Tělísko Mirena

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7
14.1.15 15:08
@ivašot. píše:
@amilein Řekl mi, že proti klasické Ha jsou celkové vlivy a tělo, co se hormonů týká, zanedbatelné. Ha mi v podstatě zakázal, mirenu odsouhlasil.

aha, a me laborator rekla, ze jsem mela velkou koncentraci hormonu v tele nez kdybych brala pilulky.. ale to jsem se i docetla v jednom zahranicnim foru, ze se do tela dostane preci jen velke mnozstvi hormonu..no jo, jedno telo s tim umi vyjit, jine ne..
uz nic takoveho nechci..poradne jsem si zavarila
moje kolegynka snesla prvni Mirenu v pohode a pri druhe nam tady v praci dvakrat kolabovala..telo to uz nechtelo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
27.1.15 13:40

Ahojky všem, mně Mirena nesedla, šla po třech a půl letech ven a jsem ráda. Způsobovala mi silné vypadávání vlasů, extrémní maštění vlasů, ráno jsem si vlasy umyla, večer jsem si už musela mýt vlasy znova, nálady a deprese takové, jako jsem neměla nikdy, zpětně to teď vidím, co se mnou to tělísko dělalo. A ještě přidám akné, možná už se tomu ani akné nedalo říkat, velké podkožní boláky, na lícních kostech svědící boláky, na krku boláky, toto se mi začalo zhoršovat po necelých třech letech zavedení. Váha šla také nahoru, jím stejně a sportuji. Myslela jsem, že bude Mirena dobrá volba po dítěti, ale vrátila jsem se ke klasické HAK a jsem šťastná, je to dva měsíce, co mám Mirenu vyjmutou, nevypadne mi vlas, vlasy si myji každý 2.-3. den, akné se zlepšilo o 80%,boláky a svědící akné vymizelo do 14 dní, váha jde samovolně dolů. Za mě už Mirena nikdy více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
27.1.15 13:44

A ještě jedna věc…totálně mě Mirena rozhodila po hormonální stránce. I přes hormonální antiko se neobjevuje menstruace…prý se to stává, že Mirena způsobuje útlum a může to trvat i několik měsíců. Veškeré krevní odběry mám za sebou a vše je tak jak má být a je to tou Mirenou…Zpětně si nadávám, že jsem se tenkrát nechala ukecat doktorem, když vidím, co mi vše způsobila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7371
14.2.15 13:45

Mám mirenu 5 let. První mi sice vyputovala do břicha, lapar. Ji vyndali a rovnou mi Zavedli novou. Každá antik ma něco, celkové jsem s ni asi spokojena, nevím za co vse mirena muze, ale mám fakt spatnou pleť, dost bolavé prsa a migrény a to dost často. Před migrénou jsem toto neměla. Jo a menzes tedy úplně zmizela, což mi vůbec nevadilo(mívala jsem ji hodně bolavou a dlouhou)
Dotaz nevíte jak dlouho chrání, jestli přesně těch 5let? 10.2. To totiž bylo 5 let od zavedení a na vydáni jdu az za měsíc a zapomněla jsem se na to sestry zeptat..
Jinak novou nedám, zkusím ha, žádná mi po porodu sice nesedla, ale třeba po 6ti letech to půjde, jinak nevím co budu dělat ☺️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
15.2.15 14:54

@katka82 A tak co zkusit nehormonální tělísko? Sice budeš mít menses, ale zase jsou laciná a žádné vedlejší účinky by být neměly..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7371
10.3.15 20:02
@rejžička píše:
@katka82 A tak co zkusit nehormonální tělísko? Sice budeš mít menses, ale zase jsou laciná a žádné vedlejší účinky by být neměly..

Také jsme nad tím přemýšlela, ale asi zkusím po letech prášky, třeba mi nějaké sednout..já těm nehorm. moc nevěřím, mamka přes ně několikrát otěhotněla a u mě taky stačí se přítel otřít a už těhotním :-)

jinak jsme byla na vyndání, ale je tak daleko a vlákna ani neviděl, i tak to docela bolelo, no..že jdu v pátek pod narkozu a vyndají ji na sále..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
11.3.15 07:37

@katka82 Dneska už bych se nehormonálního tělíska asi nebála. Dřív tím byla Dana proslavená - sestřenka má taky dceru přes Danu. :-D
Jenže dnes už je to vychytanější, myslím si. Můj gynekolog tvrdí, že mu zatím žádná ženská přes tělísko neotěhotněla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1799
14.3.15 13:34

Já mám Mirenu skoro rok a stále špiním. Teď jsem prodělala celkem silnou menstruaci, i když mi můj gynekolog říkal, že není možné, abych s tělískem měla menstruaci. Předepisuje mi různé prášky, které nezabírají. A teď, když to bude rok a stále žádné zlepšení, mi lékař říkal, že se na to pořádně podívá, bude to nějaká slabá narkóza, za půl dne bych měla jít domů. Máte s tím prosím někdo nějaké zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
14.3.15 14:06
@pochoma píše:
Já mám Mirenu skoro rok a stále špiním. Teď jsem prodělala celkem silnou menstruaci, i když mi můj gynekolog říkal, že není možné, abych s tělískem měla menstruaci. Předepisuje mi různé prášky, které nezabírají. A teď, když to bude rok a stále žádné zlepšení, mi lékař říkal, že se na to pořádně podívá, bude to nějaká slabá narkóza, za půl dne bych měla jít domů. Máte s tím prosím někdo nějaké zkušenosti?
Četla jsem spoustu diskuzí o Mireně, je to tak 50:50, buď sedne nebo jsou s ní velké problémy.
Nechápu, že jsi to vydržela celý rok a ještě se cpala prášky. Když už kouknout se na to v narkoze, ok. Ale pokud to nepomůže, dala bych Mirenu ven. A upřímně já ještě před tou narkozou.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1799
14.3.15 14:25

@rejžička Nejhorší je, že po porodu, než jsem si nechala zavést Mirenu jsem krvácela neustále ještě mnohem více. Takže pro mně není hlavní důvod Mirena jako antikoncepce, ale jako lék :cert: teda spíš nelék

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7371
25.3.15 18:53
@pochoma píše:
@rejžička Nejhorší je, že po porodu, než jsem si nechala zavést Mirenu jsem krvácela neustále ještě mnohem více. Takže pro mně není hlavní důvod Mirena jako antikoncepce, ale jako lék :cert: teda spíš nelék

Já ji měla také a špinila jsme asi 3měsíce, dr to bylo divné, zkontroloval a zjistil, že tam není, na rtg jsme zjistily, že mi vyputovala do břišní dutiny..jak dodnes moc nevíme, prý jsem tehdy ( před 5ti lety) byla první případ v republice. V narkoze mi ji lapar. vyndali a hned dali novou a s tou už ok, 5 let bez ms. Tu mi nyní opět v narkoze po 5ti letech vyndavali - byla moc daleko a normálně vyndat nešla, moc se zkrátily ty vlákna.
u mireny se opravud nedá doporučit či naopak - někomu holt sedne, někomu ne..je to risk.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
3.4.15 14:11

Ahoj,
tělísko mám od února letošního roku a stále špiním.
Dr. mi řekla, že můžu špinit až půl roku.
Je tu někdo s podobným problémem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1454
3.4.15 14:58
@VeronikaaH píše:
Ahoj,
tělísko mám od února letošního roku a stále špiním.
Dr. mi řekla, že můžu špinit až půl roku.
Je tu někdo s podobným problémem?

PO zavedení tělíska jsem dva měsíce krvácela a následující čtyři měsíce špinila. Po uplynutí těch šíleně dlouhých a nepříjemných 6ti měsíců se moje tělo s Mirenou srovnalo a nemám s ní jediný problém. Jsem přes šest let bez krvácení (loni jsem byla po pěti letech na vyndaní a zavedení nové mireny - po znovuzavedení jsem krvácela pouze dva dny).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
3.4.15 17:38
@Maartina7 píše:
PO zavedení tělíska jsem dva měsíce krvácela a následující čtyři měsíce špinila. Po uplynutí těch šíleně dlouhých a nepříjemných 6ti měsíců se moje tělo s Mirenou srovnalo a nemám s ní jediný problém. Jsem přes šest let bez krvácení (loni jsem byla po pěti letech na vyndaní a zavedení nové mireny - po znovuzavedení jsem krvácela pouze dva dny).

Mám to obdobně.. v únoru mi v celkové anestézi ( nešla vyndat) vyndali a zavedli Mirenu novou. Krvácela jsem 1 den a od tý doby nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4603
3.4.15 18:00
@rejžička píše:
@katka82 Dneska už bych se nehormonálního tělíska asi nebála. Dřív tím byla Dana proslavená - sestřenka má taky dceru přes Danu. :-D
Jenže dnes už je to vychytanější, myslím si. Můj gynekolog tvrdí, že mu zatím žádná ženská přes tělísko neotěhotněla.

No to určitě, měla jsem nehormonální a otěhotněla jsem, doktorka mi řekla že s nehormonálním se to stává a tady na miminu je maminek co přes tělísko otěhotněli. Nic se na tom vychytat nedá, je to jen zábrana bez hormonů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí