Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Aries6 Ahoj, nemůžu to asi až tolik posoudit, mám ji necelý 2 roky. Chuť mám menší, než když jsme tvořili druhýho a předtím prvního potomka
ale myslím, že spíš než Mirena hoodně dělá i ta únava
Ale myslim, že tu některá holčina psala, že je bez libida, tak nevím ![]()
@Aries6 píše:
Holky, chci si ho taky nechat dát. Na konci září mi končí šestinedělí a doktorka doporučuje pak hned zavést. Mám ale strach ze ztráty chuti na sex. Jak to máte vy, co to máte déle zavedené? Pořád děsně váhám…
u mě zatím dobrý - ale mám ji měsíc..ono se to zavádí sice po 6tinedělí ale já bych si to tak brzo nedala..počkala bych aspon těch 5 měsíců po porodu, at máš fakt jistotu že máš v pořádku dělohu a čípek a všechno..po 6ti nedělí nemusíš být ještě uplně zavinutá a pak se ti zbytečně třeba tělísko pohne nebo něco..i když dělají kontroly, já čekala ještě po 6tinedělí na stěr z čípku, to jsou další tři týdny..ale i tak jsem šla raději později no..
@smurfka jj já jsem si ji nechávala dát zhruba 7 měsíců po porodu, taky jsem si chvilku počkala… Přijde mi to lepší, přesně jak píšeš…
@Piitra Mám jí rok a půl a v chuti na sex mám docela výkyvy, ale to jsem měla i před Mirenou. Jinak menstruace nezmizela ale přešla v tak týden trvající špinění. Jen teď v srpnu se to špinění protáhlo na 14 dni a už mě to docela otravuje. Tak budu doufat, že je to tím horkem, jak psal někdo o pár příspěvků výše.
Tak u nas je bohužel stále sex - když je čas:o))) nikdy nespí dohromady, ale každý zvlášt pokud vůbec spí..takže u nas se zatím podle chuti nejede
)
@smurfka Tak u nás to se třema dětma po dvou letech nebude lepší…
Ale i tak se bojím, aby chuť byla… Tak uvidíme.
@Aries6 píše:
@smurfka Tak u nás to se třema dětma po dvou letech nebude lepší…Ale i tak se bojím, aby chuť byla… Tak uvidíme.
nikdy dopředu nevíš..musíš risknout nebo nerisknout..mužeš mít problémy, nemusíš, mužeš se zavodnit, nemusíš, mužeš ji vypudit, nemusíš..ono každé tělo se chová jinak no..taky jsem dlouhooo zvažovala..nakonec když mi řekla že ji mužu reklamovat, tak jsem do toho šla..ale jak říkám zatím první měsíc, tak uvidíme co mě ještě čeká
po mireně pujdu do podvázání..
@smurfka Taky jsem o ní přemýšlela dlouho, ale jelikož mě ji dr. doporučoval už před dětma právě kvůli tomu silnýmu krvácení při MS, tak jsem do ní po dětech šla. A taktéž s možností do roka reklamovat, kdyby si to nesedlo s mým tělem… No a jelikož hormonální antiko už do smrti nesmím, tak tohle byla jedná volba
Tak držím palec, aby ses s ní sžila dobře ![]()
@Piitra tak já mužu prášky, ale s naší frekvencí ( zatím )..je to zbytečně drahé..a do nehormonálního jsem nechtěla jít, právě kvuli těm krámům a tak..no tak doufám že u mireny mi to zmizí nebo mě jebne.
![]()
@smurfka hezky napsané
jsi ženská, tak to musí být, ne?
Já zas mám aspoň každý měsíc jistotu, že to neselhalo
nevím, ale asi bych byla nervní, kdybych to neměl vůbec, nevim, no… Takže vím, že další 4-kilový klučík nebude
jo kdyby na 1.000% bylo, že to bude holčička a bude mít max. 3,5kg, tak bych do třetího dítka i šla
ale… víme že… ![]()
Já mam teda levosert a teď už tak 3 týdny spinkm a krvacim, ale málo. Nicméně me to štve
@MilijonDolarBejby píše:
Já mam teda levosert a teď už tak 3 týdny spinkm a krvacim, ale málo. Nicméně me to štve
Ja mam levosert od cervna a asi s 14denni pauzou kdy jsem v kuse nekrvacela, krvacim stale.
Nekdy hodne, nekdy jen spinim. Takze pockam jeste chvili a jde ven, tohle je mi uplne na prd.Fakt jsem totalne otravena.
@Atra píše:
Ja mam levosert od cervna a asi s 14denni pauzou kdy jsem v kuse nekrvacela, krvacim stale.Nekdy hodne, nekdy jen spinim. Takze pockam jeste chvili a jde ven, tohle je mi uplne na prd.Fakt jsem totalne otravena.
No já z toho mam obavu právě taky. Hodně stesti
@Piitra Já zeptám blbě… tohle je přece taky hormonální. Tak jaktože to můžeš. Je to o stylu podávání těch hormonů = že to jde přímo z dělohy, nebo jak to je? Taky mám známou, co klasickou HA nemůže a Mirenu ji doktor doporučuje.