Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@smurfka Ale až je jednou nahmatáš, tak víš hned, že se hnula.
@ivašot. píše: ě ty dráty hned při zavedení zkrátila tak, že jsem si je za rok a půl ani jednou nenahmatala. Na ultrazvuku jsem byla už dvakrát a Mirena je usazená správně. Tak jsem jen zvědavá na vytahování.
Holky mně ty dráty zkracovala 2X páč to pána manžela škrábalo
. Nedosáhnu na ně vůbec a že bych to hrotila, kvůli kontroly je blbost!! Stejně si to jako laik nepoznáte!! Mám ji už 7 rok a OK. Po prázdninách ji jdu vyndat, tak pak písnu
.
@drsňačka oka..v pondělí zavolám jestli je možné že je tak moc zkrátila a když řekne že jo..tak se hodím do klidu..protože zatím jinak spokojenost..musím zaklepat at se to nezhorší. Ve čtvrtek mi ji dala..v pátek mi skončili krámy a od té doby nic..tak tfuj tfuj sama sobě.
Prosím anonymně, je to intimní téma ![]()
V listopadu budu mít Mirenu zavedenou dva roky, první rok super, skoro žádná MS ani jiné popisované vedlejší účinky. Ale po roce začala rapidně mizet chuť na sex, je to strašný, mám skvělýho chlapa a vždycky nám to v posteli klapalo a teď se každý den trápím, že zase nic. Navíc strašně málo vlhnu, prostě mě nic nevzruší, ani někdejší zaručené postupy. Tak si říkám, že to je asi tím tělískem a proto se chci zeptat, je tu někdo, kdo řešil podobný problém a po vyndání Mireny se chuť na sex vrátila? Díky všem za odpovědi! Jana
Ahoj Jani, taky budu mít v listopadu Mirenu 2 roky a musím říct, že žádný změny tohoto charakteru nepociťuju. Ale myslím, že je možné, že to způsobuje tělísko. Jedna moje kamarádka brala jakousi klasickou HA a měla stejnej problém jako ty. Žádná chuť atd. Takže věřím, že to je způsobeno těma hormonama. Na každýho to působí jinak. Ale že by se to změnilo až po roce? Na gyndě ses dr. ptala?
Děvčata, poraďte. Mám Mirenu něco přes 2 roky, před 3 měsíci mi dr. našel nějaké cysty, ale nic hrozného. A teď jsem začala krvácet… 2 dny krvácím, pak den nic a pak znova… je to hodně světlá krev. Co to může být? Jinak mě nic nebolí. Trvá to už 2.týden. Kdyby praskly ty cysty, tak to nekrvácí snad tak dlouho a hlavně by mě to asi bolelo… nemůže to být mimoděložní těhu? Do teď jsem s Mirenou byla spokojená a nekrvácela jsem vůbec, tak jsem trochu nervozní, k dr. jdu v pondělí…
@tyna.andilek Ahoj, no být tebou mažu k doktorovi co nejdřív. Jestli je ta krev světlá, tak si myslím, že určitě není menstruační, že jde spíš o nějaký „zranění“ prostě klasická krev. Nevím, jestli když praskne cysta to nutně musí bolet, ale pokud ti to takhle trvá už tak dlouho, nelenila bych a šla k dr. co nejdřív. Držím palec, ať je to OK, pak dej vědět. Zajímalo by mě, co to může být… Já necelý 2 roky a v pohodě. I když teda já poctivě menstruuju každý měsíc, jen o dost míň než před ní… Takže spokojená jsem.
@Piitra já se objednávala k dr. už v pondělí a sestře řekla, co mám za problém a že mám Mirenu a ona že mají nejbližší termín až další pondělí… ale jak říkám, nic nebolí, ale jsem z toho nervní, páč 2 roky jsem nekrvácela vůbec, tak nevím, co se děje… Možná ty cysty, doktor mě s nimi chtěl poslat na operaci, ale nakonec usoudil, že to není nutné, že se zmenšují samy… tak dám v pondělí vědět ![]()
Tak cysty už samy zmizeli a to krvácení je prý způsobenou slabými cévami v děložním hrdle - prý za to mohou i ty vedra, že se tam nějak ty cévní stěny oslavily a neudrží krev… tak mi na to předepsal nějaké léky na 2 měsíce - ale co jsem četla, jsou to léky především na oddálení klasické menstruace a mají šíleně nežádoucích účinků… tak nevím, zda je vůbec brát… ![]()
@tyna.andilek Ahoj, hele tak zkus Ascorutin, ten pomáhá snižovat intenzitu krvácení (K léčbě zvýšené lámavosti a propustnosti krevních vlásečnic různého původu). Někde píšou že může i oddalovat MS, ale to tak o den dva a myslím, že to není až tak děsná chemie. Já ho brala když jsem mívala šílený krvácení při MS dřív, možná trochu pomáhal, ale Mirena to zachránila úplně nejlíp
Jinak teď přes léto mám taky MS silnější než třeba v zimě, takže teplem to asi taky bude…
Já dostala první ms po zavedení..zatím třetí den, ale tak na jeden tampon denně..snad se to upraví a nebude vůbec.. ![]()
@smurfka no doufej
já mestruuju každý měsíc
Ale je fakt, že já před ní byla průtokáč, denně tak 20-25 vložek bez problémů
v noci super tampon a ještě vložka a tak 2× za noc jsem byla skoro skrz, řídila jsem si dokonce budíka, abych se došla včas „přebalit“… Takže já ani nečekala, že budu bez
I tohle je pro mě obr úleva… Držím vám palce ![]()
@Piitra
no dostala jsem to později než měla normálně přijít, tak už jsem se radovala že nic..ale tak mám ji první měsíc, a po zavedení těmeř bez špinění, jen sem tam..tak zatim dobrý..
Holky, chci si ho taky nechat dát. Na konci září mi končí šestinedělí a doktorka doporučuje pak hned zavést. Mám ale strach ze ztráty chuti na sex. Jak to máte vy, co to máte déle zavedené? Pořád děsně váhám…