠKO: ničeho se neboj :hug: , přirůst Mirena opravdu může, ale jen ve hodně málo případech. Já ji mám vyndanou necelý měsíc - nechávala jsem si ji vyndat po 5 letech a jednom týdnu a vše bylo OK. Vůbec jsem nic necejtila a než jsem šla na vyndání, tak jsem měla zadek staženej jak ratlík. Holky tady mi psali, že to nebolí - a opravdu - ani jsem nevěděla, že je ta mrška už venku.
Ničeho se neboj, všechno bude v pohodě :hug: :kytka:
  • Citovat
  • Upravit
1933
16.3.12 13:27

CEDRUŠKO: já vlákna taky neměla venku, byly - jak to mám říct - no nekoukaly ven z čípku - prostě byly nahoře vevnitř… A stejně si můj dr. poradil a já ani nevěděla že je venku......
Ptala jsem se ho, že pokud by tělísko bylo nějak blbě uloženo, že ho chci vyndat v narkoze (udělala jsem ze sebe prostě blbce :nevim: ), že nesnáším bolest :nevim: . Ptal se mě, proč do narkozy, narkoza se dává prý jedině v tom případě, že je tělísko zarostlé (to mě ujistil, že je to velmi malinké procento toho srůstu), že i když vlákna nejsou vidět a tělísko je pohlé, že se to dá vyndat i „normálně“ a nebudem zatěžovat organismus narkozou. Můj dr. je primář na porodnici a zároveň dojíždí na gynekologické operace do Sanusu a občas se vyskytuje i u asistované reprodukce......Cedruško, ničeho se neboj, bude to dobré :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cedruška
16.3.12 16:26
Ahoj petulinko, tak už to mám venku.. Bylo to rychlé, ani to nebolelo. Za 10 minut jsem byla venku, a to jsem se tohofakt bála.. Každopádně díky, bylas mi oporou :hug: :hug: :dance:
PeťulinQa 82 píše: CEDRUŠKO: já vlákna taky neměla venku, byly - jak to mám říct - no nekoukaly ven z čípku - prostě byly nahoře vevnitř… A stejně si můj dr. poradil a já ani nevěděla že je venku......
Ptala jsem se ho, že pokud by tělísko bylo nějak blbě uloženo, že ho chci vyndat v narkoze (udělala jsem ze sebe prostě blbce :nevim: ), že nesnáším bolest :nevim: . Ptal se mě, proč do narkozy, narkoza se dává prý jedině v tom případě, že je tělísko zarostlé (to mě ujistil, že je to velmi malinké procento toho srůstu), že i když vlákna nejsou vidět a tělísko je pohlé, že se to dá vyndat i „normálně“ a nebudem zatěžovat organismus narkozou. Můj dr. je primář na porodnici a zároveň dojíždí na gynekologické operace do Sanusu a občas se vyskytuje i u asistované reprodukce......Cedruško, ničeho se neboj, bude to dobré :hug: :hug: :hug:
  • Citovat
  • Upravit
1933
17.3.12 09:34
cedruška píše:
Ahoj petulinko, tak už to mám venku.. Bylo to rychlé, ani to nebolelo. Za 10 minut jsem byla venku, a to jsem se tohofakt bála.. Každopádně díky, bylas mi oporou :hug: :hug: :dance:
PeťulinQa 82 píše: CEDRUŠKO: já vlákna taky neměla venku, byly - jak to mám říct - no nekoukaly ven z čípku - prostě byly nahoře vevnitř… A stejně si můj dr. poradil a já ani nevěděla že je venku......
Ptala jsem se ho, že pokud by tělísko bylo nějak blbě uloženo, že ho chci vyndat v narkoze (udělala jsem ze sebe prostě blbce :nevim: ), že nesnáším bolest :nevim: . Ptal se mě, proč do narkozy, narkoza se dává prý jedině v tom případě, že je tělísko zarostlé (to mě ujistil, že je to velmi malinké procento toho srůstu), že i když vlákna nejsou vidět a tělísko je pohlé, že se to dá vyndat i „normálně“ a nebudem zatěžovat organismus narkozou. Můj dr. je primář na porodnici a zároveň dojíždí na gynekologické operace do Sanusu a občas se vyskytuje i u asistované reprodukce......Cedruško, ničeho se neboj, bude to dobré :hug: :hug: :hug:

Tak to je supééér :kytka: , že to byla taková rychlovka :potlesk: a bez bolesti :palec: . Já se taky strašně moc bála a holky tady mě taky uklidňovaly, že to nic není. Když jsem ji měla venku, tak jsem si říkala, že to bych prostě nebyla já kdybych nebyla taková posera :mrgreen: .....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cedruška
18.3.12 14:12
Tak v tom ti úplně rozumím, taky jsem si připadala jak blbec. Když mi jí ten doktor vyndal, tak jsem mu málem samou radostískočila kolem krku, a řekla jsem mu jak ráda ho vidím.. Sena mě díval jak na blbce, ale víš jak , chlapi to nepochopí když to nemají:) :lol:
PeťulinQa 82 píše:
cedruška píše:
Tak to je supééér :kytka: , že to byla taková rychlovka :potlesk: a bez bolesti :palec: . Já se taky strašně moc bála a holky tady mě taky uklidňovaly, že to nic není. Když jsem ji měla venku, tak jsem si říkala, že to bych prostě nebyla já kdybych nebyla taková posera :mrgreen: .....
  • Citovat
  • Upravit
1
19.3.12 14:34

Ahojky, tak musím také přispět soji zkušenost s Mirenou. Už to bude 7 měsíců, co ji mám zavedenou a stále mám problémy se slabým krvácením nebo špiněním. :zed: Tak nevím, jestli je možné, že se to ještě upraví???? :nevim: Jinak na sobě nic nepozoruje, možná se mi malinko zhoršila pleť. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cedruška
19.3.12 17:58

Ahoj, no já mám mirenu venku teprve 3 den, ale musím uznat, že se citím stále více v pohodě. Zvládam lépe stresové situace, nejsem nervozní, přestavají mi i deprese, zase to začínám být já. Tak teda nevím jestli to je placebo efekt, že jsem si říkala že to mám z mireny, nebo to tím opravdu bylo. Ale přestavají mě bolet i záda a všechno se vrací do normálu.. Začínám si připadat jako znovu narozená.. Tak uvidím :*

• Citovat
  • Upravit
spipek
19.3.12 18:20
cedruška píše:
Ahoj, no já mám mirenu venku teprve 3 den, ale musím uznat, že se citím stále více v pohodě. Zvládam lépe stresové situace, nejsem nervozní, přestavají mi i deprese, zase to začínám být já. Tak teda nevím jestli to je placebo efekt, že jsem si říkala že to mám z mireny, nebo to tím opravdu bylo. Ale přestavají mě bolet i záda a všechno se vrací do normálu.. Začínám si připadat jako znovu narozená.. Tak uvidím :*

Moc děkuji, na tuto odpověď jsem čekala.Byla bych ráda,kdybych věděla,jak se budeš cítit za 14 dní a za měsíc.Předem mooooc děkuji protože se pořád rozhoduji.

• Citovat
  • Upravit
cedruška
19.3.12 20:00
nEBOJ SE, BUDU TĚ PRŮBĚŽNĚ INFORMOVAT O SVÝCH STAVECH :D. Ale popravdě ti řeknu, že už jsem nedoufala, že se to muže spravit, ale opravdu citím se den ode dne lépe, hlavně po psychické stránce… Jen menstruaci jsem pořád nedostala… :) Určitě se ozvu, zatím se měj a drž se.. :hug: :hug: :hug:
spipek píše:
cedruška píše:
Ahoj, no já mám mirenu venku teprve 3 den, ale musím uznat, že se citím stále více v pohodě. Zvládam lépe stresové situace, nejsem nervozní, přestavají mi i deprese, zase to začínám být já. Tak teda nevím jestli to je placebo efekt, že jsem si říkala že to mám z mireny, nebo to tím opravdu bylo. Ale přestavají mě bolet i záda a všechno se vrací do normálu.. Začínám si připadat jako znovu narozená.. Tak uvidím :*
Moc děkuji, na tuto odpověď jsem čekala.Byla bych ráda,kdybych věděla,jak se budeš cítit za 14 dní a za měsíc.Předem mooooc děkuji protože se pořád rozhoduji.
  • Citovat
  • Upravit
1933
19.3.12 20:32
cedruška píše:
nEBOJ SE, BUDU TĚ PRŮBĚŽNĚ INFORMOVAT O SVÝCH STAVECH :D. Ale popravdě ti řeknu, že už jsem nedoufala, že se to muže spravit, ale opravdu citím se den ode dne lépe, hlavně po psychické stránce… Jen menstruaci jsem pořád nedostala… :) Určitě se ozvu, zatím se měj a drž se.. :hug: :hug: :hug:
spipek píše:
cedruška píše:

Cedruško, mě ms přišla asi 3 nebo 4 den po vyndání, ale doktor říkal, že to třeba může přijít i za 3 měsíce :nevim: . Tak si myslím, že bys mohla být zatím i v klidu :hug: :kytka: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1933
19.3.12 20:36
cedruška píše:
spipek píše:
cedruška píše:

Holky, tak já jsem asi nějaká divná, neb mě přijde, že po psych. stránce jsem na tom snad pořád tak nějak blbě :( :nevim: ...... Nooo, i když jak teď svítí sluníčko, jsem v poho, jen večery jsou takový trošku horší. Kvůli miminku jsem antidepresiva pomalu vysadila. Mudr. mi napsala Seropram místo Asentry, ale říkala jsem ji, že pokud nebudu vyloženě muset, že je jíst nezačnu, alespoň né v prvních třech měsících těhu (pokud se zadaří). Ale jsem po vyndání Mireny taková „odlehčená“ :dance: - to je fakt .....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1933
19.3.12 20:39
cedruška píše:
Tak v tom ti úplně rozumím, taky jsem si připadala jak blbec. Když mi jí ten doktor vyndal, tak jsem mu málem samou radostískočila kolem krku, a řekla jsem mu jak ráda ho vidím.. Sena mě díval jak na blbce, ale víš jak , chlapi to nepochopí když to nemají:) :lol:
PeťulinQa 82 píše:
cedruška píše:
Tak to je supééér :kytka: , že to byla taková rychlovka :potlesk: a bez bolesti :palec: . Já se taky strašně moc bála a holky tady mě taky uklidňovaly, že to nic není. Když jsem ji měla venku, tak jsem si říkala, že to bych prostě nebyla já kdybych nebyla taková posera :mrgreen: .....

Cedruško: tak v tom tě úplně chápu :hug: . Když jsem tam ležela a ukázal mi ji, že je venku, úplně se mi ulevilo a taky jsem mu málem hupsla kolem krku :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
spipek
20.3.12 10:08
PeťulinQa 82 píše:
cedruška píše:
spipek píše:
cedruška píše:
Holky, tak já jsem asi nějaká divná, neb mě přijde, že po psych. stránce jsem na tom snad pořád tak nějak blbě :( :nevim: ...... Nooo, i když jak teď svítí sluníčko, jsem v poho, jen večery jsou takový trošku horší. Kvůli miminku jsem antidepresiva pomalu vysadila. Mudr. mi napsala Seropram místo Asentry, ale říkala jsem ji, že pokud nebudu vyloženě muset, že je jíst nezačnu, alespoň né v prvních třech měsících těhu (pokud se zadaří). Ale jsem po vyndání Mireny taková „odlehčená“ :dance: - to je fakt .....

Peťulinqo,děláš dobře.Žádná antideprasiva neber.Já se cítím taky mnohem lépe bez nich.Pomáhá mi běhání.Přes den jsem vpohodě akorád,jak píšeš taky,to usínání je někdy horší.V noci se nesmím ničeho leknout jinak se začnu klepat a nemůžu usnout.To se stává už zřídka.Cítím,že to odeznívá.PA a drž se

• Citovat
  • Upravit
1933
20.3.12 13:57

SPIPEK: nooo, víš, já na tom byla jednu chvíli i hůř, takže jsem ty prášky fakt potřebovala. Teď jsou pro mě nejhorší ty 3-4 měsíce od listopadu. Ale teď kvůli plánovanýmu těhu fakt ty prášky nechci jíst. I když vím, že s nima bych ty večery zvládala o mnoho líp :nevim: . Ale teď už to zas bude o moooc lepší - jak svítí sluníčko a je dlouho světlo - to je prostě moje :nevim: . Ty antidepresiva jsem začla „jíst“ asi před 3.5 rokama, kdy to fakt nebyl lehkej rok :( . Když nejmenšímu synoj v r. 2007 bylo 9 měsíců, tak mi umřel můj taťka, ten samý rok přesně týden před Vánocemi moje hooodně dobrá kamarádka. pak asi nějak od nového roku na tom byla hodně špatně moje milovaná babička (ta nejlepší babička :* ) a ke konci ledna ji řezali nohu :,( . Vzala to docela dobře a naučila se bez nohy žít. Vozili jsme ji na procházky a užívali si sluníčka. Ale to tvalo jen 4 měsíce, pak začla „blbnout“ a kolikrát ani nevěděla kdo jsem, kde je a skončila na plínách. Starali jsme se o ni jak o miminko. A hned na začátku října to babička vzdala. Jeden večer vypadala docela dobře, v noci se nám zdálo, že špatně dýchá a to už měla takový zakalený oči a byla taková „jiná“. A v po 5 hod ráno odešla :,( . Ten rok jsem byla po prázdninách na operaci s břichem a dostala trombozu. Po babičiině smrti mě manža vezl poprvé na internu-vůbec jsem nemohla dejchat, tak si myslel jestli to není nějaká embolie, ale vše bylo v pořádku tak jsme jeli domů, ale skončila jsem tam i o měsíc později zas s tím samým a byla tam ta samá doktorka co minule. Povídali jsme si dlouho spolu a najednou mi přinesla nějaký prášek. Ujistila jsem se, jestli ho můžu na ten Warfarin a světe div se. Asi za čtvrt hoďky mi vůbec nic nebylo a bohužel to byl prášek na nervy, tak jsem dala na doporučení jedný známý na super doktorku v Hradci, která mi napsala slaboučký antidepresiva. Už mi je chtěla jednou pomalu začnout vysazovat, ale já jsem nechtěla, tak mi je nechala. Teď jsem bez nich něco přes měsíc a až na ty „divný“ večery to je dobrý :dance: . Tak uvidíme jestli dopadne těhu a jak bude probíhat s tou mojí pooperační trombozou. Ale kdyby bylo opravdu nejhůř, tak prášky které se můžou brát v těhu mám doma v šuplíku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí