Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky holky už jsem tady psala, Mirenu jsem měla rok a měsíc. Mám ji týden vytáhnutou a zatím mám klid no holt mi asi nesedla. Doktor ji nemohl vytáhnout pry tam byla nějak pokroucena, ale na ultrazvuku byla OK no 10 minutový porod
. Důvod vytáhnutí byl ten, že jsem neustále špinila a tekl ze mě neustále výtok
bez intimky a vložky jsem nikde nešla. Ještě jsem u toho měla bolesti v podbříšku. Vše mi začalo když mi ten konec co má být trčící z čípku zalezl dovnitř. Po vytáhnutí se mi ulevilo
momentálně nešpiním
Jsem tak trošku naštvaná, protože finančně to bylo velmi výhodné a teď nastopí drahé prášky. ![]()
@gsimča A to ti nevrátili žádné peníze (třeba aspoň část), když ti nesedla? ![]()
Jj penízky dostanu zítra okolo 5 000,–.No,ale žádna sranda to nebyla, reklamace jsou do roka a já to mněla přes rok sice krátce, ale mněla. Já jsem problémy s Mirenou řešila půl roku a tak to prezentoval můj doktor. ![]()
Ahoj, nevim jestli se tu uz nekdo na to ptal, ale je normalni, kdyz si to necham zavest, kdyz jsem jeste nemela deti a jeste tak 10 let neplanuji? Kdyz to prepocitam s prasky, vyjde me to o 4000,– levneji a to je prinosne, ale trochu se bojim, me pribuzne si to chvali, ale uz obe rodili. dekuji
@Barbora164 píše:
Ahoj, nevim jestli se tu uz nekdo na to ptal, ale je normalni, kdyz si to necham zavest, kdyz jsem jeste nemela deti a jeste tak 10 let neplanuji? Kdyz to prepocitam s prasky, vyjde me to o 4000,– levneji a to je prinosne, ale trochu se bojim, me pribuzne si to chvali, ale uz obe rodili. dekuji
Normální určitě, ale nevím, jestli Mirena je i pro nerodící. Kdyby ne, jsou jiná tělíska, která mít klidně můžeš, neboj. Dr ti poradí. Tuším Gynefix je stopro pro nerodící.
Ahoj holky mám necelý rok Mirenu a čas od času cítím bodání vlevo v podbřišku. Krvavý výtoky mám po namáhavější práci. Ještě chvilku vydržím, jestli se to zhorší, půjde ven. Ještě dočtu celou diskuzi, jestli nemá náhodou někdo jiný stejný problém ![]()
Ach jo, stále špiním. Už asi tři měsíce. :/ A pobolívání mám občas také. Přestává mě to bavit. Kdybych aspoň věděla, že to přejde…
Taky jsem nevěděla jestli to přejde, ale po půl roce špinění kdy jsem už nemohla vyjít ven bez intimky se nedalo vydržet. Začala jsem brát opět prášky a mám svatý klid, nic mě nikde nepíchá a hlavně nešpiním a konečně můžu s dětmi na bazén
.Tomu komu Mirena sedla gratuluji
.Jinak do roka se řeší reklamace pak je to problém. U mě to šlo, protože mě i tak trošku doktor přemlouval ať vydržím a pak jsme to o měsíc prošvihli, ale prostě to zařídil ![]()
Já ji mám, jsem nerodička a hodně jsem se toho bála. Trpěla jsem velkými bolestmi zad při menstruaci, aplikace bolela, hodně, ale s pár práškama proti bolesti i tohle přešlo
Teď ji cítím jen výjiměčně a věřím, že dlaších 4 a půl roku bude bez problémů ![]()
Pre cate 16
Rada by som sa spytala ako ste dopadli nakoniec s tou Mirenou. Citala som Vase prispevky a musim povedat ze vedlajsie ucinky, ake ste popisali su 100% totozne s mojimy. Dala som si Mirenu zaviest koncom septembra a asi tak po mesiaci mi zacalo byt strasne zle od zaludku. Nevolnost potom prestala a nastupil zvlastny tlak na zaludok. Nie bolest skor tlak. Okrem toho aj zla nalada a nervozita a pod. Ale to uz je v podstate ok. Ten zaludok ma ale stale trapi a zajtra mam sono a tiez som si naplanovala gastroskopiu. Nerada by som podstupovala vysetrenia a utracala peniaze, ked mi vlastne nic nie je.
Stale uvazujem ze si to dam vybrat. Preto som sa chcela spytat Vas, ci ste si to nakoniec dali vybrat a ci Vam tie problemy presli.
Velmi pekne dakujem, Vasa odpoved by mi moc pomohla.
@Misutovo Aby si tě Cate16 všimla, tak zmáčkni Zmínit u jejího příspěvku. Nebo ještě líp, klikni na její profil a napiš jí SZ.
Elilnen dakujem za info uz som SZ Cate napisla, len ma to najprv nepustilo. Kym uzivatel nema prispevok v diskusii, nomoze poslat SZ. Tak som to vlastne napisala aj sem. Mozno sa najde este volakto, kto ma podobne problemy ![]()
@Misutovo píše:
Pre cate 16Rada by som sa spytala ako ste dopadli nakoniec s tou Mirenou. Citala som Vase prispevky a musim povedat ze vedlajsie ucinky, ake ste popisali su 100% totozne s mojimy. Dala som si Mirenu zaviest koncom septembra a asi tak po mesiaci mi zacalo byt strasne zle od zaludku. Nevolnost potom prestala a nastupil zvlastny tlak na zaludok. Nie bolest skor tlak. Okrem toho aj zla nalada a nervozita a pod. Ale to uz je v podstate ok. Ten zaludok ma ale stale trapi a zajtra mam sono a tiez som si naplanovala gastroskopiu. Nerada by som podstupovala vysetrenia a utracala peniaze, ked mi vlastne nic nie je.
Velmi pekne dakujem, Vasa odpoved by mi moc pomohla.
Stale uvazujem ze si to dam vybrat. Preto som sa chcela spytat Vas, ci ste si to nakoniec dali vybrat a ci Vam tie problemy presli.
Já mám podobný problém, po dvou měsících depresí, panické úzkosti a nevolna jsem si mirenu nechala odstranit, mám jí venku asi tři týdny a nevolnosti (silné nevolnosti a pocity na omdlení) přetrvávají, už brečím zoufalstvím, jsem navíc kuřačka a cigarety mi přestali chutnat(je to divné). Nevím co se to se mnou děje. Kdy mi ty problémy skončí
![]()
Ahoj, dlouho jsem se rozhodovala jestli do toho půjdu, nakonec po všech úvahách vyhrálo to, že jsem měla premenstruační syndrom a to bylo peklo. Mirenu mám přes měsíc, zavádění dost bolelo, ale za 3 minutky bylo po všem, pak cca 14 bolest břicha jako při menstruaci a velmi slabé špinění, pak se to asi usadilo a já jsem bez bolesti, bez špinění a hlavně hormony pořád v hladince
takže zatím spokojenost veliká