Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@kve-tinka mě mirenu zavadel Dr 2m po porodu, taky nebyla MS.. zavedl jí..já bych jinak MS tak rok nemela:D
surynko: chvilka.. když si to připraví ![]()
Chci se zeptat pozorovala některá z vás po zavedení tělíska mirena výrazný pokles chuti na sex? Manželka ho má cca 2 roky. Manželka ho má cca 1,5 roku a od té doby to moc nemusí.
@Anonymní píše:
Chci se zeptat pozorovala některá z vás po zavedení tělíska mirena výrazný pokles chuti na sex? Manželka ho má cca 2 roky. Manželka ho má cca 1,5 roku a od té doby to moc nemusí.
Vůbec, spíš naopak
@Anonymní píše:
Taky mám chuť větší
(prášky mi působily opačně)
Ahoj. mám Mirenu už víc jak půl roku, zavádění bylo bolestivé, ale dá se to vydržet, co mně fak štve, že mám M stále častěji, horší pleť a vlasy. Už více ne,,,
Mám Mirenu již 5 let a za měsíc si ji nechám vyměnit. Zavádění vůbec nebolelo jako stěry, ze začátku jsem trochu špinila, ale po 1/2 roce už nic. Jsem spokojená a jdu do ní znovu ![]()
Sem spokojena budu ji myt 2,5roku za nic bych uz nevimenils
@bdoucek21 píše:
Zdravím…mám mirenu cca 3 měsíce…zavádění ok…nebolelo to…první dva dny bolesti jako při ms a dobrý první týden…pak špinění až krvácení se střídalo se silne zapáchajícím výtokem…mastila jsem ke gynekoložce a dostala jsem tablety na vkládání a že neví proč by to mohlo být a že mirena sedí kde má…jo ještě jsem měla abnormální nálady…většinou jsem byla podrážděná až vzteklá…pak se přidalo abnormální pocení…to už je teď ok ale začlo mě nárazově bolet v podbřišku…jsou to někdy až křeče a jen na jedné straně…slepák to být nemůže protože ten už mám venku…no a teď ustali bolesti ale když si břicho zmáčknu tak to mírně bolí ale neskutečně mě bolej prsa…bez podprsenky nemůžu existovat…jen doufám že to neni těhotenství
Ahoj ráda bych věděla jak jsi dopadla mám něco podobného akorád ja už mam mirenu rok a pul v poslední dobe bolesti v prsou velke křeče při jake koliv namaze v břichu při rozčileni se nebo zvednutí něčeho těžkeho automaticky měsíčky v posledním měsící jen špinění
Táák a já už vím od čeho to bylo mirena se dostala kam nemela. pohla se a v deloze se zastavila tema vytahovacíma lankama o sliznici takze sem si polezela ve spitale kde mi pod narkozou mirenu vytahli a dali zpet na misto kam patrí
@nellaskrobakova tak hlavně že se to vyřešilo, ať už nezlobí!
Dobrý den,
nevíte někdo v které lékarně v Praze bych mohla toto tělísko sehnat? Předem moc děkuji za odpovědi
![]()
Ahoj Maruško,
na internetu jsem našla, že Mirenu nabízí lékárna ALBERTOV
Adresa: Na Slupi 2103/2c, Praha 2, 120 00
Tel: 236 181 299
http://www.lekarnaalbertov.cz,
ale pokud bydlíš mimo Prahu, musíš hledat na internetu podle bydliště nebo si nechat doporučit, kde ji sehnat od gynekologa.
Já už mám třetí mirenu a pokaždé jsem ji měla přímo od gynekologa a se zavedením mě stála okolo 6.500,– Kč.
Ráda bych se podělila i o svoje zkušenosti s mirenou.
Pokud se chcete vyvarovat bolesti při zavádění, musíte ho podstoupit v době menstruace, kdy je děložní hrdlo roztažené,… trochu nepříjemné z jiného důvodu
…, poprvé jsem si ji tedy nechala zavést 6.-7. den od začátku menstr. a opravdu jsem témeř nic necítila, jen pár hodin po zavedení jako menší menstr. bolest. Problém nastane při výměně, protože už nepoznáte, kdy je menstruace, když nekrvácíte. Tam už je to trochu cítit. Tak jsem se na třetí zaváděni nadopovala brufenem, bolest nebyla, ale cítila jsem nepříjemný pocit - něco jako nevolnost, ale jde o velmi krátkou dobu několika sekund, kterou se můj gynekolog snažil vždy zpestřit vtipnou konverzací s asistující setřičkou. Špinění jsem také měla s klesající tendencí asi 2-3 měsíce, menstruace se také zmenšovala, ale zcela zmizela asi až po 3 letech. Ikdyž dopoledne s 1 slipovou vl. a odpoledne už na koupališti se asi nedá nazývat klasickou menstruací.
Mirenu používám už nepřetržitě více jak 11 let a nikdy jsem s ní neměla žádný problém.
Ale důvod, proč jsem se dostala na tuto stránku je premenstruační syndrom. Kromě citlivých prsou, nálad a chutí na cokoli se mi i nafukuje břicho (což je asi nejhorší). Zajímalo by mě, zda ho mirena pomáhá odstranit, či na něj nemá žádný vliv.
Díky ![]()
Taky mám citlivá prsa, ale spíš v půlce cyklu, jako by ovulace, ale beru to pozitivně, jako že pořád „funguju“ ![]()
Holky chtěla jsem se zeptat..nejprve jsem chtěla jít do nehormnálního tělíska, pak jsem přemýšlela i o mireně - pokud na ní budou peníze..ALE dá se vůbec zavést hned po 6tinedělí? je to přece jen hormonální atk..a to by se při kojení nemělo ne?