Tělísko Mirena

Napsat příspěvek
Velikost písma:
malatequilka
30.8.12 18:34

Ahojky, ja teda měla imlanon od 16 nebo 17 roku je mi 23. V 17 pprvní potrat ve 3. Měsíci, v 18 otehotnenizjištěné při gastroskopii. Ve čtvrtém měsíci. Nikdo dodnes neví jestli mi to ten doktor aplikoval nebo jestli to mám ještě v těle. Je plastické a na rentgenu není vidět. Nikdy ale nebylo cítit na dotek tak myslím že ho doktor vysetril někomu jinému za menší peníze. A jinak to byl doktor z pankrácké polikliniky tak bacha. Tak mám krásnou 4 letou dceru:-Ddceru a uvažují o mirene mám po katje 10 kg nahoře. S pozdravem Misa.

• Citovat
  • Upravit
3
31.8.12 05:33

No a o tom to je každé tělo je jiné je to individuální mě taky tvrdil Dr. když jsem mu řekla, že mi HA nesedí, že Mirena působí jen lokálně v místě, že by to,,nemělo vadit", ale kde máte jistotu pak si jí dáte za nějaké penízky a zjistíte, že nesedí a musí ven a řeknu vám jak to tady čtu negativa převládají :roll: sbírám všechny postřehy a připomínky o Mireně a rozhodně nehodlám riskovat a volím jiný tip antikoncepce.

Příspěvek upraven 03.09.12 v 20:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2734
31.8.12 06:52

Já měla Mirenu 3 roky a super, jen když jsem si jí chtěla nechat vytáhnout kvůli snažení se o miminko, tak se ten konec nějak zastrčil a nešlo to, tak mě má doktorka poslala k jinému doktorovi a v pohodě. Žádné vedlejší účinky jsem nezaznamenala, teď kojím a antikoncepce pro těhotné mi dělala paseku, tak v pátek jsem opět objednaná na Mirenu :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
31.8.12 07:04

Antikoncepce pro těhotné??? :lol: :roll:, to je co :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Semmy4
1.9.12 15:31

Jiné tělíska

Taky se mi zdá, že ty negativa tady převládají :(
Slyšely jste některá, že prý existují i levnější varianty nějaké stříbrné a zlaté tělísko. Má to stát kolem 1000kč. To by na zkoušku byla snad lepší varianta, ale moje dr.se o ničem takovém nezmínila.

• Citovat
  • Upravit
3476
2.9.12 13:43
@Semmy4 píše:
Slyšely jste některá, že prý existují i levnější varianty nějaké stříbrné a zlaté tělísko. Má to stát kolem 1000kč. To by na zkoušku byla snad lepší varianta, ale moje dr.se o ničem takovém nezmínila.

To jsou tělíska bez hormonu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
semmy4
3.9.12 14:41

A co to znamená, že jsou bez hormonů?

• Citovat
  • Upravit
3476
3.9.12 22:37
@semmy4 píše:
A co to znamená, že jsou bez hormonů?

Mirena obsahuje hormon, který se postupně uvolňuje.
Tady je odkaz na ty bez hormonů
 http://www.antikoncepce.cz/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
burry
4.9.12 10:47

mirena

Bohuzel musim reagovat. Ma pritelkyne otehotnela poprve, tady bych se priklanel k tomu tak zvanemu minipotratu, po druhe letos otehotnela a sli jsme do nemocnice na potrat. Sonem mirenu nenasli, az rentgenem. Objednali se na vyndani mireny, tam opet nic sonem ani rengenem nenasli, takze vyndani operacne a nasli ji nekde u strev a ve finale poptavani jak je to mozne byly radi ze tam byl zakrok toho potratu ze jim to uhradila vse pojistovna. A absolutne vyhybave odpovedi, jeden na druheho svadi vinu.

• Citovat
  • Upravit
Gogi
4.9.12 16:21

mirena

Ahoj všichni,
já mám Mirenu přeně půl roku a zatím z ní moc nadšená nejsem, natož můj manžel. Mám dvě děti a HA jsem brala od 13 let, kvůli nepravidelné ms.Po druhém porodu ms dost zesílila a s největší velikostí tamponu jsem vydržela max 2 hodky. Brát HA kvůli ms jsem už nechtěla, tak jsem se rozhodla pro mirenu. Zavedení bez bolesti, první 3 měsíce jsem téměř nepřetržitě menstruovala nebo špinila. Pak se situace uklidnila, ale menzes mám stále, pravidelně po 28 dnech, ale žádná hrůza. Špiním, tak jeden nebo dva dny slabě krvácím a pak zase špiním. Celé to trvá tak 9 dní. Poslední měsíc se mi dost zhoršila pletˇ. Nikdy jsem takové boláky na tvářích neměla, ani v pubertě. Můj gyn. tvrdí, že to s tím nesouvisí, ale tady v diskuzi jsem si přečetla něco jiného. Ještě chvíli vydržím a dám jí šanci, třeba to časem vymizí a já budu konečně spokojená.

• Citovat
  • Upravit
semmy4
5.9.12 20:33

Můžu se zeptat proč i manžel není nadšený? Je to tím, že ji cítí i on jako jsem někde četla?
Taky se obávám, že to s Mirenou bude horší než s HA, při které mám „jen migrény“
Nikdy jsem neměla akné, ani neobvykle silnou ms tak nevím zda do toho jít. Doktorka mi to doporučila právě kvůli migrénám a že máme v rodině rakovinu prsu. Prý je při Mireně snížená pravděpodobnost rakoviny

• Citovat
  • Upravit
Mirena
6.9.12 21:08

zkušenosti

Ahoj, chtěla bych se podělit o své zkušenosti s Mirenou.
Mám ji tři roky. První půlrok jsem téměř nepřetržitě menstruovala, i kdyz slaběji než před Mirenou. Pak se přidružily téměř každodenní bolesti hlavy. Po roce se situace ustálila na 14 dní slabé menstruace týden pohoda, týden silné bolesti prsou a vše nanovo. Teď posledního půl roku se mi menstruace zkrátila na 10 dní. A bolesti hlavy přicházejí jen párkrát do měsíce. Jako antikoncepce funguje výborně, nevím už vůbec, co to je „mít chuť na sex“ Pročítala jsem všechny možné odborné články i SPC (souhrn údajů o přípravku)Mireny a pravděpodobně patřím staticticky mezi 1-3% uživatelek. Mám kamarádky, kterým Mirena absolutně vyhovuje. Menstruují 1-2 dny, nemají žádné problémy a sexuální apetit mají nezměněn. Co žena, to jiná zkušenost.
Ale mě již trpělivost došla. Mirena je určitě dobrý vynález, ale ne pro mne.

• Citovat
  • Upravit
1
17.9.12 13:43

Mirena a deprese

Ahojky, mám Mirenu už pátým rokem, za půl roku bych měla jít na vyměnění. Poslední měsíc prožívám deprese a hrozný stavy. Vůbec nevím, z čeho se toto zjevilo, neměla jsem žádné problémy, byla jsem maximálně spokojená. Je to ale čím dál horší. Jednou jsem už měla problém s psychikou kvůli rozchodu s přítelem, proto jsem si zašla ke své psychiatričce, předepsala mi opět prášky, ale už je beru měsíc a žádné zlepšení necítím. Psala jsem i na online poradnu a gynekolog mi odepsal, že Mirenou to nemůže 100% být. Ale když si čtu tento příspěvek, myslíte si, že to možné je? Zažívám teď hrozné období, nic mě nebaví, jsem na měkko, cítím úzkost a nechci, aby se to odrazilo na mém příteli :( Nemáte někdo více zkušeností?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dasenka11
17.9.12 15:25
@Semmy4 píše:

Tvoje doktorka by ti ale spravne mela zminit vsechny moznosti! :? Informuj se sama, kterou chces a pak jdi k ni a rekni ji, ze chces tu. Ona ji objedna a zavede, neexistuje, ze by ti rekla, ze tu ona nezavadi, nebo tak!

• Citovat
  • Upravit
15977
17.9.12 16:33

Za měsíc jsem objednaná na zavedení, tak si jdu pročíst diskuzi a doufám, že moc negativních názorů tu nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí