Tělísko Mirena

Napsat příspěvek
Velikost písma:
bradlovv
6.6.13 11:27

Zavedení

Dobrý den,
dnes jsem si nechala zavést Mir., z článků jsem čekala, že zavedení nebude vůbec příjemné, což nebylo.
Ale co následoval poté, z ordinace jsem v pohodě odešla, ale z čekárny už to nešlo, udělalo se mi tak špatně, že jsem nemohla dojít ani k autu aby mě přítel mohl odvézt. Ohromné křeče, tlak v břiše že jsem myslela že to nevydržím, po loku vody jsem musela zvracet, od té doby jsem měla pocit na zvracení pořád. Přítel zavolal do ordinace, že je to prý normální a musím vydržet. Utrpení naštěstí trvalo „jen“ nekonečné 3 hodiny.

To jen takové info, které jsem se předtím nikde nedočetla.

Ještě že mám vstřícného zaměstnavatele a dal mi volno :)

• Citovat
  • Upravit
15
6.6.13 12:27

Tak já po 7měsících jdu dnes mirenu odstranit nejen žepořád krvácím s minimum přestávek, mám nafouklé a bolelstivé břicho již 6měsíců ale navíc se mi teď poslední měsíc přidaly prudké bolestivé křeče že jsem celou noc ani nemohla lehnout na břicho, migrény na které nikdo z rodiny ani já normálně netrpím, závratě, mdloby a zvracení a nejhůř asi psychické problémy je ze mě labilák někoho seřvu nebo se bojím vylést i na ulici na sex chuť není po tomto samo žádná. Nikoho od mireny neodrazuji jen píšu vlastní zkušenost. Mě nesedí žádné hormony a čím déle je do sebe cpu tím je mi huř i když jak jsem chtěla vyzkoušet na doporučení že mirena působí pouze lokálně a má minimun hormonů mi nesedí taky. S nehormonálními tělísky máme problém celá rodina tak ty neriskuju. Hodně štěstí určitě to nemá každej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8276
6.6.13 13:48

Já jsem zatím spokojená, Mám ji od února, první 2 měsíce jsem občas špinila, fakt malinko, Ms nejdřív klasicky 5 dní, ale slabá, jen na intimku, poslední MS jsem měla už jen 1,5 dne (slabounkou) :palec: Dr říkal, že se to bude asi ještě zeslabovat až vymizí.
Sex bez řešení ochrany je super, libido snad větší než předtím :palec: :palec:
Trochu horší pleť mám, ale žádná hrůza, já jsem moc spokojená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dana.kretschmanova
6.6.13 17:25

Ahoj, Mirenu mám 3,5 roku a jsem spokojená žádná negativa nemůžu říct. První půl rok jsem místo menzesu špinila a potom až do teď vůbec. Určitě v ní budu pokračovat i po 5 letech. :palec:

• Citovat
  • Upravit
15
6.6.13 22:22

Tak je venku a hurá slavím už po vyndání jsem přestala cítit tlak v podbříšku a při pohybu a zátěži žádná bolest juchů už jsem myslela že jsi to jen namlouvám. Opravdu pokud nesedne musí pryč pokud ano gratuluji musí to být supr ;o))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rorejs
24.6.13 20:10

Mirena podruhé

Ahojky,
já mám Mirenu už skoro 5 let a teď řeším, co dál. Zpočátku jsem měla to, co tu psala spousta holek - krvácela jsem asi 3 měsíce v kuse a už jsem byla úplně šílená a chtěla to vzdát! Pak to nakonec ustalo a nemenstruovala jsem téměř vůbec (krom občasného zašpinění) cca 3 roky. Pak se to začalo pomalilinkku obnovovat - nejdřív 1× za půl roku, pak po dvou měsících a nyní už mám MS každý měsíc a je čím dál silnější a delší… Řeším tak, co dál. Zavést si novou na dalších 5 let? Nebo řešit jinou antikoncepci? Jediné, s čím jsem hodně bojovala byla pleť. Hrozně se mi zhoršovala v období, kdy bych normálně měla menstruovat. Dělaly se mi veliké bolavé boláky (akné) a to mě pochopitelně trápí (slušně řečeno :mrgreen: ). Teď už je to dobré, ale i kožařka říkala, že je to tím, že Mirence dochází hormony. Děsím se toho, až tam dám novou - plně nabitou! 8o A také se trochu bojím toho zavádění - po tom porodu to bylo super, jen malinký tlak a nijak to nebolelo, ale po těch 5 letech už to asi bude horší! :evil: Nemáte někdo Mirenu podruhé a nepodělily byste se o zkušenosti??? Díky

• Citovat
  • Upravit
evka333
28.6.13 20:57

Holky, jsem po porodu 10 mesicu a neustale krvacim nebo spinim. Vycisteni nepomohlo, dr. Mi nabidl mireno jako vychodisko. Nemate s tim nektera zkusenost?

• Citovat
  • Upravit
evka333
28.6.13 21:08

Holky, jsem 10 mesicu po porodu, neustale krvacim nebo spinim. Ani kyretaz nepomohla. Doktor mi doporucil mirenu jako vychodisko. Nemate s tim nektera zkusenost?

• Citovat
  • Upravit
8276
1.7.13 15:21

evko já krvácela a špinila asi od 11.měsíce od porodu, kdy jsem dostala první MS, a trvalo to 2 roky…dr. mě léčil i norethisteronem, dělal vyšetření, UZ, nic…prostě jsem šasto špinila a po sexu skoro vždy krvácela :roll:
taky mě právě navrhl mirenu, že by to mělo zmírnit (naopak říkal, že nehormonální tělísko typu Dana ať si nedávám, to by mohlo zhoršit), dala jsem si ji a spokojenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
evka333
1.7.13 19:54

Alenko moc děkuji za příspěvek, jdu do toho :-) :D

• Citovat
  • Upravit
7041
2.7.13 12:34

Chtěla jsem se zeptat, kdo máte NEGATIVNÍ zkušenosti s MIRENOU a jestli lze žádat po společnosti náhradu škody. Tělísko se mi uvolnilo a propíchlo dělohu :,( :pocitac: mám aspoň nárok na vrácení peněz? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
2.7.13 14:52

@saphire Musíš se zeptat svého gynekologa. Když ti tady řeknu, že ano, dostaneš 100% a on ti řekne, že ne, že je domluvený s výrobcem jinak, co si pomůžeš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7041
2.7.13 16:47

@rejžička tak spíš podle zkušenosti, by mě to zajímalo no.. Protože jsem dost četla třeba, co se stalo mě s tělískem, že je to dost časté a na toto mě třeba dr ani neupozornila..
hmm, snad se to nějak vyřeší.. aspoň bych ty peníze mohla použít na jinou antikoncepci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
2.7.13 21:49

Ahojky tak u mě byla velmi špatná zkušenost viz minulé mé příspěvky musela jsem i pod narkozu která díky ventolinu byla něco hroznýho ale je to za mnou dnes po třech týdnech se mi ozvala dr že přišla kladná odezva ohledně reklamace vrátí mi částku v plném rozsahu což je supr. I když po této zkušenosti se budu zase nějakou dobu hormonům vyhýbat jak čert kříži hold nebyla jsem ta šťastná které sedla.Ale od té doby pohoda jsem po 7měsících tři týdny bez intimky a vložek a řeknu vám spíš mě děsí kdy to zase dostanu po vyjmutí jsem ještě čtyři dny krvácela a do týdne špinila od té doby klid.Tak snad bude všechno ok je to nezvyk po tak dlouhé době být v klidu bez komplikací a jít si v poho na koupák s prťatama :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7041
3.7.13 14:44

@Denča.n takze to asi bude i o pristupu doktora, ktery je ochoten o reklamaci napsat co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí