Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Fen-fire píše:
To bohužel nejsi jediná, chudáci holky, které si to tady přečtou, doufám, že budou mít aspoň trochu zdravého rozumu a nebudou věřit všem spekulacím, které se v této diskuzi vyskytly
Možná spíš chudáci mudři ![]()
@PeťulinQa 82 já na ta nehormonální neslyšela dobré reference - hodně známých přes ně otěhotnělo. Možná dám Mireně ještě jednu šanci, neměla jsem s ní žádné problémy, ale většinou se tu píše, že problémy začaly déle - já ji měla jen 2 roky (i tak se mi vyplatila)
Ještě mám nějakou dobu čas.
@orlik píše:
@PeťulinQa 82 já na ta nehormonální neslyšela dobré reference - hodně známých přes ně otěhotnělo. Možná dám Mireně ještě jednu šanci, neměla jsem s ní žádné problémy, ale většinou se tu píše, že problémy začaly déle - já ji měla jen 2 roky (i tak se mi vyplatila)Ještě mám nějakou dobu čas.
Já měla občas depky a takový fakt dost „divný stavy a myšlenky
), ale k Mireně mě to nenapadlo přirovnat
. Nevím, třeba to Mirenou ani nebylo, neb ji mám přes měsíc venku a takový "zvláštní pocity“ nezmizely. Takže to u mě Mirenou být ani nemusí (nemuselo), ale prostě jak jsem to tu četla, tak už psychika pracuje a prostě do toho „příště“ asi nepůjdu .......
. I když jsem s ní fakt byla mooooooc spokojená ![]()
@PeťulinQa 82 píše:
Já měla občas depky a takový fakt dost „divný stavy a myšlenky), ale k Mireně mě to nenapadlo přirovnat
. Nevím, třeba to Mirenou ani nebylo, neb ji mám přes měsíc venku a takový "zvláštní pocity“ nezmizely. Takže to u mě Mirenou být ani nemusí (nemuselo), ale prostě jak jsem to tu četla, tak už psychika pracuje a prostě do toho „příště“ asi nepůjdu .......
![]()
. I když jsem s ní fakt byla mooooooc spokojená
dobrý den já mam Mirenu už 4roky a jsem hodně spokojena.doporučuji ![]()
Cedruško, děkuji
. Snad se to časem všechno urovná a zas budu „normální“ jako dřív
. Jseš hodná
![]()
@PeťulinQa 82 píše:
Cedruško, děkuji![]()
![]()
![]()
![]()
. Snad se to časem všechno urovná a zas budu „normální“ jako dřív
. Jseš hodná
![]()
![]()
Já jsem psala názor, že můžete alespoň trochu odhadnout zda vám Mirena sedne nebo ne. Někomu hormony nic nedělají, někomu přímo vyhovují a někomu vadí.
Kamarádka si Mirénu chválí - užívala si i těhotenství, prý se nikdy necítila lépe. Já jsem v důsledku zvýšené hladiny hormonů těhotenství moc dobře neprožívala - také jsem měla blbé stavy a deprese. Navíc již léta mám premenstruační syndrom - bývám tak dva dny před MS nervozní a protivná. Prostě jsem na zvýšenou hladinu hormonů citlivější - projevuje se to na psychice. MUDr. to všechno věděla, přesto mi Mirénu doporučila, což myslím byla chyba. Tvrdila mi, že je v tom pouze minimum hormonů, ale přesto mě Miréna během 14ti dnů, než jsem si ji nechala vyndat totálně psychicky odrovnala. Byly to tak hnusné stavy, že to nikomu nepřeji.
Před 10ti lety jsem brala v tabletách hormonální antikoncepci a neměla jsem s tím žádný problém. Teď mi hormony vadí, ale třeba mi vadí pouze ten v Miréně. Každé tělo je prostě jiné a asi se i věkem mění. Možná by bylo zajímavé si vynměnit názory za několik let
( to doufám už budu po přechodu ![]()
@cedruška
Ty seš zlatíčko
děkujůůů
. Doufám že už opravdu bude jen dobře a na to, čím jsem si prošla budu za několik měsíců jen mávat rukou ![]()
@Vlaďka69
Vladi, já si užívala všechny tři těhu a ani mi nebylo moc špatně. U prvního prcka asi týden, ale dalo se to v poho zvládnout. U druhýho mi bylo špatně asi den a pak o týden později taky asi den, ale tu druhou nevolnost a zvracení jsem si způsobila sama. Byli jsme na porcinkuli a s manžou jsme šli na Break dance (ty auta jak se s nima všechno točí…). Miluju tuhle atrakci, tak jsem na ni manžu opět vytáhla i když jsem byla těhu..... Když se to s námi dotočilo, tak mě bylo tak zvláštně
ale jelikož jsme jeli už domů, říkala jsem si, že domů to vydržím - lehnu si - vyspím se a bude dobře. prdlajs - dojeli jsme jen ke tchýni (cca 10 km od porcinkule) a já tak tak doběhla na záchod, kde jsem vyházela
snad i včerejší oběd
. Pak jsem si zalezla do manžovýho pokojíčku co tam měl a spala jsem až do rána
. Ráno zas už všechno bylo ok. A u třetího prcka mi nebylo blbě vůbec, ani nějaké změny jsem nepociťovala, že bych byla „jiná“
..... A dokud jsem neucejtila jeho první kopaneček v 17 tt, tak jsem tomu ani snad nechtěla věřit, že jsem těhu
… Jo, pozorovala jsem zvětšující se břicho, jinak opravdu nic
......
jinak HA mi už žádnej doktor nenapíše, neb jsem před asi 4 a půl rokama měla trombozu
....... Takže nevím jakou zvolit do budoucna antikoncepci. Představu bych měla, ale to asi neexistuje ![]()
Přeji pěkný den
. Jelikož jsem po trombóze a nesmím do konce života brát hormony, nabídla mi má lékařka tělísko Mirenu. Četla jsem si spoustu diskuzí a komentářů, ale nejvíce jsem se začetla tady do této diskuze, kde jsem si přečetla spoustu spíše negativních příspěvků. O zavedení Mireny uvažuji, ale po celém odpoledni, kdy jsem četla tuto velikou diskuzi velice váhám. Je mi 21 let, ale miminko ještě nechceme. Je to prý jediná cesta, kterou by mi mohla lékařka nabídnout. Velice mne teď ale zrazují komentáře, kdy vám to museli nechat vyndat kvůli tolika potížím. Nevím teda co teď dělat a jak se rozhodnout
![]()
on je trochu problém v tom, že ty spokojené napíší svůj názor jednou, dvakrát a dost. ty nespokojeně své špatné zkušenosti rozmazávají tak dlouho, až má jejich dušička pokoj. Takže spíš než hysterické výlevy a soupis negativních účinků doporučuji spočítat počty spokojených a nespokojených uživatelek. Těch spokojených bude víc, troufnu si tvrdit.
Snad máte pravdu. Byla jsem celá natěšená, že si situaci ulehčím, ale čím více jsem komentáře četla, tím méňě jsem si myslela, že si to vůbec nechám zavést ![]()
to si musíš rozhodnout sama, to za tebe nikdo neudělá
Já osobně ze své zkušenosti půjdu do další, až nastane čas. Mně odpadly křeče, omdlívání, spousty odtékající krve, bolesti, při kterých jsem nemohla ani vylézt z postele, zvracení při pohledu na jakékoliv jídlo. A to vše každý měsíc bez výjimky. Jako bonus beru lepší pleť a dost ušetřených peněz za vložky - už teď po třech letech mám cenu tělíska zpátky.
@neumisa
Tak vím že si to musím rozhodnout sama
, jen mě prostě přepadly pochyby díky tomu co tu čtu ![]()