Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Kdy vám začali ty problémy? Já mám mirenu skoro 2 měsíc kromě toho že stále špiním tak je vše OK.
@Katerina38 tak mě se zhoršil zrak ještě před nasazením Mireny
budu muset na oční viděla jsem i to co bych neměla a najednou ze dne na den slepoň.
Tak snad se žádné nežádoucí účinky u mě neobjeví.
A vám držím pěsti ať vám to dobře dopadne.
Tak já mám za sebou kontrolu mireny po roce a něco…sedí na svém místě, vše v pohodě, ptal se dr., jak jsem spokojená, tak jsem mu řekla, že moc a on souhlasil, že si myslí, že je to nejlepší antikoncepce…akorát ta cena kdyby byla nižší, když už jde člověk do toho rizika, že mu nemusí sednout…
Ahoj, ja mam mirenu 4 roky, sem nerodicka takze mi ji zavadeli v CA
Do ted bylo vse bez problému, bez MS, jen sem občas spinila.
Ale zajímá me hlavně jedna vec.
Nevíte zda s mirenou ovuluji či ne?
Na internetu se odpověď na tuto otázku dost protiřečí, někde pisou ze ano, někde pisou ze ne.
Sem z toho jelen
@Naty92 píše:
Ahoj, ja mam mirenu 4 roky, sem nerodicka takze mi ji zavadeli v CA
Do ted bylo vse bez problému, bez MS, jen sem občas spinila.
Ale zajímá me hlavně jedna vec.
Nevíte zda s mirenou ovuluji či ne?
Na internetu se odpověď na tuto otázku dost protiřečí, někde pisou ze ano, někde pisou ze ne.
Sem z toho jelen
Ovulace většinou bývá, často však posunutá, cykly bývají mnohem delší. Já ji na sobě vždy poznám ![]()
Aaalenkao, na kožním jsem byla, doporučil mi mirenu vyndat a přejít na diane35. Byla jsem i na endokrinologii, všechny testy dopadly v normě. Už mám velké obavy, aby se mi vlasy vrátily do normálu ve stejné hustotě a kvalitě, jako před mirenou. Pořád jsem čekala, že se to ustálí a spraví, počítala jsem to a vlasy mi padají extrémně rok a 8 měsíců. Nikdy tak moc nepadaly Mirenu budu mít brzy dva roky. To by časově i odpovídalo. Prý trvá i čtvrt roku, než vlasy začnou padat např. kvůli stresu, prodělané operaci, hormon. změnám. Jediné pozitivum je to, že menstruaci nemám vůbec. Ale tak si říkám, je to vlastně dobré? Není to proti přírodě? Moc přeju všem ostatním, aby neměly takové vedlejší účinky, jako je nechut k sexu, to padání, bolesti břicha atd., atd. Je toho nějak moc.
@jachymka22 Tak pokud vím, tvrdí se, že nemenstruovat je pro tělo přirozenější - dřív bývala žena vlastně skoro v kuse těhotná, takže rozhodně nemenstruovala tak často jako dnes. Menstruací se tělo i zbavuje železa, to je taky špatně.
Bez menstruace žena teoreticky pomaleji stárne a celkově prý je to přirozenější. ![]()
@Naty92 ovulace je u všech tělísek(horm. i nehorm).. proto taky u nich hrozí otěhotnění.. ![]()
@nellaskrobakova píše:
Ták a já už od dnešního dne táke nejsem vlastníkem Mireny na konci října mi musela být provedena hysteroskopie s následnou reinserci Mireny bohužel i přesto se dnes prokázalo že Mirena opět cestovala takže bohužel také patřím k těm nespokojeným…snad se reklamace podaří paní doktorka slibovala že ano že jsou nějaké nové podmínky pro reklamaci. takže ted jsem opět na pilulkách a budu jen doufat že mi budou sedět.
Peníze vraceny Po dvou letech mi byla mirena vyndana a vraceny 4000kč
Já patřím k těm velmi spokojeným,,uživatelkám,, mireny…před dvěma měsíci jsem byla na výměně po pěti letech…nebylo to úplně jednoduché (vlákna mireny zalezla dovnitř), ale pan dr. si poradil…zavedení bez potíží, krvácení 2 dny a od té doby opět bez problémů…u mě se za ty roky neprojevilo nic negativního a předpokládám, že za dalších pět let budu s mirenou pokračovat…
Ahojky, mohla byste mi prosím některá napsat, která jste u Mireny zažila cysty na vaječníku, zda se Vám dělaly opakovaně? Dostala jsem injekci, aby mi 4cm cysta praskla, ale moc se mi nelíbí, že bych tam ty cysty měla mít opakovaně. Navíc se mi otřesně zhoršila pleť, ale to mi gynekoložka vysvětlila, že je to tou cystou, tak bych nerada vypadala celých 5 let jako puberťák. A ještě mi od zavedení Mireny začaly otřesné migreny, že si doma vážně brečím bolestí, nikdy předtím jsem migrénu neměla. Nevíte, čím bych je mohla zmírnit? Nebo myslíte, že je prostě budu mít, dokud budu mít Mirenu? Děkuji všem za názory.
@romysaks Jestli ti Mirena dělá tohle, neváhala bych a dala ji ven.
@jachymka22 mám úplně stejné problémy, teda kromě těch vlasů, ale zase špatně vidím…chci ji taky vyndat…