Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@spipek píše:
Mě taky antikon.15 let nic nedělala,tak třeba bude po mě.Je pravda,že se schází s 17letýma klukama a mám z toho obavy.A zákaz myslím nepomůže.Zkusíme ji.Pa
Přesně, když puberťákoj něco zakážeš, tak to je jako kdybys řekla - udělej to. Taky bych šla do antikoncepce a budete mít jistotu alespoň obě dvě. Spipečku, já před dětma měla antiko Triquilar, který mi fakt seděl, tabletky nebyly vůbec drahý - kolem 300,– za ty tři platíčka a ms jen 4-5 dní a jen první dva dni byly takový malilinko silnější, a od třetího dne jsem ani nevěděla, že ms mám
..... Pak jsem zkusila Dianu na doporučení kamarádky - hrůza,nesedla mi vůbec. Ms 9-10 dní
a 5 dní tak silná, křeče do břicha a furt jsem se chodila převlíkat...... Po prvním platíčku tý Diany jsem se vrátila k té první antikoncepci a byla jsem s ní max. spokojená. Teď mi bohužel nikdo už tabletky antiko nenapíše, neb jsem před 5ti lety měla v lýtku trombozu
. A Diana jednou tak drahá ke všemu ....... Zbylý dvě platíčka jsem dala kamarádce, zas mi je bylo líto vyhodit, když vím, že ona s zas s ní byla spokojená
.......
@PeťulinQa 82 píše:
Přesně, když puberťákoj něco zakážeš, tak to je jako kdybys řekla - udělej to. Taky bych šla do antikoncepce a budete mít jistotu alespoň obě dvě. Spipečku, já před dětma měla antiko Triquilar, který mi fakt seděl, tabletky nebyly vůbec drahý - kolem 300,– za ty tři platíčka a ms jen 4-5 dní a jen první dva dni byly takový malilinko silnější, a od třetího dne jsem ani nevěděla, že ms mám..... Pak jsem zkusila Dianu na doporučení kamarádky - hrůza,nesedla mi vůbec. Ms 9-10 dní
![]()
a 5 dní tak silná, křeče do břicha a furt jsem se chodila převlíkat...... Po prvním platíčku tý Diany jsem se vrátila k té první antikoncepci a byla jsem s ní max. spokojená. Teď mi bohužel nikdo už tabletky antiko nenapíše, neb jsem před 5ti lety měla v lýtku trombozu
. A Diana jednou tak drahá ke všemu ....... Zbylý dvě platíčka jsem dala kamarádce, zas mi je bylo líto vyhodit, když vím, že ona s zas s ní byla spokojená
.......
Já brala střídavě Cilest,Triregol,Lindynete,ty 4 už nevim jak se jmenovali.Všechny dobrý a stejný průběh.Po 15letech výtoky tak mi mudr.doporučila Mirenu.Nyní chci dlouhodobou pauzu.
Pěkný večer
. Holky tak se podělím. Nakonec jsem se rozhodla a dnes mi Mirenu pan doktor zaváděl
. Byla to pro mne tedy obrovská bolest a bolí mě to pořádně i teď večer, ale snad to tak do týdne přejde a za dva týdny na kontrolu. Tak uvidíme.
@cedruška píše:
Ahojík, jestli se mužu zeptat, za jak dlouho se ti všechno hodilo do normálu po vytažení mireny?? Já jí mám venku měsíc, citím se lépe a lépe ale ještě to není 100%.. Tak se chci zeptat.. Děkuji
Cedruško, já si myslím, že se všechno spraví až začneš dostávat pravidelnou menstruaci, to bude znamenat, že tělo má zase svoje normální hormonální hladiny. Já dostala první ms 14 dní po vyndání mirény, potom další cca po 6 týdnech, uvidíme jak přijde další. Nemám to také ještě srovnáno, ještě do toho pořád kojím, tak to nějak zatím neřeším
Ale měsíc se mi zdá ještě málo na úplné odeznění potíží - možná bude trvat stejně dlouho náprava, jako když se ti postupně psychika narušila ![]()
@tutulinka
![]()
pohlídej si psychiku, účinky hormonů nastupují hned po zavedení. Držím pěsti, aby bylo vše v pohodě ![]()
@Vladka69 píše:
Cedruško, já si myslím, že se všechno spraví až začneš dostávat pravidelnou menstruaci, to bude znamenat, že tělo má zase svoje normální hormonální hladiny. Já dostala první ms 14 dní po vyndání mirény, potom další cca po 6 týdnech, uvidíme jak přijde další. Nemám to také ještě srovnáno, ještě do toho pořád kojím, tak to nějak zatím neřešímAle měsíc se mi zdá ještě málo na úplné odeznění potíží - možná bude trvat stejně dlouho náprava, jako když se ti postupně psychika narušila
Taky si to myslím.Zatim jsem 3dny po vyndání a slabě krvácím.
Ahojte holky, tak já dostala ms až dnes po měsíci a dvou týdnech, citím se lépe. Začalo mi pracovat tělo, nejsem tak vystresovaná, a už mi odeznívají i ty mdloby.. Psychika se taky spravuje, tak to je fajn.. Hlavní je že jsme přišli na přičinu. Každopádně děkuji všem za rady a pomoc
![]()
@cedruška píše:
Ahojte holky, tak já dostala ms až dnes po měsíci a dvou týdnech, citím se lépe. Začalo mi pracovat tělo, nejsem tak vystresovaná, a už mi odeznívají i ty mdloby.. Psychika se taky spravuje, tak to je fajn.. Hlavní je že jsme přišli na přičinu. Každopádně děkuji všem za rady a pomoc![]()
To je super, že se cítíš líp
. Mě přišla ms hned třetí den po vyndání a psychicky jsem se začla o malinko cejtit líp asi po dvou - třech týdnech. A teď když svítí sluníčko, tak to je paráda
. Sice ještě občas takový blbý náznaky či cosi se ještě objevuje
, ale už jen hodně maličko a jakoby z dálky a není to tak živý jako tehdy při Mireně ......
@PeťulinQa 82 píše:
To je super, že se cítíš líp. Mě přišla ms hned třetí den po vyndání a psychicky jsem se začla o malinko cejtit líp asi po dvou - třech týdnech. A teď když svítí sluníčko, tak to je paráda
. Sice ještě občas takový blbý náznaky či cosi se ještě objevuje
, ale už jen hodně maličko a jakoby z dálky a není to tak živý jako tehdy při Mireně ......
@cedruška píše:
Ahojky petulinko, úplně ti rozumím, mám to stejné.. Nevím jak je to možné, ale když jsem dostala ms jakoby to odeznívalo s tím, ty deprese a stavy.. Citím se dneska úplně normálně a úplně svá jako předtím.. Fakt jako by to odcházelo s tím. Taky to ještě občas přijde ale fakt jen jak ty říkáš, takový slabý výkřik z dálky který nemá už sílu mě ovládat.
Ano ano, přesně tak. Doufám, že to pomalu odejde úplně všechno, a to čím jsme si prošly bude jen hrozná vzpomínka na Mirenu.
Kočky, 16.4. jsem na testíku objevila // a pokud vše bude v pořádku a moje Bublinka si spokojeně roste na svým místečku tam kde by měla být, tak by se měla narodit ještě letos
. Ale pšššt, nechci nic zakřiknout
. Jen vám ještě napíšu, že by měla být koncem prosince dle těhu kalkulaček a strááášně moooc bych si přála, aby se narodila 26.12.,neb to by slavil můj tatínek narozeniny, který tu už skoro 5 let není s námi
. Ježiši, zas tu u toho brečim jak malá holka
.......
Já se rozhodla pro Mirenu po tom, co si ji moje mamina i tchýně nemohly vynachválit, mamina už má druhou. Mně se po práškách dělá špatně od žaludku, nuvaring mi způsoboval šílený migrény, na neurologii jsme nemohly s doktorkou přijít z čeho to je, až po vysazení mi to bylo hned jasný, nehledě na to, že jsem si ho několikrát spláchla při vyndavání tamponu. Náplast nechci, takže Mirena byla jasná. Mám ji od 13.4. - zavedení bylo v pohodě, bála jsem se, ale zbytečně. zatím pořád špiním, ráno skoro nic, odpoledne trošku pobolívá břicho a slaboučce krvácím, spíš než na intimce to poznam na papíru, jak se utíram. Jinak vše ok, pleť jako dřív, špatnou náladu jsem měla některý dny vždycky, takže mi vše přijde v pohodě. Jen se už těšim, až skončí to špinění. Když tady čtu vaše příspěvky, začínam se bát, že to nikdy nepřejde. ![]()
A ještě kdybych si to bývala přečetla před zavedením, nešla bych do ní, take jsem teď zvědavá, jak na tom budu. ![]()
@terezula píše:
Já se rozhodla pro Mirenu po tom, co si ji moje mamina i tchýně nemohly vynachválit, mamina už má druhou. Mně se po práškách dělá špatně od žaludku, nuvaring mi způsoboval šílený migrény, na neurologii jsme nemohly s doktorkou přijít z čeho to je, až po vysazení mi to bylo hned jasný, nehledě na to, že jsem si ho několikrát spláchla při vyndavání tamponu. Náplast nechci, takže Mirena byla jasná. Mám ji od 13.4. - zavedení bylo v pohodě, bála jsem se, ale zbytečně. zatím pořád špiním, ráno skoro nic, odpoledne trošku pobolívá břicho a slaboučce krvácím, spíš než na intimce to poznam na papíru, jak se utíram. Jinak vše ok, pleť jako dřív, špatnou náladu jsem měla některý dny vždycky, takže mi vše přijde v pohodě. Jen se už těšim, až skončí to špinění. Když tady čtu vaše příspěvky, začínam se bát, že to nikdy nepřejde.
A ještě kdybych si to bývala přečetla před zavedením, nešla bych do ní, take jsem teď zvědavá, jak na tom budu.
Neboj,špinění určitě přestane.Máš ji teprve krátkou dobu.
@Vladka69 Děkujůůů
. Snad vše bude Ok. za 14 dní (10.5.) jdu ke gyndr. aby Bublinku skouknul, tak určo dám pak vědět
. Podle těhu kalkulačky by měla být Bublinka 4+6 tt . Tak toho desátýho snad už bude krásně vidět
.......
Mě taky antikon.15 let nic nedělala,tak třeba bude po mě.Je pravda,že se schází s 17letýma klukama a mám z toho obavy.A zákaz myslím nepomůže.Zkusíme ji.Pa