Tělísko Mirena

Napsat příspěvek
Velikost písma:
monikavic
20.5.12 22:08

ahojky…no je mi 34 let. Ty hormony mi dala na zkoušku,ted momentálně mám opět menzes…po týdnu kdy jsem mezi tím zase jen špinila.
Ty hormony nechci nasadit-možná to na jeden měsíc zkusím,ale začínají se mi děla(nevím jak to jinak napsat tak se omlouvám) :oops: jebáky a to na zádech,hlavě,obličeji i ve vlasech. To mi začale dělat depoprovera po dlohé době užívaní. Čím dál víc přemýšlím, že se objednám k doktorce a nechám si to vytáhnout :nevim: .
takhle to nejde do nekonečna…vždy když chceme mít s přítelem pohlavní styk…já to prožívám se strachem abych nezačala krvácet…už mě to fakt nebaví.
napíšu co ty hormony a co na to doktorka…jen mě tu někteří postrašili s tím vytahováním…začínám mít strach :think:

• Citovat
  • Upravit
Kamila99
21.5.12 06:26
@monikavic píše:
ahojky…no je mi 34 let. Ty hormony mi dala na zkoušku,ted momentálně mám opět menzes…po týdnu kdy jsem mezi tím zase jen špinila.
Ty hormony nechci nasadit-možná to na jeden měsíc zkusím,ale začínají se mi děla(nevím jak to jinak napsat tak se omlouvám) :oops: jebáky a to na zádech,hlavě,obličeji i ve vlasech. To mi začale dělat depoprovera po dlohé době užívaní. Čím dál víc přemýšlím, že se objednám k doktorce a nechám si to vytáhnout :nevim: .
takhle to nejde do nekonečna…vždy když chceme mít s přítelem pohlavní styk…já to prožívám se strachem abych nezačala krvácet…už mě to fakt nebaví.
napíšu co ty hormony a co na to doktorka…jen mě tu někteří postrašili s tím vytahováním…začínám mít strach :think:

Ničeho se neboj,nejhorší je psychika… ta tě bude tlačit zpátky a budeš se jen bát… zajdi k dr a poraď se co s tím,nebo zajdi k jinýmu dr.jestli ji ale nechceš tak ji nech vyndat,netrápila bych se tím… :mavam:

• Citovat
  • Upravit
monikavic
21.5.12 14:56

víš co je njhorší…dala mi ji 9.9. loni a začínám to psychicky nedávat.
Každé ráno čekám jestli budu nebo nebudu krvácet…trvá to už fakt moc dlouho a začíná mě to unavovat. Budu volat doktorce a uvidím co mi řekne.
Samozdřejmě je to strošně pohodlné,nemuset myslet na to že si mám vzít prášek…ale za těhle podmínek o to fakt nestojím..... :evil:
Jestli si to někdo nechal vytáhnout dřív, můžete mi prosím napsat co jste potom brali jako antikoncepci???
Já si dám asi chvíli pohov,snad to zvládneme a nebudu těhotná,pak ale netuším co si dát. :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
1
24.5.12 22:58

Ahojky, mám Mirenu asi 4 měsíce a poslední měsíc mě hrozně bolí boky, zadek a zadní strana stehen. Někdy si nemůžu ani sednout. Nemáte někdo nějakou zkušenost? Byla jsem zpočátku nadšená, ale teď přemýšlím, jestli to nebyla chyba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1102
27.5.12 19:17

ahoj děvčátka v pátek jsem byla na gyndě u dr. s rozhodnutím že půjde mirena ven, r mě prohlídla(nová dr)..mc se divila jsktože nikdo neřešil poke krvácení po 17 dnech a po ultrazvuku kontatovala že mám ve vnitř křečovou žíli a že trošku propouštím krev..takže miréna za to nemůže..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LadySun
15.6.12 18:53

yasminelle a mirena

Ahojky,
beru uz pres 20let skoro nonstop nejakou hormonalni antikoncepci, zacinala jsem na cilestu, pak jsem pres diane 35 dosla az k yasminelle, kterou beru uz nekolik let.
Poslednich 8mesicu vubec nemenstruji, dnes jsem byla u gynekolozky, doporucila mi telisko mirena, tak si ted o tom hledam nejake informace. Pry mi to telisko zpruchodni i vajecniky a normalni menstruace se mi opet dostavi, je mi 36let, takze v prechodu jeste asi nejsem, coz mi potvrdila i gynekolozka.
Zazila jste nektera z vas neco podobneho jako ja? Presla jste pak na telisko a vse bylo opet v poradku? Nebo mate s tim „mym pripadem“ opacne zkusenosti?
Jeste k cene, kolik to ted stoji u ceskych gynekologu? Ziji v zahranici a tady za to chce gynekolozka 350€.
Dekuji J.

• Citovat
  • Upravit
3476
15.6.12 19:48
@LadySun píše:
Ahojky,
beru uz pres 20let skoro nonstop nejakou hormonalni antikoncepci, zacinala jsem na cilestu, pak jsem pres diane 35 dosla az k yasminelle, kterou beru uz nekolik let.
Poslednich 8mesicu vubec nemenstruji, dnes jsem byla u gynekolozky, doporucila mi telisko mirena, tak si ted o tom hledam nejake informace. Pry mi to telisko zpruchodni i vajecniky a normalni menstruace se mi opet dostavi, je mi 36let, takze v prechodu jeste asi nejsem, coz mi potvrdila i gynekolozka.
Zazila jste nektera z vas neco podobneho jako ja? Presla jste pak na telisko a vse bylo opet v poradku? Nebo mate s tim „mym pripadem“ opacne zkusenosti?
Jeste k cene, kolik to ted stoji u ceskych gynekologu? Ziji v zahranici a tady za to chce gynekolozka 350€.
Dekuji J.

Tak s tou menstruací si to nemyslím, protože jedním z nežádoucích účinků Mireny je absence menstruace.
 http://www.vasedeti.cz/…a-od-a-do-z/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
15.6.12 20:01

Zdravím, tak jsem si pročetla diskuzi a jsem z toho trochu vedle. Mirenu také zvažuji, ale ted vůbec nevím. Opravdu jsou tak časté psych. problémy a špinění či krvácení? Myslela jsem, že se třeba trošku špiní 2měs. než se usadí a pak klid. Ale co tu čtu, tak kladných reakc tu moc není. :,( :,( Gynekolog mi jí doporučil, mám myom a že postupným uvolnováním hormonu často zmizí, nebo se alespon zmenší. Zaváděl by mi jí v narkoze, protože jsem obě děti rodila císařem. Ale ted fakt nevím, jestli mám do toho jít :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
15.6.12 20:03
@Verda73 píše:
Zdravím, tak jsem si pročetla diskuzi a jsem z toho trochu vedle. Mirenu také zvažuji, ale ted vůbec nevím. Opravdu jsou tak časté psych. problémy a špinění či krvácení? Myslela jsem, že se třeba trošku špiní 2měs. než se usadí a pak klid. Ale co tu čtu, tak kladných reakc tu moc není. :,( :,( Gynekolog mi jí doporučil, mám myom a že postupným uvolnováním hormonu často zmizí, nebo se alespon zmenší. Zaváděl by mi jí v narkoze, protože jsem obě děti rodila císařem. Ale ted fakt nevím, jestli mám do toho jít :nevim: :nevim:

Moment, proc narkoza???
Vzdyt ja ji mela taky po dvou SC a byl to okamzik na gyn, kresle!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
15.6.12 20:07

@farska že prý když se nerodilo přirozeně, tak to není moc příjemný :nevim: Ale mě spíš ted zaráží ty sposty komplikací co tu holky píšou. Ty jí máš? a vpohodě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
15.6.12 20:11
@Verda73 píše:
@farska že prý když se nerodilo přirozeně, tak to není moc příjemný :nevim: Ale mě spíš ted zaráží ty sposty komplikací co tu holky píšou. Ty jí máš? a vpohodě?

Ne,dikybohu uz emam. Ty tri mesice byly strasny. Ale neber to tak,ze to musis mit komplikovany taky ;) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
15.6.12 20:14

@farska já vím, že nemusím, ale je vás tu strááášně moc, co nějaké komplikace měly nebo mají :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3476
15.6.12 20:16

@Verda73 už se to tady i psalo, že ty které komplikace nemají nebudou tuto diskusi vyhledávat. Taky hodně záleží, jak snášíš hormony.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
15.6.12 20:19

@žížalka76 tak to moc nevím :) Brala jsem antikoncepci 2× a po třech měsících jsem měla zvýšený jaterní testy, tak jsem přestala. Dr. říkal, že u Mireny by se zvyšovat neměly :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9018
15.6.12 20:23

Mám Mirenu od srpna. Měla jsem mírné bolesti v podbřišku asi týden. Byla jsem po porodu a špinila jsem cca s přestávkama 2 měsíce. Pak jsem jednou za měsíc špinila v době menstruace pár hodin a od prosince nic.
Ve svém okolí jsem neslyšela nic negativního.
Většinou se píše o komplikacích, protože ty bez nemají potřebu to někam psát. Všechny se bojíme, ale to bychom nebyly těhotné, nerodily a pořád měly z něčeho strach. Prostě bychom seděly doma a čekaly na nějakou pohromu.
Ona psychika si ty problémy kolikrát přivodí sama. Přistup k tomu positivně a žádné potíže mít nebudeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí