Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojek, tak jsem si až včera nechala dát Mirenu, protože jsem musela přijít 7den od začátku menstruace. Vytáhla mi Danu pichlavá bolest jako tahat rozevřený deštník cítila jsem každý centimetr jak ji tahala ven. Stále mi paní doktorka popisovala postup co dělá, tím to bylo snesitelnější. Pak vzala tu obrovskou krabici a vytáhla Mirenu při zavedení nic, ale když ji rozevřela tak to byla bolest jako když se píchnete jehlou při šití do prstu ale jako by jste se píchla do živé rány tou jehlou, trvalo to nekonečných 10vteřin au au. Budu asi 3měsíce krvácet nebo špinit a pak by to mělo ustat, tak jsem zvědavá. Zas se ozvu naschle pěkné léto přeje Pawlikwak ![]()
Ahoj, chci se zencky zeptat prosim, chci si nechat zavest Mirenu, ale, nevim zda mi sedne, protoze s Danou jsem mela problemy:-( tak je lepsi kdyz si Mirenu koupim v lekarne a nebo od Dr? Jde mi o to ze kdyz mi nesedne tak pri reklamaci je pry na Dr kolik penez Vam vrati… Tak nevim co je lepsi? Diky:-) Lajla
@lajla.deer píše:
Ahoj, chci se zencky zeptat prosim, chci si nechat zavest Mirenu, ale, nevim zda mi sedne, protoze s Danou jsem mela problemy:-( tak je lepsi kdyz si Mirenu koupim v lekarne a nebo od Dr? Jde mi o to ze kdyz mi nesedne tak pri reklamaci je pry na Dr kolik penez Vam vrati… Tak nevim co je lepsi? Diky:-) Lajla
Zeptej se tvého gynekologa, jaké jsou podmínky pro vrácení peněz. A pokud by byla možnost, že ti je případně vrátí, pak je určitě lepší koupit přímo u něj. Když ti nesedne z lékárny, tak ji vyhodíš a je to, peníze jsou pryč.
@Anonymní píše:
Ahoj,
tak já si dnes po 14měsících nechala vyndat Mirenu. První půl rok jsem byla celkem spokojená, ale poslední měsíce se přidalo neustálé špinění a do toho jeden týden v měsíci pořádně křeče v podbřišku. Několikrát jsem s tím byla u doktora, ale ten m tvrdil, že to určitě není z Mireny a jestli mě spíš náhodou nebere slepák.. To moje obvodní doktorka vyloučila. Dále se k tomu přidaly částé záněty na které jsem nikdy také netrpěla a plus bylo to, že mě to občas při sexu pořádně bolelo. A ješte si vzpomínám, že mi občas také bolela záda.. Tak už jsem to nevydržela a nechala si ji vyndat. Doktor mě teda dnes přemlouval ať to vydržím a ještě si ji pár dní nechám, ale já už byla rozhodnutá. Bylo to pro mě plno nervů. Jsem ráda, že je venku. Věřím ale, že je plno ženských, kterým sedne. Já to štěstí bohužel neměla..
Ahoj,
vidím až nyní, co mám také podobné problémy, že MIRENA není tak úžasná, jak ji prezentují. Asi 7 let jsem brala prášky Mersilon, vše bylo v pohodě. Mirenu jsem si nechala zavést na doporučení lékaře. Proč ne, slabá - téměř žádná menstruace, prášky mají vedlejší účinky, přepočet na cenu za prášky, ale… nikdo mi neřekl, že můžou nastat komplikace. Zavedení ok, ale hned první dva měsíce příšerné bolesti prsou, takže že už jsem tehdy téměř stále špinila - krvácela jsem neviděla, pak bolesti ustaly, ale začaly záněty. Nejdříve léčba naslepo, pak mop - kultivace, léčba, neustálé špinění, takže když 5 dnů v měsíci jsem bez vložky, tak jásám. Podle lékaře to od Mireny není a nemám si toho všímat - dá se s tím žít. Kdy začíná menstruace v podstatě nevím, jen odhaduji. Dříve, ještě před Mersilonem, jsem ji měla pravidelnou za 28 dní, nyní ještě k tomu špinění, či krvácení za 21 -24 dnů. Po 8 měsících toho mám už dost a chci si ji nechat vyndat, ale 6. 500,–Kč je celkem dost, zatím jsem neprobírala s lékařem reklamaci, protože přednosti, které má mít, já opravdu nepociťuji. Má někdo zkušenosti s reklamací? Prosím, napište.
Dík hvězdička
@hvězdička.72 píše:
Ahoj,
vidím až nyní, co mám také podobné problémy, že MIRENA není tak úžasná, jak ji prezentují. Asi 7 let jsem brala prášky Mersilon, vše bylo v pohodě. Mirenu jsem si nechala zavést na doporučení lékaře. Proč ne, slabá - téměř žádná menstruace, prášky mají vedlejší účinky, přepočet na cenu za prášky, ale… nikdo mi neřekl, že můžou nastat komplikace. Zavedení ok, ale hned první dva měsíce příšerné bolesti prsou, takže že už jsem tehdy téměř stále špinila - krvácela jsem neviděla, pak bolesti ustaly, ale začaly záněty. Nejdříve léčba naslepo, pak mop - kultivace, léčba, neustálé špinění, takže když 5 dnů v měsíci jsem bez vložky, tak jásám. Podle lékaře to od Mireny není a nemám si toho všímat - dá se s tím žít. Kdy začíná menstruace v podstatě nevím, jen odhaduji. Dříve, ještě před Mersilonem, jsem ji měla pravidelnou za 28 dní, nyní ještě k tomu špinění, či krvácení za 21 -24 dnů. Po 8 měsících toho mám už dost a chci si ji nechat vyndat, ale 6. 500,–Kč je celkem dost, zatím jsem neprobírala s lékařem reklamaci, protože přednosti, které má mít, já opravdu nepociťuji. Má někdo zkušenosti s reklamací? Prosím, napište.
Dík hvězdička
Nikdo ti neřekl? A ptala ses svého lékaře? ![]()
Komplikace mohou nastat vždycky, ani nejlepší HA ti nemusí sednout. Ani Mirena ne. Je to smůla, ale bohužel..
Reklamace se týká tvého doktora, ne tebe. To on bude reklamovat, ty mu jen popiš problémy. Pokud ti ji neuzná, pak máš asi smůlu. Ale znám (z diskuzí tedy) hodně holek, kterým peníze bez problémů doktor vrátil.
Nevím zdali je to právě Mirenou ale už mi končí. Vše bylo ok, až ted se mi při opalování vylezly pigmentové skrny na tváři. Není to tak hrozné, ale známa toho má hodně a doktor ji řekl, že to může být z toho. Zvažuji rychlejší vytažení a náštěvu kosmetičky. Tak nevím, udělalo se to někomu taky? ![]()
Dobrý den, Mirenu mám 5 let a dnes jsem se byla domlouvat na vytažení a zavedení nové. Je to skvělá věc. Celých 5 let bez menstruace. Zavedení mě hodně bolelo, tak mi doktor doporučil celkovou narkózu. Do narkózy se mi nechce, tak to risknu zase bez ní. Cena je vysoká, ale vložky by vás vyšly dráž. Hlavně ta pohoda, ta se nedá nahradit. ![]()
@cocyna píše:
Dobrý den, Mirenu mám 5 let a dnes jsem se byla domlouvat na vytažení a zavedení nové. Je to skvělá věc. Celých 5 let bez menstruace. Zavedení mě hodně bolelo, tak mi doktor doporučil celkovou narkózu. Do narkózy se mi nechce, tak to risknu zase bez ní. Cena je vysoká, ale vložky by vás vyšly dráž. Hlavně ta pohoda, ta se nedá nahradit.
A nezhoršila se ti pleť? Co chuť na sex, ok? ![]()
@rejžička píše:
A nezhoršila se ti pleť? Co chuť na sex, ok?
Ono je to strašně individuální. Já mám už druhou Mirenu, půjdu určitě za rok na třetí ![]()
Pleť se mi nezhoršila, chuť na sex stále veliká
Já jsem s Mirenou opravdu v ničem změny nebo dokonce problémy nepocítila. Ale znám holky, které problémy měly a velké ![]()
Půjdu už na vyndání třetí Mireny. Zpočátku jsem vždy trošku špinila, ale jinak super. Prsa mě taky někdy bolela, ale na to mi doporučila gynekoložky pupalku lékařskou - volně prodejnou v lékárně. Po asi 14 dnech užívání mě prsa přestaly bolet. Pár ženským jsem to už doporučila, ale zatím opravdu nikdo neměl problém. Je to individuální. Takže co se týče mě…je Mirena SUPER!!!
S Mirenou jsem spokojená na 100 %, teď po 5 letech si nechám zavést znova novou. Za celou dobu 5 let jsem neměla ani jednou menstruaci, takže žádné vložky, tampony…Takže jsem ušetřila po dobu 5 let i na vložkách. Zavedení Mirény u mě bylo bolestivé ale vše se dá vydržet.
Ahoj já mám Mirenu zavedenou od 29.7.2013 po31dnech jsem dostala měsíčky, mám je upně slabé na to jsem nebyla zvyklá, protože když jsem měla Danu krvácela jsem 10 až 12 dní a dost silně. První tři týdny mě dost bolely prsa, teď už je vše v pohodě. Zítra jdu na první kontrolu jestli je tělísko na svém místě, při prvním sexu jsem cítila pichlavou bolest, ale teď už je vše v poho. Pleť? Zatím nevidím žádné zhoršení. Čauky
Zdravím…mám mirenu cca 3 měsíce…zavádění ok…nebolelo to…první dva dny bolesti jako při ms a dobrý první týden…pak špinění až krvácení se střídalo se silne zapáchajícím výtokem…mastila jsem ke gynekoložce a dostala jsem tablety na vkládání a že neví proč by to mohlo být a že mirena sedí kde má…jo ještě jsem měla abnormální nálady…většinou jsem byla podrážděná až vzteklá…pak se přidalo abnormální pocení…to už je teď ok ale začlo mě nárazově bolet v podbřišku…jsou to někdy až křeče a jen na jedné straně…slepák to být nemůže protože ten už mám venku…no a teď ustali bolesti ale když si břicho zmáčknu tak to mírně bolí ale neskutečně mě bolej prsa…bez podprsenky nemůžu existovat…jen doufám že to neni těhotenství ![]()
Tak já se taky hlásím k zatím spokojeným uživatelkám. Mirenu mám 3 měsíce, včera jsem byla na kontrole, všechno OK. Poslední ms byla před měsícem asi dvoudenní, špinění mi definitivně skončilo asi před 14 dny. Nic mě nebolí, po porodu jsem dost cítila ovulaci, teď nic, chutě v pohodě a ani výraznou pupínkovou změnu nepozoruji. Takže za mě ![]()
Ahoj,
. První půl rok jsem byla celkem spokojená, ale poslední měsíce se přidalo neustálé špinění a do toho jeden týden v měsíci pořádně křeče v podbřišku. Několikrát jsem s tím byla u doktora, ale ten m tvrdil, že to určitě není z Mireny a jestli mě spíš náhodou nebere slepák.. To moje obvodní doktorka vyloučila. Dále se k tomu přidaly částé záněty na které jsem nikdy také netrpěla a plus bylo to, že mě to občas při sexu pořádně bolelo. A ješte si vzpomínám, že mi občas také bolela záda.. Tak už jsem to nevydržela a nechala si ji vyndat. Doktor mě teda dnes přemlouval ať to vydržím a ještě si ji pár dní nechám, ale já už byla rozhodnutá. Bylo to pro mě plno nervů. Jsem ráda, že je venku. Věřím ale, že je plno ženských, kterým sedne. Já to štěstí bohužel neměla..
tak já si dnes po 14měsících nechala vyndat Mirenu