Tělísko Mirena

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26245
4.4.12 06:33
@Vladka69 píše:
Nevíte někdo proč se mi v diskuzi nezobrazuje profilový obrázek, když jsem ho do profilu nahrála a tam se mi zobrazuje?

a v nastavení profilu se ti zobrazuje? Zkus ho vymazat a nahrát znovu, občas se to stává, že není nic vidět. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
4.4.12 09:01

@neumisa
To už jsem udělala, dokonce dvakrát :-(( a pořád nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26245
4.4.12 09:19

@Vladka69

tak napiš zprávu přímo adminům, oni to dají do pořádku … ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1933
5.4.12 08:08
@cedruška píše:
No vidíš to, to jsem ráda.. Celou dobu jsem tušila, že to je z mireny ale nemohla jsem si být 100% jistá, ale ono to vážně funguje.. Každý den se citím lépe a jak vidím tak i ty. Tak mě nenapadá jiný důvod, že by to bylo něčím jiným.. Když to co máme společné je mirena.. Počkej za měsíc, to bude už úplně v klidu. Já jdu 16. vyvolávat ms, tak uvidíme :) zatím se drž.. :hug:

Cedruško, akorát mi bude vadit ta ms :poblion: . Přeci jen při Mireně jsem to vůbec neměla, ale radši budu chodit kupovat alwaysky než mít depky a to co jsem měla :roll: ...... Holky, nebo nejsou nějaké injekce jako antikoncepce, co by taky ms ustoupila a vůbec nebyla? Jenže to zas bude nějakej hormon co udělá v těle rotiku, cooo??? :? :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1933
5.4.12 08:11
@Vladka69 píše:
Nevíte někdo proč se mi v diskuzi nezobrazuje profilový obrázek, když jsem ho do profilu nahrála a tam se mi zobrazuje?

Když jsem ho měnila, tak se mi taky nezobrazoval, tak jsem se odhlásila, úplně vypla pc , zase zapla pc :D a obrázek byl tam. Vladi, a je nahraný správně? Myslím tím, zda není moc velkej nebo tááák :nevim: . Jinak já se s pc moc nekamarádím, takže v tom ti bohužel nepomůžu :nevim: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Maťko
6.4.12 11:06

Mirena

Ahoj, taky jsem se rozhodla přispět…Je mi 47 let, celý život jsem měla pravidlenou menstruaci. Při užívání hormonalní antikoncepce jsem trpěla velkými migrénamy. Moje lékařka mi neustále několik let nabízela či spíše vnucovala Mirenu. Prý je skvělá, ocením vymizení menstruace, navíc vylučuje i hormony, které bych časem s blížícím se přechodem musela užívat. Nakonec jsem si Mirenu v lednu 2012 nechala zavést. Po první menstruaci se uvolnila :-( Lékařka mi ji zavedla znovu s tím, že to se stává, že to způsobila silná menstruace (kterou jsem mimochodem takto silnou neměla snad za celý svůj život)…a prý bude vše v pořádku. Po dalším měsíci a další menstruaci vše dopadlo stejně. Tentokrát mi bylo řečeno že mi Mirenu znovu zavede a dostala jsem Norethisteron pro oddálení menstruace, který mám užívat měsíc a pak se uvidí.....a nebo mi ji lékařka vyndá s tím, že nárok na vrácení peněz je až po půl roce od zavedení.
Takže v konečném důsledku sice mám „skvělou“ antikoncepci, ale budu do sebe měsíc cpát léky, které mi stejně budou způsobovat migrény, a ještě nevím jestli po vysazení těchto léků a další menstruaci nedojde k opětovnému uvolnění Mirény.
To už jsem dohodnutá s lékařkou, že by mi ji vyndala.
Zavedení není hrozné, ale je dost bolestivé a nepříjemné.
Doporučuji poptat se před zavedením jak je to s vrácením peněz.....
Od ledna jsem již četla několik diskuzí ohledně této antikoncepce a řekla bych že žen, které mají potíže s tímto tělískem je mnohem více, než těch spokojených.
:|

• Citovat
  • Upravit
1933
6.4.12 11:19

@Maťko
Tak přeju ať vše dobře dopadne, vysadíš léky a budeš s Mirenou spokojená...... Já s ní byla spokojená moooc, jenže asi po roce a půl od zavedení jsem měla šílený depky a ještě horší myšlenky a skončila 2× na interně a u psychiatra. Začla jsem brát antidepresiva. Na konci února mi ji po 5ti letech gyndr. vyndal, neb jsem se rozhodla pořídit si ještě miminko. PO vyndání Mireny je mi mnohem líp po psychické stránce a nikdy mě nenapadlo ty mé hrozné stavy srovnávat s tím, že by za to mohla kámoška Mirena, ale teď jsi sem tím na víc než 90% jistá, neb ji mám skoro 2 měsíce venku a psychika se hodně lepší :palec: . Dnes ráno jsme o tom mluvili s manžou v posteli a říkala jsem mu, že pokud by se prďolka zadařila (chci holčičku :mrgreen: :andel: :hug: . Vím-chtit můžu :nevim: ......), že Mirenu už si nedám!!!, že radši budu kupovat Allwaysky :pankac: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Maťko
6.4.12 14:01

PeťulinQa 82

Ahoj, no těch depresí se taky bojím. Ale teď když vím, že to může být i od Mireny, tak nebudu váhat a kdyby něco půjde ven. Mám dobrou doktorku, a věřím jí. Je jasné, že mají za to, že tato tělíska nabízí provizi a ne malou. Jen mne zarazilo, že jsem sice dostala letáček, když mne lanařila, ale při zavedení mi příbalové informace od Mireny nedala. Vše jsem si musela dohledat na netu.
Když jsem četla jaké jsi měla potíže, tak jsem si říkala, že ty moje problémy nejsou ještě tak hrozné. Takže držím palečky ať vám to vyjde s prďolkou :)
A už žádné komplikace a potíže :-)

• Citovat
  • Upravit
1933
8.4.12 22:39

@Maťko Děkujůůů. No popravdě to bylo fakt dost hrozný co jsem prožívala a ty myšlenky ještě horší - nikomu bych to nepřála - to čím jsem si prošla. Doufám, že teď víc než měsíc od vyndání je mi líp z toho, že nemám Mirenu a né že za to může jaro a pěknej počas :nevim: . Ale jsem víc než měsíc a půl bez Mireny a prozatím ani žádnej náznak (ťuk - ťuk - ťuk) nějaké deprese nebo něčeho hnusnýho :dance: ..... Tenkrát to bylo strašně moc živý a já se toho strašně bála aby se to nestalo skutečností, neb v těch myšlenkách figurovaly i moje dětičky a to bylo to nejhorší :,( :,( :,( :,( :,( . Tak jsem okamžitě vyhledala doktorku (přímo psychiatr) na doporučení jedné známé....... Ujistila mě, že jsem v pořádku a že musím zvolnit a dělat si také čas na sebe a ne jen lítat okolo tří dětí a baráku ...... Jenže to nejde...... A věděla, že Mirenu mám, ale myslím, že ani jednu z nás nenapadlo, že by to mohlo být Mirenou :nevim: . Jenže jak jde čas a mě je líp a líp, tak si jsem téměř jistá, že to „co jsem měla“ - bylo zaviněno Mirenou :pocitac: :pocitac: :pocitac: , proto ji už nikdy nechci. Sice jsem si odvykla na naši ms (celých 5 let jsem TO neměla), ale po tom čím jsem prošla budu radši kupovat Allwaysky než mít depky a bát se :nevim: ......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1933
8.4.12 22:42

Maťko Přeju ti, aby ti Mirena sedla a neměla jsi žádné vedlejší účinky :hug: :hug: :hug: :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
9.4.12 23:36

@Maťko
Mě je 43 let. Také trpím na migrény,pravidelně v dobu menstruace. Gynekoložka doporučovala Mirénu - že to přejde. Po zavedení mě několik dnů bolela hlava. Měla jsem ji zavedenou pouze 12 dní. Začala jsem mít šílené psychické stavy, sklíčenost, vše mi připadalo úplně k ničemu, cítila jsem velkou nepohodu. V důsledku toho jsem začala být agresivní na rodinu - vše mě rozčilovalo a popouzelo, chtěla jsem být sama - začala jsem partnra vyhazovat z domu, byla jsem na něj hnusná ( i když je to miláček :-). V noci jsem nemohla usnout třeba 4 hodiny, pořád se mi v hlavě honily ošklivé myšlenky. No šílený hnus - jak píše Peťulina, nikomu bych to nepřála. Miréna šla ven - vše okamžitě přešlo a jsem zase v pohodě. Po vyndání jsem také silně krvácela - myslím, že to byl fakt velký hormonální nápor pro tělo. Dnes když si jen na Mirénu jen vzpomenu, tak se mi ježí všechny chlupy na těle :-( Reklamace byla neúspěšná - napsali mi, že mé potíže mohly být pouze přechodné a že jsem se je měla pokusit řešit přes psychiatra a ne si nechat Mirénu hned vyndávat?!?!?! To je na přesdržku tomu kdo to napsal! S Mirénou jsem přestala kojit,přestalo se mi dělat mléko pro malou - nevím zda v důsledu psychické nepohody, nebo přímo v důsledku hormonů Mirény. Po vyndání jsem se opět rozkojila - kojím pořád naplno ( kdybych nekojila tak už jsem vyhodila nejméně 6.000kč za UM. Jsem moc ráda, že jsem rychle přišla na to, že mi to způsobila Miréna a že jsem se s ní netrápila nějak dlouho :-) I těch 12 dní co jsem ji měla, je mi líto - byly opravdu hnusné! Peníze vem čert, ty mě vůbec nemrzí - to raději budu jíst celý měsíc pouze suchý chleba a vodu, než litovat vyndání Mirény a v důsledku toho trpět a cpát se léky na nervy, bolesti, krvácení atd.......!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1933
10.4.12 08:51

@Vladka69 Vladi, úplně s tebou souhlasím :palec: :hug: ..... jen škoda, že to co jsem měla jsme nikdo - já i mudři nezačli přisuzovat Mireně, nemusela jsem se tak dlouho bát. Ale co, hlavně že po vyndání mi je čím dál tím víc líp...... A jsem ráda, že jsem se rozhodla pro čtvrtý mimiko a Mirena se neměnila jak jsem původně chtěla...... To bych se v tom plácala dál a dál bych se bála těch mejch myšlenek co mi sami najednou skočili do hlavy :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: . Jen prostě vím, že Mirenu UŽ NIKDY VÍC!!!
Jo, jinak Vladi, já u toho psychiatra skončila a odešla jsem s krabičkou Asentry (antidepresiva) a receptem na další krabičky na 3 měsíce (do příští návštěvy). Prášky mi hodně pomáhaly - to jo, ale jak začal být podzim tak jsem musela zvyšovat a na jaře zas snižovat jak začlo být hezky. A počasí na mě hodně působilo (což mi nikdy dřív nedělalo). Jak pršelo - třeba i den-měla jsem depky a když bylo sluníčko - tak jsem byla úplně v pohodě :dance: . Te'd je u nás od začátku dubna pořád zataženo (asi jen dva dni bylo sluníčko) a mě to vůbec nevadí, i přesto jsem v pohodě :dance: :dance: :dance: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katuuu
10.4.12 14:05

Mirena je super

Tak moje mamka má Mirenu už 3 roky a je moc spokojená…po zavedení prý asi 3 měsíce mírně špinila a pak už OK a žádná menstruace ;) A aplikace nebolí :) A já se na ni už chystám taky :D

• Citovat
  • Upravit
Maťko
10.4.12 14:28

Katuuu

Ahoj, s tím tvrzením, že zavedení nebolí,bych raději počkala, až to sama vyzkoušíš :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Katuuu
10.4.12 14:38

Ahoj, no já vlastně doufám, že to bolet nebude :) Máme s mamkou i stejného doktora… Ale ted zrovna jsem tu dočetla o těch depresích, tak mě to trochu znepokojilo 8o Já totiž deprese mívám při menstruaci a doufala jsem, že mi s Mirenou zmizí…žádná menstruace=žádné deprese…musím si ještě promluvit se svým doktorem…Tak uvidime :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

Těhotenský test 2v1