Tělísko Mirena

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5019
10.11.14 13:54

Zdravím,
mám dotaz ohledně Mireny. Možná to bude znít divně, ale ve čtvrtek mi byla Mirena zavedena. Jsem 4měsíce po porodu ( CS ) a plně kojím. MS ještě nebyla. No a po zavedení jsem jen lehce zakrvácela. Bylo to tak na intimku, ale jasná krev. No a druhý den jsem měla nafouklé břicho a bolely mě záda jako před MS a od té doby nic. Žádné krvácení, žádné bolesti. Jsem samozřejmě divná, ale taknějak jsem všude četla, že se první měsíc a víc špiní či krvácí, bolí břicho atd. Tak si právě říkám, jestli je u mě vše v pořádku a funguje tělísko jak má.
Nahmatat jsem si ho nezkoušela ( myslím vlákna). Mám trochu strach, abych si s ním něco neudělala.
Je tu někdo s podobnou zatím už od začátku bezproblémovou zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5019
10.11.14 13:55

:mrgreen: :mrgreen:
Jsem samozřejmě divná, mělo být : " Jsem samozřejmě ráda!"

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7254
11.11.14 06:55

@areca já osobně ne, ale mám kamarádku, která ji měla už 2× a úplně bez krvácení… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
11.11.14 23:26

@areca já ti teda také neporadím, mě jí zaváděli při ms a následnou jsem dostala normálně, ne-li dřív. Ale minule jsem tu pokládala dotaz já a aby moje story nezůstala nedořešená, tak dopíšu co se dělo. Tělísko se mi opravdu posunulo, div nevypadlo, takže mi ho MUDr. opět zavedl, což bylo v pohodě. Většinu měsíce jsem tedy špinila, takže opruz, ale při následné menstruaci mi Mirena opět vypadla!!! Takže mi ji vyndali a posílají na reklamaci, která, jak doufám, snad vyjde! Prý asi nejsem typ na tělísko! :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
870
11.11.14 23:37

@Jani511 k te reklamaci, to zasilaji na reklamaci fyzicky to telisko na nejake zkoumani nebo jen zpravu, co bylo v Tvem pripade spatne? A podepisovala jsi reklamaci Ty jako „zakaznik“ nebo vse vyridil doktor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
12.11.14 09:10

@budla reklamaci vyřizuje doktor, fyzicky to tělísko prý nepotřebuje, volal přímo výrobci. Takže zasílá kopii zprávy, fotky z UZ a štítek z obalu tělíska. Nic jsem ještě nepodepisovala, stejně tak čekám, až mi doktor zavolá ohledně dokladu o zaplacení - předpokládám, že ho bude potřebovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
870
12.11.14 11:07

@Jani511 a štítek z obalu tělíska jsi měla Ty nebo doktor? Jde mi o to, jestli můžu reklamovat i déle po vyjmutí? Obal ale doktor vyhazoval již při zavedení :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
12.11.14 12:08

@budla No já ho neměla. Oni jsou na obalu štítky, které doktor lepí do dokumentace a pak asi ještě nějaký, který si ten můj odtrhl, když jsem mu dala krabici. Ale jak přesně to nevím. S reklamací jako samostatná osoba si nejsem moc jistá, protože jim musíš doložit, že ti tělísko nedrželo, a to jde jen zprávami a UZ. Já zase nemůžu najít doklad z lékárny :zed: Snad jim bude stačit výpis z účtu :nevim: Po jaké době chceš reklamovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
870
12.11.14 12:16

Vyndali mi ho před půl rokem. Měla jsem spoustu problémů, které jsem doktorovi hlásila, včetně psychické lability a přibírání na váze. Pořád mě přesvědčoval, ať vydržím, že nějakou dobu trvá, než si to sedne a že reklamovat lze stejně až po půl roce,…tak jsem půl roku doslova trpěla. Nakonec jsem byla hlavně ráda, že ho vyndal. Váha šla okamžitě dolů a všechny ostatní problémy také zmizely. Je tedy jasné, že všechny komplikace byly z Mireny. Teď s odstupem času, mám jistotu (když i ta váha šla dolů) a štve mě, že to stálo takové peníze… Tak si říkám, jestli by s tím šlo ještě něco dělat, aby mi aspoň nějakou korunu vrátili… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
14.11.14 09:59

@budla Páni, mě by asi nenapadlo spoustu věcí přisuzovat tělísku. Já říkám, že za zkoušku nic nedáš, takže to určitě zkus vyreklamovat. Nic horšího, než že ti to neuznají, se nestane! Já si došla do lékárny a zlatá pani magistra mi vyjela kopii pokladního dokladu :palec: takže už jen čekám na tel. od doktora. Když tak dej vědět, jak ti to dopadne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6203
14.12.14 17:06

Holky můžu se zeptat, jak dlouho po vyndání mireny začala menstruace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
14.12.14 18:22
@kam2 píše:

ahojky, u mě za 2 dny po vyndání…a docela mazec, měla jsem tělísko 10měsíců. pokud ho máš déle, tak čím déle, tím později se dostaví menstruace, někdo na ní čeká měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
870
14.12.14 18:26
@kam2 píše:

U mě nejdříve špinění 2-3 dny, pak týden klid a pak menstruace cca 14dní v kuse. Mirenu jsem měla 6 měsíců. Možná záleží v jaké „fázi cyklu“ Ti jí vyndají, já pořád jakýs takýs cyklus měla, i když místo menses bylo jen špinění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6203
14.12.14 21:36

Ja ji mam 3roky, no jsem na to zvědavá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
13.1.15 15:04

Ahojky, chtela jsem se zeptat jestli ma nekdo take spatne zkusenosti s Mirenou jako pribyvani an vaze a deprese?
Me rikal genekolog ze to nemuze z Mireny byt ale predtim jsem nic nemela a byla stihla. Muj obvodak je jineho mineni a rikal, ze Mirena je to nejhorsi co jsem si mohla vybrat. A co vy?

diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital