Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@smurfka mně ji doktor navrhl hned po šestinedělí a kojila jsem. Obsahuje prý jen nižší dávky a do mléka se to nedostane. Mám ji už rok a půl a jsem více než spokojená ![]()
Ahoj Smurfko,
na internetu se dá stáhnout příbalový leták od mireny -
http://pribalove-letaky.cz/mirena
a tam se píše :
Mirena může být zavedena během 7 dnů od začátku menstruačního krvácení. Systém lze zavést ihned po potratu v prvním trimestru, pokud nebyl doprovázen infekcí. Po porodu je možno zavést Mirenu až poté, kdy se děloha po porodu zmenší do své původní velikosti, vždy je však nutno počkat až do skončení šestinedělí. Mirenu lze nahradit novým systémem kdykoli během cyklu.
I mně gynekolog potvrdil, že obsahuje jen malé množství hormonu, který působí jen v děloze. Takže ![]()
Markéta
Ahoj, můžu se zeptat kolik jste platili za Mirenu a zavedení v poslední době?
Me dr. Rikala ze je nebo bude? I na 3 roky a to by mělo byt levnější.
@Misschelle v červnu 6500,– Je to darda, ale když se to rozpočte na měsíce, tak to vychází docela dobře. Jen to riziko, že nesedne a pak taky přežít prvních pár měsíců. Já si na začátku nadávala, že jsem si jí nechala, protože první 4 měsíce jsem prakticky v kuse na střídačku špinila a krvácela, ale teď už dobrý
Díky za odpovědi. Já totiž nevím proč měla v hlavě že budu platit 5000,– a dnes mi při objednání sestřička řekla 6800,– tak mě to zaskočilo. Ale vidím že je to víceméně stejné jako u vás. (mám soukromou gyn. tak proto asi je to o ty 300,– dražší)
Ja ji mela pred 5 lety, cena kolem 5500. Ale vydrzel jsme to jen 3 roky, bolelo me casto bricho. Mela jsem silenou plet a tak vubec jsem se necitila dobre. Doktorka me porad premlouvala at pockam, ze se to zlepsi, ale myslim ze cekat 3 roky je az az…
Mně byla doporučená Mirena místo prášků kvůli migréně. Ale popravdě moc nechápu, jak to, že po Mireně bych tu migrénu mít neměla, když je to taky hormonální antikoncepce
.
A mám z toho strach. Jednak cena je šílená ( vím, že když to rozpočítám, že to nevychází tak hrozně, ale kde vzít najednou takovej ranec
) a pak je tu to riziko, že to nesedne. Navíc vedlejší účinky - krvácení, špinění… to taky není zrovna povzbudivé. No, furt zvažuju a nevím, jestli do toho jít nebo ne ![]()
Ja ji mam uz podruhe. Vcelku dobry, jen jsem musela 3 mesice vydrzet nez si „sedne“. Spineni jen prvni 2mesice. Za me teda spokojenost. ![]()
Já vloni v únoru a platila jsem asi 5600,– ceny se asi zvedly no. Nicméně když jsem to počítala na měsíce tak mi to vyšlo snad na 96,– A ta pohodlnost bez MS je super ![]()