Teploměr - nejde sklepat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7421
17.4.11 22:16
jita741 píše:
Ahoj, včera jsem koupila v lékárně klasický teplměr jak byl s rtutí, teď je bez rtuti, ale po naměření jde strašně sklepat, s tím rtuťovým se dvakrát máchlo rukou a byl sklepnutý s tímhle třebe minutu a stejně to sleze tak na 36 stupňů, tak nevím jestli jsem si koupila zmetek nebo jsou takové teď všechny.Nemáta ho někdo také?

Mám ho a když jsem ho kupovala, tak jsme byla lékárnicí varována, že se bude sklepávat podstatně hůř, jak ten rtuťový…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
majáles
26.7.11 17:02
  • Citovat
  • Upravit
olinna
13.3.12 15:53

EU pomáhá a chrání

Unii to stále nutí
chránit nás před zhoubnou rtutí.
Proto praví: drahé dcery,
vyhoďte ty teploměry,
nedá se jim vůbec věřit -
vedlejší, zda budou měřit.
Chcete-li je slovem tepat, že vám vůbec nejdou sklepat,
se..m nato. Jiné stejně
nenajdete na prodejně!!https://www.emimino.cz/diskuse/teplomer-nejde-sklepat-68210/#

• Citovat
  • Upravit
121212
21.4.12 23:51
  • Citovat
  • Upravit
jakub Kopecký
9.7.13 10:29

Přitom řešení je docela jednoduché a fyzikální. Stačí využít odstředivé síly. Na teploměr potřebujeme látkový obal, který se dá koupit v prodejnách tabáku a slouží úplně k jinému účelu. Do něj teploměr vložíme, k obalu připevníme delší provázek a roztočíme jej dokola.  Během chvilky je kapalina bez problémů tam, kde má být a my můžeme měřit teplotu.

• Citovat
  • Upravit
bachtik.m@gmail.com
21.8.13 10:15

rtuťové, galiové a lihové lékařské teploměry

Česká lékárnická squadra nám nabízí:

1. Exatherm, výrobce Pelechov 17, Česko; Měřící médium: 68% galia, 22% india, 10% cínu, stopová množství antimonu, bismutu; hustota rtuti je 13,53 g/cm3, hustota pelechovského média ~ 6,44 g/ cm3. Návod na sklepání (opisuji příbalovou informaci výrobce) zní takto: teploměr uchopíme na konec, několikrát prudce máchneme celou paží, přičemž navíc vždy musíme vytočit zápěstí;
  1. Exatherm, výrobce týž, dodává teploměr se sklepávacím pouzdrem, kterým se (cituji) „intenzivně kmitá“; pouzdro lze koupit i samostatně za asi 7-8 CZK; nevýhodou je, že se při častém kmitání umělohmotný držák odlomí a teploměr uvnitř zhyne nárazem.

Kde asi soudruzi z Pelechova udělali chybu? Zde je (možná) to tajemství…

1. Lihové teploměry: stejné problémy
  1. Geratherm Classic ohne Quecksilber vyvinula patentovaný Galinstan©, b. t. -19,5°C, což přispívá k lepší sklepatelnosti. Bližší údajejsou kryty patentovou ochranou.

Cena (bývá rozhodující):
nejlevnější pelechovský Exatherm na internetu od 63 CZK;
nejlevnější německý Geratherm Medical AG Classic od 86 CZK;
Geratherm Medical AG Rapid s ohebným koncem (tzv. rychloběžka měřící do 10 sec.) za 143 CZK.
Zdroj: www

• Citovat
  • Upravit
pdpdpd
9.11.13 20:53

RADA

Mam typ, ktery je provadan v pouzdre. Pro sklepani se da zpet do pouzdra, chytne se za drzacek na vicku a kmitanim sem a tam sklepe. Je to hned. Klasickym klepani to nema smysl vubec zkouset. To vam stoupne akorat teplota vlastni…

• Citovat
  • Upravit
2
13.11.13 19:08

návod jak to sklepat

Ano také jsem si vzteky skoro vykloubil rameno, ale teploměr tvrdošíjně odolával. Vezměte teploměr a na jeho konec uvažte a izolepou zalepte provázek asi 40 cm dlouhý. Ten úzký konec s kapalinou samozřejmě musí směřovat opačným směrem od provázku. Využijeme k,,setřepání" teploměru odstředivé síly. Dobře uchopte na konci provázek, raději si tam udělejte ještě smyčku, a teď stačí s teploměrem pořádně zatočit na pár vteřin. Jde to snadno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
28.11.13 19:24

vychytavka jak sklepat nesklepatelné

:nevim: Pry prostě tocit nad hlavou jako lasem? http://fyzmatik.pise.cz/…eplomer.html. Jdu to vyzkouset…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
28.11.13 20:21
@LuStep píše: :nevim: Pry prostě tocit nad hlavou jako lasem? http://fyzmatik.pise.cz/…eplomer.html. Jdu to vyzkouset…
:palec: A když z futrálu vyletí… nechtěla bych to uklízet :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
3.2.14 18:49

Huráááááá. Přišel jsem na to jak teploměr setřepat, nebo lépe řečeno jsem použil metodu, o které jsem se dozvěděl. Teploměr jsem dal do dlouhé ponožky, s kterou jsem pak asi 5× rychle zatočil a světe div se. Teplota spadla na 35°C :-)
Po odměření šel teploměr okamžitě setřepat. Snad se vám to taky podaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
3.2.14 18:54

setřepání teploměru

Jednoduchá metoda, která funguje. Sám jsem ji teď vyzkoušel :D Dosud jsem jen zuřil, ruka bolela a stále 37,3 :?
Teploměr jsem dal do lyžařské ponožky, hrotem do špičky. Zatočil jsem rychle asi 5× a světe div, teplota 35°C :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
4.2.14 22:10

Nebo tak… :lol: ponožka je asi to nejlepší :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.1.17 09:57

Prosim o radu, je normalni, ze se timto teplomerem merim pul skoro pul hodiny nez konecne domeri? nebo uz je po nem?

• Citovat
  • Upravit
37131
12.1.17 10:02

Proc anonymne? A co je to za teplomer? Ty novy sou za trest desne to trva a sklepavat to skoro nejde. Zlaty rtutovy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová