Termín porodu – leden, únor 2011

Napsat příspěvek
Velikost písma:
378
29.10.10 11:15
le.llka píše:
ahoj. Já mám termín 30.1. ,tak sem taky zvědavá jak to vyjde. :dance:

Ahoj!Jé to máme skoro stejný termín!Kde budeš rodit,já v Podolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
29.10.10 12:20

v Olomouci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
29.10.10 12:31

Ahojte Holky
Já sem se dlouho rozmýšlela jestli rodit v Olomouci, ale vyhrál to Přerov. Chtěla sem se zeptat jestli newíte jestli už definitivně odkleply to porodné od 1.1.2011 nebo ještě ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
29.10.10 14:08

Jo no. Ještě sem uvažovala o Kyjově (mam rodiče v Hodoníně) je to tam vše nové, příjemný personál a jsou víc přístupní k jakýmkoli polohám při porodu, ale odradilo mě to ,že bych tam po porodu musela být 5 dní a taky cestování zpátky do Olomouce v zimě s takovým prckem. Takže Olomouc. No a to s tím porodným nevím. Taky by mě to celkem zajímalo, protože každá koruna dobrá. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1475
30.10.10 09:39

Ahojky já myslím že už to je 8-o Ale nejsem si jistá .Jen vím že prvorodičky s příjmem do 13 000 a pak do 19 000.Oni to poořád mění.Jinak já na 100% chci rodit ve fakultní nemocnici v Ostravě Porubě ..Fakultka je fakultka i dr mi to říkal že jsou tam připravení na všechno ..Ale uvidíme .Já už chci mít u sebe malého v náručí.. :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
30.10.10 16:06

Ahojda holky dlouho jsem tu nebyla a koukám hodně vás tu přibylo :-) to je super !!!tak dneska jsem 28+2 malou cítím víc a víc a bříško se mi vlní taky pěkně :-) už se těším až budeme doma 3 :-)
jinak porodné je do max. 2 život.minima což je cca 13,500kč takže kdo má víc má smůlu takže i když nejsem vdaná a přítel bude v rodným listě tak se to prý počítá i jeho příjem takže mám tak i tak smůlu :-( ale asi příští týden půjdem na matriku tak se tam chci zeptat jak to teda bude když mám termín 19,21.1. a podle UZ 27.1. no penízky by se rozhodně šikly ale stejně to porodné prý ještě chtějí od ledna snížit..

ale jak říkám hlavně aby ty naše dítka byla zdravá a v pořádku :-) :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1475
31.10.10 06:23

Ahojky s tím porodným je to už 19 000 zvýsili to..Chci se zeptat máte už někdo vybraný kočárek?Já už mám :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2708
31.10.10 12:10

S tím porodným pořád šachujou, jsem zvědavá, jak to nakonec dopadne… Alepoň pro první dítě by to bylo fajn, ale, jak už je výše, hlavně, aby mimča byly zdravý. Kočárek už vybraný mám - Britax B-Smart, jen ho objednat. Do konce listopadu bych ho ráda měla ráda doma. Ale ještě potřebujeme pro malýho - postýlku + příslušenství, autosedačku a ten zmíněný kočárek… takže to nejdražší. A do toho ještě Vánoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1475
1.11.10 05:48

Tak já věci už mám kupuji už větší 3 až 6 měsíců.Kočárek budu mít Quinny Buzz.Ale chtěla sem abc desing ale jak sem ho viděla nelíbil se mi…Tak uvdíme .Jaký bude ten co mám :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.11.10 09:34

Porodné už je 19tis.? Já se hlavně nemůžu nikde dočíst, zda na něj mám nárok, když nejsem zaměstnaná-na mateřské a ani na úřadu práce. Zdravotní pojištění si platím sama..... A pak rodičovský příspěvek-také nevím, jestli mám nárok, když jsem na tom takhle.. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.11.10 09:43
C.H. píše:
S tím porodným pořád šachujou, jsem zvědavá, jak to nakonec dopadne… Alepoň pro první dítě by to bylo fajn, ale, jak už je výše, hlavně, aby mimča byly zdravý. Kočárek už vybraný mám - Britax B-Smart, jen ho objednat. Do konce listopadu bych ho ráda měla ráda doma. Ale ještě potřebujeme pro malýho - postýlku + příslušenství, autosedačku a ten zmíněný kočárek… takže to nejdražší. A do toho ještě Vánoce.

Já už mám také vybráno, kočárek jsem zvolila Joolz one (s autosedačkou i s hlubokým dílem to příjde na 30tis. :-? (,plus fusak,pláštěnka atp.) a pak pokojíček na ondalek.cz (doporučuju), který musíme objednat dva měsíce dopředu, aby nám přišel včas-fuj fuj… :zed: Každopádně k tomu kočárku Joolz-četla jsem na něj recenze a pár diskuzí a je tam problém, že mimi se tam časem sotva vleze, já ale zastávám u děťátka i chození když už je větší, je to pro mě hrozné vidět ta velká děcka přikurtovaná v kočárku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.11.10 09:48
le.llka píše:
Jo no. Ještě sem uvažovala o Kyjově (mam rodiče v Hodoníně) je to tam vše nové, příjemný personál a jsou víc přístupní k jakýmkoli polohám při porodu, ale odradilo mě to ,že bych tam po porodu musela být 5 dní a taky cestování zpátky do Olomouce v zimě s takovým prckem. Takže Olomouc. No a to s tím porodným nevím. Taky by mě to celkem zajímalo, protože každá koruna dobrá. :-?

Cestování děs běs s novorozencem-také mám obavy jak budeme doma vše řešit, máme v plánu stěhování na Slovensko, takže do Česka jsme dojeli jen kvůli porodu a mýmu vnitřnímu klidu, pak hlavně termín v únoru, takže teplo moc nebude.. 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1475
1.11.10 09:51

Ne nevím kolik je porodné.Ale myslím že do 19 000 máš nárok .. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.11.10 10:14

Dívám se a čtu všude možně a nikdy se nedozvím nic přesně…každý mě tak nějak odbyde a nebo mi řekně co chce-například v pojišťovně mi řekla hrozné bláboly.. 8-o Asi se poptám právníka :lol: už opravdu nevím, kdo mi na to může odpovědět něco, co si nevymyslí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1475
1.11.10 11:36

Běž se zeptat na socku já byla taky.A tam mi řekla pokud žiju s druhem ale mi sme se už vzali že s epočítá tvůj příjem i jeho a pokud to nepřesáhne 19 000 dostaneš porodné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí