Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, já po zavedení hned po týdnu dostala MS a dost silnou… a vlákna si vůbec nemůžu nahmatat, tak se děsim, zda tam je, zda nevypadla… jak to zjistit než u doktora?
@tyna.andilek píše:
Holky, já po zavedení hned po týdnu dostala MS a dost silnou… a vlákna si vůbec nemůžu nahmatat, tak se děsim, zda tam je, zda nevypadla… jak to zjistit než u doktora?
no pokud nenahmatáš vlákna, tak to nezjistíš jinak než na UZ
@tyna.andilek čípek nahmatáš? oni se mohou omotat kolem čípku.. musíš zkusit osahat prostor kolem čípku..ale měly by lézt z té dirky v čípku..
Ahojky milé dámy, no na vyndání Mirény jsem byla 8.4.2013 a od té doby jsem ještě nedostala měsíčky. Nemáte někdo nějakou podobnou zkušenost? Těhotná nejsem. A žádnou antikoncepci teď neberu. Nesmím. Zjistili mi Leidenskou mutaci, tak mám zákaz tabletek. A novou Mirénu nechci, plánujeme do roka mimi.
@Dablmamka píše:
Ahojky milé dámy, no na vyndání Mirény jsem byla 8.4.2013 a od té doby jsem ještě nedostala měsíčky. Nemáte někdo nějakou podobnou zkušenost? Těhotná nejsem. A žádnou antikoncepci teď neberu. Nesmím. Zjistili mi Leidenskou mutaci, tak mám zákaz tabletek. A novou Mirénu nechci, plánujeme do roka mimi.
Je to teprve měsíc, holt musíš počkat, až se organismus srovná.
No tak už jsem se dočkala, po 46 dnech jsem to od vyndání tělíska dostala. Zlatá miréna, kdy jsem to neměla skoro celých 5 let.
Zdravím
Není tu některá co používá s Mirenou ms kalíšek? Já mám zavedenou Mirenu týden a musím říct že mě to krvácení přestává bavit, nevím jak to vydržím tři měsíce a déle
No a nejsem si jistá, jestli bych mohla používat kalíšek teď, takhle brzy po zavedení.
Ahojte, jsem tady ode dneška nová a zrovna dneska jsem si tady našla tohle vlákno a chci se přidat ![]()
Přidávám svoji zkušenost - budu se snažit to moc nerozmazávat. Doporočil mi ji dr., protože po druhém porodu jsem 6 měsíců pořád slabě krvácela. Po zavedení se to nezlepšilo celého půl roku. Pak slabé krvácení přešlo ve špinění, nakonec dr zjistil, že se mirena někam sklouzla, tak mě poslal na vyčištění dělohy a tělíska a jeho znovuzavdení. asi po roce od zavedení jsem začala mít menstruaci, takže pro mě to bylo po roce téměř nepřetržitého krvácení a špinění zlepšení. Menstruace úplně normální, po dalším roce se začala zeslabovat. Cyklus velice nepravidelný, většinou 21 dnů. teď v posledním roce jsem v dob menstruace většinou slabě špinila 4 dny - ale to špinění bylo tak slabé, že by stačila 1 intimka na celé 4 dny. tak 1× ze 4 vynechala ms úplně a po vynechávce přišla dřív a dost silná. Jinak jsem si nevšimla žádných potíží (pokud zhoršení zraku a zvýšení cholesterolu nesouvisí, ale to se asi nedozvím) kromě zhoršení pleti.
Teď ji mám vyndanou od 6.5.2013, hned druhý den špinění, pak krvácení, které trvalo 6 dnů, pak dva dny slabé špinění a pak další 4 dny krvácení. A to mě dr. upozorňoval, že 6 měsíců nemusí ms přijít vůbec, než se dá tělo dokupy (a po tomhle mám jako věřit, že je to nejšetrnější anti? spíš začnu věřit na upíry)
No teďka teda mám asi rozhozený cyklus. Pokud vám to nebude vadit, tak se z toho trochu vykecám, protože tak nějak v okolí neznám nikoho, koho bych tím chtěla otravovat a říkám si, že „papír“ (nebo sklo) to snese a koho to zajímat nebude, nemusí si to číst a kdyby někdo věděl odpověď na něco, co tu řeknu, budu ráda, když napíše:
Zdá se mi, že se mi cyklus obnovil fakt hned tento měsíc, akorát teda nějak nevím, jestli mám počítat jako první den toho 7.5. nebo až 16.5., kdy jsem začala krvácet znova po té dvoudenní pauze. menstruaci jsem čekala někdy kolem 20.5. (prosinec 26.12.,leden ms 19.1., únor nic, březen 13.3., duben 22.4.). Řekla bych podle svých pocitů, že předevčírem, včera a dnes by tak mohlo být období ovulace. Včera se mi úplně spravila pleť a připadám si jakoby krásnější a bolí mě mírně podbřišek (před prvním braním anti v tabletkách a pak před prvním těhu jsem jsem to měla stejně, před druhým těhu zase vůbec, ale to ještě bylo ovlivněné kojením), takže bych tak hádala, že bych teďka tu ovu mohla i mít. Jsem zvědavá, jak to bude pokračovat, každopádně na vyndání jsem se těšila a taky doufám, že pubertální pleť se tím konečně zlepší.
Teď k filmu tajemství, o kterém jsem se tady dočetla: ještě jsem to neviděla, ale docela jsem se na to natěšila, snad to ještě půjde někde najít. Zrovna předevčírem jsem v takové hezké povídací/tulící chvilce manžílkovi říkala, že věřím, že nějaká energie, ať už vesmírná nebo nějaká jiná přírodní, musí existovat, protože od doby, kdy jsem si řekla, že se budu snažit lidi pochopit takové jací jsou a nebudu je odsuzovat hned jen proto, že nesouhlasím s jejich postoji a činy a tomu, kdo mi ublížil, tak se budu snažit, abych neoplácela stejně…prostě že budu co nejhodnější, tak od té doby se mi vše daří až neskutečně, plní se vše, co chci a najednou se obracejí i úplně beznadějné věci a některé mi taky připadají jako zázrak.
Takže ještě jeden maličkatý zázrak - a to nic jiného být ani nemůže. Chtěla bych ještě třetí mimi a řekla jsem si, že když neotěhotním do 30, tak už toužení po tom nechám být a budu se těšit na vnoučata
každopádně tak jak tak je to vyloženě doufání v zázrak, protože manžílek třetí mimi nechce (pokud to někoho zajímá, tak pouze z toho důvodů, že naše dvě děti velmi miluje a bojí se, že by se musel stejně bát ještě o další). no ale i když nechce, dal mi pár procentní naději v nechráněném milování, ejakulace vždy mimo pochvu a nikdy to nebyla klasicky přerušovaná soulož, kdy by čekal uvnitř až do poslední chvíle. Takže prostě by se musel stát zázrak, vzhledem k mému věku a mému skeptickému pohledu na oplodnění - on je to už zázrak při stříkání dovnitř, když se vezme v úvahu jak dlouho je vajíčko ochotné pustit ty mršky dovnitř a eště jsem četla nějakou (snad nepodloženou) studii, že normálně plodná žena je schopna opravdu otěhotnět jen 1× ze 4 cyklů…takže
než někdo začne moralizovat - všechno ví, ví, že už mám vyndanou mirenu, ví, že třetí mimi chci a řekla jsem mu na rovinu, že pokud on nechce, tak ochranu nechávám na něm. Myslela jsem si, že od té doby nebude už ani žádný sex, je fakt, že 10 dnů hned po vyndání se ke mě nijak nesnažil intimně ani přiblížit, ale pak už to i na něj bylo asi moc dlouho a od té doby máme styk jako vždy každý den. Sice je to bez ejakulace dovnitř, ale máme.
Takže jdu hledat ten film, abych vyživila naději na zázrak
snad se u mě někde nějaká potvůrka spermoška v pravý čas vyskytne, má na to už jen rok a 3 měsíce
nebo ho jednou ožeru ![]()
Ahooooj, taky jsem si nechala hned po šestinedělí zavést Mirenu a naprostá spokojenost.
Jednou měsíčně tak nějak malinko špiním..ale fakt třeba dva dny a mírně
takže to přežiju a je to fajn ![]()
Jo a ještě začala jsem samovolně hubnout po vyndání - žádné obrovské skoky, ale hubnu. Tak jsem zvědavá, jestli to je jen nějaký výkyv nebo to bude pokračovat.
Jo tak to já mám taky od vyndání Mireny 8 kilo dole a ani nevim jak. Najednou mi padaj kalhoty, které jsem sotva dopla. A to je to teprve 2 měs co ji nemám.
Tak to se těším!
já zatím teda zhubla kilo a půl v průměru, já vím, že je to málo, ale svoji váhu sleduju pravidelně a teď má prostě sestupnou tendenci. Doufám, že se dostanu až na váhu, kterou jsem vždy normálně mívala (tj ještě 4 kila)
Dokument fakt zajímavý, konečně odpověď na to, proč se mi v životě vše pro mě důležité povedlo a splnilo, já tomu teda věřím na 100% ![]()
Dobrý večer,
ráda bych se s vámi podělila o své zkušenosti s Mirenou…měla jsem ji zavedenou od února 2012,vše bylo v naprostém pořádku a já byla velmi spokojená. V lednu 2013 jsem začala mít kruté bolesti břicha, běhala jsem od lékaře k lékaři a v březnu padl krutý verdikt…téměř 3měsíční mimoděložní těhotenství.
Kontaktovala jsem firmu, která tělísko distribuuje…2měsíce se mnou nikdo nekomunikoval, po té mě v pozdních večerních hodinách telefonicky kontaktoval jakýsi člověk z firmy a velmi arogantně mi sdělil, že jsem raritní případ, ale víc pro mě udělat nemůže. Asi týden na to mi celé vyjádření firmy přišlo písemně…stručně řečeno…prý je to mrzí, prý se to může stát…žádná nabídka kompenzace, dokonce ani nabídka vrácení peněžní částky za Mirenu.
@pa-jinka75 píše:
Dobrý večer,
ráda bych se s vámi podělila o své zkušenosti s Mirenou…měla jsem ji zavedenou od února 2012,vše bylo v naprostém pořádku a já byla velmi spokojená. V lednu 2013 jsem začala mít kruté bolesti břicha, běhala jsem od lékaře k lékaři a v březnu padl krutý verdikt…téměř 3měsíční mimoděložní těhotenství.
Kontaktovala jsem firmu, která tělísko distribuuje…2měsíce se mnou nikdo nekomunikoval, po té mě v pozdních večerních hodinách telefonicky kontaktoval jakýsi člověk z firmy a velmi arogantně mi sdělil, že jsem raritní případ, ale víc pro mě udělat nemůže. Asi týden na to mi celé vyjádření firmy přišlo písemně…stručně řečeno…prý je to mrzí, prý se to může stát…žádná nabídka kompenzace, dokonce ani nabídka vrácení peněžní částky za Mirenu.
Tak mě dr. řekl, že pokud by někdo s Mirenou otěhotněl, zaplatí mu potrat. Nic víc, nic míň.