Tělísko Mirena

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16077
29.1.13 18:54

@Rendyk tak to je divný…abys nemusela na vyvolávačku :think: já doufám, že mi MS bude chodit.. u první dcery jsem ji nemela prvních 10 m po porodu, když jsme kojila, ted jsem prokrvácela skro prvních 9 m u syna..a ted uvidím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
29.1.13 20:31

@rejžička přesně to nespecifikoval, ale řekl, že kvůli toho hormonu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
539
30.1.13 18:38

mirena

Ahoj tak má zkušenost z mireou je víc než příšerná, jelikož jsem si ji dala červen 2011,dnes jsem ji byla vyjmout a neuspěšně odcestovala mi do zadní časti dělohy ma ji totiž stočenou do zadu tu dělohu to je problíém č.3 po několika pokusech ji vyjmout ktere byly velmi bolestive a dr spotřeboval veškere druhy načiní mě poslal ji vyjmout, v narkoze kterou si ovšem musím zaplatit sama takže za mě mirenu nedoporučuji během její učinosti jsem nabrala 10kg a špinila první rok tedy teměř každy měsíc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
30.1.13 20:24

@hanelle86 proč to nezaplatí pojiťovna??
Nechci prudit, ale přesně o stočené děloze jsem taky četla, že by se tělísko nemělo zavádět :( To doktor nevěděl, že máš stočenou dělohu?? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
innuš
3.2.13 22:45

Mona Lisa?
Ano máte pravdu, mirenu doktoři rádi předepisují a chválí když z ní mají největší provize. Za 8 000,– a po pár měsících máte migrény a vůbec vám to nesedí. Slyšela sem o tělísku Mona Lisa na internetu toho moc není, ale znám ženské co to mají a jsou spokojené stojí to od 600–900 je to na 3–5 let s tím, že do 5 let nesmíte plánovat děti. Navíc je to šetrnější než mirena neobsahuje tolik hormonů a stojí 10 násobek méně než mirena přitom funkci zastávají stejnou. Když vám to sedět nebude aspoň Vám nebude líto tolika peněz. Bere to někdo??

• Citovat
  • Upravit
15977
4.2.13 09:10

Holky, už špiním asi 5 měsíců!! :zed: :zed: A občas mně dost bolí podbříšek. Jak kdybych cítila každý milimetr Mireny, která tam překáží, zapichuje se…

Je to normální? A dost se mi po ní začaly dělat pupínky na zádech. Velmi bolestové pupínky. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
4.2.13 10:13

Tak sa hlasim, dnes je to 3.tyzden co mam vybratu mirenu. Zmeny su nasledovne:

Prvy tyzden som mala pocit ze k ziadnej zmene neprislo akurat ten poblazneny zlcnik zacal reagovat uplne opacne, to znamena ze ked som mala mirenu, vadilo mi vsetko mastne, asi za dva dni co mi ju vybrali sa mi to obratilo a bolo mi zle zrovna vtedy ked som nic mastne nejedla. Postupne sa to upravuje, citim sa o 80 % lepsie. Zda sa mi to az neuveritelne ale skutocne ten gestagen s metabolizmom tukov volaco ma. Preto asi niektore zeny tak priberu.
Plet sa mi uzasne zlepsila, hlavne pory, uz nie som ako taka pubertacka vyhadzana aj ked na 2 den po vybrati som sa na tvari kompletne vysypala a pripadala som si akoby som mala ovcie kiahne :roll: teraz uz mam plet super.
Celkovo nalada uplne super ziadne stresy ani depky, fakt parada.
Bola to pre mna dostatocna priucka, hlavne ked som hltala predpisane lieky na zaludok a pritom to vobec nebolo potrebne.
Gynekolog mi zas predpisal tabletky, mam ich zacat brat tak po 3 mesiacoch kym sa to vsetko ukludni. Ale moc sa mi do toho nechce, hlavne uz ziadne hormonalne pokusy.

Tak drzim palce vsetkym co maju mirenu a ktorym sadla a hlavne tym ktorym ako mne nesadla. Ps ak Vam to sposobuje akekolvek negativne ucinky aj ked neobvykle ( ako napr. Moj zlcnik) dajte si to vybrat a nezdrahajte sa. Usetrite si kopu casu, nervov a penazi za lieky ktore by ste za normalnych okolnosti vobec nemuseli uzivat.

Pozdravujem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nanynlka
6.2.13 16:15

Ahoj mám potřebu se podělit taky s muo zkušeností z mirenou, do ted nevím jestli jsou mé potíže způsobeny mirenou. Zavedena v září 2011 s obrovskýma bolestma, domů jsem přijela silou vůle a tak jak jsem seděla tak jsem aj z auta vylezla v předklonu a nemohla se narovnat, mé tělo zůstalo tou bolestí v podbřišku a hlavně v zádech paralizované. Několik dní jsem to trpěla ale pak jsem jela na pohotovost, tam mi na gyndě řekli že tělísko je zavedeno dobře, že potíže musí vyvolávat něco jiné, druhý den jsem jelo opět na pohotovost, byla neděla a prosila jsem o injekci, tak mi ji dali, stale bolesti. Pak následovala řada vyšetření, bez nálezu, asi podvoch měsících bolesti přestali, během doby špinění i krvácení, tak jsem dostala od gyn. tablety pomohly tak na dva měsíce od té doby špiním a někdy i krvácím jenom tak náhodně tak dvakrát, třikrat týdně i po styku.Po roce opět ty nesnesitelné bolesti, nepřed v zádech a potom i do celého břicha, na dotek bolestivé, takže opět celá řada vyšetření a zase bez nálezu, tak jsem si připadala jako hypochondr.Ty bolesti trvali zase asi dva měsíce než se to uklidnilo a ted to bude měsíc co mě strašně bolí v křížích a zase se toho nemůžu zbavit, ani bolestí ani špinění a to jsem ted doužívala opět tablety na krvácení. Nevím jestli tyto problémi způsobuje Mirena, ale v pátek se jdu poradit s gynekologem, nikdy jsem problemi se zadama neměla. Jediné pozitivní co si můžu od mireny odnést, že jsem měla po několika letech sama od sebe chut na sex, tablety mě tlumili.

• Citovat
  • Upravit
Katmara
13.2.13 12:45

pozitivní zkušenost

Ahoj všem. Já mám naštěstí s Mirenou dobrou zkušenost. Po zavedení jsem také měla bolesti, byla jsem jimi i překvapena, tak intenzivní jsem nečekala. Na tyto bolesti mi byl doporučen Brufen. Zabral jakž takž až třetí. První den jsem si s bolestmi užila, ale od druhého dne mám pokoj. MS jsem neměla ani s předchozí antikoncepcí, po zavedení Mireny jsem tedy nekrvácela, nedostavilo se ani často zmiňované špinění. Cítím se velice dobře a úplně v pohodě.
Přeji všem, co problémy mají, ať se brzy urovnají. :palec:

• Citovat
  • Upravit
50
14.2.13 14:35

Dobry den, Ahoj, omlouvam se predem, ze jsem tuto diskuzi cetla jen letem, protoze je zde vazne hodne negativniho a tim padem to cist asi uplne nechci…chtela bych se zeptat, zda ma nekdo zkusenost a nebyla rodicka. Doktor mi Mirenu doporucuje, jsem mlada, deti urcite do 5 let nechci a bohuzel, antiko brat nemuzu, na kondomy mam alergii, takze mi toho moc nezbyva. Brala jsem antiko 6 let, zcela spokojena, nez mi muj novy gynd. nasel mutaci. Vazne bych byla moc rada za nekoho s nazorem, ale nejlepe, kdo jeste nema detatka. Dekuji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
14.2.13 14:54

@Beatric Snad mi nenadáš, že ti do toho mluvím, když nejsem nerodička, ale já bych se toho nebála. Jestli máš děti nebo ne, sedne ti to stejně, to ti dopředu nikdo neřekne. Rozdíl je snad jen v tom, že po porodu bys teoretikcy měla být roztáhlejší, nemusela by ses tedy tolik bát bolesti při zavádění.
Ale jsou i tělíska pro nerodičky, tak neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
14.2.13 15:02

Já se toho právě nebojím, jsem celkem odhodlaná jít do toho, před antiko jsem měla šílené problémy s MS a teď to začíná znovu, protože už 6 týdnů prášky neberu.. Jen jsem zvažovala nad nehorm. tělískem Gynefix, ale včera mi můj doktor řekl jednu pěknou věc a tím pádem více přemýšlím nad jeho slovy a nad mirenou. Ikdyž mám obavu, že by mi nesedla a mohla bych být jednou z žen, která trpí problémy, ale co nezkusím, nezjstím. Můžu se zeptat, ty máš toto tělísko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
14.2.13 15:40

@Beatric Mám ho od listopadu :-), ale váhala jsem skoro rok. První dva nebo možná necelé tři měsíce jsem sice špinila, ale jen tak na slipku, většinu dní ani to ne, jen jsem často chodila čůrat (aby ta troška krve odtekla). Vedlejší příznaky zatím nepozoruju, tak snad to bude ok.
Ale pro ten pocit jistoty rozhodně doporučuju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
14.2.13 16:45

To je celkem uklidnujici cist, ze to doporucujes..:) no ja se rozhoduji mesic, ale asi do toho jit chci, protoze sex mam opravdu velmi rada a neminim si ho kazit tim spatnym pocitem, ze se musim hlidat nebo ze budu mit potom problemy, ktere se semnou dele tahnou, diky kondomum..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
14.2.13 17:18

Já mám mirenu zatím jen 14 dní. A krom špinění v pohodě. Ale mám tedy miminko :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí