Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@MakiD No s těma jménama to bude boj…když to bude kluk, tak přítel se zblázní radostí. Má totiž z prvního manželství holku a jeho brácha má tři holky takže je jasný, že by ten kluk byl super. Jenže je v tom háček…a to v tom jméně. On si vysnil že když jednou bude mít kluka tak se bude jmenovat Andrej, což mě přijde úplně děsný
Takže budu muset zapojit všechny ženský zbraně a nějak mu to jméno vymluvit, ale s jeho hlavou dubovou to asi půjde těžko
. Mě by se líbil třeba Lukáš po tatínkovi, nebo Vojta, taky Patrik…pak se mi líbí i jiná jména, ale jsou spíš zahraniční a to k příjmení Novák teda zrovna nepůjde.
No a holčička, na té jsme se shodli, že by se nám líbila Ema, Zoja po mé babičce, nebo i Zoe.
Tak já mám jména vybrané už stráášně dlouho
jen teda ještě nevím co na to přítel
Pro holku jsem vždycky chtěla Vivien, ale uvažuji nad Šarlotou. Pro kluka Jáchym nebo Benjamín. Jsem zvědavá jak to dopadne, přítel o těch jménech ví, ale vždycky si ze mě dělal srandu, že to bude Květoslav
doufám, že to byla sranda ![]()
Holky s jmena jsem zvedava, s manzou se vubec neshodnem, ja bych chtela Adamka nebo Samuela a holku Nelu, Lauru, ale to jeste nevim. Holku prvni jsme vedeli hned.
Ahoj, Holky, tak jména my ještě nemáme a myslím, že to bude boj, protože se nám ažtak nic moc nelíbí:( pro první dceru jsme měli jméno jěště, než jsme věděli, co to bude a ona si vybrala asi pohlaví sama, když jsme měli to jméno a pro kluka jsme se dohadovali až do porodu. Ještě, že to byla holka:)
A ještě mě zajímalo, vím, že je moc brzo a spousta z nás čeká teprve na první kontrolu, ale tady v Praze se registruje do vybraných porodnic už 14+0, už jste někdo uvažoval, kde budete rodit?
Vidím, že se jmény je ti všude stejné ![]()
Manža mi vyhrožuje s Čendou
ale to má smůlu..trochu doufáme, že to bude holčička u té nebude takový problém vybrat jméno
zatím jsme se tak nějak shodli na Adélce, Andrejce a možná Barborka… Ale jak nás znám tak to budeme měnit dlouho ![]()
Jinak chlapečka bych chtěla Davídka, ale ten se manžovi nelíbí ![]()
@Dunlin já mám porodnici vybranou už od prvního porodu
bude to Olomouc, byla jsem tam spokojená se vším
a kdyby se cokoliv dělo tak nás stejně převezou do Olomouce tak není co řešit a nebudu muset být třeba úplně jinde než miminko
Ahoj já bych chtěla Nelu, teda vůbec nevím co na to přítel. A kluka nevím, počítám s holčičku ![]()
U nás je to jasný, vlastně bylo už před otěhotněním - Petr nebo Petruška po tatínkovi ![]()
Teda holky, vy jste aktivni
Nestiham cist ![]()
K te praci, pracuju jako projektak pro zahranicni firmu, sedave ale fakt se porad nervuju, neskutecne paka pro nas pracujou
ale chci zustat co nejdele, precejen penizky se hodi!
O jmenech jsme premysleli, jeste nez jsme vubec planovali miminko
Pritel chce pro kluka jednoznacne Alex a jeste mozna Benjamin, mi se libi oboje. Pro holku chci Vaneska, Klaudie, Valerie, Sofie ale priteli se teda libi jen ta Vaneska.. Bohuzel v rodice uz jednu mame, ale nejak extra se nestykame, tak si rikam, ze to snad bude ok ![]()
Jsem z Ostravy a nejlepsi ohlasy jsem zatim slysela na Vitkovice, tak uvidim…
Nicmene me poboliva jen jedna strana bricha zatim a mam sileny strach, ze to bude mimodelozni
asi se moc pozoruju, ale desi me to.. mozna skocim k doktorce uz rano, planovanou prohlidku mam az 29.9, to ale asi nevydrzim :/
@NikoletaP to víš matka na rodičáku nemá co dělat tak tu vysedává ![]()
Hele asi se moc sleduješ, taoy když se na to Soustředím tak mě píchá..ale mimoděložní nemám
neboj bude to v pořádku
My už jsme jména měli také zhruba vybraná před otěhotněním. Chlapeček by byl Adam nebo Samuel a u holčičky je to horší - Sára, Karolína, Valerie, Adriana… No musíme to ještě pořádně zvážit. Přece to není jen tak nějaké rozhodnutí ![]()
@NikoletaP Taky mě v průběhu dne píchá v boku, většinou jen na jedné straně. Vím, že je hrozné na to nemyslet, samotné mi to nejde, ale v tuto chvíli je to to nejlepší, co můžeš udělat. Pokud máš ovšem opravdu nějaké pochybnosti, tak bych k té Dr. zašla. Jen pro tvůj klid duše. Já to chci vydržet opravdu co nejdýl - představa, že tam teď půjdu a srdíčko ještě nikde je snad ještě horší než že nevím nic.
@Weraaa Máš stejný výběr jmen na kluka jako já. I ty tvoje holčičí se mi líbí. Jak se jmenuje tvoje první holčička?
@NikoletaP aj ja bych chtela Benjamina, ale příteli se to moc nezamlouvá a me teda trosku vadí, ze by se na nej volalo Bene, to mi přijde jak na psa ![]()
Ji si teda ja pracuji jako servírka v takovém menším klidném penzionku, pres tyden většinou sedím cely den s nohama na hore
ale pssst
a k tomu jeste delam dve vysoké skoly. V praci chci byt co nejdéle, protoze každá koruna se přece hodí. Ale pak se z toho asi zblázním. Snad to zvladnu vsechno. Přítel pracuje v zahraničí, většinou tak na 3 týdny, měsíc, uz i 5 týdnu se podařilo, ze byl pryc. Dala jsem se na to, tak budu muset bojovat ![]()