Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Rendyk, no vraj to mininalne mesiac trva kym sa telo zbavi vsetkych zvyskov hormonov. A ani trochu sa to nezlepsuje? Ja sa stale zaoberam otazkou, ze co ak to vsetko nemam z mireny a dam si ju vybrat a pak zistim ze musim riesit nielen zdravotny stav ale este aj antikoncepciu.:((. Aj ked na druhej strane z coho by som to asi tak mala, ved mne pred tym vobec nic nebolo.
Rendyk velmi by ma zaujimalo ako sa to bude dalej u teba vyvijat a neake vysetrenia si podstupila?
Mě také nic nebylo, začalo peklo až když jsem si nechala dát mirenu, to jsem jela i na pohotovost a poslali mě domů, že mi nic není. Pak jsem zjistila že mám panickou poruchu, od té to by co mám mirenu venku, tak se to zlepšilo, ale je mi špatně až na mdloby nevím jestli to může být i nízkým tlakem. Třeba až dostanu menzes, tak to bude dobré, ale zatím nic moc. Ale změna je určitě veliká. A co se týče antikoncepce, tak už mám strach z jakých koliv hormonů
![]()
No ja muzu ric za sebe Mirenu mam 2 mesice. Prvni mesic a pul co se tyka nalad katastrofa, motani hlavy na denni poradku. Silene migreny. Porad spineni.Po prvni dostani jak by menstruace se to trochu upravilo, ale hlava se me boli docela porad casto. Nevim jestli to mam prisoudit tomu. Tedka cekam druhou menstr. a naladu mam, ze bych…Co jsem predtim neznala. Tedka uz jen doufam, ze to bude mesic od mesice lepsi. ![]()
No mě po měsíci začalo být hůř a hůř. Měsíc jsem s tím vydržela ale donutilo mě to si jí nechat vyndat. Já doufám, že to bude také měsíc od měsíce lepší ![]()
Prave som absolvovala sono zaludka, vraj zaludok uplne ok, akurat mam podrazdeny zlcnik, tak neviem ci aj to moze suvisiet s mirenou, lekarka to ani nepotvrdila, ani nevyvratila, vraj je to cudzie teleso a prejavit sa to moze na hocicom.
Ahojky holky, já už jí mám skoro měsíc! Teď někdy bych mela jít na kontrolu, jestli je vš ok!
Zavedení bylo v pohodě, i když psali, že to je nepříjemné!
Mám jen občas takové bolesti vpravo v podbříšku jako při menses a pořád špiním!
Doufám, že se to taky srovná! Uvidíme co mi řekne dr.
Ahoj holky, podělím se také o zkušenost s Mirenou.. Nachala jsem si ji zavést v červnu 2012, rodila jsem v dubnu..po porodu jsem rychle zhubla na 50,5kg.. zavedení Mireny nebylo nějak bolestivé, jen to štíplo, pak mě asi hodinu bolelo dost břicho..asi jako při silné MS, pak asi týden krvácení,
které přešlo postupně ve špinění na střídačku se slabším krvácením.. po celou dobu, objevily se mi silné bolesti hlavy..možná migréna… vypadávalo mi vidění a pak přišla ostrá bolest..občas mi bylo i na zvracení, znatelně se mi zhoršila pleť..nikdy jsem s ní neměla problémy, z neustálého nošení intimek, vložek, tamponu se mi neustále vracely mykozy.. je to logické, spodek neměl šanci dýchat, měla jsem neustále nafouklé břicho, přibírala jsem rychle, ač jsem začala na zač. srpna cvičit HIITové tréninky 4× týdně, upravila jídelníček, vyřadila cukr, bílou mouku hodně omezila,..dřív jsme se opravdu cpala… i když mi letela váha po druhém porodu dolu… váha se zastavila na 58kg..jakékoliv pokusy o pokles váhy… pod 57 se nehla.. po skoro každém sexu špinění, až krvácení… no nevím..nepřijde mi toho málo… v pondělí 7.1. jsem si jí nechala vytáhnout, tak jsem zvědavá, jak začne tělo reagovat… po vytažení 4 dny krvácení… zřejmě z toho jak mi „nerostla“ podle Dr. sliznice
nevím no… podle mě na to každá žena reaguje jinak a když se u ní objeví nějaké věci, na které nikdy netrpěla, neměl by DR. její problémy bagatelizovat… ted jsem zvedavá na tu váhu, jestli klesne, co pleť…atd… nicméně je mi teď fajn.. hormony mi nesedí, vždy když jsme zkoušela prášky, tak jsem i dva mesice krvácela, tak jsem je vysadila, nejsem na na HA zvyklá, vždy jsem měla nepravidelnou MS a celou pubertu trpěla na mykozy… možná i to přispělo..kdoví…
Tak to ti přeji hodně štěstí, mě se pleť hodila do normálu tak po 3. týdnech. Menzes nic, a už to je měsíc co ji mám venku. Psychické problémy jsou mírnější, ale ještě nějaký ten záchvat mám.
Snad to bude po ms všechno v pořádku
![]()
Stale mi to neda pokoj, tak som vcera studovala vplyv gestagenu na metabolizmus tukov. Vzhladom na to ze mirena je cisto gestagenova som sa docitala nasledovne :
Najnovšou skupinou liekov sú syntetické hormóny gestagény. „Potláčajú účinok estrogénov, a tým aj rast výstelky maternice a endometrióznych ložísk. Vedľajšie účinky sú nepravidelné krvácanie, nárast hmotnosti, bolesti hlavy, akné a zmena pomeru dobrých a zlých tukov v krvi,“ vymenúva gynekológ.
Myslim ze ta zmena pomeru tukov mi sposobila ten podrazdeny zlcnik. Ved tuky a zlcnik spolu suvisia.
Dnes skusim volat svojho gynekologa a asi si dohodnem termin na odstranenie mireny, nemyslim ze ma vyznam si takto rozstelovat cely organizmus. Najprv problem so zaludkom, potom zlcnik.
Co bude potom? ![]()
@Misutovo pokud ti nesedí, jdi do toho
mě vadí, jak se všude tvrdí, že je to nej antikoncepce…ale prostě nejaké procento žen existuje, kterým to nesedí a dělá neplechu a ty by měli Dr. poslouchat a ne z nich dělat hysterické žey, které si vymýšlí..proč by to asi dělaly..
mám jí týden pryč..kdyby nerostla sliznice, nemohla bych začít krvácet, mě se hned po vyndání v ten den rozjela asi MS, která zesilovala.. po týdnu už nejsem tak nafouklá… měla jsem furt nafouklé břicho, jako bych byla těhotná, to ted nemám…a to je pryč týden… doufám, že ještě klesne váha a budu spokojená..
holky, pokud vám to blbne a Dr. furt apelují, at vydržíte, tak dejte na svoje pocity ![]()
T-jani, asi mas pravdu, vcera som volala svojmu doktorovi a dohodli sme sa, ze v pondelok mi to vyberie. Uz sa neviem dockat. Aj som mu vravela o tom zlcniku, velmi sa mu to nezdalo, ale je velmi fajn tak sa ponukol ze sa pozrie na podobne pripady kedy sa mirena vyberala a ze ci tam bola volaka spojitost so zlcnikom. Tak som velmi zvedava co mi povie.
Inak este na margo tej uzasnej mireny, ked sa uvolnuje iste mnozstvo gestagenu kazdy den, musi to byt taka davka, aby stacila aj pre 90 kg zenu alebo mozno aj tazsiu, nie je to potom pre 47 kg osobu ( moj pripad ) vela?!
@Misutovo proto asi my, co máme 50kg, tak to rychle doháníme ![]()
Ahoj holky,
tak jsem se konečně odhodlala se podívat na nějaké diskuze o Mireně. Mám ji dva měsíce a zatím pořád v kuse buď špiním nebo mírně krvácím. Pleť šílená, neustále mne bolí hlava, neuvěřitelné změny nálad a depky, mám žravou a dost mi krvácejí dásně při čištění zubů.
Z neustálého nošení vložek jsem už hotová a bolavá. Když jsem to tady pročítala, koukala jsem jako blázen, že i jiní mají problémy. Dle mého doktora je Mirena bezproblémová a nejlepší a o žádné případné reklamaci mi nevykládal. Myslíte, že se to zlepší? Zatím se mi to spíš zhoršuje. První tři týdny jsem jen krvácela, ale pak se postupně přidalo i ostatní…
Poraďte!!! ![]()
@lilik76 píše:
Ahoj holky,
tak jsem se konečně odhodlala se podívat na nějaké diskuze o Mireně. Mám ji dva měsíce a zatím pořád v kuse buď špiním nebo mírně krvácím. Pleť šílená, neustále mne bolí hlava, neuvěřitelné změny nálad a depky, mám žravou a dost mi krvácejí dásně při čištění zubů.
Z neustálého nošení vložek jsem už hotová a bolavá. Když jsem to tady pročítala, koukala jsem jako blázen, že i jiní mají problémy. Dle mého doktora je Mirena bezproblémová a nejlepší a o žádné případné reklamaci mi nevykládal. Myslíte, že se to zlepší? Zatím se mi to spíš zhoršuje. První tři týdny jsem jen krvácela, ale pak se postupně přidalo i ostatní…
Poraďte!!!
me po pul roce došla trpělivost… je to na tobě… jetsli se to změní nebo ne..to je u každého jiné..
No tak nevím.
Jsem objednaná na úterý k dr. a hodlám to s ním probrat ještě jednou. Do telefonu říkal, že to všechno může být a že to odezní…
Prý do 3-4 měsíců
Uvidíme, co bude říkat osobně v ordinaci.
Díky.