Tělísko Mirena

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1933
28.3.12 14:22
@Fen-fire píše:
To bohužel nejsi jediná, chudáci holky, které si to tady přečtou, doufám, že budou mít aspoň trochu zdravého rozumu a nebudou věřit všem spekulacím, které se v této diskuzi vyskytly :roll:

Možná spíš chudáci mudři :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9434
28.3.12 14:25

@PeťulinQa 82 já na ta nehormonální neslyšela dobré reference - hodně známých přes ně otěhotnělo. Možná dám Mireně ještě jednu šanci, neměla jsem s ní žádné problémy, ale většinou se tu píše, že problémy začaly déle - já ji měla jen 2 roky (i tak se mi vyplatila) :nevim: Ještě mám nějakou dobu čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1933
28.3.12 14:32
@orlik píše:
@PeťulinQa 82 já na ta nehormonální neslyšela dobré reference - hodně známých přes ně otěhotnělo. Možná dám Mireně ještě jednu šanci, neměla jsem s ní žádné problémy, ale většinou se tu píše, že problémy začaly déle - já ji měla jen 2 roky (i tak se mi vyplatila) :nevim: Ještě mám nějakou dobu čas.

Já měla občas depky a takový fakt dost „divný stavy a myšlenky :,( ), ale k Mireně mě to nenapadlo přirovnat :nevim: . Nevím, třeba to Mirenou ani nebylo, neb ji mám přes měsíc venku a takový "zvláštní pocity“ nezmizely. Takže to u mě Mirenou být ani nemusí (nemuselo), ale prostě jak jsem to tu četla, tak už psychika pracuje a prostě do toho „příště“ asi nepůjdu ....... :think: :nevim: . I když jsem s ní fakt byla mooooooc spokojená :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cedruška
28.3.12 16:30
Petulinko uvidíš, ono se to údajně nesperaví hned. Mi říkali známi co jí měli, že to trvá delší dobu než se tělo dá dohromady. když jsem se o tom bavila, tak no tom něco bude, ze začátku když máš mirenu tak máš ještě tělo silné, ale potom tělo čeká na menstuaci a ta nepřichází a nepříchazí, a když ti nepříchází roky tak to tělo se tomu začne branit, ale opravdu většinou po letech.. Když to vezmeš do dusledku co je to přechod? přechod je že ti nepracujou hormony tak jak by měli a proto žena ztrací menstuaci, spousta lékařu ještě předepisuje ženám anikoncepční tablety, aby neztratili menstuaci že jsou na přechod mladé, a co ti vyvolavá mirena?? mirena ti do těla dodavá látky že menstuaci nemáš, takže to je vyvolaný přechod.. Když jeden doktor ti řekne že není dobré pro ženu aby neměla ms a druhý ti nabídne mirenu, tak kde je chyba?. A u mireny jsou většinou příznaky jako u přechodu, protože v jisték slova smyslu to je přechod. Přechod je stav bez menstuace, kdy se tělo brání a ženám je zle, a jaký je rozdíl jestli máš mirenu nebo ne, když menstuaci nemáš.. Takže podle mě mužeš být klidná, uvidíš časem ale já si myslím, že za pár měsícu tady sama napíšeš, že se citíš dobře a že ti bude dobře, jen si to tělo musí zvyknout na pravidelnou ms a znovu se dostat do toho cyklu.. V pátek jdu na gynekologii, k jinemu lékaři, tak to s ním proberu a pak pisnu.. Petulinko drž se… :hug:
@PeťulinQa 82 píše:
Já měla občas depky a takový fakt dost „divný stavy a myšlenky :,( ), ale k Mireně mě to nenapadlo přirovnat :nevim: . Nevím, třeba to Mirenou ani nebylo, neb ji mám přes měsíc venku a takový "zvláštní pocity“ nezmizely. Takže to u mě Mirenou být ani nemusí (nemuselo), ale prostě jak jsem to tu četla, tak už psychika pracuje a prostě do toho „příště“ asi nepůjdu ....... :think: :nevim: . I když jsem s ní fakt byla mooooooc spokojená :pankac:
  • Citovat
  • Upravit
blancu kucerova
28.3.12 16:30

mirena

dobrý den já mam Mirenu už 4roky a jsem hodně spokojena.doporučuji :lol:

• Citovat
  • Upravit
1933
28.3.12 16:49

Cedruško, děkuji :kytka: :hug: :hug: :hug: :hug: . Snad se to časem všechno urovná a zas budu „normální“ jako dřív :dance: . Jseš hodná :hug: :kytka: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cedruška
28.3.12 17:48
Já s tebou soucitím, procházím tím stejným,takže ti rozumím.. A byla jsem snad na všech vyšetřeních co existuji i u lékařu, nikde mi na nic nepřišli. JEdiné kde jsem snad nebyla je kožní :D připadala jsem si jako hipochondr, a to je přesně ono, ženě je zle, oni jí v krvi nic nenajdou tak jí řeknou že to má od nervu, od čeho jiného by to totiž měla když výsledky má dobré a napišou antidepresiva. To nic neřeší, musí se najít přičina kdy a proč to vzniklo, ale spousta lidi nad tím nepřemýšlí ani lékařu.. Má depku dáme ji prášky, ale otázkou je proč je má ty depky, co to vyvolalo.Petulinko nejsi jiná než ostatní lidí, tak proč zrovna ty bys měla mít depky a divné stavy a myšlenky. V čem to je, když někdo je v pohodě a někdo má deprese, když v podstatě všichni lidi jsou stejní? A neboj se budeš zase normání, to se všechno urovná, jen to chce čas. Pokud to opravdu je z mireny, tak to bude trvat. Když do sebe někdo 5 let pere hormony a to tělo prochází změnou jako u přechodu, nemuže chtít zázrak za měsíc. Bude trvat než se to zase hodí do normálu, ale věř mi, že už bude jenom lépe.. Postupem času to bude pomalu odeznívat, až to odezní celé. Tělo je spojeno s myslí a psychikou, a je naučeno za ty roky pracovat jak pracuje. To máš to stejné, když je někdo pořád unavený, to tělo je naučeno, když to překonaváš jde to taky pomalu, a podle mě je to s stejne i s mirenou.. Však spousta žen, co přechází přechodem taky s tím bojuje roky.. Já tady nemužu psát, já se vždycky rozepíšu a nevím kdy přestat :D
@PeťulinQa 82 píše:
Cedruško, děkuji :kytka: :hug: :hug: :hug: :hug: . Snad se to časem všechno urovná a zas budu „normální“ jako dřív :dance: . Jseš hodná :hug: :kytka: :pankac:
  • Citovat
  • Upravit
Vlaďka69
28.3.12 23:50

Já jsem psala názor, že můžete alespoň trochu odhadnout zda vám Mirena sedne nebo ne. Někomu hormony nic nedělají, někomu přímo vyhovují a někomu vadí.
Kamarádka si Mirénu chválí - užívala si i těhotenství, prý se nikdy necítila lépe. Já jsem v důsledku zvýšené hladiny hormonů těhotenství moc dobře neprožívala - také jsem měla blbé stavy a deprese. Navíc již léta mám premenstruační syndrom - bývám tak dva dny před MS nervozní a protivná. Prostě jsem na zvýšenou hladinu hormonů citlivější - projevuje se to na psychice. MUDr. to všechno věděla, přesto mi Mirénu doporučila, což myslím byla chyba. Tvrdila mi, že je v tom pouze minimum hormonů, ale přesto mě Miréna během 14ti dnů, než jsem si ji nechala vyndat totálně psychicky odrovnala. Byly to tak hnusné stavy, že to nikomu nepřeji.
Před 10ti lety jsem brala v tabletách hormonální antikoncepci a neměla jsem s tím žádný problém. Teď mi hormony vadí, ale třeba mi vadí pouze ten v Miréně. Každé tělo je prostě jiné a asi se i věkem mění. Možná by bylo zajímavé si vynměnit názory za několik let :-) ( to doufám už budu po přechodu :-)))

• Citovat
  • Upravit
1933
29.3.12 13:18

@cedruška
Ty seš zlatíčko :hug: :hug: :hug: děkujůůů :kytka: :kytka: :* . Doufám že už opravdu bude jen dobře a na to, čím jsem si prošla budu za několik měsíců jen mávat rukou :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1933
29.3.12 13:30

@Vlaďka69
Vladi, já si užívala všechny tři těhu a ani mi nebylo moc špatně. U prvního prcka asi týden, ale dalo se to v poho zvládnout. U druhýho mi bylo špatně asi den a pak o týden později taky asi den, ale tu druhou nevolnost a zvracení jsem si způsobila sama. Byli jsme na porcinkuli a s manžou jsme šli na Break dance (ty auta jak se s nima všechno točí…). Miluju tuhle atrakci, tak jsem na ni manžu opět vytáhla i když jsem byla těhu..... Když se to s námi dotočilo, tak mě bylo tak zvláštně :poblion: ale jelikož jsme jeli už domů, říkala jsem si, že domů to vydržím - lehnu si - vyspím se a bude dobře. prdlajs - dojeli jsme jen ke tchýni (cca 10 km od porcinkule) a já tak tak doběhla na záchod, kde jsem vyházela :poblion: snad i včerejší oběd :poblion: . Pak jsem si zalezla do manžovýho pokojíčku co tam měl a spala jsem až do rána :nevim: . Ráno zas už všechno bylo ok. A u třetího prcka mi nebylo blbě vůbec, ani nějaké změny jsem nepociťovala, že bych byla „jiná“ :nevim: ..... A dokud jsem neucejtila jeho první kopaneček v 17 tt, tak jsem tomu ani snad nechtěla věřit, že jsem těhu :mrgreen: … Jo, pozorovala jsem zvětšující se břicho, jinak opravdu nic :nevim: ......
jinak HA mi už žádnej doktor nenapíše, neb jsem před asi 4 a půl rokama měla trombozu :( ....... Takže nevím jakou zvolit do budoucna antikoncepci. Představu bych měla, ale to asi neexistuje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tutulinka
30.3.12 17:55

Mirena

Přeji pěkný den :kytka: . Jelikož jsem po trombóze a nesmím do konce života brát hormony, nabídla mi má lékařka tělísko Mirenu. Četla jsem si spoustu diskuzí a komentářů, ale nejvíce jsem se začetla tady do této diskuze, kde jsem si přečetla spoustu spíše negativních příspěvků. O zavedení Mireny uvažuji, ale po celém odpoledni, kdy jsem četla tuto velikou diskuzi velice váhám. Je mi 21 let, ale miminko ještě nechceme. Je to prý jediná cesta, kterou by mi mohla lékařka nabídnout. Velice mne teď ale zrazují komentáře, kdy vám to museli nechat vyndat kvůli tolika potížím. Nevím teda co teď dělat a jak se rozhodnout :( :|

• Citovat
  • Upravit
26246
30.3.12 17:58

@tutulinka

on je trochu problém v tom, že ty spokojené napíší svůj názor jednou, dvakrát a dost. ty nespokojeně své špatné zkušenosti rozmazávají tak dlouho, až má jejich dušička pokoj. Takže spíš než hysterické výlevy a soupis negativních účinků doporučuji spočítat počty spokojených a nespokojených uživatelek. Těch spokojených bude víc, troufnu si tvrdit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
30.3.12 18:01

Snad máte pravdu. Byla jsem celá natěšená, že si situaci ulehčím, ale čím více jsem komentáře četla, tím méňě jsem si myslela, že si to vůbec nechám zavést :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26246
30.3.12 18:03

@tutulinka

to si musíš rozhodnout sama, to za tebe nikdo neudělá :mrgreen: Já osobně ze své zkušenosti půjdu do další, až nastane čas. Mně odpadly křeče, omdlívání, spousty odtékající krve, bolesti, při kterých jsem nemohla ani vylézt z postele, zvracení při pohledu na jakékoliv jídlo. A to vše každý měsíc bez výjimky. Jako bonus beru lepší pleť a dost ušetřených peněz za vložky - už teď po třech letech mám cenu tělíska zpátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
30.3.12 18:05

@neumisa
Tak vím že si to musím rozhodnout sama :mrgreen: , jen mě prostě přepadly pochyby díky tomu co tu čtu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí