Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Miréna působí tak nějak na na každého jinak…já s ní moc spokojená nejsem, sice nemám menstruaci, ikdyž jsem první půl rok špinila, ale od té doby co to mám, tak mám strašnou pleť jak struhadlo, bolí mě občas břicho, ale co je hlavní ztloustla jsem už asi tak 6kilo, ikdyž sme se dost snažila dostat na váhu před porodem, ikdyž to stejně nešlo, páč jsem přibrala 25kilo
, ted jsem jak metráček, obtěžuje to mě i mého manžela, a nejde mi to schodit…miréna mě sere, ale je mi líto těch peněz… ![]()
@andreahov píše:
Miréna působí tak nějak na na každého jinak…já s ní moc spokojená nejsem, sice nemám menstruaci, ikdyž jsem první půl rok špinila, ale od té doby co to mám, tak mám strašnou pleť jak struhadlo, bolí mě občas břicho, ale co je hlavní ztloustla jsem už asi tak 6kilo, ikdyž sme se dost snažila dostat na váhu před porodem, ikdyž to stejně nešlo, páč jsem přibrala 25kilo, ted jsem jak metráček, obtěžuje to mě i mého manžela, a nejde mi to schodit…miréna mě sere, ale je mi líto těch peněz…
Zkus vitamíny nexgen pro.. mě na pleť hodně pomohly.
Holky, mám zavedenou Mirenu 2 roky a najednou jsem začala špinit-až krvácet. Při tom jsem byla rok a půl už úplně bez menstruace…Mám podezření, zda nejsem těhotná, měla jsem před 6 týdny nechráněný styk… po 4 týdnu jsem si dělala i test, ale byl negativní… Zkoušela jsem si vlákna Mireny nahmatat, ale marně… Je fakt možné, že i u Mireny se dá otěhotnět? Četla jsem, že se často stane mimoděložní těhu… má někdo zkušenost? je mi jasné, že budu muset k dr… ![]()
Ahoj, mám zavedenou Mirenu od srpna 2014 a krvácela jsem 25 dnů z 30 do letošního února. Na dotaz mi lékař řekl, že je to ok. Jak čtu příspěvky, koukám že akné nemám z toho, že jsem doma a nechodím na slunce - když je venku hnusně, ale že je to z antiko. Mám ještě problém s libidem a tak jsem nějak víc hádavá – chudák manžel
. Máte některá podobné potíže? Z těchto důvodů přemýšlím nad vndáním tělíska…
Ahoj holky,
mám týden zavedenou Mirenu a trpím jak zvíře. U mě je to složité - r.2011 operace vaječníků,2013 akutní sekce po 26 hodinách porodu, zamotaná šnůra, 2014 druhá sekce, jizva 1mm předčasně ukončeno - nastaly komplikace, srostlo lůžko s dělohou, chtěli mi ji vzít, nakonec mi ji nějak slátaly dohromady. Ted 5 měsíců po tom druhém CS jsem šla na mirenu, prášky už nemohu ani vidět. Kuli silně zjizvené děloze mi ji museli zavést v narkoze. Přiznám se, že se nedivím, nechápala jsem proč, ale po zavedení jsem se cítila jako po 3 císaři. 2 dny bez Algifenu a Ibalginu ani ránu, krve jak z vola. Pak to ustalo, tak jsme to s manželem chtěli prubnout a byli jsme i opatrní a fakt dávali pozor. Od té doby, krev, něco hnusného co nevím co je, smrdím si hrozně a hlavně mám tak strašné bolesti, že se večer už ani nehnu. Denně algifen kapky, nebo ibalgin a nepomáhá to. Břicho jak v 5. měsící…Jsem to napsala tak heslovitě, nevíte čím to může být. Máma i tchýně si ji nemohou vynachválit a já jen trpím bolestí. ![]()
Ahoj, koukám, že to tady žije… snad nevadí, že sem zkopíruji můj příspěvěk… Potřebovala bych odpověď co nejdříve abych něco nezblbla.
Moc vás prosím o radu co mám dělat. Minulou sobotu jsem dobrala poslední pilulku ve třetím platíčku mé HA Flaya. Tuto neděli jsem si měla vzít první prášek z nového balení, ale prášky jsem neměla z důvodu lékařovy dovolené. Až dnes, ve středu, se ke mně nové balení dostalo a já teď tápu co dál. Nejde mi o problém otěhotnění, to se budu chránit i jinak. Jde mi spíš o to, abych si nijak nerozházela cyklus. Mám si tedy vzít dnes první pilulku a brát klasicky těch 21 dní s tím, že pak normálně odmenstruuji, nebo musím čekat na první den další MS? Jde mi také o to, že beru euthyrox na štítnou žlázu v takové dávce, aby ta dávka společně fungovala s tou HA co beru… takže nevím, jestli je dobré měsíc čekat. Příbalový leták jsem přečetla, nenašla tam odpovědi, Dr. už neordinuje a než volat někomu neznámému nebo do fakultní nemocnice, tak se ptám raději tady s tím, že některá z vás má možná zkušenosti
@iva-svist - ahoj, myslím, že v tvém případě bych ji raději vyndala. Prostě tvoje tělo ji nesnese a lepší ti bude bez ní:(
Já ji mám od listopadu a vše ok
@iva-svist zajdi k doktorovi, tohle rozhodně není normální. Krvácení nožná, ale ne taková bolest.
@iva-svist je brzy dělat závěry, když máš mirenu teprve týden. Zkus zajít na gyndu at skontrolují jestli je na svém místě a je vše v pořádku.
Zkušenosti s mirenou.
Mirenu mám již dva roky a příští týden jsem objednaná ji vytáhnout. Jediné plus je že nemám menstruaci. Ale… přibrala jsem cca 10 kilo, mám nafouklé břicho, moje stavy nálad jsou čím dál hořší. Jsem nervozní, podrážděná a můj manžel mi řekl, že to mám od té doby co mám mirenu.
Nikdy před tím jsem neměla problémy s váhou, cvičím ve fitku 3 krát týdně a váha stále stojí. Nejvíc mě štve, že vypadám jak těhotná. Vlasy mi padají stále.
Moje stavy nálad se mění každou chvíli. Bez duvodu se naštvu, a jsem podrážděná. Trpí tím i syn a manžel.
Po vytažení časem napíši, zda se vše obrátilo k lepšímu.
Vždy jsem byla veselá a štastná, ale ted… těším se jak bude venku.
Děvčata, tak přes Mirenu těhotná nejsem, ale díky Mireně se mi udělala cysta na vaječníku a musím na operaci… prý je to vedlejší účinek Mireny… některé cysty zmizí samy, ale ta moje je prý už dost velká a plná krve, takže musí ven, tak jen abyste věděli, co taky Mirena může způsobit… ![]()
Tak jen píši, že dnes jsem byla gynde na vytáhnutí mirenu, dopadlo to tak, že ji doktor nemůže vytáhnout tak jdu na uspání.
Už nikdy vííííceee.
@magdalenka24 píše:
Tak jen píši, že dnes jsem byla gynde na vytáhnutí mirenu, dopadlo to tak, že ji doktor nemůže vytáhnout tak jdu na uspání.Už nikdy vííííceee.
A jak to, že jdeš až po prázdninách?? Jo napišu jak bude venku.
@magdalenka24 píše:
A jak to, že jdeš až po prázdninách?? Jo napišu jak bude venku.