Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak to snad pochopil kazdy, ze to byl překlep (5000,–Kč).
Pochopil. Tak promiň, že jsem se tomu zasmála. Jsem tak strašná a příšerná, že mě to pobavilo. ![]()
Já mám Mirenu +- půl roku. Zavedení bylo naprosto v pohodě, i když jsem rodila 2× císařem. Ale od té doby pořád a pořád krvácím, už jsem byla kvůli tomu i na hysteroskopii, což byla dr. podmínka, jinak by to nevzal jako reklamaci a nevrátil peníze. Teď jsem jen zvědavá, kolik z těch 6900Kč, co jsem za to platila, uvidím ![]()
Dnes jsem byla na zavedení. Zavedení bylo jen trochu nepříjemné. Čekala jsem, že to bude mnohem horší. Byla jsem tam před šestou. Teď mě pobolívá podbříšek o něco víc, než při MS. Dalo by se to přirovnat i ke kontrakcím po 8 minutách.
Na vložce mám od té doby kapku krve velikosti deseti haléře. O dalším průběhu vás budu informovat.
Ahoj, chci se zeptat, jestli je krvácení měsíc po zavedení bez přestávky normální? Mám mirenu zavedenou měsíc a stále krvácím, ze začátku po zavedení jsem pouze špinila, ale mám pocit, že je krvácení čím dál tím silnější, jinak žádné bolesti nemám a cítím se dobře. Má s tím někdo zkušenost? A jakou? Nechtěla bych patřit mezi to malé procento žen, kterým Mirena nesedla!
@miru193 Prý se to má srovnat = tělo si na Mirenu zvyknout do půl roka, max. do roka. Zavolej na gyndu, jestli se bojíš.
Holky můj gynelokolog mi taky moc doporučuje, tak o tom dost uvažuju. Jsem tři týdny po druhém císaři a říkal, že hned po 6ti nedělí to můžeme zavést… Ale říkal, že když jsem nerodila přirozeně, zavedl by mi to raději v narkóze, že by mě to bolelo…nikdo tady ale o tom nepíše. Je ta narkoza fakt nutná?
Tak já jsem si nechala mirenu 26.10. po roce vyndat. Žádný problémy jsem s ní za ten rok neměla, za mě můžu doporučit. A vyndavání vůbec nebolelo. Menstruace přišla hned druhý den, tak snad další už nedorazí ![]()
Ahoj, vzdycky jsem si jen tuhle diskusi procitala nebot jsem o Mirene uvazovala.Po precteni prispevku jsem se na to teda dala.
Dneska jsem byla na zavedeni, ktere bylo docela normalni.Ale co nasledovala potom byl pro me sok.Sla jsem do obchodu a tam jsem omdlela, tedka jsem tak +- 2 hodiny po zakroku a porad se mi mota hlava. Chtela jsem se zeptat jestli jste mel nekdo taky takove stavy? Bricho me boli docela dost, jak vas to asi dlouho pobolivalo?
Mě zákrok bolel neskutečně(jsem nerodička), málem jsem omdlela už v ordinaci, kde jsem po zákroku asi 30 seděla. Bylo mi velmi zle… vzala jsem si ibalgin a ten to na několik hodin utišil, k večeru to už bylo únosné, takže jsem si další prášek nebrala.. Dalš dny mě hodně bolela záda i břicho, ale během prvního měsíce se to srovnalo ![]()
@gorina Druhý den už jsem měla velmi mírné a jen nárazové pobolívání. Ať to přejde co nejdřív. ![]()
Dik, uz je to lepsi
.Na nejakou bolest jsem byla pripravena, ale ne na omdlivani a jeste k tomu v obchode ![]()
Ahoj, příspěvky v tomto fóru mi pomohly při rozhodování, jestli si nechat tělísko zavést, tak sem teď chci napsat mou čerstvou zkušenost. Protože nesmím brát prášky, tak jsem se ani moc nerozmýšlela, jinak bych ale tuto metodu antikoncepce nezvolila. Jsem nerodička a samotné zavedení bylo hodně bolestivé. Teď zpětně po dvou hodinách se mi ta bolest nezdá být až tak hrozná a říkám si, že bych vydržela i daleko víc, ale v tu chvíli mi přišla nesnesitelná
Teď už mě jen sem tam lehce pobolívá v podbřišku. Jakmile jsem se ale v ordinaci chtěla posadit, tak mi začalo hučet v uších a dělaly se mi mžitky před očima, tak jsem potom skoro hodinu seděla v ordinaci a v čekárně, abych náhodou cestou domů neomdlela. Ale to může být tím, že jsem hubená (říkal doktor). Takže zatím nelituji, ale ještě je brzo takto hodnotit. Spíš jsem chtěla povzbudit holky, které taky ještě nerodily, že tu bolest lze přetrpět a jde vlastně jen o dva okamžiky, kdy se zavádí sonda a pak samotné tělísko. Takže samotná bolest je otázkou několika vteřin (alespoň pro mě).
Ja si jdu dnes pro penize za Mirenu, měla jsem ji +- pul roku a byla jsem bez problemu, ale bohuzel jsem jedna z mala, ktere telisko nakonec i po trech opravach skoncilo opet v cipku a tak sla ven. S tzv. reklamací jsem neměla problém a pan doktor vše vyřídil za mě, při zavedení jsem platila cca kolem 7000,–Kč a ted mi vrátí 50000,–,tak aspon že tak. Pan doktor nakonec u mě nevěřil, že je tohle po třech znovuposunutí na to správné místo možné a do ted se neví proč to v děloze prostě nedrží?