Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, chtěla bych se zeptat, kolikátý den menstruace jste byly na zavedení Mireny. Jsem objednaná na příští týden. To budu 6tý den cyklu. Obvykle mám menstruaci 5-6dní a nevím jestli to není pozdě nebo na tom nezáleží? děkuji za odpovědi
Mě dr říkal že se zavádí 3-5 den. Podle mě jde hlavně o otevřenost čípku takže 6 den bude určitě v pohodě.
@surynka no já šla 6tý den a musel mě dilatovat čípek.. nic moc teda..
Aha.. že by tolik záleželo na jednom dnu? Tak to jsem ráda že já jsem šla ten třetí den ![]()
@t-jani co to prosim znamena dilatovat? Radeji si tam jeste zavolám.
@surynka jj roztáhnout, vezme tyč, vrazí do čípku a párkrát obkrouží.. dá se to přežít.. ale nepříjemný to je.. asi už se mi uzavíral, jak končila MS… a to mi tudy prolezly dvě deti ![]()
Můj dr nezavádí z hygien. důvodů při menstruaci ale až po skončení - do dvou dnů.
@surynka tak žiju
ale já si nechávala nehomronální..mirena letěla
nesedla mi.. více než pulroční krvácení se mi krapet prodražilo
bylo toho víc..ale já jsem exot, nesedí mi žádná.. ![]()
Ahojky holky, máte některá z vás zkušenosti se zavádění Mireny v mírné narkoze? Jsem 8 týdnů po porodu, chci si nechat zavést Mirenu, ještě jsem nemenstruovala. K zavedení bych se měla dostavit cca na začátku listopadu. S tím, že když nebudu do té doby menstruovat (což je prý nejlepší, pak bych neměla ani špinit po zavedení) zavede mi ji v té narkoze, ať to tak nebolí… tak nevím, čekat na menstruaci a nebo nechat zavést dříve??
![]()
@t-jani tak já doufám, že mi sedne, za ty prachy
a jak dlouho trvalo to zavádění, asi pár minut viď?
@surynka Zavádění je otázka pár minutek, není to příjemné ale jsou rozhodně horší věci ![]()