Tělísko Mirena

Napsat příspěvek
Velikost písma:
303
10.5.15 12:54
Mirena po 5 letech již nepůsobí hormonálně, ale jen jako tělísko. Když dobře sedí a nemáš menses ani jiné příznyky cyklu-prem syndrom apod, tak může ještě nějakou dobu v pohodě zůstat.
@drsňačka píše:
Byla jsem na kontrole po 5 a po 6 letech a vše ok. S doktorkou jsme se domluvily, že už je čas ji vyndat. Já ale teď před prázdninama nechci, protože když jsem si ji nechala zavést poprvé, tak jsem 6 týdnů špinila a měla jsem bolesti, nafouklé břicho apod.. Byla jsem z toho hotová, ale po 6 týdnech se to upravilo, vymizela mi menzes VŠE ok. Takže si ještě užiju prázdniny, moře a pk se na to dám..znova…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.5.15 18:53

Aha tak to jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
925
15.5.15 10:17

Ahoj vespolek, pročítám si tu vaše zkušenosti s Mirenou a musím teda přidat tu svou. Mirenu mi gyndař doporučoval už před 6lety, kdy jsem neměla děti, a to kvůli silné MS, byla jsem vyloženě průtokáč, první 3dny padnul balík (20ks) vložek každý den :( Fak děs, k tomu samozřejmě křeče jak fík a migrény. Nicméně jsme se dohodli, že chci už potomstvo a necháme to na pak. Po prvním porodu, když se mi MS vrátila, zas nastalo obvyklé peklo, ale vydržela jsem a do 2,5 jsme si pořídili druhýho synka ;) No a pak zase klasika, MS obvyklé peklo, takže jsem půl roku po porodu šla na zavedení. Začátek teda celkem děs, sice jsem už nebyla průtokáč, ale první měsíc jsem krvácela 21dnů, ten další už jen asi 15, další 12, pak cca 10 a pak se to srovnalo na cca 7dní, ale z toho krvácím slabě tak jeden a ostatní je lehké špinění, takže za mě POHODA konečně. Jen teda jsem taky přibrala, šlo hnedle přes noc nahoru asi 4kila, což mě vyděsilo. Ale jinak žádný křeče, migrénu jsem od tý doby co ji mám (je to rok a půl) měla asi jen 2× :potlesk: Takže já mám zkušenosti jen a jen dobrý, jen mi teda přijde, že jsem citlivější emočně, jako že brečím u filmů a tak, ale to může být i tím, jak máme ty děcka, že to člověk pak už vnímá jinak, ten svět kolem :D V každým případě zatím mám v plánu až doběhne těch 5let, jít do ní zas ;) Tak držím palce všem, co maj trable, ať je brzo líp… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
27.5.15 11:09

Ahoj Magdalenko, měla jsi to samé co já…můj doktor mi neustále tvrdil, že padání vlasů není z Mireny a jiné vedlejší příznaky…už jsem zde psala.Po tom, co šla po 3,5 letech ven, jsem co se týče psychiky úplně jiný člověk, vlasy přestaly padat velmi brzy, stejně tak obličej, který jsem měla v neskutečném stavu, brzy se vše zlepšilo, s váhou jsem šla dolu krásně a po více než půl roce jsem konečně zašpinila a to jsem začala hned brát po vyndání horm. antiko, měla jsem klasické týdenní pauzy a celý půl rok se menstruace neobjevila, už jsem byla zoufalá, co ta Mirena všechno způsobila. Prý způsobuje reaktivitu děložní sliznice.Za mě už v životě nikdy více!!!Jsem ráda, že jsem narazila i na antiko, které mi konečně vyhovuje. Hormonální antikoncepce Sunya je pro mě nejlepší, žádné chutě, nálady, deprese, krásný obličej i vlasy, a to jsem s akné zápasila od dětství a až Sunya mi problém s pletí vyřešila. Napiš Magdalénko, jak tobě se menstruace obnovila…Hezký den všem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
27.5.15 19:34

Mirena

Ahoj, mám ji cca 4.měsíce a zatím dobrý. Zavedení je nepříjemné, ale ne bolestivé, akné nemám, váha je stejná a jsem za ni ráda, protože jsem silně krvácela a měla bolesti při menstruaci. Špiním jen lehce když mám mít menstruaci, ale to se prý ještě časem srovná, jsem opravdu spokojená. Měla jsem také strach, protože když si to člověk všechno přečte na netu tak neví co ho vlastně čeká :think:.Každé tělo se stím vyrovnává jinak.Tak snad to bude dobrý, já nelituji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.5.15 09:17

Zdravím,
tak ji mám týden venku, musela jsem pod narkozu, gynekolog ji normálne nemohl vytáhnout. Ted žádnou antikoncepci nechci, tak za rok chcemem mimi.(mame syna, tak ještě sourozence).
No musím říct, že po týdnu se cítím dobře, nejsem vůbec napjatá a jsem klidná, muj muž mi řekl, že týden nevybuchuji kvůli blbostem. Byla jsem hrozně nervozní pořád, ted zatím jsem jakási happy.
Napíšu pak jak jsem na tom, a jestli nebudu mit problemy s menstruaci. No a vlasy doufám přestanou padat taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7463
28.5.15 10:56

Ahoj

Mirenu mám půl roku, váha stále stejná a menstruace žádné. Musím říct, že jsem spokojená. Vyhovuje mi, že nemusím na nic myslet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
8.7.15 21:08

Ahoj,

Před třemi měsíci jsem si nechala dat Mirenu.Po zavedení jsem si sedla k tomu webu a procitala diskuzi. Celkem jsem se hrozila, když jsem četla, jaké s ní mate zkušenosti, ale říkala jsem si, ze budu urcite patřit k menšině, která je s teliskem spokojena.No,nepatřím a dnes jsem si ji nechala vyndat. I já měla silné vytoky, bolesti břicha při MS. Nehorázným způsobem se mi zhoršila pleť, akné i ve vlasech(to jsem s nim nikdy neměla nejmenší problém!!!)…atd.
Takze…takovýto nadstandart za tisíce si rada nechám ujít :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12127
8.7.15 21:21

Je fajn, že je na výběr.

Já měla pocit, že jsem najednou happy když jsem přestala brát HA. Mirenu mám něco přes 3/4roku, cca 2-3měsíce slaboulinké špinění, po půl roce asi 3dny MS, od té doby zase nic. Jsem nad míru spokojená, nemluvě o tom, že vychází levněji, než HA co jsem dřív brala. Uvidíme jak budu mluvit až dojde na výměnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
8.7.15 21:35

Jasně, přesně tak…je to o člověku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4774
8.7.15 21:36

Ahoj, v unoru zavedená mirena, před týdnem její repozice pod narkozou, menstruaci jsem měla první měsíc šílenou, pak už lepší, ted jsem po zákroku teda týden a pořád krvácím, no uvidím co bude dál, doufám že jsem ty peníze nevyhodila za něco co mi nesedí :think:
Jinak plet furt stejná a kila jdou dolů. ale to bude tím že jsem upravila hodně jídelníček :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
8.7.15 21:37

Mirenu mám přes šest let, vůbec o ní nevím, nemám žádné problémy, nemenstruuji, jsem spokojená maximálně. Je fain, že je na výběr. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15421
8.7.15 22:47

@zlobikbobik Můžu se zeptat, jak se projevovalo, že se Ti mirena hnula?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
8.7.15 23:10

@ivašot.
Jojo, taky me to zajima.Ja mam cca mesic zavedenou novinku Levosert a zatim jsem v rozpacich. Vytrvale krvacim, takze uz chapu v cem tkvi antikoncepcni ucinek teliska :( Pred 14dny jsem byla na kontrole a telisko, tam kde ma byt vse v poradku.Tak proc porad krvacim :( Myslela jsem, ze budu"jen" spinit, tohle me tedy dostalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4774
9.7.15 08:57

@ivašot. právě že nijak, šla jsem na kontrolní utz po 3 měsících a tam to zjistil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí