Tělísko Mirena

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Mišelin
3.2.12 16:07

Foxice přeju hodně štěstí. Jsem pátý den od vyjmutí Mireny, je mi fajn, jen ta záda a brnění v rukou neustaly, ale mám blbou páteř…
Každopádně držím pěsti, měj se moc fajn a jestli bdueš někdy chtít, napiš mi zprávu, taky vím, co je to psych. otřes! ahoj

• Citovat
  • Upravit
439
3.2.12 21:52

Ahoj Mišelinko, jsem ráda, že je Ti lépe :-) A jsem ráda, že jsem dokázala už i najít ten můj problém, je to pojmenované a vím, že se s tím dá něco dělat. Chodí se mi už i lépe spát. Ráda se Ti ozvu, ale můžu napsat do soukromého mailu? Přeci jen né každého to musí zajímat a nejpsíš jsou tady na takové téma jiná fóra. Těsím se, že se zase budu radovat ze svých dětí a muže…deprese je fakt hnus, hnus, hnus. Pořád víc se dá vydržet bolest při porodu :-) Měj se hezky Mišelinko, pěkný víkend! A všem ostatním tady také, dámy, pamatujte hlavně, že jste matky (většina) a jste moc důležité! Být máma je těžkej job, takže na sebe buďte pyšné. Už jen porod sám zaslouží metál!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
frenciz
6.2.12 11:39

mirena

Tak já mám mirenu už rok a jak říkáte je to na tom jak se to tělo s tímto tělískem srovná já jsem po tom nabrala i když mi každej tvrdí že to není po té mireně občas se mi zamotá hlava tak že nevim kde stojim ale mirenou to prý není tak po čem tak nesmislně tloustnu i když mám dost pohybu a po čem semi tak motá pořád hlacva a tlak mám v pořadku před mirenou jsem takové problémy neměla tak já se připojim a říkám jsou typižen ¨teda jich můžebýt spousta kterým toto tělísko sedne a málo tipú žen kterým to prostě nesedne vůbec třeba jako mně.Tak si mirenu nechám vytáhnout.Tak zdarec

• Citovat
  • Upravit
439
6.2.12 15:57

Ahoj všem, jak jsem slíbila, tak píšu, jak jsem dopadla u gynekologa. Dneska jsem tam byla. Dostala jsem zpátky 5 500 Kč. Za zákrok jsem platila původně 6 000 Kč, takže počítám, že Mirena stála 5 500 a doktor si za práci vzal 500. Jsem ráda, že jsem ty peníze dostala. Co se týká pohovoru o vedlejších účincích Mireny, tak to proběhlo celkem v poklidu. Řekla jsem doktorovi o své nynější situaci a sám přiznal, že mě mohla ovlivnit i ta Mirena, ale že ani sám nedokáže říct 100pro, že to bylo jen z ní. Říkal, že když mi jí vyndali, tak za cca 14 dní by měly odeznít příznaky, které jsem popisovala. U mě se to dá těžko odkadnout, protože jsem si sama rozhodila psychiku. Bavili jsme se ještě o další případné antikoncepci a on mi řekl, že teď nemá smysl do mě futrovat hormony, když beru antidepresiva. Až si pořeším svoje trable, tak potom. Byla jsem celkem překvapená, čekala jsem problémy, ale přístup výborný. A to jsem se dočetla o mém doktorovi na www.znamylekar.cz spíš negativní názory. On je takový svérázný, je svůj, ale mě vždy vše pečlivě vysvětlí, i když někdy mám pocit, že jsem úplný blbec, ale ono to je možná lepší, protože někdy doktoři vysvětlují věci moc odborně a člověk pak stejně nic neví. Měla jsem tedy Mirenu měsíc a do půl roku máte nárok na vrácení plné částky. Takže pokud ji koupíte v lékárně, tak by Vám měli vrátit v lékárně a pokud rovnou u lékaře jako já, tak by Vám to měli vrátit. Nenechte se odbýt. Takže asi tak. A teď hurá do psycho léčení, ať to je za mnou. Holky, ženský, držte se zuby nehty, někdo musí tu planetu vést :-))))))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Moonunka
6.2.12 17:22

Foxice.......Tak to je bezva,že ti vratil penize.....ale prijde mi ze mas uz lepsi naladu.....tak se dej poradne dohromady a pisni jak ti je.....Jinak ja mam mirenu 4 mesice venku a uz se citim o 80%líp…prijde mi,ze ted muzu delat vse…jsem vesela,svobodna,usmevava…proste jdu do pohody,tak snad to bude lepsi a lepsi,abych mela myslenky na dalsi miminko,tak moc bych si ho prala…

• Citovat
  • Upravit
Mišelin
6.2.12 18:11

Také přidám, jsem týden bez Mireny a moje nálada je lepší a lepší…Teda nevěřila bych, jak dokáží hormony rozházet psychiku a já si furt myslela, že to mám z toho, že něják nezvládám mateřství, že mě to něják zaskočilo a proto mám věčně depku. Bolesti břicha jsou fuč, konečně!
Měla jsem 4 dny menstruaci, první 2 dny hrůza, a pátý den úplně nic, bez špinění. po 8 měsících nemusím mi mezi nohama vložku!!! nemám špinavý kalhotky!!!

Dál se léčím na neurologii kvůli páteři, ale kdo ví, zda to brnění v prstech, chvění a bolesti zad také enjsou z Mireny, to zřejmě posoudím až za delší dobu.
Také napíšu, zda mi můj doktor vrátil peníze.
Já enchápu, co na ní tak vychvalujou, je to hrůza. Na tuhle diskuzi přijde 90% těch, kteří jsou zrovna on-line a Mirenu mají a já tu vidím většinu nespokojených vyjádření.
Takže blahopřeju těm, co jsou s ní spokojené! Je to štěstí

• Citovat
  • Upravit
439
6.2.12 20:16

Holky, čert ví, v čem je zakopaný pes. Berte v úvahu, že máme docela kolotoč, běháme kolem dětí, málo spíme a ještě přerušovaně, chce se po nás, aby bylo vše vyřízené, uvařeno, uklizeno a ještě abychom měli dobrou náladu. 100× nic zabilo osla, jak říká moje praktická doktorka. A když si k tomu přisadíme ještě hormonální „srágorku“ do těla, tak tomu asi nepomůžeme. Náladu dneska trochu lepší mám, měla jsem tady mamku, takže jsem si mohla odpočinout. Teď si vařím cibulový odvar, protože jsem do toho všeho ještě chytla od děti virózu a pálí mě průdušky jak sviňa a začínám ztrácet hlas. Monu, jedině dobře, že je Ti líp, člověk pak vychází líp i s dětmi. Mě to jde teď dost těžko, dcerce jsou 4 a zlobí. Teď je navíc doma a jak člověku není ok, tak je to kolečko a děti to cítí. Mišeli, páteř, to je prevít. Možná, že je to mimo mísu, ale mám výbornou masérku - „léčitelku“. Dává dohromady lidi s Bechtěrevem a s roztroušenou sklerózou. Má zlaté ruce a srdce. Chodím k ní každých 14 dní a moc mi pomáhá s lymfou. Tady máš na ní kontakt a odkaž se na Bobíka - jmenuje se Alenka Mejstříková, tel: 605 914 182. Je poměrně vytížená a musíš to myslet s uzdravením vážně (což předpokládám, protože se snažíš vyřešit problém), ale někdy to jde i bez léků a nebo jen s menším množstvím. Věnuje se každému, kdo o to opravdu stojí hodně pečlivě. Dělá taky Ajurvédu a má otevřené rehabilitační centrum http://www.mahucentrum.cz/. Zkus jí zavolat a uvidíš. Mě pomohla s lymfou a migrénami (taky chodím kvůli tomu na neurologii a beru Naramig, když to příjde). Nic, děvčata, přeju dobrou noc a lepší náladu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.12 13:10

O mireně přemýšlím už delší dobu, zajímá mě, jestli pociťujete něajkou změnu na prsách? Měla jsi při antikoncepci plná prsa, bez antikoncepce děs.

• Citovat
  • Upravit
2531
7.2.12 14:45
hranika píše:
Boruvka87 píše:
Hranika,estli nejsi spokojená s Mudr,tak bych šla normálně k jinýmu (na doporučení) s tím,že nejsem spokojená s jeho přístupem.Novému gyndr.bych řekla,jaký mám problém a zjistila,jak on se k tomu staví…třeba bude mít lidštější přístup…
Ale on mi az do ted neprisel blbej, mladej kluk, sikovnej, milej, mozna az moc hezkej:))), ale potom co pise Miselinka uz tam vidim nejaky zadrhely, proste jde o prachy, jako vsude jinde. Zkusim si s nim jeste promluvit
PS. Ty jses taky vsude:)))

No já jsem registrovaná v gyncentru a mám tam už třetí gyndařku.Né z mýho vymejšlení…vždycky mě k nějaký přidělili a ta během půlroka šla pryč,tak mě dali k jiné gyndařce…teď jsem u jedné starší.Ženská skoro v důchodu,rázná,ale parádička…vyšetření,u kterých sem se normálně svíjela bolestí,zvládá v pohodě a bezbolestně…přála bych vám taky takovou dr. Je hlavně fajn v tom,že mi na rovinu řekne co a jak by mi doporučila a ať si to promyslím,že jsou tam takový negativa,takový pozitiva a takový možnosti…v mém případě takováhle rizika.....
Hranika:No já mám taky pocit,že jsi všude.-DDD

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
494
7.2.12 15:56

ahojte, tak já tu před nějakou dobou psala o náhlém krvácení při mireně po ukončení kojení…chvíli jsem už fakt uvažovala, že si ji nechám vyndat, ale krvácení se nakonec samo zklidnilo, přikládám to opravdu hormonům po ukončení kojení - i po poradě s gynekoložkou…teď už mám zase klid, nic mě nebolí, nekrvácím, takže dobré.Píšu to hlavně pro to, abych někoho příliš nevyděsila svými předešlými příspěvky. Ty příběhy co tu některé píšete jsou celkem hrozné, ale neříkám, že tomu nevěřím. Člověk opravdu dopředu neví, co s ním ty hormony můžou udělat. Takže všechny nespokojené uživatelky mireny docela lituji. Já nejsem moc zastáncem hormonální antikoncepce, ale po dvou porodech brzy za sebou a ještě jednom potratu jsem chtěla mít trochu jistotu, že teď další mimčo nebude. Docela by mě ale zajímalo jaké jsou zkušenosti s otěhotněním po vysazení mireny, ale na to mi tady asi zatím nikdo moc neodpovíte, co? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9434
8.2.12 13:51
marocka píše:
ahojte, tak já tu před nějakou dobou psala o náhlém krvácení při mireně po ukončení kojení…chvíli jsem už fakt uvažovala, že si ji nechám vyndat, ale krvácení se nakonec samo zklidnilo, přikládám to opravdu hormonům po ukončení kojení - i po poradě s gynekoložkou…teď už mám zase klid, nic mě nebolí, nekrvácím, takže dobré.Píšu to hlavně pro to, abych někoho příliš nevyděsila svými předešlými příspěvky. Ty příběhy co tu některé píšete jsou celkem hrozné, ale neříkám, že tomu nevěřím. Člověk opravdu dopředu neví, co s ním ty hormony můžou udělat. Takže všechny nespokojené uživatelky mireny docela lituji. Já nejsem moc zastáncem hormonální antikoncepce, ale po dvou porodech brzy za sebou a ještě jednom potratu jsem chtěla mít trochu jistotu, že teď další mimčo nebude. Docela by mě ale zajímalo jaké jsou zkušenosti s otěhotněním po vysazení mireny, ale na to mi tady asi zatím nikdo moc neodpovíte, co? :nevim:

Já už jsem to psala dřív. Otěhotněla jsem hned první měsíc po vyndání (měla jsem ji 2 roky a po porodu si ji zase nechám zavést).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
494
8.2.12 14:29

aha, tak to je dobré, teda já vím, že je to individuální a každá otěhotníme jinak rychle, spíš mi šlo o to, jestli po mireně není nějaká nezvykle dlouhá doba k otěhotnění…doktorka mi samozřejmě řekne, že návrat k plodnosti je okamžitý, na leták to napíšou taky, ale mě spíš zajímala skutečnost:) No uvidíme, já bych mirenu taky asi chtěla mít tak dva roky, max 3, tak potom uvidíme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7397
9.2.12 14:03

marocka co jsem četkla diskuze,tak všechny otěhotněly po mireně rychle :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
frenciz
10.2.12 10:58

Chtěla bych se vás zeptat myslim těch co si nechaly mirenu vytáhnout ze zdravotních problémú. Já mám tu mirenu rok peníze už mi nikdo nevrátí poněač :mavam: můj doktor miji dřív vytáhnout nechtěl ted jsem se tady dočetla že do půl roka nebo tak nějak by musel vrátit peníze ale moje otázka je taková. Když si nechám vytáhnout tu mirenu jestli budu šestinedělka a kdy to pak zase dostanu taky stím mám problémy a chci jí nechat dát ven díky za odpověd.

• Citovat
  • Upravit
Moonunka
10.2.12 11:45

frenciz,zdravim…ja jsem si ji nechala vytahnout ve ctvrtek a v sobotu jsem trochu spinila..cca 2 dny…pak asi za necele tri tydny jsem dostala normalni menst.a mam ji 4 mesice venku a dostavam to pravidelne na den…jinak co to se mnou delalo po vytazeni si muzes precit zpetne…mejte se… :D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

Těhotenský test 2v1