Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Katuuu píše:
Ahoj, no já vlastně doufám, že to bolet nebudeMáme s mamkou i stejného doktora… Ale ted zrovna jsem tu dočetla o těch depresích, tak mě to trochu znepokojilo
Já totiž deprese mívám při menstruaci a doufala jsem, že mi s Mirenou zmizí…žádná menstruace=žádné deprese…musím si ještě promluvit se svým doktorem…Tak uvidime
Katuuu, nevím jak tvůj doktor, ale co tu i holky psaly, tak všichni mudři jen vychvalovali
a pak ty problémy, přečti si - myslím že to je na týhle stránce, maximálně o stránku zpátky, čím jsme si prošli já s Vlaďkou 69 ..... Taky jsem myslela, že je všechno ok a vychvalovala jsem Mirenu kudy jsem chodila
...... pak přišly deprese, hnusný pocity a ještě hnusnější myšlenky na moje tři zlatíčka
...... Nenapadlo mě to přisuzovat Mireně ani náhodou, ale teď ji mám skoro 2 měsíce venku a jsem čím dál víc v pohodě. Jinak jsem taky maličko po zavedení špinila asi 3 měsíce po pár dnech a pak ms úplně zmizela....... Ale teď když vím, že za ty moje problémy mohla z 95% Mirena, tak ji v žádným případě nechci, budu radši kupovat Allwaysky a má mě ji jeětě někdy gyndr. doporučit
...........
Jo, a jak ti tu psala Maťko - s výrokem že to nebolí opravdu počkej až ji budeš mít. Není to sice nějak hrozný, ale docela dost nepříjemný - a to mi ji dával tenkrát hned po 6ti nedělí, kdy ten „spodek“ a čípek byl ještě takovej povolenej a možná i pootevřenej ......... Uvidíš. Každopádně ti přeju, ať tě to tedy nebolí
![]()
@spipek píše:
Peťulinqo,taky se těšim až bude venku.Myslíš si,že doktor musí být na vyndání Mirény zvlášť připravený ? Příští týden jdu na stěr a chci se doktora zeptat,zda mi jí může hned vyndat po stěru.Nechci už čekat 14 dní.Tak nevim,zda mi dvě věci udělá zároveň.Bylo vyndání rychlé ? Dík
Spipečku, mě taky udělal stěry a pak Mirenu vyndal a připravený na to být nemusí a fakt to rychlý bylo. Na koze jsem se klepala jak ratlik, až to bude vyndávat jak to bude bolet - pořád si ze mě dělal srandu, že ji nejprve ještě musí najít a pak teprve rvát ven
...... A hned na to mi ji s ní zamával před očima. Takže jsem byla překvapená, že jsem to opravdu vůbec necejtila a ¨byla venku coby dup
![]()
Při zavádění jsem měla pouze 5 sekund silnou bolest ale ta chvilka se zvládne vpohodě.
@PeťulinQa 82 píše:
Spipečku, mě taky udělal stěry a pak Mirenu vyndal a připravený na to být nemusí a fakt to rychlý bylo. Na koze jsem se klepala jak ratlik, až to bude vyndávat jak to bude bolet - pořád si ze mě dělal srandu, že ji nejprve ještě musí najít a pak teprve rvát ven...... A hned na to mi ji s ní zamával před očima. Takže jsem byla překvapená, že jsem to opravdu vůbec necejtila a ¨byla venku coby dup
![]()
To jsem zvědavá,zda mi s ní taky zamává před očima.To bude krásný pocit
.Vyndání se nebojim.Bojím se,že to odloží na další návštěvu.Pak napíšu.Dík za rychlou odpověď
já taky
jen to tak nějak píchlo, jako kdyby ti dávali injekci silnější jehlou, a bylo. Dokonce jsem šla v klidu do práce, jen trošku mne pobolívalo břicho, jako kdybych měla menstruaci. Říkala jsem si, že to bylo v poho, a že to nejhorší už mám za sebou. Ale chyba lávky
Měla jsem asi týden takové bolesti, že jsem nevěděla jak si sednout…a pak při menstruaci šup, a milá Mirena skluzla dolů…2× jsem měla menstruaci, a pokaždé Mirena nedržela. Takže minulý pátek zavedena po třetí a uvidíme ![]()
Ale rozhodně neznám žádnou ženu,která by řekla že to nebolelo nebo že to nebylo nepříjemné. Ale dá se to přežít a pokud budete holky jinak v pořádku, tak to vydržíte.
Jinak jak čtu všude možně ty naše diskuze, tak začínám mít docela vztek. Nejen že spousta žen přijde nenávratně o cca 6000,– ale ještě z nás dělají blbky, když nás neupozorní na všechny možné potíže.
Je to skoro na žalobu výrobce ne? ![]()
@Maťko By mě zajímalo, kdyby jsme všichni - co s ní měli potíže a žalovali výrobce, jestli bysme uspěly
...... Nooo, já asi né, když mi ji vyndali opravdu až po těch 5ti letech, ale z toho jsem se 4 roky cpala antidepresivy a měla to - co jsem měla
.
Nejradši bych ji vrazila i tomu výrobci, aby si vyzkoušel to, co jsme si zkusili i my. A žádný vyndávání po dvou měsících
, pěkně až za 5 let
![]()
@spipek píše:
To jsem zvědavá,zda mi s ní taky zamává před očima.To bude krásný pocit.Vyndání se nebojim.Bojím se,že to odloží na další návštěvu.Pak napíšu.Dík za rychlou odpověď
Není zač
..... Nevidím důvod, proč by ti ji hned nemohl vyndat
, nepotřebuje na to skoro žádnej čas navíc, žádný spešl nástroje - nic. Jen koukne kde je, vytáhne během pár vteřin a jdeš vesele domů
![]()
Nepatřím již k nejmladším. Po gynek. zákroku mi byla nabídnuta Miréna, aby se moje problémy neopakovaly. Namítla jsem, že jsem kdysi měla „Danu“ a musela pryč pro silné krvácení. Byla jsem uklidněna, že Miréna je úplně jiná. A opravdu. Sice to trvalo cca půl roku, než se vše sklidnilo (krvácela jsem nepravidelně, špinila), ale pak to celých 5 let bylo O.K. (bez menstruace). Včera jsem podstoupila výměnu tělíska za nové a snad to bude bez toho půlroku zlobení
. A zavedení vůbec není hrozné, jak některé ženy popisují. Ale to je asi individuální. Rozhodně si myslím, že je to lepší než tbl. ![]()
@Avlida píše:
Nepatřím již k nejmladším. Po gynek. zákroku mi byla nabídnuta Miréna, aby se moje problémy neopakovaly. Namítla jsem, že jsem kdysi měla „Danu“ a musela pryč pro silné krvácení. Byla jsem uklidněna, že Miréna je úplně jiná. A opravdu. Sice to trvalo cca půl roku, než se vše sklidnilo (krvácela jsem nepravidelně, špinila), ale pak to celých 5 let bylo O.K. (bez menstruace). Včera jsem podstoupila výměnu tělíska za nové a snad to bude bez toho půlroku zlobení. A zavedení vůbec není hrozné, jak některé ženy popisují. Ale to je asi individuální. Rozhodně si myslím, že je to lepší než tbl.
Ještě lepší je nebrat nic. ![]()
@PeťulinQa 82 píše: @Maťko
Nejradši bych ji vrazila i tomu výrobci, aby si vyzkoušel to, co jsme si zkusili i my. A žádný vyndávání po dvou měsících, pěkně až za 5 let
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Souhlasím, na pět let povinně i s depresemi, bych ji přála té Mgr. která mi vyřizovala reklamaci s tím, že jsem měla věc řešit přes psychiatra a ne si nechávat Mirénu hned vyndávat. Chtěla bych vidět, jak dlouho by byla schopná ty hnusné stavy snášet!!!
![]()
@spipek píše:
Ještě lepší je nebrat nic.
No, mě antikoncepci - myslím tím tabletky už nikdy žádný doktor nenapíše...... Před 5ti lety po celkové abdominoplastice jsem „schytala“ trombozu do lýtka, celá hlavní žíla totálně neprůchodná. Sice všechny hematologický testy naprosto v pořádku - žádná genetická dispozice, žádná porucha srážlivosti, prostě nic. Všechno v pořádku, takže tromboza opravdu pooperační, ale s antikoncepcí v tbl se můžu rozloučit ...... Takže pokud dopadne ten prcek, tak pak si Mirenu nedám a budu doufat, že z toho nebude Klapzubova 11
![]()
@Vladka69 píše:![]()
![]()
Souhlasím, na pět let povinně i s depresemi, bych ji přála té Mgr. která mi vyřizovala reklamaci s tím, že jsem měla věc řešit přes psychiatra a ne si nechávat Mirénu hned vyndávat. Chtěla bych vidět, jak dlouho by byla schopná ty hnusné stavy snášet!!!
![]()
![]()
Dokud by neskončila na psychiatrii
..... Ještě by prosila, aby ji Mirenu někdo vyndal
............
@Vladka69 Jééé Vladi, dala sis hezkou fotečku
...... jen nevím proč - jsem si tě představovala hnědovlasou
![]()
@PeťulinQa 82
Musela jsem napsat adminům a poslat jim foto, nešlo mi to zprovoznit. Fotku jsem použila stejnou, jakou mám na Mimibazaru
nechtělo se mi nic vymýšlet a upravovat ![]()
Peťulinqo,taky se těšim až bude venku.Myslíš si,že doktor musí být na vyndání Mirény zvlášť připravený ? Příští týden jdu na stěr a chci se doktora zeptat,zda mi jí může hned vyndat po stěru.Nechci už čekat 14 dní.Tak nevim,zda mi dvě věci udělá zároveň.Bylo vyndání rychlé ? Dík