Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
PeťulinQa 82 píše:
ORLI: ještě k té zvědavosti- manža říká, že snad zvědavější ženskou nezná než jsem já, že prý ani „stará Blažková na návsi není tak zvědavá“
![]()
![]()
Víc zvědavá než náš kamarád být nemůžeš
A to je chlap.
Tak to já už posoudit nemůžu, to by musel jedině manža
. Každopádně o mé zvědavosti vím, ale že by to bylo až tak hodně jak tvrdí doma - to sis myslím, že zas říct nemůžu
![]()
Holky máte někdo zkušenost s reklamací mirény? Chtěla jsem napsat přímo výrobci, ale stránky teď nějak nefungují. Mirenu jsem neměla ani 14 dní. Gynekoložka mě vůbec neinformovala o nějakých vedlejších účincích, mirénu hrozně doporučovala. Ty jsem si přečetla teprve v příbalovém letáku který jsem dostala po zavedení. Po zavedení jsem upadla do depresí, vše mě přestalo bavit na rodinu jsem začala být zlá i na mojí 4 měsíční malou, přitom mám úžasnou rodinu. Také mě svěděla kůže a v noci jsem nemohla spát, začala jsem mít méně mléka na kojení - malá začala při každém kojení řvát, že má málo, nevím zda to bylo mirénou, nebo tím špatným psychickým stavem. Nejdřív mi vůbec nedocházelo, co se se mnou stalo, až najednou jsem si vše dala do souvislosti s Mirenou. Gynekoložka říkala, že mají zavedených 800 miren a nikdy neslyšla, že by měl někdo psychické problémy. V příbalovém letáčku je uvedeno že deprese se mohou vyskytnout u 1-10 žen ze 100. Tak nechápu proč mi říkala, že to nikdy neslyšela. Nikdy jsem se na psychiatrii neléčila, je mi už 42 let a jsem pohodářka co má ráda život. S Mirénou to byl strašný obrat. Po vyndání jsem dost krvácela, ale psychika se mi srovnala a mlíčko pro malo se zase začalo dělat. Gynekoložka mi řekla, že nemám nárok na vrácení peněz, musela jsem podepsat, že odmítám návštěvu psychologa a psychiatra a že žádám o vyjmutí. Četla jsem zde, že mirenu někdo úspěšně reklamoval, ale nevím kde se o tom dozvědět něco více. Poradíte? Píšu pro jistotu i můj e-mail vladka@lit.cz děkuji za informaci, je mi líto vyhozených 6.000Kč ![]()
Ahoj Vlaďko, měla jsem Mirenu měsíc a dostala jsem zpátky všechny peníze. Tedy 5500, platila jsem 6000, ale 500 byl asi zákrok pro gynkologa. Říkal mi, že do půl roku je nárok na vrácení peněz bez problémů, takže si to vybojuj. Gynekoložka Ti nemá co dávat podepisovat nějaké odmítání vyšetření. Já už se na psychiatrii chystám, protože mě Mirena tak rozhodila, že jsem si spustila panickou ataku a mám problémy s nervíky. A deprese? Věřím, konečně můžu říct, že vím, co to je. Rozhodně to nevzdávej, máš na ty penízky nárok.
Ahoj, měla jsem ho před narozením dětí, měla jsem ho zavedené rok a celou dobu jsem měla potíže, stále jsem špinila mimo cyklus, bolelo mě břicho a měla jsem špatnou plet. Po roce mně došla trpělivost a nechala jsem si Mirenu vyndat. Za mě tedy ne.
Děkuji za informaci, koukala jsem tady na diskuzi také hodně na tvé příspěvky a je to děsný co sis zkusila. Děsím se toho, aby mě něco takového také nepotkalo. Nikdy jsem deprese neměla, a teď když jsem poznala co to je, tak se už bojím, aby se to někdy nevrátilo. Mám vyndanou Mirénu pár dní, docela silně krvácím ( což opět nechápu, když jsem ji měla jen 14 dní a plně kojím), bolí mě břicho, klouby, záda a také hlava. Také jsem si debilní Mirénou rozhodila hormonální rovnováhu. Depky přešly po dvou dnech, ale doufám, že se vše ostatní také usadí. Zítra zavolám Gynekoložce. Díky
Vlaďka69 píše:
Děkuji za informaci, koukala jsem tady na diskuzi také hodně na tvé příspěvky a je to děsný co sis zkusila. Děsím se toho, aby mě něco takového také nepotkalo. Nikdy jsem deprese neměla, a teď když jsem poznala co to je, tak se už bojím, aby se to někdy nevrátilo. Mám vyndanou Mirénu pár dní, docela silně krvácím ( což opět nechápu, když jsem ji měla jen 14 dní a plně kojím), bolí mě břicho, klouby, záda a také hlava. Také jsem si debilní Mirénou rozhodila hormonální rovnováhu. Depky přešly po dvou dnech, ale doufám, že se vše ostatní také usadí. Zítra zavolám Gynekoložce. Díky
Určitě si brnkněte Mudře. Mě vyndával Mirenu a hned zandával nehormon tělísko před 14dny, upozornil mě že můžu pár dní špinit, taky to tak bylo, špinila jsem 3dny a od té doby klídek.
holky,doktoři vůbec příbalové letáky nečtou a vedlejší účinky znají jen ty nejzákladnější.A teď nemyslím jen gynekology,ale i ostatní obory ![]()
Tááák, konečně jsem se odhodlala a jdu volat dr., na objednání kvůli výměně Mireny - no spíš jen vyndání, chci zkusit ještě jedno mimi. Bože, já jsem posera
i když vím, že přes telefon, mi to stejně vyndávat nebudou ![]()
želvy píše:
Ahoj, měla jsem ho před narozením dětí, měla jsem ho zavedené rok a celou dobu jsem měla potíže, stále jsem špinila mimo cyklus, bolelo mě břicho a měla jsem špatnou plet. Po roce mně došla trpělivost a nechala jsem si Mirenu vyndat. Za mě tedy ne.
Já neměla problémy vůbec žádný a jsem s ní 100% spokojená. Asi 4 dni v měsíci přišlo takový slaboulinkatý špinění, pak třeba týden klid a zas 2 dni špinění. Po dvou měsících se to všechno ustálilo a já celých 5 let neznám naše ženský dni, nic mě nebolelo. Škoda, že všem kdo se pro Mirenu rozhodnou - nesedne jim stejně tak dobře jako mě
.....
Holky, tak už jsem objednaná na vyndání Mireny - příští úterý 21.2. v 17 hod
. Ježišmarjá, už mám zadek staženej jak ratlík
![]()
Druhý den Vás děvčata hledám.
Mám zavedenou Mirenu od 14.12.2011 po šestinedělí
Asi 3 týdny mi brutálně vypadávají vlasy, úplně celé prameny, jsem z toho zoufalá, trápí mě migrény, svědění a o krvácení ani nemluvím. Při zavádění byla komplikace, musel jí vyndat a zavést podruhé, neboť na UTZ zjistil, že mám zakloněnou dělohu. Po zavolání, mi řekl, ať si koupím Askorutin 3× denně, před měsícem mi předepsal Detralex, ten doberu zítra. Jsem na 100% přesvědčená, že si ji nechám vyndat.
S tou reklamací, jste mě potěšily.
PeťulinQa 82 píše:
Holky, tak už jsem objednaná na vyndání Mireny - příští úterý 21.2. v 17 hod. Ježišmarjá, už mám zadek staženej jak ratlík
![]()
To já mám taky, musím počkat až mi přijede máma a pohlídá staršího kluka.
zuza110 píše:PeťulinQa 82 píše:To já mám taky, musím počkat až mi přijede máma a pohlídá staršího kluka.
Holky, tak už jsem objednaná na vyndání Mireny - příští úterý 21.2. v 17 hod. Ježišmarjá, už mám zadek staženej jak ratlík
![]()
Sice mě tu Foxi uklidňovala, že to nic není a nebolí to a že to je sranda
. Jenže při mým štěstí ji bude tahat hodinu
a druhej den si ani nesednu
. Takže strach tam určitě je
. Uvidíme, každopádně pak písnu „jaký to bylo“ , i když mi je jasný, že každá z nás to má prostě jiný a je jinak citlivá atd … Já jsem každopádně posera
![]()
""http://www.celysvet.cz/metrik/line-e1d3bc9caee3df89ef3e4828f5c3f528.png:http://www.celysvet.cz/…f5c3f528.png
""http://www.celysvet.cz/metrik/line-b802b523b6cea6d10a184458c1443e32.png:http://www.celysvet.cz/…c1443e32.png
""http://www.celysvet.cz/metrik/line-32d92b774d045e4fbbad453dd0f49235.png:http://www.celysvet.cz/…d0f49235.png