Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
spipek píše:PeťulinQa 82 píše:Máčkni na citovat a připiš text.Klikni na přidat příspěvek
Holky, jak to děláte, že metříky se vám ukazují pod každým příspěvkem? Já je hodila do jednoho příspěvku, kde sem je musela zkopírovat a pak už se mi neukázaly![]()
. Holt pořád říkám, že pc nechápe co po něm chci
![]()
Děkujůůů
, už to mám
![]()
Jejku, tak hlavně aby dr. přišli na to, čím to vlastně je
. Neboj, určitě to nic vážnýho nebude
. Určo pak dej vědět až budeš vědět víc. Držím palce ať je vše OK
.
PeťulinQa 82 píše:Kdepak , byla jsem na ultrazvuku a Mirena sedí.Za měsíc mi p.doktor udělá stěr,zda nemám nějaký zánět.Nevěří,že pocity na zvracení jsou k tomu.Pro jistotu ještě jdu na fibroskopii abych si byla jista,že to způsobuje Mirena.Krev mám vpořádku.Ale kdyby to byl žaludek,tak nechápu proč krvácim a bolí mě prsa.Jejku, tak hlavně aby dr. přišli na to, čím to vlastně je
Holky a co ta Erian, čeká miminko i přes tu Mirenu?
Jsem zvědavá nooooo
![]()
Fen-fire píše:
Holky a co ta Erian, čeká miminko i přes tu Mirenu?Jsem zvědavá nooooo
![]()
![]()
Ta psala že ne ![]()
Ahojky, taky chci přispět trochu do této diskuse. Je mi 40 let a od porodu před 20 lety užívám HA. Ale už mě přestalo bavit zobat pilule a taky si myslím že té chemie bylo už dost, navíc se mi začaly projevovat křečové žíly. Po přečtení diskuse na těchto stránkách jsem se rozhodla pro Mirenu. Je to právě dvě hodiny co ji mám zavedenou. Boles při zavádění byla ale jen díky tomu že mi dr. musela rozšířit děložní hrdlo peanem, končila jsem MS takže jsem byla už stažená ale dá se to vydržet, potom byly bolesti jako při první MS v životě ale teď po dvou hodinách cítím jen slabounký tlak v podbřišku a už jsem měnila úplně skrznaskrz
vložku. Uvidím jak to půjde dál. Prý bych měla jen maximálně týden krvácet a pak došpiňovat. Jáké to bude dál se uvidí, nebo máte někdo zkušenosti co třeba s posilováním nebo co když je zácpa aby se tělísko nevypudilo? ![]()
Sesil mně mudra řekla, že nemám prvních pár dní zvedat nějaké těžké věci a namáhat se a že se mám trošku šetřit, jinak žádná omezení. Podle mně, když tělísko bude chtít ven, tak prostě půjde
Já jsem špinila skoro tři měsíce, ale jinak naprosto vše bez problémů a bez bolestí a spokojenost veliká ![]()
Dr. mi 4 týdny nedoporučil námahu - běh, power plate, ale lehčí formy cvičení ano. Já mám jen negativní zkušenosti. Lehké špinění se změnilo v osmitýdenní krvácení, které na chvíli přestalo a zase silné krvácení po 15ti dnech, mezi tím 10 dnů volno a pak zase 15dní krvácení. Tak už to mám 5 měsíců. K tomu se přidaly bolesti hlavy, bolesti v podbřišku, podrážděná psychika. Zlaté pilule, při nich mohu aspoň používat tampon a korigovat, zda je chci, či ne. Takhle je to na Dr. zavedení/vyndání.
Rezki 29 píše:
Dr. mi 4 týdny nedoporučil námahu - běh, power plate, ale lehčí formy cvičení ano. Já mám jen negativní zkušenosti. Lehké špinění se změnilo v osmitýdenní krvácení, které na chvíli přestalo a zase silné krvácení po 15ti dnech, mezi tím 10 dnů volno a pak zase 15dní krvácení. Tak už to mám 5 měsíců. K tomu se přidaly bolesti hlavy, bolesti v podbřišku, podrážděná psychika. Zlaté pilule, při nich mohu aspoň používat tampon a korigovat, zda je chci, či ne. Takhle je to na Dr. zavedení/vyndání.
Rezki zkus vydržet toho půl roku, pak se to většinou ustálí, aspoň ze zkušeností mých známých ![]()
Sesil-L1 píše:
Ahojky, taky chci přispět trochu do této diskuse. Je mi 40 let a od porodu před 20 lety užívám HA. Ale už mě přestalo bavit zobat pilule a taky si myslím že té chemie bylo už dost, navíc se mi začaly projevovat křečové žíly. Po přečtení diskuse na těchto stránkách jsem se rozhodla pro Mirenu. Je to právě dvě hodiny co ji mám zavedenou. Boles při zavádění byla ale jen díky tomu že mi dr. musela rozšířit děložní hrdlo peanem, končila jsem MS takže jsem byla už stažená ale dá se to vydržet, potom byly bolesti jako při první MS v životě ale teď po dvou hodinách cítím jen slabounký tlak v podbřišku a už jsem měnila úplně skrznaskrz
vložku. Uvidím jak to půjde dál. Prý bych měla jen maximálně týden krvácet a pak došpiňovat. Jáké to bude dál se uvidí, nebo máte někdo zkušenosti co třeba s posilováním nebo co když je zácpa aby se tělísko nevypudilo?
Ahoj.Já krvácela asi 3 měs. a pak měsíc drobet špinila až se to ˇuplně vytratilo.Prvních 14 dní jsem necvičila břišní svalstvo ale cvičila na eliptikalu.Neměla jsem s vyklouznutím problém.
Sesil-L1 píše:
vložku. Uvidím jak to půjde dál. Prý bych měla jen maximálně týden krvácet a pak došpiňovat. Jáké to bude dál se uvidí, nebo máte někdo zkušenosti co třeba s posilováním nebo co když je zácpa aby se tělísko nevypudilo?
Mě zavádění nebolelo, jen jsem cítila takovej divnej tlak. Mirenu mi dávali před 5 lety hned po šestinedělí, takže čípek možná ještě byl trochu „povolenej“, proto jsem zřejmě bolest necítila
. Pár dní jsem slabě špinila, pak třeba tři dni lehké krvácení, 15 dní nic a zas takové jen pár denní krvácení se špiněním, ale co vzpomínám - nebylo to nic hroznýho, neb jsem o tom skoro nevěděla. Pak dva měsíce dobrý - nic - prostě pohoda a pak zas lehké krvácení pár dní asi 2× do měsíce. Pak se to ustálilo a celých 5 let jsem nic neměla, nic necítila. Jooo, asi 1× - 2× do roka slabounký špinění asi 3 dni, jinak vůbec nic
.
Tak ať se mrška Mirena brzy usadí na své místo a jsi stejně spokojená jako já: . Jinak holky a ženský v mým okolí co ji mají s ní taky žádné problémy nemají a jsou spokojení
.
Fen-fire píše:
Sesil mně mudra řekla, že nemám prvních pár dní zvedat nějaké těžké věci a namáhat se a že se mám trošku šetřit, jinak žádná omezení. Podle mně, když tělísko bude chtít ven, tak prostě půjdeJá jsem špinila skoro tři měsíce, ale jinak naprosto vše bez problémů a bez bolestí a spokojenost veliká
Mě tenkrát ani nepoučili o zvedání těžkých věcí, jinak jsem na tom byla nějak podobně jako ty a taky jsem s ní byla max spokojená
![]()
Děkuju holky za informace i za přání spokojenosti s Mirenou, doufám že budu mít pak taky pokoj. Moje dcera čeká na moje reakce na tělísko a možná by si ho taky nechala zavést, po HA dost přibrala
a hlavně se jí dost zvětšily prsa
. tak uvidíme jak se rozhodne. Jinak teď asi po 4 hodinách po zavedení je mi fajn, nic již necítím a krvácení velmi zesláblo tak snad se to povedlo ![]()
Sesil-L1 píše:
Děkuju holky za informace i za přání spokojenosti s Mirenou, doufám že budu mít pak taky pokoj. Moje dcera čeká na moje reakce na tělísko a možná by si ho taky nechala zavést, po HA dost přibralaa hlavně se jí dost zvětšily prsa
. tak uvidíme jak se rozhodne. Jinak teď asi po 4 hodinách po zavedení je mi fajn, nic již necítím a krvácení velmi zesláblo tak snad se to povedlo
Já ani po zavedení nekrvácela, jen malý špinění bylo a necítila jsem od zavedení vůbec nic, jako kdybych tam nic neměla
. Uvidíš, určitě budeš taky moooc spokojená jako já
. Já ji teda teď vlastně už nemám
. CCa měsíc ji mám vyndanou a budem se pokoušet o další miminko
. A pokud se zadaří a vše dobře dopadne, tak pak jedině Mirena
.
Máčkni na citovat a připiš text.Klikni na přidat příspěvek