Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@MilijonDolarBejby
Dekuju, porad si rikam, ze se to treba podda, ale zda se, ze je to jen me prani..Uvidim, dam tomu tak jeste mesic a pak uz asi koncim.
@Aries6
Melo by to fungovat tak, ze teliska uvolnuji jen minimum hormonu a do krve se dostavaji v opravdu malem mnozstvi. Hormony se uvolnuji vicemene jen v deloze. Proto je mozne dat hormonalni telisko i zenam, ktere klasickou HA nesmeji.
Ja po nem prave sahla, ze je setrne k telu oproti HA, ale zatim se zda, ze ho telo neprijima… ![]()
@Atra píše:
@Aries6
Melo by to fungovat tak, ze teliska uvolnuji jen minimum hormonu a do krve se dostavaji v opravdu malem mnozstvi. Hormony se uvolnuji vicemene jen v deloze. Proto je mozne dat hormonalni telisko i zenam, ktere klasickou HA nesmeji.
Ja po nem prave sahla, ze je setrne k telu oproti HA, ale zatim se zda, ze ho telo neprijima…
Mě Mirenu s tímhle zdůvodnění schválil i kardiolog, který je jinak zapřísáhlý odpůrce HA. Tak snad to tak je.
@ivašot.
Urcite, ja prave HA uz nechtela ze je to zatez, ale zatim je to na houby…
Taky doporučuju zavést později, já si ho nechala dát hned po šestinedělí a tělísko mi vypadlo i přes kontroly, které doktor dělal. Naštěstí mi teda ta firma dala tělísko nové, jako náhradu.
@Atra Já si to tak nějak logicky myslela… stejně mi i ta malá míra hormonů vadí. Ale půjdu do něj, lepší jak potrat a 4 děti nechceme ![]()
@Romily Já jsem právě na vážkách. Doktorka mi vysvětlovala výhody daní hned po šestinedělí a znělo to logicky… tak nevím, pořád na to myslím.
@Aries6 Ahoj, jj je to přesně o tom, tohle jde rovnou do dělohy a je těch hormonů tedy potřeba méně a to o docela dost
Než když to musí projít zažívacím traktem… Takže pokud klasickou HA nemůže a dr. jí Mirenu doporučuje, tak se toho nemusí bát…
@Aries6
No ja mam deti dve a treti uz doopravdy nee:) Proto jsem chtela hormonalni telisko, protoze je spolehlivejsi nez nehormonalni. Jen jsem ted tedy hodne zklamana. Myslela jsem ze budu mit klid a misto toho musim litat porad s vlozkama. ![]()
@Atra Zkus vydržet, taky jsem to zpočátku měla na prd. První cyklus jsem krvácela asi 18 dnů, pak týden pauza, v dalším cyklu asi 14 dnů, v dalším asi 10 a pak se to postupně do půl roka srovnalo na nynějších 4-5 dnů, přičemž krvácím tak 2 dny jinak jen špiním… Tak zkus vydržet, to tělo se s tím musí nějak poprat ![]()
@Piitra
Diky
porad s tim zapasim. Zkusim jeste vydrzet, uz mi to ale leze na nervy. Uvidim, jak to bude dal, vzdavat se mi porad nechce.
@Atra kup si Ascorutin, pomáhá zmírňovat krvácení. A doufej, že přestanou ta vedra, to s tím taky může souviset
držím palec ![]()
@Piitra píše:
@Atra kup si Ascorutin, pomáhá zmírňovat krvácení. A doufej, že přestanou ta vedra, to s tím taky může souvisetdržím palec
Ne ascorutin nikdy nezabral
@MilijonDolarBejby
mě taky moc ne, ale třeba kamarádce pomáhal. To závisí asi taky na tom, jaký má člověk metabolismus. Ale mě obecně špatně zabíraj všechny léky, co jdou přes žaludek a dál…
@Piitra
Zkusim cokoli
prece nevyhodim penize za telisko, to by me fakt nastvalo.Mas pravdu, ze i to vedro na to muze mit vliv, ted se ma ochladit, tak uvidim. Kazdopadne v pristim zivote chci byt chlap, ty maji pohodicku ![]()
Holky, já mám Mirenu už přes 2 roky, první půl rok jsem krvácela dost nepravidelně a pak už vůbec. Jinak mi ji dr. zavedl hned po 6ti nedělí - ani mě nenapadlo, že by s tím byl problém (rodila jsem teda císařem). Teď na to náhlé krvácení mi napsal Norethisteron - krvácení hned pryč, jen se bojím těch nežádoucích účinků… Jinak co se týče Mireny a chuti na sex - nemám ji… ale nevím, zda je to Mirenou nebo partnerem, který mě vytáčí…
jinak jak vůbec nekrvácim, tak občas mám stejně obavy, zda tam ta Mirena je a zda nejsem těhu, takže si občas udělám i těhu test
ale zatím vždy negativní, takže Mirena sedí. Jsem jinak ráda, že nemenstruuju vůbec, je to otrava ![]()