Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Vlaďka69 píše:
@tutulinka
Ach jo, nechtěli jsme tady nikoho děsit. Podle statistiky Mirena nesedne asi tak 10% žen. Musíš doufat, že budeš v těch 90%. Vyndat se to dá vždycky, ale vyhodíš 6.000 Kč. Ale pokud budeš mít potíže, tak zjistíš, že bys klidně zase ještě 6 tis. zaplatila aby ti ji zase vyndali
Takže tě potom ty vyhozené peníze zase tolik netrápí.
Je lepší vědět dopředu co může nastat.Jinak pokud jsi ještě nerodila, tak si nech zavést Mirénu raději v narkoze, aby tě to nebolelo. Já už rodila 2×, Mirénu mi zaváděli 4 měsíce po porodu a musím říci, že to bylo hoooodně nepříjemné.
Pro neumisu - co považuješ za hysterické výlevy? Byla jsem moc vděčná !!!!!!, když jsem začala mít potíže, že jsem na internetu našla diskuzi, kde bylo napsáno, že Mirena může způsobit deprese. Proto jsem si ji také hned nechala vyndat a neskončila jsem na psychiatrii. Já myslela, že od toho diskuze jsou. Ale zřejmě máš nějaké právo hodnotit příspěvky ostatních
Vladi moc děkuji za příspěvek
. Vím, že mi to buď sedne nebo nesedne, ale právě toho se děsím když jsem tady četla, kolik problémů s tím některé ženy měly
.
Jinak ještě jsem nerodila a má lékařka mi řekla, že až to dostanu, mám jí zavolat že chci přijít na mirenu a ona mi ji během chvíle zavede. A o tom, že by měla Mirena tolik nějakch neždoucích účinků mne vůbec neinformovala, taktéž ani o tom, že kdyby mi nesedla tak jestli by mi vrátila peníze aspoň nějaké. Z této strany informovanost od lékařky vůbec neproběhla. Jen to chválila a všechno možné. Proto jsem i ráda že jsem našla tuto diskuzi, protože vidím, že to není jen to uplně nej.
@cedruška
Mirenu jsem si nechala zavést dne 2.2. a dne 13.2. jsem ji už měla venku. Takže 12 dní - ale díky Mireně opravdu děsných. Deprese mě přešly tak za dva dny. 5 dní po vyndání jsem docela dost krvácela - ale splaskla mě prsa, přestala mě svědět kůže. Takže do týdne jsem byla už úplně v pohodě. Také se mi udělal strašný hemeroid když jsem měla Mirenu, který jsem nikdy před tím neměla. To se zahojilo do 14 dní po vyndání. Potom bych řekla, že už bylo vše jako před Mirénou - pohoda
Ještě jsem dostala asi 3 týdny po vyndání Mirény asi normální menstruaci, i když pořád plně kojím. Takže stejně jsem si to těmi hormóny nějak rozbláznila. Další menstruaci bych měla dostat teoreticky asi dnes
Tak uvidím ![]()
Myslím, že pokud máš normální a pravidelnou MS, tak už hormonální hladiny by měly být normální a tělo by zase mělo fungovat tak jak má.
Ale četla jsem tu někde jeden příspěvek, kdy paní měla mirénu 1 rok - deprese přišly postupně, skoro to nezaregistrovala - ale její rodina si všimla, že se přestala smám a uzavřela se do sebe. Přišli na souvislost s Mirénou - ta šla ven a vím že potom psala, že to trvalo docela dlouho než se z toho dostala, že teprve po měsíci se začala zase občas smát. Děkovala rodině, že ji drželi nad vodou.
Já jsem se také úplně přestala smát když jsem měla Mirénu - Po vyndání, jsem se postupně zase začala smát - pokud bylo něco směšného třeba v televizi. Samotnou mě to překvapovalo
Teď už se zase směju i každné pitomé vtipné reklamě ![]()
Smát se je potřeba, je to uvolňující a osvobozující ![]()
@Vladka69 píše: @cedruška
Mirenu jsem si nechala zavést dne 2.2. a dne 13.2. jsem ji už měla venku. Takže 12 dní - ale díky Mireně opravdu děsných. Deprese mě přešly tak za dva dny. 5 dní po vyndání jsem docela dost krvácela - ale splaskla mě prsa, přestala mě svědět kůže. Takže do týdne jsem byla už úplně v pohodě. Také se mi udělal strašný hemeroid když jsem měla Mirenu, který jsem nikdy před tím neměla. To se zahojilo do 14 dní po vyndání. Potom bych řekla, že už bylo vše jako před Mirénou - pohodaJeště jsem dostala asi 3 týdny po vyndání Mirény asi normální menstruaci, i když pořád plně kojím. Takže stejně jsem si to těmi hormóny nějak rozbláznila. Další menstruaci bych měla dostat teoreticky asi dnes
Tak uvidím
Myslím, že pokud máš normální a pravidelnou MS, tak už hormonální hladiny by měly být normální a tělo by zase mělo fungovat tak jak má.
Ale četla jsem tu někde jeden příspěvek, kdy paní měla mirénu 1 rok - deprese přišly postupně, skoro to nezaregistrovala - ale její rodina si všimla, že se přestala smám a uzavřela se do sebe. Přišli na souvislost s Mirénou - ta šla ven a vím že potom psala, že to trvalo docela dlouho než se z toho dostala, že teprve po měsíci se začala zase občas smát. Děkovala rodině, že ji drželi nad vodou.
Já jsem se také úplně přestala smát když jsem měla Mirénu - Po vyndání, jsem se postupně zase začala smát - pokud bylo něco směšného třeba v televizi. Samotnou mě to překvapovaloTeď už se zase směju i každné pitomé vtipné reklamě
Smát se je potřeba, je to uvolňující a osvobozující
Ahoj Vladko:))Jéé to je tak fajn že už jsi opět v pohodě!!!!Já jsem obědnaná k Dr. na 18.4 tak jsem zvědavá co mi řekne na to že jí chci ven
Jsem pořád šíleně unavená. Všicni to na mě taky vidí že nejsem v pohodě tak jsem zvědavá jestli pak bude líp ![]()
@no píše:
Ahoj Vladko:))Jéé to je tak fajn že už jsi opět v pohodě!!!!Já jsem obědnaná k Dr. na 18.4 tak jsem zvědavá co mi řekne na to že jí chci venJsem pořád šíleně unavená. Všicni to na mě taky vidí že nejsem v pohodě tak jsem zvědavá jestli pak bude líp
SPISEK: Ahojík, takže musím ti říct, že záda mě už nebolí vůbec, úplně to odeznělo, sice mě bolí koleno, ale to s tín nemá nic společného
Dostavám se do normálu, opravdu to funguje, odezněly stresy, bolesti hlavy a zad, a už mám i svuj smysl pro humor.. Vážně to odezníva… ty záda odezvivali pomalu, ale už to odeznělo úplně, už normálně ležím na břiše i 2 hodky a vubec nic, ani sebemenší bolest..
@cedruška Cedruško moooooc děkuji.Musím říct těm ,co trpí depresemi z Mirény,po každodením hodinovém běháním na eliptikalu,jsem po měsíci odbourala úplně stres.Jen při určitém pohybu mírně cítím záda.Přesto si Mirenu nechám vyndat.Nechci,aby se mi deprese vrátily.
@spipek píše: @cedruška Cedruško moooooc děkuji.Musím říct těm ,co trpí depresemi z Mirény,po každodením hodinovém běháním na eliptikalu,jsem po měsíci odbourala úplně stres.Jen při určitém pohybu mírně cítím záda.Přesto si Mirenu nechám vyndat.Nechci,aby se mi deprese vrátily.
@cedruška píše:
SPISEK: Ahojík, takže musím ti říct, že záda mě už nebolí vůbec, úplně to odeznělo, sice mě bolí koleno, ale to s tín nemá nic společnéhoDostavám se do normálu, opravdu to funguje, odezněly stresy, bolesti hlavy a zad, a už mám i svuj smysl pro humor.. Vážně to odezníva… ty záda odezvivali pomalu, ale už to odeznělo úplně, už normálně ležím na břiše i 2 hodky a vubec nic, ani sebemenší bolest..
To je super
..... já na sobě pozoruju taky - přesně jak píšeš ty, že se mi vrátil můj smysl pro humor, že už se nesměju ničemu jen z jakýsi „povinosti nebo donucení“ , ale že mě daná věc opravdu pobavila. Asi to čím, jsem si prošla budu taky přiklánět k mrše Mireně, neb taky den ode dne se cejtím po psychický stránce líp
![]()
@Vladka69 píše:
Jsem se zaregistrovala, aby někdo neřekl, že zde diskutuji anonymě
:palec
:
@PeťulinQa 82 píše:
To je super![]()
![]()
..... já na sobě pozoruju taky - přesně jak píšeš ty, že se mi vrátil můj smysl pro humor, že už se nesměju ničemu jen z jakýsi „povinosti nebo donucení“ , ale že mě daná věc opravdu pobavila. Asi to čím, jsem si prošla budu taky přiklánět k mrše Mireně, neb taky den ode dne se cejtím po psychický stránce líp
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Mamči nemáte zkušenost s antikoncepcí nebo spíše tělískem Mirena???? Já jsem zaslechla od známe, že její kámoška má nějaké tělísko po porodu a hrozně s ejí zhoršila pleť a samé lupy v hlavě.Já mám právě Mirenu, je to novinka a byla mi i doktorkou aznámýma doporučena, jako dobrá.Že má i nízký hormony, ale je fakt, že po porodu mi dlouho padaly vlasy, te duž ani ne, ale dost mě pořád svědí hlava a lupy a nemohu se toho zbavit ani nejkvalitnějšími šampony a přípravkami. Taky mám vlasy zesláblé a řidké, tak s eprávě ptám, zda nevíte nebo nemáte s Mirenou ještě někdo zkušenost. Já mám za to, že právě ty tělíska by měly být i lepší než prášky.
@elfka.e
No zkušenosti tady opravdu máme, ale Mirénu spíš haníme, než chválíme. Zkus si přečíst nějaké příspěvky zpětně.
Jinak v těhotenství mi vlasy vůbec nepadaly - měla jsem je nádherné - ani vlásek ( to díky těhotenským hormonům) Začaly mě padat tři měsíce po porodu - padaly docela dost, ale za měsíc vypadaly ty které nepadaly v těhotenství a potom jsem byla zase na svých
.
Svědění kůže a padání vlasů je hodně častý vedlejší účinek Mirény.
Já Mirénu reklamovala kvůli depresím, které mi způsobovala. Moje gynekoložka se divila, že to není až tak časté, že u Mirény si ženy hlavně stěžují na to, že jim hodně padají vlasy, že je to poměrně časté ![]()
Nevíte někdo proč se mi v diskuzi nezobrazuje profilový obrázek, když jsem ho do profilu nahrála a tam se mi zobrazuje?