Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, prosím prosím, nemáte tu někdo zkušenost s pooperační trombozou, následným těhotenstvím a porodem? Od začátku těhu bych si musela píchat injekce… je i přes ředící injekce možnost, že ta tromboza se mi udělá
???
Ahoj, já mám mirenu 4 a pul roku, v srpnu jí mám jít vytahovat.. Za poslední 4 roky jsem na sobě zpozorovala nervozitu, depresivní stavy, bolesti zad, špatné dýchaní a jsem strašně nervozní i když nemám k tomu duvod. Doposud mě nenapadlo, že by tohle mohla vyvolat mirena, protože mě muj lékař ubezpečil, že to není možné.. Tedka ale jak čtu vaše příspěvky, vidím že většina z vás trpí stejnými potížemi jako já.. obědnala jsem se 29.2 na vytáhnutí tak pak napíši jestli se něco změnilo.. Děkuji
cedruška píše:
Ahoj, já mám mirenu 4 a pul roku, v srpnu jí mám jít vytahovat.. Za poslední 4 roky jsem na sobě zpozorovala nervozitu, depresivní stavy, bolesti zad, špatné dýchaní a jsem strašně nervozní i když nemám k tomu duvod. Doposud mě nenapadlo, že by tohle mohla vyvolat mirena, protože mě muj lékař ubezpečil, že to není možné.. Tedka ale jak čtu vaše příspěvky, vidím že většina z vás trpí stejnými potížemi jako já.. obědnala jsem se 29.2 na vytáhnutí tak pak napíši jestli se něco změnilo.. Děkuji
Já taky měla při Mireně deprese (občas) a zvláštní myšlenky jsem měla a i jsem skončila u cvokařky a asi 4 roky beru Asentru, která mi to pomáhala zvládnout, ale přiznám se, že jsem to Mireně nikdy nepřisuzovala. Prostě když je krásný počasí, sluníčko, tak jsem v poho a jak je dlouho zataženo a hnusně tak mám blbý nálady. Mirenu mám vyndanej necelej měsíc a s těma náladama to docela jde, je mi dobře i bez Asentry, jen včera zas taková hnusná - no nebyla to myšlenka, nevím co to bylo, takovej divnej pocit...... Prý je i nehormonální antikoncepce - tělísko jako Mirena, tak pokud mi bude bez Mirenky v rámci možností dobře, tak se budu ptát dr. na nehormonální tělísko .....
cedruška píše:
Ahoj.Budu moc ráda,když napíšeš,jak se cítíš po vyndání Mireny.Mám Mirenu 2,5 roku a mám stejný pocity jako Ty.Začalo to v lednu.Drhla jsem podložky ve vaně,což jsem dělala mnohokrát, a najednou jsem ucítila silnou bolest zad.Od té doby mě bolí záda.Tak jsem začala cvičit a brát léky.K tomu jsem měla špatnou dušnost.Kolem prsou mě často píchat.Spustilo se mi krvácení z dělohy a nastaly nervy.Pocity na zvracení,bolest břicha.Jdu na fibroskopii.Teď už léky neberu záda se celkem srovnávají ale nervy a krvácení ještě ne.Když to nebude žaludek tak jedině Mirena.V dubnu jdu na stěr na gyn.Pokud žaludek i stěr dopadne dobře a krvácení přestane,tak asi vše způsobily nervy.Ale co vyvolalo nervy? Žiju poklidným životem,jsem šťastně vdaná,tak nevim odkud se to vzalo.Jsem zvědavá,jetli ti deprese skončí po vyndání Mireny.
PeťulinQa 82 píše:cedruška píše:Já taky měla při Mireně deprese (občas) a zvláštní myšlenky jsem měla a i jsem skončila u cvokařky a asi 4 roky beru Asentru, která mi to pomáhala zvládnout, ale přiznám se, že jsem to Mireně nikdy nepřisuzovala. Prostě když je krásný počasí, sluníčko, tak jsem v poho a jak je dlouho zataženo a hnusně tak mám blbý nálady. Mirenu mám vyndanej necelej měsíc a s těma náladama to docela jde, je mi dobře i bez Asentry, jen včera zas taková hnusná - no nebyla to myšlenka, nevím co to bylo, takovej divnej pocit...... Prý je i nehormonální antikoncepce - tělísko jako Mirena, tak pokud mi bude bez Mirenky v rámci možností dobře, tak se budu ptát dr. na nehormonální tělísko .....
Jo a doktor mě tvrdí to samé.
spipek píše:cedruška píše:Ahoj.Budu moc ráda,když napíšeš,jak se cítíš po vyndání Mireny.Mám Mirenu 2,5 roku a mám stejný pocity jako Ty.Začalo to v lednu.Drhla jsem podložky ve vaně,což jsem dělala mnohokrát, a najednou jsem ucítila silnou bolest zad.Od té doby mě bolí záda.Tak jsem začala cvičit a brát léky.K tomu jsem měla špatnou dušnost.Kolem prsou mě často píchat.Spustilo se mi krvácení z dělohy a nastaly nervy.Pocity na zvracení,bolest břicha.Jdu na fibroskopii.Teď už léky neberu záda se celkem srovnávají ale nervy a krvácení ještě ne.Když to nebude žaludek tak jedině Mirena.V dubnu jdu na stěr na gyn.Pokud žaludek i stěr dopadne dobře a krvácení přestane,tak asi vše způsobily nervy.Ale co vyvolalo nervy? Žiju poklidným životem,jsem šťastně vdaná,tak nevim odkud se to vzalo.Jsem zvědavá,jetli ti deprese skončí po vyndání Mireny.
Prosím ještě se chci zeptat,zda bolesti zad přišli zničeho nic?
Já jsem byla u Lékaře na celkové vyšetření, měla jsem problémy se žaludkem, docEla často a silně.. Ale u lékaře mi řekli, že žaludek mám v pořádku. A s těmi zády také.. Já jsem nikdy neměla problémy se zády, nikdy mě záda neboleli, až poslední 3 roky a to mám mirenu.. když jsme měla mirenu rok, citila jsem se beze změn, nebo možná mále kterým jsem nevěnovala pozprnost ale postupem času se to všechno začalo zhoršovat.. Nejvíce ty bolesti zad, dýchání a postupem času i deprese, vnitřní třes, nesoustředěnost a pocity dezorientace.. Nikdy předtím jsem takové stavy neměla, právě naopak. A ano jak se ptáš ty bolesti zad přišli zničeho nic, neměla jsem nikdy uraz ani nic podobného, ani jsem se nenamaha a nezvedala těžké věci.. Z ničeho nic to přišlo a dneska už to mám tak že nemužu ležet ani pul hodku na břiše u televize, protože se pak nemužu zvednout z gauče.. ![]()
Já o depresích po zavedení Mirény psala v předchozích příspěvcích. Měla jsem ji zavedenou pouze 14 dní - ale nastala velká změna chování, ale také mi také těch 14 dní trvalo, než jsem přišla na souvislost s Mirenou. Potíže nastaly postupně, najednou jsem začala být nervozní, každá blbost mě vytáčela, začala jsem nadávat partnerovi a dokonce jsem ho i vyhazovala z domu ( miláčka mého milovaného
několikrát jsem vzteky kopla psa. Vůbec mi nedocházelo co se děje, vše mi začalo připadat na h…, nic nedávalo smysl. Mirena šla ven - dnes je to měsíc. Po vyndání jsem 5 dní silně krvácela ( ať mi nikdo netvrdí, že je v tom minimum hormónů, když při plným kojení mi děložní sliznice narostla za 14dní tak, že jsem tolik krvácela) Ale během 3 dnů se mi psychika srovnala
teď již zase svého partnera pořád mazlím, pejska jenom hladím, s miminkem se radujeme z každé maličkosti, vše má smysl a svět je nádherný
Mirenu již nikdy více !!! Je mi moc líto holek, které mají Mirénu a berou prášky na nervy - když před Mirénou nebrali nic ![]()
Mirenu jsem písemně reklamovala, volala i na distribuční centrálu do Prahy, tak slíbili, že to budou řešit. Asi to zase obvolám, je to již měsíc, tak by se už mohli vymáčknout, zda mi něco dají nebo ne ![]()
S Mirénou mě ještě svěděla kůže. Také se mi udělal hemeroid - také jsem nikdy v životě neměla, po vydnání Mireny zase zmizel - tak nevím abych ji zase tolik nekřivdila, ale myslím, že to bylo také od ní
Jinak jsem koukala i na zahraniční fóra a diskuze ohledně Mireny ( dnes je výhoda, že se stránky sami překládají
a také jsem se dočetla hodně kritiky Mireny - akne, padání vlasů, špinění a krvácení, nervozita, deprese, nechuť k pohl. styku, bolesti zad a podbřišku i anální bolesti.
Nikdy bych si nenechala Mirenu zavést, kdybych o ní věděla to co vím dnes!!! Jenže MUDr. jenom chválila - a já blbec důvěřovala, že asi má zkušenosti a dopadla jsem s hodně špatnou zkušeností. To ještě nevím, zda mi vrátí nějaké peníze.
Super, nemůžu si stěžovat, až na nepříjemné pocity hraničící s bolestí při zavádění a den „po“…už ji mám pátým rokem a za chvíli přestane fungovat
dnes jsem řekla svému gyn. že nechci zatím sterilizaci, ale že si našetřím ještě na jednu (těch 5 let klidu bez menstruace a všeho kolem mi za TO stojí)…neboj se a jdi do toho. To je můj názor, taky jsem se zprvu bála, jako všeho nepoznaného, snad nebudeš zklamaná, držím Ti palce
![]()
Ahoj, souhlasím s tebou Vlaďko, také si myslím, že to neobsahuje minimum hormonu, mě to hormonáolně narušilocelý organismus, a mám hodně kamarádek co mají mirenu a měli stejné příznaky jakojá, jen jsme si to nedavali do spojitosti s mirenou.. Jednou mětonapadlo a ptala jsem,se lékaře,jestli ty stavy mužou být s toho ale on mě 100 procentně ujistil, že je to nesmysl.. Dneska jsem otom téměř přesvědčenáže je to s mireny. A je možné, že někdo to snašídobře, ale jaktady čtu nebo co jsem slyšela tak je těch lidí minimum, většina má ztoho nežádoucí učinky.. Je totěžko, na každého topusobí jinak, ale já osobně bych si to už nedala ani zadarmo.. Za ty stavy a bolesti to nestojí.. Třeba zvážit priority ![]()
Ahoj ženušky, tak Mirena je venku od pondělí, po třech měsících, nedalo se to už vydržet. Má hlava? Vypadá jak oškubané kuře a to mohu jen říct, že jsem měla vlasů na rozdávání a malé sponky nepřipadaly v úvahu, teď je bohužel už sepnu
Vyndání bezbolesné, včera začlo silné krvácení, jinak vlasy ještě padají docela dost(jsem si je po 1,5měs. nabarvila, tak uvidíme) a nálada
Čas ukáže, co a jak.
MUDr. mi nutil normální nehormonální měděné tělísko, odmítla jsem. Že se dám nejprve konečně po porodu dohromady a pak se uvidí, zda HA nebo injekce. Doufám, že se i ustálí konečně kojení. Po 2měsících jsem v noci vstávala jsem 2× a kojila jen z jednoho prsa, tak je možné, že i hormony pomalu odchází a nemají vliv na mlíčko. Je možné, že měl malý růstový spurt, ale jako 2 měsíce vstávat co 1:30h-2h a kojit z obou prsou najednou
to je už o život.
MIRENU již nikdy více a ani zadarmo. Po čase písnu, jak se citím a jak to probíhá dál.
![]()
cedruška píše:
Já jsem byla u Lékaře na celkové vyšetření, měla jsem problémy se žaludkem, docEla často a silně.. Ale u lékaře mi řekli, že žaludek mám v pořádku. A s těmi zády také.. Já jsem nikdy neměla problémy se zády, nikdy mě záda neboleli, až poslední 3 roky a to mám mirenu.. když jsme měla mirenu rok, citila jsem se beze změn, nebo možná mále kterým jsem nevěnovala pozprnost ale postupem času se to všechno začalo zhoršovat.. Nejvíce ty bolesti zad, dýchání a postupem času i deprese, vnitřní třes, nesoustředěnost a pocity dezorientace.. Nikdy předtím jsem takové stavy neměla, právě naopak. A ano jak se ptáš ty bolesti zad přišli zničeho nic, neměla jsem nikdy uraz ani nic podobného, ani jsem se nenamaha a nezvedala těžké věci.. Z ničeho nic to přišlo a dneska už to mám tak že nemužu ležet ani pul hodku na břiše u televize, protože se pak nemužu zvednout z gauče..
Přesně moje slova.Na břicho si raději nelehám,protože mě pak bolí břicho,záda a špatně se mi dýchá.Pak se přidá stres ,klepačka a je hotovo.A děláš něco s těmi zády? Po veškerých práškách jsem měla nežádoucí účinky tak každý den cvičim hodinku a je mi mnohem lépe.Uvidim,jestli se to časem vytratí a jak dopadne žaludek a stěr.Popřípadě si ji nechám vyndat i když prodělám.Zdaví je přednější.Moc ti děkuji za odpověď Cedruško.
spipek píše:cedruška píše:Přesně moje slova.Na břicho si raději nelehám,protože mě pak bolí břicho,záda a špatně se mi dýchá.Pak se přidá stres ,klepačka a je hotovo.A děláš něco s těmi zády? Po veškerých práškách jsem měla nežádoucí účinky tak každý den cvičim hodinku a je mi mnohem lépe.Uvidim,jestli se to časem vytratí a jak dopadne žaludek a stěr.Popřípadě si ji nechám vyndat i když prodělám.Zdaví je přednější.Moc ti děkuji za odpověď Cedruško.
Já jsem byla u Lékaře na celkové vyšetření, měla jsem problémy se žaludkem, docEla často a silně.. Ale u lékaře mi řekli, že žaludek mám v pořádku. A s těmi zády také.. Já jsem nikdy neměla problémy se zády, nikdy mě záda neboleli, až poslední 3 roky a to mám mirenu.. když jsme měla mirenu rok, citila jsem se beze změn, nebo možná mále kterým jsem nevěnovala pozprnost ale postupem času se to všechno začalo zhoršovat.. Nejvíce ty bolesti zad, dýchání a postupem času i deprese, vnitřní třes, nesoustředěnost a pocity dezorientace.. Nikdy předtím jsem takové stavy neměla, právě naopak. A ano jak se ptáš ty bolesti zad přišli zničeho nic, neměla jsem nikdy uraz ani nic podobného, ani jsem se nenamaha a nezvedala těžké věci.. Z ničeho nic to přišlo a dneska už to mám tak že nemužu ležet ani pul hodku na břiše u televize, protože se pak nemužu zvednout z gauče..
cedruška píše:
Byxla jsem na rehabilitacích ale nepomohlo to,jen dočasně, pak se to vrací.. Já jí jdu vytahovat uítra, ale dokotr mi řekl, že by to mělo jít normálně ale že se muže stat že to přiroste, a že pak se o musí operativně odstanit, takže já už dneska zase stresy.. Ale at už to je venku, já už mám těch stresu dost.. Tak snad to bude v pořádku..spipek píše:Držím palečky aby nebyla přirostlá.Známá,která dodělala medicínu,byla na praxi na gyn. a řekla,že by si jí nikdy nedala,několikrát se stalo,že přirostla a ty potíže ostatních jí stačilo.Asi si ji nechám vyndat opravdu dřív,bojím se ,že zaroste.Pak si dám dlouhou pauzu od toho všeho.Raději půjdu na potrat.Moje kamarádka 35let nikdy nepoužívala antinu,spoléhá na partnera a na plodné/neplodné dny.Taky to zkusim kvůli rakovině.cedruška píše:Přesně moje slova.Na břicho si raději nelehám,protože mě pak bolí břicho,záda a špatně se mi dýchá.Pak se přidá stres ,klepačka a je hotovo.A děláš něco s těmi zády? Po veškerých práškách jsem měla nežádoucí účinky tak každý den cvičim hodinku a je mi mnohem lépe.Uvidim,jestli se to časem vytratí a jak dopadne žaludek a stěr.Popřípadě si ji nechám vyndat i když prodělám.Zdaví je přednější.Moc ti děkuji za odpověď Cedruško.
spipek píše:cedruška píše:
Byxla jsem na rehabilitacích ale nepomohlo to,jen dočasně, pak se to vrací.. Já jí jdu vytahovat uítra, ale dokotr mi řekl, že by to mělo jít normálně ale že se muže stat že to přiroste, a že pak se o musí operativně odstanit, takže já už dneska zase stresy.. Ale at už to je venku, já už mám těch stresu dost.. Tak snad to bude v pořádku..spipek píše:Držím palečky aby nebyla přirostlá.Známá,která dodělala medicínu,byla na praxi na gyn. a řekla,že by si jí nikdy nedala,několikrát se stalo,že přirostla a ty potíže ostatních jí stačilo.Asi si ji nechám vyndat opravdu dřív,bojím se ,že zaroste.Pak si dám dlouhou pauzu od toho všeho.Raději půjdu na potrat.Moje kamarádka 35let nikdy nepoužívala antinu,spoléhá na partnera a na plodné/neplodné dny.Taky to zkusim kvůli rakovině.cedruška píše:Přesně moje slova.Na břicho si raději nelehám,protože mě pak bolí břicho,záda a špatně se mi dýchá.Pak se přidá stres ,klepačka a je hotovo.A děláš něco s těmi zády? Po veškerých práškách jsem měla nežádoucí účinky tak každý den cvičim hodinku a je mi mnohem lépe.Uvidim,jestli se to časem vytratí a jak dopadne žaludek a stěr.Popřípadě si ji nechám vyndat i když prodělám.Zdaví je přednější.Moc ti děkuji za odpověď Cedruško.