Tělísko Mirena

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15977
17.9.12 16:50

K čemu byste bolest při a pár dní po zavedení přirovnaly? Je to podobné jako kontrakce při porodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26247
17.9.12 17:07

@Sariel

mě to bolelo jen při zavedení a ten den - pak už ne. A přirovnala bych to… nevím… asi jako hodně silné menstruační bolesti. Kontrakce ne, to bylo jiné. Ale já mívala strašné křeče při menstruaci, tohle bylo slabší, mohla jsem i chodit a spravil to jediný brufen. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
prel
24.9.12 14:38

nebojte se zavedení ani výměny

Ahoj,
chci všechny kdo má strach ze zavedení Mireny a následně z výměny, uklidnit. Je to naprosto v pohodě. Byla jsem dnes na výměně po 5-ti letech a měla jsem strach, ale vše proběhlo během chviličky a nebolelo to. Vyndání jsem necítila vůbec a nové zavedení bylo asi jako když berou stěry. Fakt to nebolí.
Jsem ráda, že mám opět na 5 let klid :D.

• Citovat
  • Upravit
7240
24.9.12 16:15

Holky a měla u vás Mirena vliv na pleť nebo na chuti na sex? :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
24.9.12 16:42

Pročetla jsem tuto diskuzi asi do strany 38 a i když tu opakovaně psaly ženské s negativní zkušeností, stejně do toho 24. října jdu. 8) Budu sem postupně psát, jaké bylo zavedení, jak dlouho krvácím apod. U mě se nebude zavádět při MS, ale skoro 4 měsíce po porodu, takže to bolet určitě bude. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26247
24.9.12 19:57
@rejžička píše:
Holky a měla u vás Mirena vliv na pleť nebo na chuti na sex? :?:

pleť mnohem lepší a chutě nezměněny ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cmonalka89
1.10.12 15:18

Mirena

Mám Mirenu 2 roky problémy s ní mám od začátku krvácení nepravidelné mesíc krvácení mesíc klid. Ale poslední rok krvácím po styku i 10 dní břicho mě věčně bolí… doktor mi řek že si mám občas nahmatat vlákna vlákna nikdy ale strčím pul prstu a cítím čípek něco je asi špatně dělá mi problém i zavést si tampon. Jsem obědnaná a jsem zvědaá co mi řekne ale jsem už z toho na prášky :,(

• Citovat
  • Upravit
3089
2.10.12 22:08
@Sariel píše:
Pročetla jsem tuto diskuzi asi do strany 38 a i když tu opakovaně psaly ženské s negativní zkušeností, stejně do toho 24. října jdu. 8) Budu sem postupně psát, jaké bylo zavedení, jak dlouho krvácím apod. U mě se nebude zavádět při MS, ale skoro 4 měsíce po porodu, takže to bolet určitě bude. :roll:

Zaváděli mi jí taky 4 týdny poporodu a bylo to ok :palec: jen bolest jako při menstruaci a do hodiny už jsem o ničem nevěděla. V pohodě jsem nasedla po zavedení do auta a odjela 40km domů :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kač32
2.10.12 22:44

Ahoj,
já se chci zeptat, zda je tu nějaká nerodička, která má tělísko zavedené. Mám ho 3 týden a zavedení doopravdy bolelo, bohužel jsem byla ta z těch, co se jí dělalo špatně a bylo na omdlení, takže jsem se nechala odvézt domů, dala si brufen a lehla si. To pomohlo. Ale teď ještě 3 týdny po zavedení, mě některé dny bolí vaječníky a záda. Špiním jen velmi slabě a zřídka. Potkalo to některou z vás? Případně kdy to asi tak odeznělo? Lékař mi vlákna ustřihl nakrátko, takže není možnost si Mirenu zkontrolovat..
Děkuji za odpověď :hug:

• Citovat
  • Upravit
Janenaty
10.10.12 23:36

Ahoj,
přidám i vlastní zkušenost, Mirenu mám dnes týden a u mě prozatím spokojenost. Zavedení bylo bolestivé, to ano, ale dalo se to vydržet. Jsem už přes tři roky po porodu, takže se to dalo očekávat. Ten den mě dost bolelo břicho a trocha jsem krvácela. Druhý den jsem už jen špinila, ale pak už vůbec nic. Sestra ji má už asi půl roku…nejdřív dýl špibila, ale pak se jí to ustálilo a od té doby už vůbec nemá MS. Jinak u mě se chuť na sex spíše zvedla:) sama nechápu, ale už asi 3 den jsem měla chutě jako nikdy:):)

• Citovat
  • Upravit
4
12.10.12 14:31

Ohledně mireny, mám ji zavedenou půl roku a jsem absolutně spokojená, dnes jsem byla na kontrole, mudr udělala i vyšetření ultrazvukem a tělísko drží na místě jako přibité. MS - nevím již co to je :D Navíc se mi zlepšila pleť a zmenšili křečové žíly. Dřív při polikání pilulek se mi dělal okolo žil na nohou ekzém který po nasazení mireny do měsíce vymizel a zmizeli i lupy. Přeji hodně spokojenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
12.10.12 14:55
@Denino píše:
Zaváděli mi jí taky 4 týdny poporodu a bylo to ok :palec: jen bolest jako při menstruaci a do hodiny už jsem o ničem nevěděla. V pohodě jsem nasedla po zavedení do auta a odjela 40km domů :palec:

Já ju ale 4 měsíce. 8) :P Už za 12 dní. Jo, už se to krátí. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
12.10.12 14:58

Snad budu patřit také mezi spokojené uživatelky. :-) Toho zavedení se ale fakt děsím. Nejde mi o bolest, to vůbec, ale o to, abych nedělala scény před doktorem a on si o mně něco nelichotivého nemyslel. Musím dělat hrdinku. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kačaba001
12.10.12 19:05

Tak já absolvovala zavedení dneska dopoledne a jelikož jsem normalně nerodila (jen císařem), musela doktorka to hrdlo roztáhnout, což ještě nebolelo tolik, ale to samotné zavedení pak hrozně. Sice jen na chvilku, ale udělalo se mi strašně špatně a motala se mi hlava. Prý to bylo tím, že jsem se tolik bála, ale já jsem strašný srab a vynervuju se už dopředu. V kadém případě pokud se rodí normální cestou, není to tak bolestivé. Dostala jsem hned injekci na křeče, nejaký silnější prášek na bolesti, ale i přesto to bolelo jako při menstruaci, ale dalo se to zvládnout. Teď už jsem v pohodě a jen to tak lehce cítím, ale nic nebolí. Zatím krvácím, jelikož mám menstruaci. Uvidíme za pár dní.

• Citovat
  • Upravit
Martina Ch.
13.10.12 18:48

Máte ještě někdo s vracením peněz? Já jsem s mirenou vydržela necelý rok, při každé menstruaci jsem měla děsný bolesti, jak když jsem to dostala poprvé, dlouho jsem se přeléčovala různými léky včetně ATB, ale nic mi nepomohlo, vzdala jsem to a teď mám první menzes po vyndání a jsem úplně bez problémů. Takže bolesti jednoznačně souviseli s tělískem!!!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

Těhotenský test 2v1