Tělísko Mirena

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Monika.Alf
26.6.12 17:28

@ivulk
No to prave nebyla menstruace, ale spineni, po tom zavedeni, ja jsem kojila 15. mesicu, takze menses to podle me nebyla.
Tak ja byla prekvapena, ze tam mam stejne to vajicko, doktor sice rikal, ze mirena tam nic nepusti, ale stejne z toho mam divny pocit. Myslela jsem, ze kdyz nemam menstruaci, nemam ani ovulaci…

• Citovat
  • Upravit
779
26.6.12 19:28
@Monika.Alf píše:
@ivulk
No to prave nebyla menstruace, ale spineni, po tom zavedeni, ja jsem kojila 15. mesicu, takze menses to podle me nebyla.
Tak ja byla prekvapena, ze tam mam stejne to vajicko, doktor sice rikal, ze mirena tam nic nepusti, ale stejne z toho mam divny pocit. Myslela jsem, ze kdyz nemam menstruaci, nemam ani ovulaci…

já si myslim, že ovulaci máš dokonce se ti může to vajíčko i oplodnit, ale neuchytí se ti v děloze a proto nemůžeš otěhotnět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Monika.Alf
26.6.12 19:41

@ivulk
No jo, ale jak se to vajicko dostane ven, pokud nemam menstruaci? To je mi zahadou..

• Citovat
  • Upravit
779
26.6.12 19:53
@Monika.Alf píše:
@ivulk
No jo, ale jak se to vajicko dostane ven, pokud nemam menstruaci? To je mi zahadou..

no to já nevim hele, ale pokud se dostane až do dělohy tak předpokládám, že nějak jo třeba nějakym hlenem fakt nevim, nebo ho prostě tělo zpracuje..moje známá má nějakou nemoc, že se jí vajíčka vůbec neuvolňujou a zůstávaj ve vaječníku, je jí 30 a má to celej život a zatim žádnej problém..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Šerlyna
4.7.12 22:55

mám dotaz-jak dlouho můžou přetrvávat negativní projevy po zavedení Mireny,mám ji 3,5měsíce,co se týče menstruace-bez horm.ant.byla vždy silná s křečema,při užívní Jeanine jsem byla spokojená s pletí,váhou atd.,vzhledem k zapomínání tablet mi byla doporučena Mirena,zavedení jsem se bála,ale byla jsem u „šikuly“ gynekologa tak dobrý,ale následující měsíc jsem zjistila,že mám o 3-4kg víc a pletˇ mám jak puberťačka,je mi 36, mám 2 děti,11 a 9 let,snad ta menstruace je taková jak slibovali-1,5 dne za použití slipovek,jen poznámka:2× jsem před tím přešla na jinou antikoncepci a vždy mi váha vylítla o 3-4kg,jenže to jsem mohla pak přestat užívat,ale co teď??? Přeci si to nedám vyndat i když ta pleť a ty kila navíc mě pěkně štvou. :(

• Citovat
  • Upravit
dasenka11
5.7.12 15:28

Tak ja mam jit na zavedeni v utery a vy me tu spis odrazujete, i kdyz jsem vam fakt vecna za prispevky, protoze jsem prave jeste vahala, protoze jsem slysela, ze na plet to dobry vliv nema a ja jsem v lednu porodila syna a ted mi i doslo mliko, takze jsem ted prave dokojila a ta plet byla uz od otehotneni spatna, ale po odkojeni se jeste zhorsila, tak jsem si rikala, ze bych sla radeji do HA na lepsi plet, ale ta spirala me lakala. mimochodem me gyndar rekl, ze nebudu mit zadnou menstruaci! Vubec mi nerekl o tech obtizich na zacatku :x A ja myslela, ze to bude uplny zuzo, ze nebudu mit zadny starosti jestli tehu jsem nebo ne, ale vy jste me vyvedly z omylu. Tak vam asi podekuju, ze jste mi pomohly se rozhodnout, ze pujdu preci jen do HA :palec:

• Citovat
  • Upravit
kamča0101
9.7.12 09:36

Mirena

Mirenu mám 5 let a chystám se na další. Neměla jsem s ní sebemenší problémy. Zavedení je stejně rychlé jako u Dany, kterou jsem měla několikrát. Při Mireně jsem asi dva dny špinila a menzes vymizel úplně. Nikdy mi nebylo zle, neměla jsem návaly a ani jiné potíže. A cenově je to super, když si propočítáte ceny pilulek a vložek v dnešní době. Je fakt, že 5-6000Kč najednou je dost, ale v konečném propočtu to je za rok a půl zpátky. Ale každá jsme jiná a ne každé to tělíko „sedne“.Mám prostě štěstí, že mi to vyhovuje.

• Citovat
  • Upravit
dasenka11
9.7.12 10:18

To se mas teda :D Ja nakonec mam tu HA na lepsi plet, a nevim, jestli do ty Mireny kdy pujdu, prave kvuli te pleti :( Od mych 13 let mam spatnou plet a je fakt, ze me tenkrat nejvic vysvobodila Diane 35( celkem tezka HA), dneska mam Janinne, ta je lehci. A u me je to holt tak, ze bud budu mit spiralu a musim jit na kozni a dat mozna stejnou cenu za maste a prasky na akne, nebo polykam jen jednu malou pilulku a je oboji vyreseno. Kdybych ale mela peknou plet, sla bych do toho, je to pohodlna zalezitost :D

• Citovat
  • Upravit
petipok
13.7.12 17:48

Ahoj, mirenu mám už pátý rok. Zavedení v pohodě, jen malý tlak v podbřišku asi hoďku. Menses tak dva měsíce a od té doby nee:o)) Já ho mohu jen vřele doporučit, pro mě je super. Ale je fakt, že každému vyhovuje něco jiného. A otěhotnění? - za celou dobu bez „průšvihu“.

• Citovat
  • Upravit
1
14.7.12 12:52

Mirenu už nikdy....

Tak Mirenu už bych nikdy nechtěla. Měla jsem ji asi 4 roky.Je to faj. Není ms a tak. Před asi 8 měsíci jsem si ji nechala vytáhnout a ještě se mi nepodařilo otěhotnět což před zavedením jsem zapadla tzv. o špinavé trenky.Byla jsem unavená, podrážděná a td..A to nemluvím o kilech které šli pěkně nahoru!!!Před zavedením jsem vážila 63kg a v den kdy jsem ji šla vyndat 78.8kg!!!A to jsem jedla pořád stejně i stejná jídla i dávky. A zhubnout to je nadlidský ůkol. Po vyndání jsem během 14 dní zhubla přes 4kg. Ušetříte za vložky, tampony ale jsou častější záněty. Radši tabletky než Mirenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dasenka11
14.7.12 17:27

Tak tloustne se i po HA a otehotneni trva taky dyl, to je hormonama, ktery jsou v Mirene a ktery polykame v praskach. Nevim ale jestli jsi uz predtim nemela prasky a treba jsi nebyla z nich tlustejsi a mohla si rychle otehotnet.To muze byt tim, ze hormonalni telisko je jen jedno ale prasku je spousta a delaji je co nejslabsi, aby se prave nestloustlo :think:

• Citovat
  • Upravit
MiscChka17
15.7.12 20:32

Já už sem se rozhodla. Půjde ven. po dvou dětech sem měla krásných 51 kilo a sportovní pevnou postavu, teď mám téměř 65, oteklé nohy bolesti břicha a kříže místo menstruace. a na peníze kašlu, je mi 30 nechci od ted vypadat takhle… tfuj…

• Citovat
  • Upravit
dasenka11
16.7.12 08:12

Fakt jo?! 8o No ty blaho, tak to je hodne, co jsi pribrala. Hormony jsou mrchy, ja byla pred HA v mych 17 jako lunt a zadnou celulitydu. Za mou celulitydu muze Diane 35, ta je totiz dost silna :( Uz ji davno nemam jen ta celulityda je porad tu :x

• Citovat
  • Upravit
18.7.12 14:37

Mirena

Ahoj, diskuse nejsou mé oblíbené stránky, ale když člověk potřebuje mít nějaké nezaujaté informace, je to dobrý. Mám Mirenu tři roky a každý měsíc přemýšlím, že sí jí nechám vyndat.Po zavedení jsem půl roku špinila, na což mě doktor připravil, a pak mi začaly bolesti pravého vaječníku vždycky při ovulaci, ale takové, že si ani nemůžu sednout.Za dva dny zmizí. Pak hned nastupuje PMS, prsa mě bolej, že ani s dětma nemůžu blbnout, beďary, a o náladě ani nemluvím. Za jedinou výhodu považuju, že nakonec ta menstruce po velkým trápení je minimální na slipovou vložku. :)Lékař usoudil, že tam mám zánět, takže antibiotika.Pak jsem byla pěkně rozhozená, takže dvě angíny a další antibiotika. Takže zánět to není, ale nejspíš nějaká hormonální nevyváženost díky tělísku. Každý tělo je opravdu jiný, hodně záleží při jakém rozpoložení organismu (fyzickém i psychickém)se tělísko zavádí. Ale jestli si někdo myslí, že ty hormony zůstávají jen lokálně, tak je blázen. V našem těle vše funguje jako celek. A další postřeh - doktor není Bůh, nevědí všechno a nedá se jim věřit všechno. To jsem pochopila až když děti občas marodily. A to říkám i přesto, že můj otec je lékař. Všechny zdravím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
23.7.12 08:45

Ahojky před měsícem jsem si nechaa vyndat Mirénu..po několikaletém trápení každých 14 dní ms..Akné a tak, nakonec mi moje mnová dr mirénu vyndala scela bezbolestně a rychle což byl pro mě šok..zavedení bylo naprosto šílené..napsala mi prášky..tak uvidíme zatím ok..mě miréna prostě nesedla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí