Tělísko Mirena

Napsat příspěvek
Velikost písma:
235
16.9.14 08:42

@MilijonDolarBejby držím pěsti ať sedne. Já si mirenu nechala dát hned po 6nedělí a jsem moc spokojená. Nedám na ní dopustit. V mém okolí mají hodně holek Mirenu a zatím jsem neslyšela špatnou zkušenost. Tu čtu jen tady :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.9.14 11:06
@dojinek píše:
@MilijonDolarBejby držím pěsti ať sedne. Já si mirenu nechala dát hned po 6nedělí a jsem moc spokojená. Nedám na ní dopustit. V mém okolí mají hodně holek Mirenu a zatím jsem neslyšela špatnou zkušenost. Tu čtu jen tady :think:

No me to prave sokovalo ty problemy tady 8o nasetrim si a jdu do toho :-) bud sedne, nebo ne. Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2044
16.9.14 11:13

Tak je to individuální a záleží na tělu, já ji třeba měla, taky mi ji zavedli v 6tinedělí a za půl roku od porodu jsem musela řešit těhotenství, to bylo ukončeno kvůli tělísku, ale jak říkám, někomu to vyhovuje, někomu holt ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
16.9.14 11:16

@dlouha rozhodně si nemyslím, že s tím problémy nejsou nebo, že si tady vymýšlíte. Já jen kdybych neměla internet tak to beru jako nejlepší antikoncepci, protože osobně jsem se nepotkala s nikým kdo by měl problémy. A že většina holek i v práci to má. Taky jsem si jí po přečtení příspěvků dávala s obavami a o to víc jsem šťastnější, že u mě je vše jak má být :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2044
16.9.14 11:26

@dojinek no tak já to chtěla, tak abych měla klid pár let klid :D a ono se nám to zvrtlo, nejlepší bylo to, že se na to přišlo pomalu na poslední chvíli, protože u toho nemáš svoje dny a mě bylo jen špatně…tak jsem byla odeslána na chirdu a tam mi chirurg na sonu oznámil, že teda asi čekám a už to jelo…taky znám holky, co jí mají a v klidu už několik let, to byl i jeden z impulzů, že do toho půjdu…já nevím, mě to moje tělo nebralo, jak by mělo, se stane :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
16.9.14 12:56

Rozhodně jsem nechtěla mým příspěvkem někoho vystrašit, spíš jen upozornit na některá možná rizika a že není všechno zlato, co se třpytí:o)).Mě Mirena jak jsem psala vyhovovala cca 8 měsíců, pak jsem si začala všímat příznaků, které jsem začínala mít a po cca 2 měsících přemýšlení a už opravdu špatnou psychikou jsem si ji nechala vyndat, dneska je to měsíc a já jsem bez problémů, otoky, dušnost, tíha na hrudi, výtoky, cysta co jsem měla, pocit nafouknutého břicha a -7kg během pár dnů po vyndání(asi jsem zadržovala vodu, proto ta dušnost, otoky),jsou pryč. Jsem holt asi člověk, kterému nesedne jak HAK tak hormonální tělísko, které jsem dostala kvůli nadměrnému krvácení.
Jinak přes počáteční cca půlroční špinění, jsem byla celkem spokojená…
Ale teď vím, že za mě ne, opravdu ne. Držím palce všem a trochu i závidím, těm, komu bez problémů sedne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.14 12:05
@Roya píše:
Rozhodně jsem nechtěla mým příspěvkem někoho vystrašit, spíš jen upozornit na některá možná rizika a že není všechno zlato, co se třpytí:o)).Mě Mirena jak jsem psala vyhovovala cca 8 měsíců, pak jsem si začala všímat příznaků, které jsem začínala mít a po cca 2 měsících přemýšlení a už opravdu špatnou psychikou jsem si ji nechala vyndat, dneska je to měsíc a já jsem bez problémů, otoky, dušnost, tíha na hrudi, výtoky, cysta co jsem měla, pocit nafouknutého břicha a -7kg během pár dnů po vyndání(asi jsem zadržovala vodu, proto ta dušnost, otoky),jsou pryč. Jsem holt asi člověk, kterému nesedne jak HAK tak hormonální tělísko, které jsem dostala kvůli nadměrnému krvácení.
Jinak přes počáteční cca půlroční špinění, jsem byla celkem spokojená…
Ale teď vím, že za mě ne, opravdu ne. Držím palce všem a trochu i závidím, těm, komu bez problémů sedne.

Mám skoro všechny příznaky jako ty…dneska jdu vyměnit Mirenu za nehormonální, tak jsem zvědavá co bude :pankac:

• Citovat
  • Upravit
130
17.9.14 15:53
@Anonymní píše:
Mám skoro všechny příznaky jako ty…dneska jdu vyměnit Mirenu za nehormonální, tak jsem zvědavá co bude :pankac:

Opravdu??A můžu se zeptat, jak dlouho jsi ji měla zavedenou a co konkrétně tě trápilo??Já si totiž připadala jak exot, když jsem tyhle potíže popisovala u gynekologa, dušoval se, že Mirenou to být nemůže, ale já vím, že může. Tak jsem ráda, že se objevil někdo kdo má stejné potíže jako jsem měla já, ikdyž bych to nikomu nepřála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.14 18:39

Taky jsem půl roku po zavedení skoro v kuse špinila a krvácela. Pak se to uklidnilo, ms jsem měla slaboučkou na pár slipovek. Ale začalo to bušení srdce, padání vlasů, přibírání, zhoršení pleti, začala jsem být nervozní…až zpětně jsem si to spojila s Mirenou. Asi rok po zavedení mi vymizela menstruace "hurá :dance: ", ale dostavily se šílené migrény (bolest hlavy jako prase). Před Mirenou jsem měla druh migrény, ale bez bolesti hlavy (jen příznaky tzv. aury…mžitky, brnění a necitlivost půlky těla, ale to bylo většinou do 3 h. max pryč úplně bez následků). Po vymizení ms přišla příšerná celodenní bolest hlavy a následující týden přetrvávaly ještě mžitky…no mazec :roll: už jsem chtěla zajít k mudr, ať mi napíše něco special na migrénu…až mi docvaklo, že se začátek migrén shoduje s vymizením ms. Mudr samo říkal, že to nemá s Mirenou nic společného, ale já už byla rozhodnutá. Takže dneska Mirena vyměněná za Gynelod a uvidíme :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.9.14 18:40

@Roya zapomněla jsem…zavedenou jsem ji měla skoro rok a půl.

• Citovat
  • Upravit
130
17.9.14 20:38
@Anonymní píše:
Taky jsem půl roku po zavedení skoro v kuse špinila a krvácela. Pak se to uklidnilo, ms jsem měla slaboučkou na pár slipovek. Ale začalo to bušení srdce, padání vlasů, přibírání, zhoršení pleti, začala jsem být nervozní…až zpětně jsem si to spojila s Mirenou. Asi rok po zavedení mi vymizela menstruace "hurá :dance: ", ale dostavily se šílené migrény (bolest hlavy jako prase). Před Mirenou jsem měla druh migrény, ale bez bolesti hlavy (jen příznaky tzv. aury…mžitky, brnění a necitlivost půlky těla, ale to bylo většinou do 3 h. max pryč úplně bez následků). Po vymizení ms přišla příšerná celodenní bolest hlavy a následující týden přetrvávaly ještě mžitky…no mazec :roll: už jsem chtěla zajít k mudr, ať mi napíše něco special na migrénu…až mi docvaklo, že se začátek migrén shoduje s vymizením ms. Mudr samo říkal, že to nemá s Mirenou nic společného, ale já už byla rozhodnutá. Takže dneska Mirena vyměněná za Gynelod a uvidíme :nevim:

Tak to koukám, že jsis taky pěkně užila. Mluvila jsem s jednou mojí kamarádkou a ta měla Mirenu 5let a poslední rok byl pro ni taky utrpení, náladovost, bolesti prsou, výtoky, nervozita apod. nechala si ji po těch 5ti letech vyndat a říkala, že to vše ustalo, ale trvalo to cca měsíc. Říkala, že Mirenu už nikdy ne a nechala si napsat HAK, ta jí zle nedělá, zatím, má jí 5 měsíců, tak uvidí.
Jinak Já normální tělísko mít asi nemůžu, mě to nevyřeší silnou menstruaci, pro kterou mi bylo v podstatě hormon. tělísko zavedeno, nevím jak to budu řešit dál, antikoncepce mi nevyhovuje ani tbl ani tělísko, dneska měsíc po vyndání jsem už v pohodě, ale měla jsem už 2× menstruaci a teď naposled opět dost silnou, tak nevím. Na migrény jsem zaplaťpánbů netrpěla, to by bylo asi to poslední co by mi chybělo. Zkus se podívat na google MIRENA-SIDE EFFECTS, spousta žen tam popisují příznaky, které jsme měly a dočetla jsem se, že v některých státech je toto tělísko už zakázané a jsou podány na fy BAYERN žaloby, neboť zatajují spoustu nežádoucích účinků. Ale je fakt, že některým ženám sedne, jak jsem psala, každá jsme originál a někomu hormony dokážou udělat paseku a někdo je snese bez problémů. Ten Gynelod je nehormonální? A na jak dlouuho se zavádí. Tak držím palce ať sedne:o))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.14 21:09
@Roya píše:
Tak to koukám, že jsis taky pěkně užila. Mluvila jsem s jednou mojí kamarádkou a ta měla Mirenu 5let a poslední rok byl pro ni taky utrpení, náladovost, bolesti prsou, výtoky, nervozita apod. nechala si ji po těch 5ti letech vyndat a říkala, že to vše ustalo, ale trvalo to cca měsíc. Říkala, že Mirenu už nikdy ne a nechala si napsat HAK, ta jí zle nedělá, zatím, má jí 5 měsíců, tak uvidí.
Jinak Já normální tělísko mít asi nemůžu, mě to nevyřeší silnou menstruaci, pro kterou mi bylo v podstatě hormon. tělísko zavedeno, nevím jak to budu řešit dál, antikoncepce mi nevyhovuje ani tbl ani tělísko, dneska měsíc po vyndání jsem už v pohodě, ale měla jsem už 2× menstruaci a teď naposled opět dost silnou, tak nevím. Na migrény jsem zaplaťpánbů netrpěla, to by bylo asi to poslední co by mi chybělo. Zkus se podívat na google MIRENA-SIDE EFFECTS, spousta žen tam popisují příznaky, které jsme měly a dočetla jsem se, že v některých státech je toto tělísko už zakázané a jsou podány na fy BAYERN žaloby, neboť zatajují spoustu nežádoucích účinků. Ale je fakt, že některým ženám sedne, jak jsem psala, každá jsme originál a někomu hormony dokážou udělat paseku a někdo je snese bez problémů. Ten Gynelod je nehormonální? A na jak dlouuho se zavádí. Tak držím palce ať sedne:o))

Díky :kytka:.Je nehormonální :pankac: ještě jsem zapomněla hodně důležitou věc :P…úplně mi po Mireně zmizela chuť na sex :cert:
Taky mám kolem sebe minimálně tři spokojené uživatelky :pankac: akorát mě jaksi nesedla :nevim:

• Citovat
  • Upravit
130
18.9.14 19:01
@Anonymní píše:
Díky :kytka:.Je nehormonální :pankac: ještě jsem zapomněla hodně důležitou věc :P…úplně mi po Mireně zmizela chuť na sex :cert:
Taky mám kolem sebe minimálně tři spokojené uživatelky :pankac: akorát mě jaksi nesedla :nevim:

To je pravda, mě taky přešla chuť na sex, ale až když jsem ztratila menstruaci, teda po těch cca 8 měsících co jsem měla Mirenu, před tím, to bylo normální. Já když nad tím tak přemýšlím, tak poslední 2 měsíce než mi Mirenu dr. vyndal byly fakt peklo. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.14 19:43
@Roya píše:
To je pravda, mě taky přešla chuť na sex, ale až když jsem ztratila menstruaci, teda po těch cca 8 měsících co jsem měla Mirenu, před tím, to bylo normální. Já když nad tím tak přemýšlím, tak poslední 2 měsíce než mi Mirenu dr. vyndal byly fakt peklo. :,(

Přesně jako já, dokonce bych řekla, že se mi sex. apetit na začátku zvýšil. Proto jsem se taky dokopala k vyjmutí :dance:

• Citovat
  • Upravit
130
18.9.14 21:14
@Anonymní píše:
Přesně jako já, dokonce bych řekla, že se mi sex. apetit na začátku zvýšil. Proto jsem se taky dokopala k vyjmutí :dance:

No já teď ten měsíc po vyjmutí Mireny dobrý, ikdyž jsem měla už 2× mens. :nevim:,ale připadám si zase normální, všechny nežádoučí příznaky co jsem měla opravdu vymizely :D
Ale je fakt hrozný, kolik toho musí některý ženy vytrpět, mohlo by se už taky vymyslet něci pro pány tvorstva :mrgreen: ať si taky trochu užijí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí