Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
jita741 píše:
Ahoj, včera jsem koupila v lékárně klasický teplměr jak byl s rtutí, teď je bez rtuti, ale po naměření jde strašně sklepat, s tím rtuťovým se dvakrát máchlo rukou a byl sklepnutý s tímhle třebe minutu a stejně to sleze tak na 36 stupňů, tak nevím jestli jsem si koupila zmetek nebo jsou takové teď všechny.Nemáta ho někdo také?
Mám ho a když jsem ho kupovala, tak jsme byla lékárnicí varována, že se bude sklepávat podstatně hůř, jak ten rtuťový…
Unii to stále nutí
chránit nás před zhoubnou rtutí.
Proto praví: drahé dcery,
vyhoďte ty teploměry,
nedá se jim vůbec věřit -
vedlejší, zda budou měřit.
Chcete-li je slovem tepat, že vám vůbec nejdou sklepat,
se..m nato. Jiné stejně
nenajdete na prodejně!!https://www.emimino.cz/diskuse/teplomer-nejde-sklepat-68210/#
Přitom řešení je docela jednoduché a fyzikální. Stačí využít odstředivé síly. Na teploměr potřebujeme látkový obal, který se dá koupit v prodejnách tabáku a slouží úplně k jinému účelu. Do něj teploměr vložíme, k obalu připevníme delší provázek a roztočíme jej dokola. Během chvilky je kapalina bez problémů tam, kde má být a my můžeme měřit teplotu.
Česká lékárnická squadra nám nabízí:
Kde asi soudruzi z Pelechova udělali chybu? Zde je (možná) to tajemství…
Cena (bývá rozhodující):
nejlevnější pelechovský Exatherm na internetu od 63 CZK;
nejlevnější německý Geratherm Medical AG Classic od 86 CZK;
Geratherm Medical AG Rapid s ohebným koncem (tzv. rychloběžka měřící do 10 sec.) za 143 CZK.
Zdroj: www
Mam typ, ktery je provadan v pouzdre. Pro sklepani se da zpet do pouzdra, chytne se za drzacek na vicku a kmitanim sem a tam sklepe. Je to hned. Klasickym klepani to nema smysl vubec zkouset. To vam stoupne akorat teplota vlastni…
Ano také jsem si vzteky skoro vykloubil rameno, ale teploměr tvrdošíjně odolával. Vezměte teploměr a na jeho konec uvažte a izolepou zalepte provázek asi 40 cm dlouhý. Ten úzký konec s kapalinou samozřejmě musí směřovat opačným směrem od provázku. Využijeme k,,setřepání" teploměru odstředivé síly. Dobře uchopte na konci provázek, raději si tam udělejte ještě smyčku, a teď stačí s teploměrem pořádně zatočit na pár vteřin. Jde to snadno.
Pry prostě tocit nad hlavou jako lasem? http://fyzmatik.pise.cz/…eplomer.html. Jdu to vyzkouset…
@LuStep píše:Pry prostě tocit nad hlavou jako lasem? http://fyzmatik.pise.cz/…eplomer.html. Jdu to vyzkouset…
Huráááááá. Přišel jsem na to jak teploměr setřepat, nebo lépe řečeno jsem použil metodu, o které jsem se dozvěděl. Teploměr jsem dal do dlouhé ponožky, s kterou jsem pak asi 5× rychle zatočil a světe div se. Teplota spadla na 35°C ![]()
Po odměření šel teploměr okamžitě setřepat. Snad se vám to taky podaří.
Jednoduchá metoda, která funguje. Sám jsem ji teď vyzkoušel
Dosud jsem jen zuřil, ruka bolela a stále 37,3 ![]()
Teploměr jsem dal do lyžařské ponožky, hrotem do špičky. Zatočil jsem rychle asi 5× a světe div, teplota 35°C ![]()
Prosim o radu, je normalni, ze se timto teplomerem merim pul skoro pul hodiny nez konecne domeri? nebo uz je po nem?
Proc anonymne? A co je to za teplomer? Ty novy sou za trest desne to trva a sklepavat to skoro nejde. Zlaty rtutovy…