Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No a o tom to je každé tělo je jiné je to individuální mě taky tvrdil Dr. když jsem mu řekla, že mi HA nesedí, že Mirena působí jen lokálně v místě, že by to,,nemělo vadit", ale kde máte jistotu pak si jí dáte za nějaké penízky a zjistíte, že nesedí a musí ven a řeknu vám jak to tady čtu negativa převládají
sbírám všechny postřehy a připomínky o Mireně a rozhodně nehodlám riskovat a volím jiný tip antikoncepce.
Příspěvek upraven 03.09.12 v 20:03
Já měla Mirenu 3 roky a super, jen když jsem si jí chtěla nechat vytáhnout kvůli snažení se o miminko, tak se ten konec nějak zastrčil a nešlo to, tak mě má doktorka poslala k jinému doktorovi a v pohodě. Žádné vedlejší účinky jsem nezaznamenala, teď kojím a antikoncepce pro těhotné mi dělala paseku, tak v pátek jsem opět objednaná na Mirenu
.
Taky se mi zdá, že ty negativa tady převládají ![]()
Slyšely jste některá, že prý existují i levnější varianty nějaké stříbrné a zlaté tělísko. Má to stát kolem 1000kč. To by na zkoušku byla snad lepší varianta, ale moje dr.se o ničem takovém nezmínila.
@Semmy4 píše:
Taky se mi zdá, že ty negativa tady převládají
Slyšely jste některá, že prý existují i levnější varianty nějaké stříbrné a zlaté tělísko. Má to stát kolem 1000kč. To by na zkoušku byla snad lepší varianta, ale moje dr.se o ničem takovém nezmínila.
To jsou tělíska bez hormonu.
@semmy4 píše:
A co to znamená, že jsou bez hormonů?
Mirena obsahuje hormon, který se postupně uvolňuje.
Tady je odkaz na ty bez hormonů
http://www.antikoncepce.cz/?…
Bohuzel musim reagovat. Ma pritelkyne otehotnela poprve, tady bych se priklanel k tomu tak zvanemu minipotratu, po druhe letos otehotnela a sli jsme do nemocnice na potrat. Sonem mirenu nenasli, az rentgenem. Objednali se na vyndani mireny, tam opet nic sonem ani rengenem nenasli, takze vyndani operacne a nasli ji nekde u strev a ve finale poptavani jak je to mozne byly radi ze tam byl zakrok toho potratu ze jim to uhradila vse pojistovna. A absolutne vyhybave odpovedi, jeden na druheho svadi vinu.
Ahoj všichni,
já mám Mirenu přeně půl roku a zatím z ní moc nadšená nejsem, natož můj manžel. Mám dvě děti a HA jsem brala od 13 let, kvůli nepravidelné ms.Po druhém porodu ms dost zesílila a s největší velikostí tamponu jsem vydržela max 2 hodky. Brát HA kvůli ms jsem už nechtěla, tak jsem se rozhodla pro mirenu. Zavedení bez bolesti, první 3 měsíce jsem téměř nepřetržitě menstruovala nebo špinila. Pak se situace uklidnila, ale menzes mám stále, pravidelně po 28 dnech, ale žádná hrůza. Špiním, tak jeden nebo dva dny slabě krvácím a pak zase špiním. Celé to trvá tak 9 dní. Poslední měsíc se mi dost zhoršila pletˇ. Nikdy jsem takové boláky na tvářích neměla, ani v pubertě. Můj gyn. tvrdí, že to s tím nesouvisí, ale tady v diskuzi jsem si přečetla něco jiného. Ještě chvíli vydržím a dám jí šanci, třeba to časem vymizí a já budu konečně spokojená.
Můžu se zeptat proč i manžel není nadšený? Je to tím, že ji cítí i on jako jsem někde četla?
Taky se obávám, že to s Mirenou bude horší než s HA, při které mám „jen migrény“
Nikdy jsem neměla akné, ani neobvykle silnou ms tak nevím zda do toho jít. Doktorka mi to doporučila právě kvůli migrénám a že máme v rodině rakovinu prsu. Prý je při Mireně snížená pravděpodobnost rakoviny
Ahoj, chtěla bych se podělit o své zkušenosti s Mirenou.
Mám ji tři roky. První půlrok jsem téměř nepřetržitě menstruovala, i kdyz slaběji než před Mirenou. Pak se přidružily téměř každodenní bolesti hlavy. Po roce se situace ustálila na 14 dní slabé menstruace týden pohoda, týden silné bolesti prsou a vše nanovo. Teď posledního půl roku se mi menstruace zkrátila na 10 dní. A bolesti hlavy přicházejí jen párkrát do měsíce. Jako antikoncepce funguje výborně, nevím už vůbec, co to je „mít chuť na sex“ Pročítala jsem všechny možné odborné články i SPC (souhrn údajů o přípravku)Mireny a pravděpodobně patřím staticticky mezi 1-3% uživatelek. Mám kamarádky, kterým Mirena absolutně vyhovuje. Menstruují 1-2 dny, nemají žádné problémy a sexuální apetit mají nezměněn. Co žena, to jiná zkušenost.
Ale mě již trpělivost došla. Mirena je určitě dobrý vynález, ale ne pro mne.
Ahojky, mám Mirenu už pátým rokem, za půl roku bych měla jít na vyměnění. Poslední měsíc prožívám deprese a hrozný stavy. Vůbec nevím, z čeho se toto zjevilo, neměla jsem žádné problémy, byla jsem maximálně spokojená. Je to ale čím dál horší. Jednou jsem už měla problém s psychikou kvůli rozchodu s přítelem, proto jsem si zašla ke své psychiatričce, předepsala mi opět prášky, ale už je beru měsíc a žádné zlepšení necítím. Psala jsem i na online poradnu a gynekolog mi odepsal, že Mirenou to nemůže 100% být. Ale když si čtu tento příspěvek, myslíte si, že to možné je? Zažívám teď hrozné období, nic mě nebaví, jsem na měkko, cítím úzkost a nechci, aby se to odrazilo na mém příteli
Nemáte někdo více zkušeností?
@Semmy4 píše:
Taky se mi zdá, že ty negativa tady převládají
Tvoje doktorka by ti ale spravne mela zminit vsechny moznosti!
Informuj se sama, kterou chces a pak jdi k ni a rekni ji, ze chces tu. Ona ji objedna a zavede, neexistuje, ze by ti rekla, ze tu ona nezavadi, nebo tak!
Za měsíc jsem objednaná na zavedení, tak si jdu pročíst diskuzi a doufám, že moc negativních názorů tu nebude.
Ahojky, ja teda měla imlanon od 16 nebo 17 roku je mi 23. V 17 pprvní potrat ve 3. Měsíci, v 18 otehotnenizjištěné při gastroskopii. Ve čtvrtém měsíci. Nikdo dodnes neví jestli mi to ten doktor aplikoval nebo jestli to mám ještě v těle. Je plastické a na rentgenu není vidět. Nikdy ale nebylo cítit na dotek tak myslím že ho doktor vysetril někomu jinému za menší peníze. A jinak to byl doktor z pankrácké polikliniky tak bacha. Tak mám krásnou 4 letou dceru:-Ddceru a uvažují o mirene mám po katje 10 kg nahoře. S pozdravem Misa.