Tělísko Mirena

Napsat příspěvek
Velikost písma:
52
4.4.13 14:06

teprve se chystám

Ahojky, já se teprve chystám na tělísko. dříve jsem používala jen pilulky. ale protože jsem epileptik /a léky na epilepsii se ne úplně dobře snáší s antikoncepčními pilulkami/, tak jsem zvolila jinou antikoncepci a to injekce na tři měsíce. jednou za tři měsíce injekci a byl pokoj - žádná menstruace a pohoda. ale zjistila jsem, že mi najednou nejsou mé oblíbené kalhoty, sukně a tak. musela jsem skončit s injekcemi a teď beru zase prášky. no ale jen do doby, než začnu pořádně krvácet a nechám si zavést tělísko a bude zase klid. jen doufám, že nebudou nějaké komplikace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sohosa
6.4.13 16:57

mirena reklamace

Zdravím. Pokud dojde k reklamaci tělíska je potřeba doložit nějaký doklad? Myslím že mi něco doktorka nabízela, ale nechtěla jsem ho, nenapadlo mě že bych mohla tělísko reklamovat. Bohužel nebo bohu dík k tomu možná dojde.
 Soňa

• Citovat
  • Upravit
16077
6.4.13 17:09

Reklamuje to Dr..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
6.4.13 18:11

Přidávám taky zkušenost s Mirenou. Samotné zavedení tělíska mě bolelo trochu, potom asi 2 dny jako silnější menstruační bolest, a to zřejmě proto, že se při MS zavádí. Potom během roku jsem měla menstruaci celkem slabou, žádné špinění mimo ni.Po roce mi MS téměř ustala…a to bylo fakt bezvadné :)
Po 5,5 letech jsem tělísko nechala vyndat, MS byla stále slabá. Pomohl kontryhelový čaj a během 2 měsíců se upravil cyklus i síla MS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dablmamka
9.4.13 12:51

Zkušenosti s Mirenou

Ahojky holky :-) Tak si to tady tak v klidu pročítám, když už mám všechno za sebou a přidávám svojí zkušenost s Mirénou. Pro zavedení jsem se rozhodla kvůli své špatné paměti na polykání tbl. ;) Mě před 5-ti lety stála 5000 Kč. Tak zavedení:No jelikož mám dvojčátka, tak jsem rodila císařem a zavedení bylo pro mě docela :zed: Krátká prudká bolest a bylo to.Ale udělalo se mi na omdlení, tak jsem si chvíli poležela na lehátku. Prý to bylo tím, že jsem nerodila přirozeně. No ale bylo to za mnou. Břicho mě teda bolelo ještě 2 dny po tom, jako normální menzes a trochu to i píchalo. No a pak začal kolotoč neustálého špinění a bolestí břicha. Měla jsem toho plné zuby. Trpěla jsem takhle 3 měs. než jsem šla k doktorovi, že jí nechci.Ten mě ale přemluvil, že to nejhorší mám za sebou, ať vydržím, že už to bude jenom lepší. No měl tak trochu pravdu.ALe lepší to bylo bylo až za další 3 měsíce :potlesk: No ale světe div se, jako když utne. Žádné bolesti, žádné špinění a ani menzes.Po celou dobu až do vyndání tělíska :dance: Tak že takový 4.5 roku prázdnin. Jen asi po 1 roce se mi objevila cysta a mám ji dodnes.Asi 3 cm velkou.Ale jestli to souvisí s Mirénou těžko říct. Také jsem to od pár uživatelů četla, že se jim objevila.No nic, cysta se sleduje a zatím se nijak nemění. Uvídíme. No a po 5 letech jsem šla na vyndání. Konkrétně včera. Taky jsem měla hrůzu, že tam za tu dobu zarostla a nepůjde ven. Provázek naštěstí koukal.No nevím, jestli byla trošku přirostlá, ale pan doktor ji jedním rázným škubnutím vytáhl. Dost to zabolelo a hrozně štíplo, ale bylo to tak rychlé, že jsem nestačila ani zareagovat.Zase se mi udělalo špatně jako při zavádění, ale tentokrát jsem sebou nepraštila :palec: Začala jsem teda hned krvácet, takže asi něco při tom škubnutí tělísko vzalo s sebou.No dneska je to druhý den po vyndání, břicho mě stále bolí a trochu i krvácím, ale jinak v pohodě. Tak to je asi tak všechno :-) Novou Mirénu nechci, ale není to tím, že bych s ní nebyla spokojená. Naopak klidně doporučuji. Ty necelé 5 leté prázniny od měsíčků byly báječné. A žádné investice do antikoncepce a vložek či tampónů také super. Já ale plánuji něco jiného :andel: takže by na tu chvíli bylo škoda těch pěnez. Tak snad jsem zas tak nikoho nepostrašila, nebo neodradila o Mirény. Každá jme jiná a tak jako to bylo se mnou, tak to nebude s žádnou jinou ženou tady.Je to jen má zkušenost. Tak ahoj :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Monika J.
16.4.13 10:20

Tělísko Mirena

Mně odrazuje jen to, že tělísko se zavádí při menstruaci, tedy co mi řekl můj doktor, ale pro ně je to asi normální ;) Každopádně mi ji doporučil a velice vychvaloval dle žen, které si tělísko nechaly zavést. Ale každá žena ji může snášet (nesnášet) jinak, to zjistíme až po vyzkoušení.

• Citovat
  • Upravit
Monika J.
16.4.13 10:29

A těm, které zadržují vodu se ani nedoporučují, prý.

A možná Ti ji jen pan doktor špatně zavedl, to se klidně mohlo stát…

• Citovat
  • Upravit
8276
17.4.13 17:09

Moniko mě dr. řekl (a také to tak dělal), že se zavádí do 2 dnů po konci MS, nezavádí při ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2502
18.4.13 18:41

Dneska (druhý den po konci MS)jsem byla na zavedení a :palec: nepatrný rozdíl proti běžným stěrům (asi fakt záleží na šikovnosti dr. a vnitřní výbavě uživatelky). Zatím špiním, sem tam lehoučká ms bolest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
18.4.13 20:50

Mirena

Mirenu mám dva roky. Nechala jsem si jí zavést z důvodů silné menstruace, migrény při menstruaci a nesnášenlivosti HA. Zavádění chvilka hrůzy, ale dá se. Rok jsem čekala, že přestanu menstruovat a čekám doteďka. Menstruuju stále, migrénu mám taky, k tomu mě berou týden před křeče do břicha (což jsem po porodu při menstruaci neměla)a mám návaly a chutě na sladké. Moc se mi to nevyplatilo, protože utrácím za tampony i vložky a taky ibalginy na hlavu a břicho. A mému gynekologovi ani nemůžu jít poděkovat, protože stačil umřít :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
18.4.13 20:55

Ztráta libida je to jediné, co při mireně nehrozí. To můžu potvrdit, jinak mám všechny ty špatný věci okolo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
18.4.13 20:58

Tak to mě moc netěší tyhle zprávy, já se teprve chystám a sháním informace a zkušenosti ze všech stran. doufám, že v mém případě to proběhne v pohodě. hlavně jsem si říkala, že snad odpadnou ty moje chutě na sladký a neustálé zděšení nad číslicí na váze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1454
18.4.13 23:42
@janina35 píše:
Tak to mě moc netěší tyhle zprávy, já se teprve chystám a sháním informace a zkušenosti ze všech stran. doufám, že v mém případě to proběhne v pohodě. hlavně jsem si říkala, že snad odpadnou ty moje chutě na sladký a neustálé zděšení nad číslicí na váze.

já jsem ta spokojená (po prvotním půlroce zděšení), ale chutě na sladký mě neopustily a zděšení nad váhou stále stejný mirena nemirena…ale chut na sex to teda podpoří (alespoň dle mé zkušenosti)…shrnuto podrženo - já si chválím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
johanys
19.4.13 11:55

Mirenu mám třetím rokem. Dříve jsem užívala pilule. Po dvou dětech jsem se rozhodla, že zkusím tělísko. Zavedení mě tedy trochu bolelo, to nezapírám. Pak mě celý den v břiše cukalo, jako když mám mimi uvitř. Uplně jsem se vyděsila, že jsem těhotná a MUDr. to nepoznala a tělísko mi přesto nasadila. Druhý den už to bylo v pohodě. První rok jsem špinila asi 3-4 dny, pravidelně místo menstrulace. Tědˇ již půl roku nešpiním vůbec. Takže pohoda. Zvláštní chutě nemám. Libido na sex pořád stejné jako před tělískem. Jediné negativum u mě je, že mám zhoršenou pletˇna obličeji a na zádech. Byla jsem s tím i na kožním, ale je to prý normální vedlejší účinek. Za dva roky budu řešit jestli si Mirenu znovu nechám zavést, zatím nejsem rozhodnutá.

• Citovat
  • Upravit
11
24.4.13 12:34

Ahoj, taky se chci podělit o své zkušenosti. První Mirenu jsem měla už před 13ti lety, byla to novinka a já do toho šla. Už je to dlouho, ale nikdy nezapomenu na zavádění, můj tehdejší DR ji ještě nikdy neaplikoval ženě po plastice čípku a to já byla. Zažila jsem děs a hrůzu, nicméně dalších pět let pohodlí to vyrovnalo. Žádné bolesti, sem tam trošičku špinění, fakt pohoda. Takže po pěti letech jsem ji chtěla vyměnit, ale jen při místním znecitlivěním. A doktor že to není nutné, že si udělá cestu jak bude tu starou vytahovat a že se nemám bát, Nechala jsem se přesvědčit a zažila jsem opět hrůzu. On ji totiž nemohl ani vyndat, ani pak nasadit, měla jsem sto chutí utéct už při tom vyndávání. Vydžela jsem, omdlela si, no a pak už opět dobrý. A to jsem nějak prošvihla termín a nosila si ji 7let.To ovšem bylo špatně, začala jsem mít záněty. A když mě z nich paní dr vyléčila, šla jsem si pro mirenu třetí. V pátek mi ji dávali, v celkové asi pětiminutové narkoze.Ale je středa a stále to bolí, mám zimnici a jsem děsně ospalá. Nejsem schopná něco dělat, tak nevím jestli je to následek narkozy nebo toho tělíska. No uvidím, ještě chvíli počkám a pak mě stejně čeká kontrola. Máte někdo zkušenost s narkozou v této souvislosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí