Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@saphire píše:
@Denča.n takze to asi bude i o pristupu doktora, ktery je ochoten o reklamaci napsat co?
myslím si že je to hodně o tom však uvidíš taky jsem byla skeptická a myslela si že to nevíjde dokonce i dr. mě na to upozorňovala že neví jak to dopadne reklamaci vyřizovala poprvé a to už mirenu dávala nespočet ženským co od ní vím a opravdu jí věřím. U žádné to ale nedošlo tak do extrémů jako u měa všem se to srovnalo do půl roku. A jsou s ní doteď spokojené i moje dr.ji má proto ji taky nabízí z vlastní skušenosti jí sedí takže chápu že mi spíš chtěla pomoct. Prosím ti nemáš dělohu otočenou dozadu?
Zdravím, taky bych něco přispěla se svou zkušeností. Mirenu mám už druhou, takže celkem 9let. Jsem nadmíru spokojená. Nemám žádné bolesti, nekrvácím jen občas zašpiním. Zavedení nebolelo ani při té druhé, kdy mi pan doktor starou vytáhl a hned zavedl druhou. Měla jsem strach, ale úplně zbytečně. Já můžu fakt jen doporučit, neboť už ani nevím co to je menstruace!!!
@Denča.n sice nevím co to je, ale jelikož mě nikdo na nic podobného neupozrňoval, tak asi ne ![]()
Jdu k dr. v úterý tak uvidím, jestli bude ochotná reklamaci napsat.
Ahoj holky
Mirénu jsem si chtěla zavést po prvním ditěti, ale gyndr. mi řekla, že je to spíš pro ženy, které již neplánují otěhotnět. Takže jelikož pilulky jsem nechtěla brát, tak jsme to řešili tak, že jsme si dávali pozor. Druhé dítě jsme plánovali jak budou malému 2roky. No ale otěhotněla jsem jak malému byly 4měsíce
. No po narození dcerky a po šestinedělí jsem si nechala zavést Mirénu to bylo 30.04. 2013. od té doby jsem asi měsíc krvácela a pak to přešlo do špinění. Nedávno mi skončilo i to ale hned po sexu jsem krvácela a na druhý den jsem zase špinila a špiním až doteď. Podle vás je to normální? Gyndr. nechci volat jelikož ten měsíc jak jsem krvácela a to dost hodně tak jsem ji vyvolávala snad každý týden jestli je to normální.
Na kontrole jsem ještě nebyla.
@lucina753 mě bylo tvrzeno, že se tělísko usazuje, ale problém byl jinde. radši na gynekologii
vsak je tu od toho aby ti poradila ne? takze je fuk pokud ji otravujes ![]()
@lucina753 podle dr. to je normální… u nekoho si telisko muže zvykat i rok..ja po pulroce krvácení, včetne po každém sexu+ další problemy telisko nechala vyndat..
Holky zdá se, že mi to už přešlo. Skusím to znovu se sexem a uvidím jestli budu znova krvácet radši ani nebudu volat ale rovnou tam pojedu.
Já taky vždy při sexu krvácela, ale přešlo to, nyní mám již druhou mirenu a jsem na 100% spokojená..
Ahoj, jsem 1,5 měsíce po porodu a zvažuju zavedení Mireny. Měla bych proto na vás, které ji používáte pár otázek a budu moc ráda když mi napíšete vaše zkušenosti, abych si to nějak zrekapitulovala a předem děkuju :
1. jaké vnímáte u mireny + a -?
2. na jak dlouho jste se rozhodly ji používat? (do 3 let bych ráda další dítě)
3. po jak dlouhé době po odebrání jste otěhotněly?
4. šly byste do ní znovu nebo jak jinak řešíte antikoncepci? (ráda bych se vyhnula HA)
plusy: většinou uživatelka nemá menstruaci, hormony působí spíše jenom v děloze, nemá tedy takový vliv na nálady atd. ale to je o člověku, nikdo ti to dopředu neřekne.
mínusy: drahá a když nesedne, nemáš záruku, že ti vrátí peníze. respektive pokud budeš mít třeba šílené křeče v břiše, to je prokazatelné, pak ti je vrátí nebo alespoň část. pokud se ti bude dělat akné, ničemu to nevdí, tvoje mínus, peníze ti nevrátí. je nutné se zeptat tvého gynekologa, jak to má on.
je na 5 let, takže si to rozpočítej finančně. dát ji na 2 roky se podle mě nevyplatí, i proto, že první půlrok až rok se většinou prošpiní, než si tělo zvykne.
otěhotnět můžeš hned, je to stejné jako po dobrání klasické HA
4. šly byste do ní znovu nebo jak jinak řešíte antikoncepci? (ráda bych se vyhnula HA)
jinak asi kondomy a doufat, že se neprotrhne. nebo kombinovat se spermicidem.
Ahoj,
Mirena je na 5let takže jestli chceš dítě do 3 let tak si to rozmysli je to docela drahá sranda a hlavně nemusí ti sednout můžeš taky půl roku i dýl špinit a krvácet takže si jí pak když ti sedne nechat za rok vyndat abys otěhotněla tak tě to bude víc štvát než když budeš vědět že další 4 roky budeš mít klid,
Otěhotnět můžeš hned ale i ne, holky to maj různě stejně tak jako po vysazení HA,
jinak je to pohoda že nemusíš neustále myslet na antiko a jak se chránit prostě pohoda ale jak říká jestli chceš další dítě do 3 let a plánujete to tak si jí nech dát až po tom 2dítěti ať jí máš na dýl, do tý doby se teda zkus chránit jinak
já si další Mirenu zavést určitě nechám i když i menstruace ještě nevymizela a po ukončení kojení se vrátila i když slabší a kratší, tak jsem spokojená nemusím se bát a neustále řešit antiko a necpu se hormonama který stejně brát nemůžu… ![]()
@kittysha píše:
Ahoj, jsem 1,5 měsíce po porodu a zvažuju zavedení Mireny. Měla bych proto na vás, které ji používáte pár otázek a budu moc ráda když mi napíšete vaše zkušenosti, abych si to nějak zrekapitulovala a předem děkuju :
já ji mám na maximální dobu, být tebou, tak do 3 let další dítě, tzn za 2 roky otěhotnět, to se ti mirena nevyplatí, na 2 roky za 6 tisíc, zvolila bych jinou metodu - pharmatex, kondom, žádné hormony.
K tvým otázkám, mám ji zatím 5 měsíců a šla bych do jí znova,
Dobrý den, tělísko mám dané od šestinedělí, doktorka mi ho doporučila po druhém dítěti. Zkušební doba na vrácení penez je 1 rok od zavedení a to v případě, že si ho zakoupíte přímo u doktorky. Mám ho přes tři roky jsem s ním spokojená ikdyž občas mě bolí prsa, špiním, nebo mírná bolest v podbřišku, každý půl rok mě to doktorka kontoluje jestli je správné místě a neposouvá se
@Aaalenkaaa píše:
já ji mám na maximální dobu, být tebou, tak do 3 let další dítě, tzn za 2 roky otěhotnět, to se ti mirena nevyplatí, na 2 roky za 6 tisíc, zvolila bych jinou metodu - pharmatex, kondom, žádné hormony.
K tvým otázkám, mám ji zatím 5 měsíců a šla bych do jí znova,
- - mírně zhoršená pleť - víc pupínků
- + slabá MS, sex kdykoli, jakkoli, bez kondomů, nemusím myslet na prášek, nic neřeším, používám pouze intimky
Ahojek zdravím všechny. Mám na stole Mirenu, kterou si jdu zítra nechat dát. Mám 5let Danu a měsíčky mi trvají 9-12 dní takže když mi lékařka nabídla tuto formu antikoncepce, že nebudu krvácet vůbec, tak mě sice trochu odradila TA CENA ale oproti mé útratě za vložky a taky důvod, že se s přítelem vídáváme o víkendech a já 2 víkedny menstruuji a dva ne, tak jsem si pozjišťovala ceny v lékárnách od ceny 6000 kč-5600kč-5310kč-až jsem si ji koupila za 5030kč. Mám sice strach že to bude opět tak nepříjemné vytahování Dany jako před 5ti lety, vím že toho mooooc dnes v noci nenaspím, ale budu Vás informovat o spokojenosti - či nespokojenosti. Lékařka mi řekla, že pokud mé tělo tuto formu antikoncepce nepřijme do roka mi vrátí peníze a tělísko vyjme.Tak naschle pisnu ![]()