Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já mám zavedenou Mirenu od 29.1.2013. Takže chvilka. Žádné problémy zatím nemám, jen trošku špiním, takže pohoda…
Jsem velmi překvapená, že tady většina přispěvků k Mireně je tak negativní. Mám naprosto opačný názor. Měla jsem Mireny dvě po sobě a kdyby mi nebylo 48 let, tak jdu klidně do třetí, ale dle mojí doktorky už by to teď byly vyhozené peníze ![]()
Zavádění ani vytahování není nic drastického, brnkačka a odměna 10 let naprosto bezstarostného života, žádná menses, žádný vložky, nepřibrala jsem a dokonce bych řela, že to mělo pozitivní vliv na pleť, vlasy, nehty. Moje mladší kamarádka jí má poprvé a taky je spokojená, i když narozdíl ode mě, já neměla absolutně žádný problém, ona občas prošpiňuje, ale nekrvácí. Myslím, že nejdůležitější je dobrý lékař, který umí, důvěra, předem se poinformovat, jak to bude v případě, že nebude sedět. Mi rovnou doktorka řekla, že pokud bychom museli do roka tělísko vyndat, tak že zaručuje vrácení peněz. A rok je dost dlouhá doba na to, aby se zjistilo, jestli vyhovuje, nebo ne. Když si spočítám, kolik by stály tablety a hromady vložek, tak jsem silně v plusu a ještě jsem si celou dobu chrochtala blahem
Stojí to za zkoušku a hlavně se nedat odradit řekla bych někdy až hysterickými komentáři ![]()
Hehe, já měla hromady vložek až při mireně
pulrok nonstop kupované vložky, intimky, tampony..nebudu to radeji počítat ![]()
Já mám mirenu již po 2, je mi 45 let a opravdu to usnadní takový luxus, který se zde popisuje. Zavedení je otázkou pár vteřin, bolest minimální. Vřele ji všem doporučuji. ![]()
Holky a vy co jste spokojené, jak dlouho jste špinily po zavedení?
Po prvé asi po 3 měsíce týden špinila,3 týdny ok, pak mírné špinění 1× za měsíc, nyní po zavedení druhé mireny, tak špinila jen ten den, jinak čistá jako lílie, sex možný kdkoliv
Já právě špiním ten měsíc a půl a zatím jen 2 dny úplně čisto a pak zase nanovo. Tak jsem zvědavá jak to dlouho bude trvat. Jinak spokojenost…
Ono je to o tom vydržet a hlavně věřit, vše chce čas…jiná rada není, myslím si, že je to hodně jak si to v hlavě člověk urovná… ![]()
Ahoj, mám Mirenu celkem 5 a 4,5 roku. Zhruba tuto dobu běhám od doktora k doktorovi a všechny vyšetření jsou naprosto v pořádku. Mám křeče v lýtkách, závratě, arytmie, panické úzkostné stavy, třesy v těle, bolesti v kříži, překotné návaly bušení srdce, téměř neustále pobolívání v podbřišku, libido na bodu mrazu, divné tlaky v hlavě, pnutí v prsou a jakoby zánětlivé bolesti různě po těle, laparoskopicky odstraněné srůsty ve střevech, letité nechutenství (nemožnost přibrat), téměř trvalé gynemykózy. Po x návštěvách gynekologa je vše v pořádku a Mirena s těmito problémy prý nemůže mít nic společného. Žádný lékař mi nedokázal pomoct. K mé smůle nešla Mirena na středisku vyjmout, proto zítra nastupuju pod narkózu a už se nemůžu dočkat, až bude venku. Možná jsem věřila příliš dlouho, že v tom nehraje žádnou roli, tak uvidíme
Janina, 42 let
Ahojky, jsem těd po šestinědělí a doktor mi to nabídnul, docela dost přemýšlím a pořád o tom čtu a nevím jetsli si to mám nechat zavéct. moje mamka jí má a přestala špinit až po 3 letech
proto pořád zvažuju jestli do toho mám jít, doktor je neodbytnej a nic jiného mi nechce dát ![]()
@Elilen píše:
Já spokojená nejsem. Půl roku špiním a fakt mě to nebaví.
já po zavedení nejprve téměř dva měsíce v kuse krvácela, pak přišlo špinění cca 15 dní v měsíci, každý měsíc se den dva špinění ubral…po půl roce od zavedení ustalo i špinění…od té doby pohoda, bez problémů - mám jí zavedenou 4 roky a plánuju si nechat zavést znovu…mně přinesla mirena samé plusy…
@Maartina7 já doufám, že se to zlepší. Já špiním v kuse ten půl rok. ![]()
Mám mirenu od začátku února 2013. Nechtěla jsem ji jako antikoncepci, ale lékař mi řekl, že bude působit jako prevence před tvorbou polypů v děloze (2× jsem během posledního půlroku byla na odstranění polypu). Neustále od zavedení krvácím. Mám bolesti. Na kontrole mi lékař řekl, že je vše ok a mám prý na to nemyslet. Kdybych aspoň špinila, tak bych to pochopila, že se situace zlepšuje, ale já pořád krvácím. Lékař mi dal antibiotika doxybene na případné vyléčení zánětu. Následně mi dal norethisteron, který nyní mám už asi 16 dnů a krvácím stejně. Fakt nevím, kdy tohle přestane. Sex absolutně nehrozí a po pravdě, jakmile přestanu krvácet, budu se bát mít sex, aby to nezačalo nanovo. Zatím tedy jsem s mirenou nespokojená.