Tělísko Mirena

Napsat příspěvek
Velikost písma:
539
20.2.13 14:18

mirena

No ktěm pupínkum taky se mi objevily ludry jedny a k tomu že mii dr zavedl mirenu i když viděla jakou mam dělohu taky nechapu asi měním dr…a jela sem do nemocnice a tam mi to vytahnou bezplatně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
anděla1991
20.2.13 17:12

Seriozní přístup

Vy se chcete rozhodnout jen na základě toho co se tu dočtete… „někde někdy někdo taky říkal“. Děláte si legraci, že ano? :) Uvědomujete si, že „chybou“ je lidská bytost, vaše dítě?

Napadla mě malá rekapitulace:

Přirozený přístup: (Dobré pro vás)

pánská ochrana
dámská ochrana
přerušovaná soulož
neplodné dny
nic nedělat :zed:

Vaše svobodná volba, ale i nesená odpovědnost za výsledek.

Drastický přístup: (Dobré pro výrobce)

antikoncepční pilulky
atikoncepční kroužky
antikoncepční náplasti
nitroděložní tělíska
injekce

Není nic lepšího pro výrobce, než „zobající“ 14ti leté holky.
Myslím, už jen to je na žalobu… a výsledek, Pilulkové náboženství… a všechny zobky si myslí, že je vše v pořádku. Prostě perfektně zvládnutá PR komunikace v posledních třech dekádách… nic víc, nic míň.

Měly byste víc myslet než zobat.

• Citovat
  • Upravit
19692
20.2.13 17:16
:lol: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
20.2.13 17:17

@anděla1991 :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
20.2.13 18:07

8o 8o 8o Tééda, takový výplod.. Proč jen mám dojem, že je to krapet mimo téma? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
M_O_C
25.2.13 10:19

Problémy s nehormonálním tělískem Mona Lisa

Já mám asi 5 měs nehormonální tělísko Mona Lisa. Mám poruchu srážlivosti krve, takže hormonální antikoncepce je vyloučená. Kondomy nemám ráda. Jsem 10 měs po pordoru a další dítě nechci.
S tělískem jsem velmi nespokojená. Zavedení v pohodě, téměř bez bolesti, cena 1500,– na 5 let skvělá, ale tím to taky končí.
První 3 cykly jsem měla pocit, že bych si mohla otevřít transfuzní stanici (což je asi i porodem). Menstruaci jsem měla i 14 dní z měsíce! Mám bolestivou ovulaci, což jsem nikdy předtím nezažila. Od zavedení mám každý měsíc min 1× nějakou infekci/výtok, které jsou velmi bolestivé. Každý měsíc do sebe min jednou cpu nějaký globule, partnera jsem několikrát přeléčila a NIC na nepomáhá trvale, vždy jen do příštího cyklu. :( Vážně uvažuju o tom, že si tělísko nechám vyndat…a budu bez antikoncepce. :zed: Takže Monu Lisu za mě nedoporučuju.

• Citovat
  • Upravit
Pájas81
26.2.13 08:48

problém s Mirenou

Ahoj všichni, chvíli to tady pročítám, protože mám s Mirenou problém a zvažuji co dál. Mám jí zavedeneou už půl roku, po zavedení celý den silné bolesti i krvácení, potom asi ještě 14 dní krvácení a od té doby se neobejdu bez intimky, protože prakticky každý den nebo obden krvácím, někdy i 10 dní v kuse, nezlepšilo se to do teď a krvácím většinou dost silně. Obávám se, že bude muset ven a doufám, že mi vrátí nějaké kačky, stála mě 6 000,– Kč. máte někdo podobnou zkušenost?

• Citovat
  • Upravit
988
26.2.13 08:54
@Pájas81 píše:
Ahoj všichni, chvíli to tady pročítám, protože mám s Mirenou problém a zvažuji co dál. Mám jí zavedeneou už půl roku, po zavedení celý den silné bolesti i krvácení, potom asi ještě 14 dní krvácení a od té doby se neobejdu bez intimky, protože prakticky každý den nebo obden krvácím, někdy i 10 dní v kuse, nezlepšilo se to do teď a krvácím většinou dost silně. Obávám se, že bude muset ven a doufám, že mi vrátí nějaké kačky, stála mě 6 000,– Kč. máte někdo podobnou zkušenost?

Ahojky, tak to ti vubec nezavidim :(. No co sem cetla, pokud se prolaze ze mirena byla vadna, tak ti penize vrati, pokud to je jen ze si ji nesnesla, tak penize nevrati, al envm. Znas to co doktor to nazor. Drzim palce, at se ti aspon nejaky penize vrati :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bryolka
28.2.13 08:38

mirena

Mám mirenu půl roku a už jsem dost neštastná. Mám tři děti a ještě jsem nikdy předtím neužívala HA. Proto má volba mireny. Zavedení bylo nepříjemné ale snesitelné. Tři měsíce jsem střídavě špinila s výtoky. Lékařka uznala že je vše v normě. Nyní mám menstruaci 8dní, pak dva dni nic a další dva dni krvácím a do toho sílící výtoky. Jsem z toho opravdu už neštastná a můj sexuální život s partnerem se blíží k bodu mrazu. Zítra jdu už opravfu zklamaná k lékařce :(

• Citovat
  • Upravit
bryolka
28.2.13 08:42

mirena

A jako dodatek…ani nemluvě o objevení se akné v oblasti hrudníku, zad a obličeje :,(

• Citovat
  • Upravit
Daniela PR.
5.3.13 22:32

Ahoj, je mi 20 let a kvůli prodělané plicní embolii a pánevní trombóze nemohu užívat HA. Proto mi můj doktor doporučil tělísko Mirenu. Nechala jsem si ji zavést 7.11.2012. Bolelo to hrozně. Týden jsem měla velké bolesti a pořád jsem brala prášky na bolest, pak se to na týden trochu zlepšilo, ale krvácela jsem silně skoro celé 3 měsíce a zbytek špinění. Bez krvácení jsem byla dohromady asi tak 3 týdny. Při první kontrole po zavedení mi byla nalezena cysta 3×3cm a od té doby se zvětšila na 8×6,5cm. Celou dobu mám docela dost silné bolesti, ale můj lékař mi tvrdí, že tělísko cysty může vytvářet, že se to určitě ještě srovná. Při náznaku krvácení užívám Ascorutin (nevím, zda se dá užívat dlouhodoběji), ale pomáhá jen tak na 3-4 dny, pak se menstruace nebo špinění objeví znovu. Nevím, zda tělísko vyjmout nebo ne po 4 měsících. Nemá někdo podobný problém? Děkuji za odpověď

• Citovat
  • Upravit
16077
6.3.13 08:02
@daniela PR. píše:
Ahoj, je mi 20 let a kvůli prodělané plicní embolii a pánevní trombóze nemohu užívat HA. Proto mi můj doktor doporučil tělísko Mirenu. Nechala jsem si ji zavést 7.11.2012. Bolelo to hrozně. Týden jsem měla velké bolesti a pořád jsem brala prášky na bolest, pak se to na týden trochu zlepšilo, ale krvácela jsem silně skoro celé 3 měsíce a zbytek špinění. Bez krvácení jsem byla dohromady asi tak 3 týdny. Při první kontrole po zavedení mi byla nalezena cysta 3×3cm a od té doby se zvětšila na 8×6,5cm. Celou dobu mám docela dost silné bolesti, ale můj lékař mi tvrdí, že tělísko cysty může vytvářet, že se to určitě ještě srovná. Při náznaku krvácení užívám Ascorutin (nevím, zda se dá užívat dlouhodoběji), ale pomáhá jen tak na 3-4 dny, pak se menstruace nebo špinění objeví znovu. Nevím, zda tělísko vyjmout nebo ne po 4 měsících. Nemá někdo podobný problém? Děkuji za odpověď

kdybych prodělala to co ty, tak bych se na hormony vyprdla a zkusila radši nehormonální tělísko… já měla plno problému, pul roku špinění až krvácení, po každém sexu krvácení, migrény, mykozy, akné, nabírání na váze, vzeddmuté břicho a celkově taková nespokojenost… po pul roce a par dnech jsme si ji nechala vyndat, byly mi vrácena vešchny peníze…ale u tohodle hodne záleží na DR. co napíše té firme za reklamaci.. momentálně používám Pharmatex krém- spermicid, ale kombinujem to ještě s přeruš. sexem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
6.3.13 08:45

@t-jani hormony jsou prostě svinstvo. Manžel se k tomu staví perfektně, nač si kazit zdraví kvůli potěčení. Tak jsme na tom jak Ty - kondom, přeruš. soulož a spermicidní krém asi taky koupím. Máme 2 děti, další nechceme a myslím, že manželovi věřit můžu… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16077
6.3.13 09:01

@akinorevna no nám to práve s kondomy nejde, takže krém a přerušovane jako pojistka…deti už taky nechceme:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
6.3.13 14:44

Tak po přečtení posledních příspěvků si taky asi tělísko rozmyslím. Máme dvě děti a třetí určitě nechci. Problém je, že se nám nechce ani do hormonální antikoncepce a navíc pravidelné užívání tabletek je v mém případě hoodně nejistá metoda :-))) Zůstali bychom i u předtím osvědčených metod, jako je přerušovaná soulož, neplodné dny a kondom jenomže já jsem pokaždé otěhotněla hned na první šup a tak mám z toho šílený strach. Proto jsem chtěla tělísko a uvažovala jsem asi o Mireně (prý je lepší), ale jak to tak vidím, tak o moc lepší asi nebude :-( Ještě zvážím normální tělísko, ale to má asi zase jiné nevýhody, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí