Tělísko Mirena

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9025
19.3.13 12:13
@mamamija píše:
Já jsem si mirenu nechala dát před rokem po 2.porodu, zavedení v pohodě jen desinfekce chvilku štípla jinak nic, 3měsíce jsem špinila a pak naprostá pohoda. až do okamžiku kdy jsem přestala kojit od tý doby špiním někdy víc někdy míň a neustále mě pobolívá v podbříšku někdy víc někdy míň, přičítám to hormonální změně, nemáte někdo prosím podobnou zkušenost… už to bude 14dní vždycky když si myslím že to bude ok tak mě začne pobolívat a zase jdu na záchod a krev…budu věřit že se to srovná! jinak s mirenou naprostá spokojenost nerada bych si jí nechala vyndat a začala se cpát pilulema který ani nemůžu protože mám leidenku.

Měla jsem to samé, po skončení kojení, ale vlastně už během snižování počtu kojení za den, se začalo oběvovat špinění a dost častá bolest podbřišku během cyklu. Nechala jsem si jí vyndat po 20 měsících kvůli plánovanému otěhotnění. Teď lituju, že jsem jí vůbec měla, mám obrovské problémy s cyklem, které jsem nikdy neměla, nemenstruuji a když tak jednou za 50 dní, je problém podchytit ovulaci. :nevim: Myslím, že Mirena je dobrá pro holkdy, co už nechtějí další děti, myslím, že i před lety jí doktoři dávali spíš těm, co už měly děti. :zed: Doktorka se už sama přiklonila k variantě, že problémy s cyklem mi způsobio tělísko. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
19.3.13 12:37

Hmmmm… tak to ráda neslyším, máš pravdu vlastně to začalo už při snižování počtů kojení ale teď co jsem přestala to teprve začalo nabírat grády… mám dvě děti ale chtěla bych tak za rok třetí teda jestli se mi podaří zlomit muže… tak držím palce ať se ti to všechno vrátí brzy do normálu a podaří se další prcek…
já mám tak za měsíc jít na kontrolu tak doufám že se to do tý doby upraví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9025
19.3.13 12:52

Já, jsem měla pak po skončení kojení chvilku klid, asi tak tři měsíce a pak to začalo nanovo, špinění ob 14 dní, trvalo třeba 5 dnů, pak týden klid a zas dokola. Mimo jiné mi začaly asi dva měsíce před vyndáním neskutečně padat vlasy a to ne ty, co mám melírované, ale ty svoje přírozené.
Teď jsem z toho docela mimo, obávám se, že tento měsíc budu muset zas na vyvolávačku. Před mirenou jsem nikdy takové problémy s cyklem neměla. Chodím na měření folikulů a mám třeba jednou ovulaci 40DC a podruhé 13DC :pocitac: Doktorka už ze mě kvete. Doufá, že se to srovná, jinak bude muset dát hormony.Ale trvá to už od konce října.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
19.3.13 13:05

A zkoušíte 2.nebo 3.dítě… né že by na tom záleželo, jen ze zvědavosti…
tyjo, tak já žiju v domněnce že ho vyndám a za čas otěhotním…protože jestli se nechá manža přemluvit do 3. tak tohle se mnou teda asi podstupovat nebude…já taky nikdy neměla problémy s cyklem vždy pravidelný jak hodinky…1.kluk byl po půl roce a 2. hned jak jsme si jednou nedali pozor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9025
19.3.13 13:19

@mamamija Zkoušíme druhý, první bylo na první, vlastně druhý pokus, první byl SP a pak hned v dalším cyklu dcera. Takže tohle jsem taky nečekala, je to dost šílený. Tlačí nás čas a tak to je problém, taky jsem myslela, že se to povede nejdéle do půl roka, teď už tomu moc nevěřím. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
19.3.13 19:35

No tak teda držím palce! ať to dopadne podle očekávání :palec:
já uvidím co mi řekne, jestli přestane zlobit tak si ho nechám a budu to řešit když to bude akutní, třeba se na tom 3. nedohodneme… :think:
ale doufám že jo :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
19.3.13 19:58

Zažila některá z vás při Miréně ztrátu libida? Už jsem vystřídala čtyři druhy HA a asi mi nezbude než jít do tělíska. Teď jde jen o to které, hormonální nebo nehormonální.
Gynekolog mi řekl že výběr je na mě. Což mi moc nepomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
19.3.13 20:50

Ztráta libida vůbec!!!a mirenu jsem si nechala dát že mě zlákalo to nemenstruovat… :-),a i to že s leidenskou mutací HA nemůžu, krom toho když jsem se rozhodovala tak jsem v diskuzích našla spoustu holek co přes normální tělísko otěhotněly, takže mirena byla jasná, ale podotýkám že jsem nikdy neměla žádný gyn. problémy a nikdy žádný vedlejší účinky ničeho, krom teď asi těch pár dní špinění po vysazení kojení naprostá spokojenost, ale je to případ od případu, někomu sedí někomu ne, asi jako každá antiko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9025
19.3.13 21:01

@Olion Tak já bych řekla, že u mě to ovlivnilo i toto, ale takt to těžko posoudím, celé těhotenství jsem sex měla zakázaný, kvůli riziku, pak v šestinedělí jsem se na to třásla, pak jsem dostala Mirenu a nic moc, je pravda, že to taky mohlo být lítáním kolem malé.
Nicméně u nehormonálního, které je levnějsí než Mirena hrozí možnost otěhotnění i přes něj. A prej to není zas tak vzácný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8276
23.3.13 17:38

Měl jste někdo problémy s prsy při Mireně? Mám 6 týdnů mirenu, spokojenost, občasné špinění jinak nic. Včera mě začlo bolet jedno prso zboku, odpodpaží, je to takové divné, není to přímo lokalizovaná bolest, žádná zatvrdlinka, modřinka, je to takové nepříjemné, trochu to připomíná pocity nalitých prsou - jen bez toho nalití.
Může to být Mirenou? Když je to jen půl jednoho prsa a ne celkově??? Řeším, co by to mohlo být jiného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
čochti
31.3.13 14:41

...

Také jsem si ho nechala zavést a pořád čekám, kdy mi přestane menzes… mám ho rok a žravost a přemenstr. syndrom mám pořád. Menzes není tak silné, ale špiním delší dobu, takže více vložek… Tak nevím… prsa mě bolí taky a myslím, že před tím tělískem mě už nebolívaly… Můj doktor mi řekl, že mám být trpělivá… :roll:

• Citovat
  • Upravit
1
31.3.13 15:51

Loni v září jsem prodělala plicní embolii, nyní jsem na walfarinu, ředím si krev a tím pádem nesmím mít prášky HA, nechala jsem si tedy v říjnu zavést Mirenu. Při zavádění je to nepříjemné, ale není to tak strašné. Pak jsem asi 14 dní špinila a od té doby jsem měla asi 2× jednodenní menses jen na slipovku, takže pohoda.Jsem zatím velice spokojena a doufám, že to tak vydrží :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pohodářka Sofie :)
1.4.13 16:46

já a Mirena

Ahoj holky, srdečně zdravím všechny, které se nebály sem napsat ( ať už pozitivní či negativní zkušenost), jsem moc ráda, že takováhle diskuze je, mně osobně to moc pomohlo dočíst se, jak to prožívají ostatní a že i někdo jiný má třeba problémy.
Já mám Mirenu od září 2012, zavedení se dalo zvládnout, pak jsem asi týden špinila, ale nic drastického, stačily slipovky, menstruaci jsem od té doby měla jen dvakrát a to slabou a krátkou, od ledna už žádné krvácení. Takže co se týče menstruací a krvácení -jsem nadšená. Trápily mě ale pocity nafouklého břicha, byla jsem fakt ráda, že je zima a můžu se zachumlat do svetrů, protože moje břicho vypadalo, jako když jsem nejmíň ve 4. měsíci, bylo to děsně nepříjemné, ze začátku jsem se i bála, jestli nejsem těhotná. Mělo to vždycky takové vlny - nafouknout a za pár dní vyfoukonout - jak balón… trochu mě i pobolíval podbřišek. Mirenu jsem moc chtěla, protože další dítě už neplánujeme(máme úžasné dvě), tak jsem byla rozhodnutá se s nějakými obtížemi poprat a nenechat si to tím zkazit ani se odradit. Výhody jsou pro mě tak veliké, že mi stojí zato vydržet. Když jsem měla pocit, že víc přibírám, nasadila jsem dietu, abych váhu udržela v normálu (vážím 55kg/168cm), na nafouklé břicho si pořídila vestu a jiné druhy maskování :D a snažila se myslet pozitivně. Váhu jsem udržela, (i když musím říct, že se oproti období před Mirenou víc omezuji) a už měsíc je moje břicho trvale ve fázi vyfouknutí :lol: (což doufám už i zůstane :) ) Sex je skvělý, užíváme si s manželem, že vůbec nekrvácím :) teď se mi povedlo dokonce i trochu zhubnout, tak jsem šťastná a těším se na jaro a lehké oblečení (a doufám, že můj balónový efekt se už neukáže :) ) Mám ale docela problém s pletí, na obličeji se mi tu a tam udělá pupínek, pár i na zádech. Nechci to házet na Mirenu, v pubertě jsem problémy s pletí měla - tak průměrné, jako většina holek, pak jsem začala brát brášky ( Jeanine) a pleť jsem měla skvělou a bezproblémovou až doteď. Až do zavedení Mireny jsem pořád brala Jeanine, tak nevím, jestli pleť vylepšovaly prášky nebo to teď zhoršuje Mirena…chci se zeptat, jestli je tu někdo, kdo by mi poradil, měl u Mireny problémy s pletí a něco mu pomohlo. Budu moc ráda za odpověď. Zkouším se o pleť dobře starat, odličovat, používám kosmetiku na problematickou pleť ( vypadá to komicky, je mi 37 a kupuju si přípravky pro puberťáky :lol: ), teď jsem začala chodit na solárko… nebo mě napadla i bláznivá kombinace nechat si Mirenu a brát nějaký slabý antiko-prášky kvůli pleti, ale to je asi blbost se takhle cpát hormonama…no, nevím si rady, uvítám každou pomoc… Každopádně chci všem z vás poděkovat za příspěvky, co jste sem napsaly, moc mi pomohly, člověk se v tom necítí sám. Přeju vám všem krásné jaro (už aby přišlo :) ) a držme si palce, ať nám Mirena sedne :palec:

• Citovat
  • Upravit
denisaaa
4.4.13 08:22

Situace po dvou měsících od zavedení

Budou to dva měsíce, co mám mirenu. Psala jsem sem výše. Krvácení u mě bylo velké i přes hormony, naopak po vysazení norethisteronu po 20 dnech užívání jsem dostala takovou menstruaci, že jsem skoro omdlévala. To se mi nikdy předtím nestalo. Nyní se krvácení změnilo ve špinění. Snad se to zlepší. Ale i tak je to velice nepříjemné chodit dva měsíce s vložkami a o životě bez sexu ani nemluvě. Uvidíme, jak to bude dál…

• Citovat
  • Upravit
1454
4.4.13 13:14
@denisaaa píše:
Budou to dva měsíce, co mám mirenu. Psala jsem sem výše. Krvácení u mě bylo velké i přes hormony, naopak po vysazení norethisteronu po 20 dnech užívání jsem dostala takovou menstruaci, že jsem skoro omdlévala. To se mi nikdy předtím nestalo. Nyní se krvácení změnilo ve špinění. Snad se to zlepší. Ale i tak je to velice nepříjemné chodit dva měsíce s vložkami a o životě bez sexu ani nemluvě. Uvidíme, jak to bude dál…

to mi připomnělo, že muž mi tenkrát po zavedení říkal, že už chápe, jak mirena funguje jako antikoncepce - žena pořád krvácí, takže není kdy sexovat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí