Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj, jdu za 14dnu na zavedeni Mireny…chci se zeptat na to krvaceni po zavedeni, nejak jsem si to tu procetla a trva tech par mesicu v kuse? co sex? predpokladam,,ze je tak hluboko, ze to partner neciti, co ale zena? dik
já špinila zpočátku pár dní jen nrazově jednorázově, pak několik dní v měsíci. manžel necítí, sex od 1.dne od zavedení a já necítím taky (jen 1.den pobolíval podbřišek)
@TerezaJ píše:
Potřebuji radu, kontrolujete si vlákna?
Tak pokud vím, můj gynekolog přímo doporučuje nekontrolovat je. Prý pak ženská zbytečně panikaří. ![]()
Ja jsem taky po jednom sc, upozornovala doktorku, ze jsem hodne uzka, tak vzala nejmensi nacini a bylo to neprijemny ale rychly nastesti;-)
Holky tak to mam za sebou, hodne jsem teda krvacela…ale tak me napada, pouzivate s mirenou tampony?
@Anonymní píše:
Holky tak to mam za sebou, hodne jsem teda krvacela…ale tak me napada, pouzivate s mirenou tampony?
já ano, ale mám menstruaci jednou cca za 3měsíce a dost slabou..takže když někam potřebuji/bazen apod/ tak ho vezmu, jinak mi stačí slipovka.
@Anonymní píše:
mně dr. tampon nedoporučoval, že by mohlo dojít k vytažení mireny…
Zkusenosti s Mirenou. Zavest jsem si ji nechala cca 13 mes. po porodu. Zavedeni v pohode, naprosto brzbolestne. Druhy mesic jsem spinila skoro cely, mesicky temer podobne jako pred zavedenim. Spinila jsem cca 3 mes.Po 4 mes. jsem mela pocit, ze se mi telisko posunulo dolu, na gynde mi to dr. potvrdil. Vysunout zpet do sprave polohy se nedari.Pry by se to jeste mohlo zkusit v nemocnici pod narkozou, ale to se mi moc nechce, nehlede pry na to, ze se s nejvetsi pravdepodibnosti bude mit tendenci „sesouvat“.Dr. me ujistuje, ze telisko funguje, ze mam sliznici nizkou a vypadnout pry nemuze.Ale vsude pisi, ze kdyz neni ve spravne poloze, tak ze antikoncepcni ucinek se snizuje. Dalsi dite nechci, ale na potrat take ne.Mate s posunutim teliska nektera zkusenost?
@mamath Mirena chrání především pomocí hormonů. Pokud by bylo posunuté nehormonální pak bych se bála. Asi bych se poptala jiného lékaře na názor.
@mamath @Olion má pravdu. Díky hormonům se zhušťuje hlen na čípku a nepropouští spermie a součaně se díky hormonům jen minimálně tvoří sliznice. Jestli je to v pořádku asi nejlépe posoudí lékař, pokud nemáš důvěru, zeptej se ještě jiného lékaře třeba v nemocnici
Ale pokud máš sliznici tenkou, hormony fungují.
Ona Mirena si musí sednout a nemusí být přesně v té poloze, jak byla zavedena, nevím, jak moc ji máš nízko, ale venku asi nebude, to by ti řekli.
ahoj já mám Mirenu do června a špinila jsem doted, ale každý to má jinak