Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
SPISEK: S TĚMI ZÁDY JE TO LEPŠÍ, NENÍ TO JEŠTĚ ÚPLNĚ OK, ALE JE TO LEPŠÍ A LEPŠÍ, CELKOVĚ SE CITÍM LÉPE A LÉPE, I TY ZADA PŘESTAVAJÍ TOLIK BOLET.. TAKŽE POKUD TO PUJDE TAKOVÝM TEMPEM TAK ZA PUL ROKU NENÍ CO ŘEŠIT.. jEN POŘÁD ČEKÁM NA ms
Ano, já si čtu VŠECHNY příbalové letáky, na všechny léky, přijde mi to prostě normální. Četla jsem ho i na Mirenu a zvážila jsem, jestli jsem ochotná podstoupit tohle riziko. Pokud tohle člověk neudělá, ať se pak nediví, že nese následky ![]()
@cedruška píše:
SPISEK: S TĚMI ZÁDY JE TO LEPŠÍ, NENÍ TO JEŠTĚ ÚPLNĚ OK, ALE JE TO LEPŠÍ A LEPŠÍ, CELKOVĚ SE CITÍM LÉPE A LÉPE, I TY ZADA PŘESTAVAJÍ TOLIK BOLET.. TAKŽE POKUD TO PUJDE TAKOVÝM TEMPEM TAK ZA PUL ROKU NENÍ CO ŘEŠIT.. jEN POŘÁD ČEKÁM NA ms
Ještě mrška nepřišla
???? Zkus se na to zeptat svýho dr. Mě sice říkal, že první ms po vyndání může přijít i za 3 měsíce, ale mě přišla hned třetí den
. Tak jsem ráda, neb se můžem snažílkovat o toho prťouska
.......Tak jen pro tvůj klid Cedruško
.
@Fen-fire píše:
Naprosto souhlasím s KatkouJá jsem si přečetla leták ještě předtím, než jsem šla na zavedení a zvážila jsem všechna pro a proti, přijde mi proti zdravému rozumu, něco si dávat do těla předtím, než zvážím všechna rizika. Takže pokud jste leták nečetly, je to pouze vaše chyba
Navíc z 99% nemáte vůbec potvrzené, zda jsou vaše problémy způsobené Mirenou (samotřejmě tím nemyslím případ, že se Mirena zatoulá, selhat ale může kterákolv antiko, žádná není stoprocentní). Takže souhlasím s Katkou, važte svá slova
Na to ma byt gynekolog aby vam rekl vsechny pro a proti me treba vsechny rekl a i tak me tady nektere prekvapuji u me sme se pro mirenu rozhodli kvuli tomu ze do svych 20 let jsem vystridala 9 druhu antikoncepce posledni me stala 1200 na 3 mesice tu jsem mela snad pul roku pak mi museli nasadit k antikoncepci antibiotika cipky protoze jsem zacla mit problemy s MS ty jsem uzivala 6 dni a tri mesice na to jsem zjistila ze jsem tehotna ted mam skoro 4 mesicniho chlapecka a az na tu bolest zad jsem s mirenou spokojena zavedli mi ji po sestinedeli protoze je mi 21 a v pristich 5 letech se na miminko nechystame je to pouze na te zenske a na jejim telu jak mirenu prijme ![]()
@Fen-fire píše:
Ano, já si čtu VŠECHNY příbalové letáky, na všechny léky, přijde mi to prostě normální. Četla jsem ho i na Mirenu a zvážila jsem, jestli jsem ochotná podstoupit tohle riziko. Pokud tohle člověk neudělá, ať se pak nediví, že nese následky
To je správné.Já taky.Ale stejně to zkusíš.Taky doufáš v dobrý průběh a ještě ráda si při možném neúspěchu ráda popovídáš.
Souhlasím, že je moje chyba, že jsem nečetla příbalový letáček před zavedením ( proto chci aby stejnou chybu neudělal i někdo další). Bohužel jsem důvěřovala gynekologům - jsou to manželé - oba mi ji doporučili bez toho, že by jakkoli zmínili, ať zvážím nějaká rizika a nežádoucí účinky. Mirenu jsem měla od nich, takže letáček jsem dostala až po zavedení. Ani potom jsem ho nečetla, teprve po 14ti dnech, když jsem měla vážné psychické problémy a napadla mě souvislost s Mirénou a nestačila jsem se divit. S 99% nepotvrzených problémů si to přehnala, všechny holky které si mirénu nechali vyndat uvádějí ustoupení problémů.
Je to přece jen 6.000Kč a 5 let ochrany a všechny jsme museli řešit " vyhozené" peníze a jinou ochranu. Nevím co znamená " važte slova" ??? Mám ji vychvalovat, když jsem měla potíže ?
@neumisa píše: @spipekmyslím, že většina pocitů po vyndání je způsobena psychikou.
A tom to je.I kdyby to dělala psychika.....
@Vlaďka69 píše:
@Fen-fireSouhlasím, že je moje chyba, že jsem nečetla příbalový letáček před zavedením ( proto chci aby stejnou chybu neudělal i někdo další). Bohužel jsem důvěřovala gynekologům - jsou to manželé - oba mi ji doporučili bez toho, že by jakkoli zmínili, ať zvážím nějaká rizika a nežádoucí účinky. Mirenu jsem měla od nich, takže letáček jsem dostala až po zavedení. Ani potom jsem ho nečetla, teprve po 14ti dnech, když jsem měla vážné psychické problémy a napadla mě souvislost s Mirénou a nestačila jsem se divit. S 99% nepotvrzených problémů si to přehnala, všechny holky které si mirénu nechali vyndat uvádějí ustoupení problémů.
Je to přece jen 6.000Kč a 5 let ochrany a všechny jsme museli řešit " vyhozené" peníze a jinou ochranu. Nevím co znamená " važte slova" ??? Mám ji vychvalovat, když jsem měla potíže ?
Vladi, já letáček nedostala tenkrát ani když mi ji dr. zavedl. Vlastě jsem to nečetla ani teď. Ale teď je to už zbytečné, když ji zas po 5ti letech mám venku
. Ale spokojenost s Mirenou u mě byla na 100%
![]()
@PeťulinQa 82
Také jsem myslela, že budu spokojená - bez menstruace a bez strachu z otěhotnění
No bohužel ![]()
@Vlaďka69 píše:
@PeťulinQa 82
Také jsem myslela, že budu spokojená - bez menstruace a bez strachu z otěhotněníNo bohužel
Teď budu předbíhat - hodně předbíhat, ale nedá mi to a písnu to sem....... I když jsem s ní byla maximálně spokojená, tak pokud dopadne ještě jedno mimi, tak pak už Mirenu nechci
. Opravdu 100% spokojenost s ní, ale co všechno jsem tu o Mireně přečetla, tak prostě budu mít strach si ji dát.
![]()
@PeťulinQa 82 píše:
Teď budu předbíhat - hodně předbíhat, ale nedá mi to a písnu to sem....... I když jsem s ní byla maximálně spokojená, tak pokud dopadne ještě jedno mimi, tak pak už Mirenu nechci. Opravdu 100% spokojenost s ní, ale co všechno jsem tu o Mireně přečetla, tak prostě budu mít strach si ji dát.
![]()
To bohužel nejsi jediná, chudáci holky, které si to tady přečtou, doufám, že budou mít aspoň trochu zdravého rozumu a nebudou věřit všem spekulacím, které se v této diskuzi vyskytly ![]()
@PeťulinQa 82 píše:
Teď budu předbíhat - hodně předbíhat, ale nedá mi to a písnu to sem....... I když jsem s ní byla maximálně spokojená, tak pokud dopadne ještě jedno mimi, tak pak už Mirenu nechci. Opravdu 100% spokojenost s ní, ale co všechno jsem tu o Mireně přečetla, tak prostě budu mít strach si ji dát.
![]()
Když to tu čtu, tak se taky ještě zamyslím. Chtěla jsem si Mirenu nechat po porodu zase zavést, ale teď nevím. Horší je, že mám problémy s pilulkami, tak nevím, jakou antikoncepci zvolit.
ahoj holky,mám na vas dotaz,spíse potrebuju poradit:-(4 měsice jsem nebrala antikoncepci,po 4měsicech jsem ji znovu nasadili,podle návodu,jenomže se mi menstruace protahla o 10 dni,což se mi nikdy nestalo.ted už ji nemam tak silnou ale porad spinim.-(jsem z toho nestastna,mám i nevolnosti:-(nevite cim to muze byt?.-(prosim o radu
@orlik píše:
Když to tu čtu, tak se taky ještě zamyslím. Chtěla jsem si Mirenu nechat po porodu zase zavést, ale teď nevím. Horší je, že mám problémy s pilulkami, tak nevím, jakou antikoncepci zvolit.
Orli, určitě musí být na trhu i jiná tělíska - tím nemyslím klasickou „starou“ Danu. Určitě i nějaké nehormonální. Zkusím se na netu po něčem podívat, určitě je i něco jinýho než Mirena
.......
Já souhlasím s Spipek, s těmi nežádoucími učinky. Vy holky byste měli zvážit, protože mi chctete říci, že když si berete brufen nebo nějaké klasické léky, tak si taky čtete příbalový leták? A mimo to roky to fungovalo a najednou to začalo zlobit.. KATKA TU MIRENU CHVÁLÍ ALE MÁ JÍ ROKY, NEMUŽE VĚDĚT CO BUDE ZA 4 ROKY, A MOŽNÁ PAK JÍ UŽ TAK CHVÁLIT NEBUDE.jÁ JSEM SI JÍ TAKY NEMOHLA VYNÁCHVALIT ROKY, A TEDKA BYCH SI JÍ UŽ NEDALA ANI KDYBY MI TO ZAPLATILI TI DOKTOŘI…