Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Lenka26 no to jsme taky říkali hlavně ať to je zdravý mimčo ale museli jsme na odběry placenty tak jsme to ve 13.týdnu věděli že to bude holčička
a jsem ráda že to víme
jinak taky to je naše první mimčo tak už cítím pohyby tak je to zase o trochu lepší že vím že se má malá k světu
![]()
Baro, s tou zimou jsem taky trochu tápala, ale kámošce se narodila holčička před rokem (3.2) tak mě zasvětila do toho jak ju oblíkala, takže už vím kolik zhruba mám čeho koupit a jak oblíkat aby mi mimi neumrzlo. ![]()
ahoj Madellain,
tak šup sem s radama co potřebujem a co jsou zbytečnosti ![]()
To se těžko popisuje:-) nevím přesný kusy:-) Ale třeba nebudu si kupovat klasický fusak. Stačí takový ten flísový zimní, co se dá dát i do autosedačky. A pořádný (třeba emitex) až na další zimu. Když mimčo zabalím ještě do deky, tak bude v teploučku ![]()
Kámoška dávala vrstvy na ven třeba: bodýčko, dupačky, kabátek, flísovou kombinézku, bavlněnou čepičku, pletenou čepičku, rukavičky. Pak ten fusak, zabalit do deky a tak jezdily. jo a ponožky:-)
Zdravím všechny,
tak včera jsme byli na velkým ultrazvuku a malá se nám pěkně ukázala, tak sem šťastná, že mi vyšla ta holčička
Přítel to musí ještě chvilku rozdejchávat, protože byl přesvědčenej, že to bude kluk (v jeho rodině jsou jenom kluci).
Jinak mimi je uplně zdravý, akorát jsme podle UTZ o týden míň, takže tim pádem bych měla mít termín až 21. ledna.
S tím nakupováním jsem taky říkala, že počkáme až po velkým UTZ, takže už se nemůžu dočkat až naběhnu někam do krámu omrknout hadříky. Jinak ještě nemáme ani nábytek v pokojíčku, na ten se chystáme až po svatbě až bude trochu víc peněz, teď je to bída ![]()
Naštěstí jsme kočárek podědili i se všema fusakama a vajíčkama po máminý sestřednici, tak to nám ušetří spoustu peněz, tak sem za to ráda i když novej je novej no…
Ahoj Leni tak to je skvělý že vyšla ta holčička
gratuluju!! já na velký UTZ jdu příští středu tak vám pak dám vědět
jinak kočárek jsme koupili úplně novej se vším za 10 tisíc jinak by stál 18tisíc uff alespon něco.. na pokojíček se teprve chystáme musíme vyklidit pokoj z kterého máme zatím stále skladiště … to bude makačka ale těším se až budu malovat
a všechno si tam piplat
tak to máš skoro termín jako my
i když nám řekli že podle PM mám 21.1 ale podle kontrolního UTZ po té biopsii jsme o týden mladší tak máme termín 27.1. ale podle pohybů mi ted udělají další termín
jéé holky vy se máte, že už víte co čekáte.
My jdeme na velký UTZ až 23.9, tak snad nám klapne taky ta holčička. Už se těším na ty nákupy. My kočárek ještě nemáme, ale vypadá to, že koupíme xlander. Snad je to dobrá volba
. Jinak nábytek v pokojíčku už máme, tak jen čekám až začnu skládat oblečky ![]()
madellaine mi máme taky Xlander hodím sem fotku
je to jeden z nejlepších
přesně tuhle barvu máme a stál nás v akci 9.980 kč
už se těšim až vyjedem na procházku ![]()
Baro a v jaký budeš rodit porodnici? Já jsem registrovaná v Podolí, tak kdybys byla taky, tak se tam možná potkáme ![]()
Kočár za 10 tisíc je fakt super cena.
Jinak děkuju za gratulaci, ale jak řikám, dokud jí neuvidim na vlastní oči, tak se na ultrazvuk nemůžu spoléhat.
My máme teda aspoň vymalováno a nábytek chceme pořídit v Ikee, už tam mám všechno vybraný, tak se nemůžu dočkat.
Včera jsem koupila první obleček na malou, krásný bodyčko s dlouhým rukávem, ale měla jsem z toho trochu divný pocit, pořád se ještě bojím, abych to nezakřikla a něco se nestalo…
Madellaine v kočárech se moc nevyznám, přijde mi toho na trhu tolik, že to ani nejde vybrat, ale zaměřila bych se asi nejvíc na bezpečnost autosedačky, to mi přijde nejdůležitější. Ptala jsem se tady v poradně, jaký jsou nejbezpečnější a pán mi napsal dva tipy - Maxi-cosi cabriofix a Römer baby safe plus, obě musí být s ISOFIXem (pokud ho teda auto má), tak teď nevim, jestli sedačku do auta nekoupíme radši novou ![]()
ahoj holky,
my jsme taky měli původně vybraný x-lander, ale kvůli rozměrů půjdeme v neděli na výstavu pro Bambi Ozon, v akci je za 11000 se dvěma podvozkama (jak pevná kola, tak přední otočná).
co se týče výbavičky, ani nevím kde začít, je toho všude tolik až se z toho hlava točí ...... a hlavně kdo se má v tolika velikostech vyznat.
no já bydlím na Smíchově tak jsem měla jít do motola ale zaregistrovala jsem se nakonec u Apolináře kamarádka tam pracuje
ale škoda ![]()
Lin25 my nemáme auto, takže kočárek podle autosedačky vybírat nebudeme ![]()
Baraaa ten váš kočárek je nádherný:-)a fakt za super cenu. Já teď zvažuju jestli pevný kolečka, nebo přední otočná.
madellaine děkujeme
oni měli ještě ty přední otáčivý ale ty jsem nechtěla protože kousek od domova máme lesík a s tima otáčivýma kolečkama nic moc a chatu máme taky v blbým terénu a s pevnými kolečky můžeš projet i po poli ![]()
baraaa píše:
madellaine mi máme taky Xlander hodím sem fotkuje to jeden z nejlepších
přesně tuhle barvu máme a stál nás v akci 9.980 kč
už se těšim až vyjedem na procházku
Ahoj holky. já mám termín na začátku února. Tenhle kočárek je parádní, já mám vybraný právě ten typ XA 2010 - ten má ty otočné kolečka… Cena za tu sadu je cca kolem 16 tisíc - tak doufám, že to půjde ještě dolů, nechtěla jsem tak drahý kočár… Ale tenhle je můj favorit. Jen teda má jednu malou chybičku a to že sporťák jde vézt jen po směru jízdy, takže nevidíte na mimi a nemůžete pokecat…
Ale snad to nebude babičkám vadit… ![]()
Barooo kde byla ta akce na ten Tvůj co máš? třeba by tam byl i ten co chci levnější… ![]()
Ty máš tu červenou barvu? taky nad ní uvažuju, ale největší favorit je ta bílá. ta je moc úžasná, i když vím, že je to hodně nepraktické. ale prostě jsem se do ní zamilovala, no… ![]()